sWeeT_Companion wrote:Sad će te proglasit za salonca ovi što Bosnu vide pet dana u godini na godišnjem odmoru. I tad kad je vide ponašaju se prema lokalnom stanovništvu kao da prema ljudima drugog reda, kao da su svu pamet pokupili i da sve mogu kupiti novcem zarađenim od pranja švedskih toaleta.Sarajbeg wrote:za koga da ratujem,da ratujem za nove izmetbegovice,lagumdzije ,silajdice ,ganice,amko komerce,hose komerce ,nihade imamovice i ostalu bagru i slicne njima koja danas uziva na muci i pljacki naroda ,profiterstvu .NIKAD
,nema toga ko bi me mogao odvesti na liniju ,prvom koji bi dosao silom urucio bi metak u celo.
Samo bi gledo da pobjegnem iz ovog jada i cemera ,jer ne zelim da ponavljam greske moga oca ,i stotina hiljada ljudi koji su za sta poginuli ,za veliko NISTA.Danas su obican fukara,gradjani treceg svjeta,sluze samo za placanje haraca .
Ko hoce neka izvoli ja NIKAD,moja ruka pusku nece uzeti ,samo kada bi doslo preblizu do opasnosti za porodicu,pa bi morao da ih sacuvama ,i to ako prije toga ne bi negdje uspio da ih izvucem i ja sa njima.
Kako god ,ovdje vrlo skoro da nema nicega za sta bi vrijedilo da se covjek bori.Zali boze samo one silne raje koja je po kovacima i ostalim grobljima ,da mogu ustati iz grobova pa da vide za sta su se borili.