danas niko ne pegla, pegla je iz proslog stoljecaMatzan wrote:
Danasnji "feminizam"
- Connaisseur Karlin
#2976 Re: Danasnji "feminizam"
- Matzan
#2977 Re: Danasnji "feminizam"
Connaisseur Karlin wrote:danas niko ne pegla, pegla je iz proslog stoljecaMatzan wrote:
Peglaš ti za troje.
- triconja
#2978 Re: Danasnji "feminizam"
Haj to sve ali sto trebas raspredat sa vanjskim svijetom kakav je vas odnos u kuci? Sto neko mora znati da ti i zena zivite u zajednici koja prilici bracnom paru? Neke stvari bi trebale biti privatne.Bloo wrote:Da uzmem najblatantniji primjer - pičko.wewa wrote:ne bih se slozila s ovom korelacijom drustvenih promjena i pravila... nije zakon taj koji odredjuje vezu izmedju dvoje ljudi i njihovu sporazumnu interakciju. uloge koje preuzimamo na sebe su upravo drustveno uslovljene, sto znaci da ono kako drustvo danas definise stereotipne uloge nije adekvatno i nije fer.triconja wrote: Nadam se da znas da mijenjanje drustva znaci vise pravila i zakona koji se moraju postovati, a sto je vise pravila i zakona to je blize fasizmu. I danas postoji neki kostur kako bi trebala ta zajednica da izgleda ali je slabo definisano i na ljudima je da dodefinisu prilikom stupanja u brak kako ce izgledati prava i obaveze u istom. Nadam se da si i ti ako si udata pricala o obavezama koje bi trebali imati ti i muz u buducoj zajednici pa ste se dogovorili o "poslu" prije sklapanja istog.
mnogo je lakse dogovarati odnose s partnerom ako je partner odgajan na slican nacin koji potice ravnopravan odnos zasnovan na odgovornosti, medjusobnom uvazavanju i postovanju. no nije lako ni odgajati dijete mimo tradicionalnih uloga - zgodno bi recimo bilo analizirati vokabular foruma, pa vidjeti koliko se cesto upotrijebe rijeci poput: papucar, zenturaca i slicne.
Da prostite na izrazu.
Mada je Šerbedžija to malo drugačije postavio, ali je ideja ista.
- Connaisseur Karlin
#2979 Re: Danasnji "feminizam"
ma ne moraju osobe u braku nista reci, dovoljno ih je malo bolje upoznati i uociti njihoo ponasanjetriconja wrote: Haj to sve ali sto trebas raspredat sa vanjskim svijetom kakav je vas odnos u kuci? Sto neko mora znati da ti i zena zivite u zajednici koja prilici bracnom paru? Neke stvari bi trebale biti privatne.
-
bossnjak
#2980 Re: Danasnji "feminizam"
Feminizam je blejanje
- kmirsad
#2981 Re: Danasnji "feminizam"
Žene bi zakoski morale nositi nikab... a zabraniti im da nose gače...
- hadzinicasa
#2982 Re: Danasnji "feminizam"
Peglam ja. I posteljinu i peskire i ves. SveConnaisseur Karlin wrote:danas niko ne pegla, pegla je iz proslog stoljecaMatzan wrote:
Imas predrasude
- Bloo
- Globalna šefica
#2983 Re: Danasnji "feminizam"
Znamohadzinicasa wrote:
Peglam ja. I posteljinu i peskire i ves. Sve
Imas predrasude
- hadzinicasa
#2984 Re: Danasnji "feminizam"
Svojoj sebi <3Bloo wrote:Znamohadzinicasa wrote:
Peglam ja. I posteljinu i peskire i ves. Sve
Imas predrasude
Pravo pitanje je: cini li me to manje feministkinjom?
Last edited by hadzinicasa on 10/03/2018 13:26, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#2985 Re: Danasnji "feminizam"
Dođem ti u goste u u izgužvanim čarapamahadzinicasa wrote: Svojoj sebi <3
- hadzinicasa
#2986 Re: Danasnji "feminizam"
Bujrum. Sirokih sam shvatanja. Ne ocekujem da svako drzi moje standardeBloo wrote:Dođem ti u goste u u izgužvanim čarapamahadzinicasa wrote: Svojoj sebi <3
- Bloo
- Globalna šefica
#2987 Re: Danasnji "feminizam"
I onda ću ti stoljnjaaak izgužvathadzinicasa wrote:
Bujrum. Sirokih sam shvatanja. Ne ocekujem da svako drzi moje standarde
Ne osjećam se previše ugodno u gostima kod ljudi kod kojih je sve pod konac, zategnuto, mrve se hvataju u letu, prašina ne postoji, gaće su ispeglane...
- hadzinicasa
#2988 Re: Danasnji "feminizam"
Pa vidi, ja procitah negdje da je licna higijena kao i urednost zivotnog prostora odraz postovanja prema sebi.Bloo wrote:I onda ću ti stoljnjaaak izgužvathadzinicasa wrote:
Bujrum. Sirokih sam shvatanja. Ne ocekujem da svako drzi moje standarde
Ne osjećam se previše ugodno u gostima kod ljudi kod kojih je sve pod konac, zategnuto, mrve se hvataju u letu, prašina ne postoji, gaće su ispeglane...
Nevezano za to - nekima je to vazno, drugima normalno, trecima potpuno svejedno. U ovom smislu ja zaista ne mislim da je to znak da je neko bolji ili gori. A pretjerivanje ni u cemu ne podrzavam.
Jednako kao sto (ne)peglanje ili hajde da „radikalizurm“ diskusiju: roditeljstvo ne cini nekoga vise ili manje zenom ili muskarcem. Ili mu/joj daje kredibilitet da o istom razgovara.
Voljela bih inace kad se licne preference ovoga tipa ne bi koristile u svrhu takmicenja ili ocjenjivanja, a o generalizaciji da ne pricam.
Elem, vid‘ do ceg‘ dodjosmo od pegle (iz proslog stoljeca). Pun...
Last edited by hadzinicasa on 10/03/2018 13:51, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#2989 Re: Danasnji "feminizam"
nemam predrasudehadzinicasa wrote:Peglam ja. I posteljinu i peskire i ves. SveConnaisseur Karlin wrote:
danas niko ne pegla, pegla je iz proslog stoljeca
Imas predrasude
ne cini te to manje feministkinjom , zasto postavvljas takvo bezeezno pitanjeBloo wrote:Svojoj sebi <3hadzinicasa wrote:
Znamo
Pravo pitanje je: cini li me to manje feministkinjom?
- Bloo
- Globalna šefica
#2990 Re: Danasnji "feminizam"
Jedno je lična higijena, drugo je peglanje čarapa, ali da ne zakeramhadzinicasa wrote:
Pa vidi, ja procitah negdje da je licna higijena kao i urednost zivotnog prostora odraz postovanja prema sebi.
Nevezano za to - nekima je to vazno, drugima normalno, trecima potpuno svejedno. U ovom smislu ja zaista ne mislim da je to znak da je neko bolji ili gori.
Jednako kao sto (ne)peglanje ili hajde da „radikalizurm“ diskusiju: roditeljstvo ne cini nekoga vise ili manje zenom ili muskarcem. Ili mu/joj daje kredibilitet da o istom razgovara.
Voljela bih inace kad se licne preference ovoga tipa ne bi koristile u svrhu takmicenja ili ocjenjivanja, a o generalizaciji da ne pricam.
Više sam aludirala na, a vjerujem da si i ti bila kod takvih ljudi, kod kojih je ukočena, sterilna atmosfera čistoće. Gdje te je strah da ti kapne šta ili da mrvica završi na stoljnjaku. A nisi sam od sebe neki uhljup
A za peglanje ću te zajebavati do kraja života
-
John Cleese
#2991 Re: Danasnji "feminizam"
Prave feministkinje piju krv i benzin, a peglu koriste iskljucivo kao hladno oruzjehadzinicasa wrote:Pravo pitanje je: cini li me to manje feministkinjom?
- hadzinicasa
#2992 Re: Danasnji "feminizam"
Bukvo jedna.Bloo wrote:Jedno je lična higijena, drugo je peglanje čarapa, ali da ne zakeramhadzinicasa wrote:
Pa vidi, ja procitah negdje da je licna higijena kao i urednost zivotnog prostora odraz postovanja prema sebi.
Nevezano za to - nekima je to vazno, drugima normalno, trecima potpuno svejedno. U ovom smislu ja zaista ne mislim da je to znak da je neko bolji ili gori.
Više sam aludirala na, a vjerujem da si i ti bila kod takvih ljudi, kod kojih je ukočena, sterilna atmosfera čistoće. Gdje te je strah da ti kapne šta ili da mrvica završi na stoljnjaku. A nisi sam od sebe neki uhljup
A za peglanje ću te zajebavati do kraja života
A sta cu. Durat‘ te mi je.
- hadzinicasa
#2993 Re: Danasnji "feminizam"
Dakle, etiketirali smo me. Ja nisam ona prava.John Cleese wrote:Prave feministkinje piju krv i benzin, a peglu koriste iskljucivo kao hladno oruzjehadzinicasa wrote:Pravo pitanje je: cini li me to manje feministkinjom?
Ah, prica mog zivota...
- annoy
#2994 Re: Danasnji "feminizam"
U zadnje vrijeme me peglanje bas opusta. Ima nesto terapeutski u tome da hrpu poguzvane tkanine pretvoris u hrpu urednih i poslozenih komada.
Nisam pretjerani cistunac ali se ne osjecam dobro u neurednom i neorganiziranom prostoru. Volim da je kuca cista i uredna.
Nisam pretjerani cistunac ali se ne osjecam dobro u neurednom i neorganiziranom prostoru. Volim da je kuca cista i uredna.
-
John Cleese
#2995 Re: Danasnji "feminizam"
https://www.youtube.com/watch?v=Uh83Wsc7efI ?hadzinicasa wrote:Dakle, etiketirali smo me. Ja nisam ona prava.John Cleese wrote:Prave feministkinje piju krv i benzin, a peglu koriste iskljucivo kao hladno oruzjehadzinicasa wrote:Pravo pitanje je: cini li me to manje feministkinjom?
Ah, prica mog zivota...
-
John Cleese
#2996 Re: Danasnji "feminizam"
Koga obicno peglas?annoy wrote:U zadnje vrijeme me peglanje bas opusta.
- annoy
#2997 Re: Danasnji "feminizam"
Kog god stignemJohn Cleese wrote:Koga obicno peglas?annoy wrote:U zadnje vrijeme me peglanje bas opusta.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#2998 Re: Danasnji "feminizam"
AaaaaaaaaaJohn Cleese wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Uh83Wsc7efI ?hadzinicasa wrote: Ah, prica mog zivota...![]()
- hadzinicasa
#2999 Re: Danasnji "feminizam"
Oj ovog neofirnog ulizivanja moderatorima...Bloo wrote:AaaaaaaaaaJohn Cleese wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Uh83Wsc7efI ?hadzinicasa wrote: Ah, prica mog zivota...![]()
Prodane duse.
-
John Cleese
#3000 Re: Danasnji "feminizam"
Tako dakle.annoy wrote:Kog god stignemJohn Cleese wrote:Koga obicno peglas?annoy wrote:U zadnje vrijeme me peglanje bas opusta.![]()
![]()
![]()
Za koliko sekundi pretrcis sto metara?