Sjedicemo drug itekako. Zato mi je smijesno likovanje, kad nas isto ceka. Znas ono kad mis vidi da je kupljena misolovka, pa javi ostalim zivotinjama, a njih libo tukiJoseMujica wrote:
ako budemo sjedili u grčkoj stolici sjedićemo samo zbog toga što smo nepismeni klocevi koji biraju brezobrazne kloceve koje libo tuki samo za sopstvenim gujicama i namirivanjem Famalije i što generalno nemamo pojma o ekonomiji, matematici, kako svijet funkcioniše već živimo u ideološkim oblacima da smo bogom dani i nemoramo qorcem mrdnut jer če doči naki arapi, turci, russi, švabe il neko deseti i rješiti sve probleme za nas, a ne zbog zavjere Jevreja, bankara, zlih kapitalista, vještica, masona, crne magije, sihri, 10 genocida nad Prošnjacima, Svrbima i Krvatima, chemtraila, HARP-a itd.
Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2976 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
- Alfons Kauders
#2977 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
zato jer mene, ponosnog bosanskog brdskog konja koji povuce ko traktor, zivo boli kurac za misolovkama... one su za stahore i ostale stetocine koje mi ionako jedu zob..._BataZiv_0809 wrote:Sjedicemo drug itekako. Zato mi je smijesno likovanje, kad nas isto ceka. Znas ono kad mis vidi da je kupljena misolovka, pa javi ostalim zivotinjama, a njih libo tukiJoseMujica wrote:
ako budemo sjedili u grčkoj stolici sjedićemo samo zbog toga što smo nepismeni klocevi koji biraju brezobrazne kloceve koje libo tuki samo za sopstvenim gujicama i namirivanjem Famalije i što generalno nemamo pojma o ekonomiji, matematici, kako svijet funkcioniše već živimo u ideološkim oblacima da smo bogom dani i nemoramo qorcem mrdnut jer če doči naki arapi, turci, russi, švabe il neko deseti i rješiti sve probleme za nas, a ne zbog zavjere Jevreja, bankara, zlih kapitalista, vještica, masona, crne magije, sihri, 10 genocida nad Prošnjacima, Svrbima i Krvatima, chemtraila, HARP-a itd.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2978 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Kraj grčke drame – šta je prihvatio Cipras?
Dogovor EU i Grčke postignut je posle 17 sati mučnih pregovora a izjave aktera potvrđuju da je Grčka prihvatila takoreći sve zahteve koji su pred nju stavljeni.
Izvor: B92 ponedeljak, 13.07.2015. | 10:43
Samit lidera Evropske unije počeo je juče po podne i trajao celu noć, tokom koje su stizali izveštaji o veoma dramatičnim zahtevima kojima je bila izložena Grčka, na kojima su pogotovo insistirali predstavnici Nemačke.
Trogodišnji paket pomoći Grčkoj predviđa odobravanje 86 milijardi evra, izjavila je nemačka kancelarka Anegla Merkel na konferenciji za novinare u Briselu, na kojoj je postizanje dogovora obnarodovano.
Tokom jučerašnjeg popodneva i cele noći, koplja su se najviše i do kraja lomila oko zahteva Nemačke da se fond sastavljen od grčke imovine u iznosu od 50 milijardi evra “parkira” u Luksemburgu, dok je Grčka nudila da to bude 17 milijardi evra.
Na kraju, odlučeno je da se formira novi fond u iznosu koji je tražila Nemačka, ali je prihvaćen ustupak Ciprasu da on bude lociran u Grčkoj.
Polovina od 50 milijardi evra trebalo bi da bude korišćena za dokapitalizaciju grčkih banaka.
Cipras tokom pregovora nije uspeo ni da izdejstvuje da Međunarodni monetarni fond nadgleda sprovođenje novog paketa pomoći, što je takođe ustupak kreditorima i liderima EU.
Šef Evropske komisije Donald Tusk je kazao da su uslovi programa strogi i da je do dogovora došlo zahvaljujući grčkoj kooperativnosti i naveo da se sada očekuje da ga private parlamenti Grčke i ostalih članica evrozone.
Nemačka kancelarka Angela Merkel je navela da je izlazak Grčke iz evrozone konačno skinut sa dnevnog reda, ali i izričito isključila mogućnost otpisa duga toj zemlji.
Grčki premijer Aleksis Cipras ocenio je da je bilo teških zahteva, ali da dogovor omogućava Grčkoj da stane na svoje noge.
Ciprasa, međutim, posle briselske drame čeka nova drama kod kuće, za koju se još ne zna da li će imati srećan kraj.
Niko ne može da predvidi kako će na dogovor koji Cipras donosi kući, reagovati ozbiljno podeljena opozicija, čak i vladajuća Siriza, koji su se našli u skoro šizofrenoj situaciji da u roku od sedam dana stignu od odlučnog grčkog “ne” do Ciprasovog “da”.
Ono što je već sada izvesno je da Evropska centralna banka, posle postizanja sporazuma kreditora sa Grčkom, neće drastično smanjivati likvidnost grčkim bankama. To bi moglo da znači njihovo skoro otvaranje.
najbolje je da podnese ostavku... koji qurac je pravio referendum... mlacenje prazne slame

-
StupskaBitanga
#2979 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ma sigurno ovo neće imati prolaznost u Grčkoj
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2980 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Da, samo sto u poucnoj prici brdski konj prvi strada, jer opasnost za jednog, opasnost je za sveAlfons Kauders wrote:
zato jer mene, ponosnog bosanskog brdskog konja koji povuce ko traktor, zivo boli kurac za misolovkama... one su za stahore i ostale stetocine koje mi ionako jedu zob...
- Alfons Kauders
#2981 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
strada u zivotinjskoj farmi... samo sto ja nisam konj u socijalizmu, vec kapitalizmu_BataZiv_0809 wrote:Da, samo sto u poucnoj prici brdski konj prvi strada, jer opasnost za jednog, opasnost je za sveAlfons Kauders wrote:
zato jer mene, ponosnog bosanskog brdskog konja koji povuce ko traktor, zivo boli kurac za misolovkama... one su za stahore i ostale stetocine koje mi ionako jedu zob...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2982 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Profulo si, a meni je mrsko...Alfons Kauders wrote:
strada u zivotinjskoj farmi... samo sto ja nisam konj u socijalizmu, vec kapitalizmu
Well, good luck with that sir.
- Indigont
#2983 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Tsipras ucinio vise ahahaahah u tri ahhaahaha dana hahaha
-
Stari
#2984 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ne znam ljudi - nisam nikad bio pretjerano odusevljan Grckom, grcima ni grkinjama ...opcenito ... ni u politici ...ni u sportu ... upoznao sam ih nekoliko i privatno ...nezgodni su ljudi poprilicno. Ekonomist nisam.
Znam medjutim da i medju nama ima ljudi koji traze u zajam para ...daleko vise no sto u perspektivi mogu vratiti ... i da na konto tih uzajmljenih para (koje nece moci vratiti) zive ... - kako ? - ....pa dobro sad, nije to bas nesto luxuzno, ali puuuuno pristojnije i finije nego sto bi si mogli priustiti da tih uzajmljenih para nema.
Nisam nikad bio tako bogat da sad mogu reci da sam puno zajmao ljudima pare ....mozda nekoliko puta ....podavno ...kako god - Prestao sam davati u zajam ... ako mi neko trazi - i ako to mogu - dam ...kao sadaku ...halal ... ili, sta ja znam ...vitre . Sve ranije zajmove sam zaboravio - time automatski i ososbe kojima sam ih dao (one su mene zaboravile prvo
)
Ne znam zasto ...ali ...ne bih nikad mogao ici tako daleko da svoje pare ganjam Preko suda....milicijom...plijenidbom imanja ...
Istina, nikad nisam ni Davao u zajam velike svote ... ali svejedno ....imam takav osjecaj da to ne bih mogao napraviti.
Znam medjutim da i medju nama ima ljudi koji traze u zajam para ...daleko vise no sto u perspektivi mogu vratiti ... i da na konto tih uzajmljenih para (koje nece moci vratiti) zive ... - kako ? - ....pa dobro sad, nije to bas nesto luxuzno, ali puuuuno pristojnije i finije nego sto bi si mogli priustiti da tih uzajmljenih para nema.
Nisam nikad bio tako bogat da sad mogu reci da sam puno zajmao ljudima pare ....mozda nekoliko puta ....podavno ...kako god - Prestao sam davati u zajam ... ako mi neko trazi - i ako to mogu - dam ...kao sadaku ...halal ... ili, sta ja znam ...vitre . Sve ranije zajmove sam zaboravio - time automatski i ososbe kojima sam ih dao (one su mene zaboravile prvo
Ne znam zasto ...ali ...ne bih nikad mogao ici tako daleko da svoje pare ganjam Preko suda....milicijom...plijenidbom imanja ...
Istina, nikad nisam ni Davao u zajam velike svote ... ali svejedno ....imam takav osjecaj da to ne bih mogao napraviti.
- SpecialOffer
#2985 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
sumirprimus wrote:drug nam nije tu,al ideja zivi vjecno,pa kaje:
kakav jeben poker igrac,drzi ih sve za muda.
nista mu ne mogu,pricaju na pijaci,on to moze,zeli i zna da pregovara...
a i eu nasla,nemaju pojma da grci imaju plan b i c...
ovo je pocetak urusavanja sistema iznutra...
reko im je da se bori u ime naroda, i u rukama umjesto metaka i maceva,ima nesto jace ,pravdu...
poduhvat slobodnih ljudi.a vi robovi refleksno negativno reagujete na njihove akcije..
mislim da su oni ruzni nosati kreditori u soku. oxi
Zaboravio si dodati da jaci igraci stoje iza Tsiprasa. Neki centri moci u Moskvi, Kini i drugim slobodarskim zemljama
- SpecialOffer
#2986 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Eto neka opet organizuju OI, imaju maskotu. Rascerupana kokos!Alfons Kauders wrote:
- Kikibombona
#2987 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ma pusti pricu....Alfons Kauders wrote:
Najebat ce penzioneri i drugi najnizi slojevi a ne lezihljebovici sa stelama...
Problem BiH su upravo visokoobrazovani cije je obrazovanje gola karina i uopste nisu sposobni boriti se u kapitalistickoj bari sa iskusnim krokodilima. Radnici, hamali su nam dobri, nas covjek moze i hoce povuci kao konj. Ovi sto bi trebali stvarati nove vrijednosti su gola karina iako vole mahati diplomama.
Mi trebamo napraviti program i nazu talentovanu djecu slati na zapadnjacke fakultete. Ovi nasi su kurcina.
-
daddy-kool
#2988 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
“The deal is hard,” Mr. Tsipras said after the summit, warning that the measures required by creditors will send the country’s economy further into recession.
By Wednesday, Athens’s Parliament has to pass pension overhauls and sales tax increases that voters overwhelmingly rejected in a referendum just one week ago. Greece now has to implement European Union rules that make it easier to wind down broken banks, including by sharing the cost with investors and creditors.
In a concession to Greece, eurozone governments will consider measures to make the country’s debt more manageable, for instance by giving it more time to repay rescue loans.
...
Još jedna interesantna stvar kojoj su se opirali Grci do samog kraja, jeste zakon o radu koji će omogućiti lakše otpuštanje radnika iz javnog sektora.
..
Grcima će ovo teško biti svariti, švabe su ga baš zabiberile.
Možda i procjene da će im biti bolje van eurozone.
By Wednesday, Athens’s Parliament has to pass pension overhauls and sales tax increases that voters overwhelmingly rejected in a referendum just one week ago. Greece now has to implement European Union rules that make it easier to wind down broken banks, including by sharing the cost with investors and creditors.
In a concession to Greece, eurozone governments will consider measures to make the country’s debt more manageable, for instance by giving it more time to repay rescue loans.
...
Još jedna interesantna stvar kojoj su se opirali Grci do samog kraja, jeste zakon o radu koji će omogućiti lakše otpuštanje radnika iz javnog sektora.
..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2989 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
daddy-kool wrote:“The deal is hard,” Mr. Tsipras said after the summit, warning that the measures required by creditors will send the country’s economy further into recession.
...
..
van eurozone su tek donji...to dobro zna i Cipiripi pa je podvio rep
dok su unutar uvijek će biti nkog reprogramiranja, otpisa i neke sadake, a dok bi izašli morali bi sami o sebi brinuti....kolko vidim niti znaju niti imaju sučim
- mO k3
#2990 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
amin !!Alfons Kauders wrote:
evo ja se nalazim prozvan, i hvala ti na komplimentu
radije cu biti zapadnobalkanska bagra od istocnobalkanske bagre... kokosarska kultura, zavrtanje na sitnom, ciganluk, klanje vola za po kile mesa, baliluk...
ja sam takodjer rekao zasto navijam - zato jer ce i nasi sad dvaput razmisliti prije no sto sakom i kapom budu dijelili lazne beneficije, oprastali dugove poreskih obveznika i zaposljavali stoku na drzavne jasle
jebe mi se i za jedne i za druge - ja sam radnik, a paraziti nek crknu od gladi sto se mene tice... ko im jebe mater kad nisu citali cvrcka i mrava, pa kontaju da mogu svirati kurcu cijeli zivot na nasim ledjima...
-
daddy-kool
#2991 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Možda krenu računati da je bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu. Armija budžetlija, brojne privilegije, korupcija, sve će se to naći pod velikom lupom EU - tražiće se rezultati pa onda davati pare. Sreću i zadovoljstvo ne čini apsolutno bogatstvo pojedinca nego njegova relativna pozicija u društvu, a te pozicije će se dramatično narušiti.JoseMujica wrote:
van eurozone su tek donji...to dobro zna i Cipiripi pa je podvio rep
dok su unutar uvijek će biti nkog reprogramiranja, otpisa i neke sadake, a dok bi izašli morali bi sami o sebi brinuti....kolko vidim niti znaju niti imaju sučim
- pici
#2992 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
nek sad raspise referendum konjina cerava hocel prihvatiti ova ponizenja ili OXI... 50 milijardi ode zaloga, jos trazili da MMF bude revizor toga pa svaBa ne pristade, pa im jedva dadose da mjest luksemburga hipoteka ostane u grckoj, fakat su najebali, nek odmah svi kolektivno odsjeku kite i predju u zenMski pol , lakse ce im bitnut , mogu u turisticke ponude mjest gujce i pizde davat 
- madner
#2993 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ovo je bio pokusaj da se otjeraju iz Eura, samo Cipiripi je mandovski shvatio da nema vise zajebancije.
- JoseMujica
#2994 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
haj sače se uz ukrajinke i albanke mlade iz grćke narućivat na ebayupici wrote:nek sad raspise referendum konjina cerava hocel prihvatiti ova ponizenja ili OXI... 50 milijardi ode zaloga, jos trazili da MMF bude revizor toga pa svaBa ne pristade, pa im jedva dadose da mjest luksemburga hipoteka ostane u grckoj, fakat su najebali, nek odmah svi kolektivno odsjeku kite i predju u zenMski pol , lakse ce im bitnut , mogu u turisticke ponude mjest gujce i pizde davat
- pici
#2995 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
nasljednik tsiprasaJoseMujica wrote:haj sače se uz ukrajinke i albanke mlade iz grćke narućivat na ebayupici wrote:nek sad raspise referendum konjina cerava hocel prihvatiti ova ponizenja ili OXI... 50 milijardi ode zaloga, jos trazili da MMF bude revizor toga pa svaBa ne pristade, pa im jedva dadose da mjest luksemburga hipoteka ostane u grckoj, fakat su najebali, nek odmah svi kolektivno odsjeku kite i predju u zenMski pol , lakse ce im bitnut , mogu u turisticke ponude mjest gujce i pizde davat

- It_is_a_Leclerc
#2996 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
A kad sam ja vas upozorio na ovog paradnog ljevičara i smiješnog komunjaru Tsiprasa ?
A vi "Oxi, Oxi", eto vam "Oxi". Prihvatili sve i još se zahvalili na prilici.

- JoseMujica
#2997 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
It_is_a_Leclerc wrote:A kad sam ja vas upozorio na ovog paradnog ljevičara i smiješnog komunjaru Tsiprasa ?
Vodili smo tešku bitku, izborili smo se na kraju za najbolji sporazum koji bi našu ekonomiju ponovo postavio na noge. To rješenje daje Grčkoj uslove za finansijsku stabilnost i uslove za obnovu - izjavio je Tsipras novinarima
podsjećam na onaj vic o Muji i papagaju u avionu
-
The BEN10
#2998 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Također, Grci će morati osnovati najavljeni privatizacijski fond težak 50 milijardi eura. U tom fondu bit će objedinjena grčka imovina koja će se rasprodati kako bi se sanirali dugovi. No, fond neće biti stacioniran u Luksemburgu, kao što su predlagali Nijemci, već u Grčkoj. Irski premijer Enda Kenny novinarima u Briselu je rekao da će Grci moći iskoristiti 25 posto zarade od tog fonda za ulaganja i otpis dugova. Najveći dio fonda ići će za plaćanje postojećih dugova i dokapitalizaciju banaka.
Hajmo žene, firme za marku. Može i na kilo!
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2999 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ja ne kontam sta je ovaj sporazum bolji od onog proslog, meni su isti osim sto u ovom ima vise stvari nego u onom, na zalost protiv Grka a ne za Grke.
Sve u svemu Grcka je 1908 bila izbacena iz Latinske monetarne unije zbog sjebane ekonomije i ugrozavanja monetarnoj uniji.
Sve u svemu sta sve moraju sprovesti do srijede a onda nato jos do 22.7 je manje vise nemoguca misija ali eto... i poslje 22.7 ce sve biti jovo na novo... i na kraju mozda zavrsi kao u Beogradu, kada je narod upao u parlament i sta onda.
Sve u svemu Grcka je 1908 bila izbacena iz Latinske monetarne unije zbog sjebane ekonomije i ugrozavanja monetarnoj uniji.
Sve u svemu sta sve moraju sprovesti do srijede a onda nato jos do 22.7 je manje vise nemoguca misija ali eto... i poslje 22.7 ce sve biti jovo na novo... i na kraju mozda zavrsi kao u Beogradu, kada je narod upao u parlament i sta onda.
Last edited by Zviz on 13/07/2015 14:05, edited 1 time in total.
-
The BEN10
#3000 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Zviz wrote:Ja ne kontam sta je ovaj sporazum bolji od onog proslog, meni su isti osim sto u ovom ima vise stvari nego u onom, na zalost protiv Grka a ne za Grke.
Dogovoreno je da će Grčka u naredne tri godine dobiti 86 milijardi eura financijske pomoći od europskih institucija. No, najprije će morati provesti upravo one reforme koje su grčki birači odbili na referendumu. Paket reformi u parlamentu se mora prihvatiti najkasnije u srijedu. Nakon toga će i Eurogrupa službeno odobriti sporazum, kojeg moraju izglasati i neki nacionalni parlamenti država eurozone, uključujući i njemački Bundestag.