Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- It_is_a_Leclerc
#2977 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dio pruge Banja Luka - Doboj je oštećen.Alfons Kauders wrote:zna li neko sta je sa zeljeznica?
put dolinom bosne ide dosta nize od pruge... znam da su sinoc kontali prugom pokusati do maglaja, ali nije moglo
Tom prugom saobraća Zagreb - Ploče međunarodna linija, praktički žila kucavica putničkog saobraćaja što se vozova tiče.
- raskopusa
#2978 Re: Poplave u cijeloj BiH
cega su se sarajlije prepale? miljacke, koja je skoro pa normanog toka?StupskaBitanga wrote:u Sarajevu su rafe prazne a kamo li u manjim mjestima
Jučer u Bingo Otoka ljudi nose kao da će WW3
-
Juliuscezar
#2979 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zna li neko koliko OSBiH imaju helikoptera, u Avazu je neki od tih komandira izjavio da je angazovano 7 helikoptera OSBiH
-
omar little
#2980 Re: Poplave u cijeloj BiH
ja ne zivim dole, koliko je inace vreca brasna?pink floydd wrote:Kakva je situacija sa namirnicama u trgovinama u ovim gradovima koji nisu potopljeni.
U Banovićima nestašica brašna, i ako se gdje nađe 25 maraka je vreća (u Merkatoru). Je li ih sramota zarađivati na nečijoj nesreći
a, svi ovi lihvari i govnari ljudski koji podizu cijene da zgrnu pare dabogda sve do zadnje marke na lijekove potrosili i ne pomogli im dabogda. pu, smece, otpad ljudski.
-
archi_a
#2981 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hajde, bas mi je drago da vam se svidjelo izvjestavanje sa srpskog mosta, srpske ulice, srpskog camca i srpskog cuke kako pretrcava iza srpskog reportera na srpskom "stendapu". Srpskih ministara u srpskim gradovima,srpskog vatrogasnog drustva, srpskog pripadnika civilne zastite kako postavlja srpsku pumpu za izbacivanje vode iz poplavljenog srpskog podruma. Srpskog helikoptera iz kojeg je srpski snimatelj snimio poplavljena srpska podrucja. Srpske "izbecene" voditeljice koja najavljuje srpsku grafiku poplavljenih podrucja, iskljucivo po granicama republike srpke. I eto, kako neki kazu, tu i tamo poneko telefonsko ukljucenje iz federacije. I jos hiljadu puta ponovljeno:srpskooooo. Fakat su izdominirali.MissGump wrote:AstorH wrote:
Sent from my iPad using Tapatalk
svaka im čast fakat!!

p.s. Nije mi ftv draga nikako ali ne pretjerujte. Zaboravljate jucerasnje dogadjaje, kada smo info dobivali i sa ftv-a, i bht-a, tvsa, tv1 i naravno Aljazeere, i to vrlo dobro. I kad se zakunem da ne oftopicarim, ne mogu da gledam izdr..v.nje po svemu i svakome.
- Janjicar
#2982 Re: Poplave u cijeloj BiH
mah bombaju ljudi baN ... Imaju mjerni instrumenti i do sada nije zabiljezeno nikakvo pomjeranje brane...eluna wrote:NA RSG RADIJU SAD SE JAVLJA UPRAVNIK BRANE NA MODRACU I KAŽE DA JE PRED PUCANJEM ..... ne znam koliko je istina, ali to ide na radiju pa samo prenosim![]()
![]()
- makse seljanko makse
#2983 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mozda pomazu drugima?raskopusa wrote:cega su se sarajlije prepale? miljacke, koja je skoro pa normanog toka?StupskaBitanga wrote:u Sarajevu su rafe prazne a kamo li u manjim mjestima
Ne vidis akcije po citavom gradu pa ti se moze i oprostit ovako glup komentar.
- AhmetShabo
#2984 Re: Poplave u cijeloj BiH
jesi ti ovo licno cuo ili si procito negdje?eluna wrote:NA RSG RADIJU SAD SE JAVLJA UPRAVNIK BRANE NA MODRACU I KAŽE DA JE PRED PUCANJEM ..... ne znam koliko je istina, ali to ide na radiju pa samo prenosim![]()
![]()
-
mrchinho
#2985 Re: Poplave u cijeloj BiH
omar little wrote:ja ne zivim dole, koliko je inace vreca brasna?pink floydd wrote:Kakva je situacija sa namirnicama u trgovinama u ovim gradovima koji nisu potopljeni.
U Banovićima nestašica brašna, i ako se gdje nađe 25 maraka je vreća (u Merkatoru). Je li ih sramota zarađivati na nečijoj nesreći
a, svi ovi lihvari i govnari ljudski koji podizu cijene da zgrnu pare dabogda sve do zadnje marke na lijekove potrosili i ne pomogli im dabogda. pu, smece, otpad ljudski.
25km je vreca od 25 kg?
Last edited by mrchinho on 16/05/2014 16:49, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#2986 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kupuje se masovno da se salje pomoc, juce su dostave vecinom bile obustavljene, jbg, ljudi sa iskustvom da ne zafaliraskopusa wrote:cega su se sarajlije prepale? miljacke, koja je skoro pa normanog toka?StupskaBitanga wrote:u Sarajevu su rafe prazne a kamo li u manjim mjestima
- Mali_Vuk
#2987 Re: Poplave u cijeloj BiH
Podrška ljudima i u Federaciji i u RS-u. Izdržite raja
Na žalost ne mogu ništa uraditi osim što vrtim ove humanitarne brojeve
Svi koji su pritekli u pomoć unesrećenim su LJUDINE

Na žalost ne mogu ništa uraditi osim što vrtim ove humanitarne brojeve
Svi koji su pritekli u pomoć unesrećenim su LJUDINE
- General War
#2988 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bihamk Bosanskohercegovački Auto-moto KlubSkream wrote:Ne vjerujem, putna dionica preko han pijeska je koliko zna jos neprohodna, nisam cuo da su je jos osposobili.
[/quote]Uspostavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-1.8 Tuzla-Orašje. Od Tuzle se može do Zvornika, a prema posljednjim informacijama uspostavljen je saobraćaj i na dionici M-19 Zvornik-Drinnjača, tako da se saobraćaj iz Tuzle prema Sarajevu sada može odvijati preko Zvornika, Milića, Vlasenice i Sokoca. I dalje je obustavljen saobraća od Lukavca ka Doboju, kao i putevi iz Tuzle prema Bijeljini i Živinicama.
Super ako je tako, barem da se nekako moze...
- pink floydd
#2989 Re: Poplave u cijeloj BiH
19 maraka bilo a sad 25...i ko zna koliko će još da dignu ako se ovaj kijamet nastaviomar little wrote:ja ne zivim dole, koliko je inace vreca brasna?pink floydd wrote:Kakva je situacija sa namirnicama u trgovinama u ovim gradovima koji nisu potopljeni.
- Anestezija
#2990 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sad je bio sastanak vojske i nacelnika opstine,rekli su da se bude u pripravnostiJanjicar wrote:mah bombaju ljudi baN ... Imaju mjerni instrumenti i do sada nije zabiljezeno nikakvo pomjeranje brane...eluna wrote:NA RSG RADIJU SAD SE JAVLJA UPRAVNIK BRANE NA MODRACU I KAŽE DA JE PRED PUCANJEM ..... ne znam koliko je istina, ali to ide na radiju pa samo prenosim![]()
![]()
- It_is_a_Leclerc
#2991 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kaže ministar unutrašnjih poslova RS-a: "Hvala momcima iz Bihaća koji su došli u Doboj da pomognu".
Ponosam sam na svoje Krajišnike !
Ponosam sam na svoje Krajišnike !
-
hzsa22
#2992 Re: Poplave u cijeloj BiH
Treba nekom mater jebat za ove informacije za branu na Modracu.. Halo kreteni, 200 metara je dubina vode tu.
- Bosnianman
#2993 Re: Poplave u cijeloj BiH
archi_a wrote:Hajde, bas mi je drago da vam se svidjelo izvjestavanje sa srpskog mosta, srpske ulice, srpskog camca i srpskog cuke kako pretrcava iza srpskog reportera na srpskom "stendapu". Srpskih ministara u srpskim gradovima,srpskog vatrogasnog drustva, srpskog pripadnika civilne zastite kako postavlja srpsku pumpu za izbacivanje vode iz poplavljenog srpskog podruma. Srpskog helikoptera iz kojeg je srpski snimatelj snimio poplavljena srpska podrucja. Srpske "izbecene" voditeljice koja najavljuje srpsku grafiku poplavljenih podrucja, iskljucivo po granicama republike srpke. I eto, kako neki kazu, tu i tamo poneko telefonsko ukljucenje iz federacije. I jos hiljadu puta ponovljeno:srpskooooo. Fakat su izdominirali.MissGump wrote:AstorH wrote:
svaka im čast fakat!!Mnogi zaboravljaju kako je ista televizija nastala. Kolike je pare srpski lobi upumpao u tu televiziju koja radi iskljucivo na promoviranju srpskog drustva i ucestvuje, tendenciozno, u projektu dokazivanja kako drzava BiH ne moze opstati. Drago mi je da vam se svidja kako rade. Mogu, imaju razradjen sistem. Vjerovatno su im kamere ostale upaljene nakon nedavnog prenosa doceka osudjenog ratnog zlocinca Krajisnika, pa su se mogli brzo organizovati i za ovaj vanredni srpski prenos.
p.s. Nije mi ftv draga nikako ali ne pretjerujte. Zaboravljate jucerasnje dogadjaje, kada smo info dobivali i sa ftv-a, i bht-a, tvsa, tv1 i naravno Aljazeere, i to vrlo dobro. I kad se zakunem da ne oftopicarim, ne mogu da gledam izdr..v.nje po svemu i svakome.
- Havatar
#2994 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zna li iko sta je sa onom grupom iz zeljeznog polja sto pjesace?
-
StupskaBitanga
#2995 Re: Poplave u cijeloj BiH
Klasovo 25kg je bilo 18 u Bingu
- dječak sa šibicama
#2996 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne vjerujem, sudeci po vijestima na RTRS, oko Vlasenice je haos, pa nebi nikome preporucio da krece uz Drinjacu putem.Skream wrote:mislim samo preko Zvornikafree_spirit wrote:Kakvo je stanje na putevima? Ima li ko informaciju moze li se iz Tuzle sa Sarajvo?
-
Jasmin002
#2997 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dobošnica, evo još slika...Mutivoda wrote:Između Gračanice i Lukavca neko naselje.eluna wrote:ajooooooooooooojjjjjjjjjjjjjj mutivoda, gdje je ovo,![]()

Ps. Ako sam stavio više slika nego što je dozvoljeno, izvinjavam se
-
StupskaBitanga
#2998 Re: Poplave u cijeloj BiH
sigurni i spašeniHavatar wrote:Zna li iko sta je sa onom grupom iz zeljeznog polja sto pjesace?
-
groove
#2999 Re: Poplave u cijeloj BiH
archi_a wrote:Hajde, bas mi je drago da vam se svidjelo izvjestavanje sa srpskog mosta, srpske ulice, srpskog camca i srpskog cuke kako pretrcava iza srpskog reportera na srpskom "stendapu". Srpskih ministara u srpskim gradovima,srpskog vatrogasnog drustva, srpskog pripadnika civilne zastite kako postavlja srpsku pumpu za izbacivanje vode iz poplavljenog srpskog podruma. Srpskog helikoptera iz kojeg je srpski snimatelj snimio poplavljena srpska podrucja. Srpske "izbecene" voditeljice koja najavljuje srpsku grafiku poplavljenih podrucja, iskljucivo po granicama republike srpke. I eto, kako neki kazu, tu i tamo poneko telefonsko ukljucenje iz federacije. I jos hiljadu puta ponovljeno:srpskooooo. Fakat su izdominirali.MissGump wrote:AstorH wrote:
svaka im čast fakat!!Mnogi zaboravljaju kako je ista televizija nastala. Kolike je pare srpski lobi upumpao u tu televiziju koja radi iskljucivo na promoviranju srpskog drustva i ucestvuje, tendenciozno, u projektu dokazivanja kako drzava BiH ne moze opstati. Drago mi je da vam se svidja kako rade. Mogu, imaju razradjen sistem. Vjerovatno su im kamere ostale upaljene nakon nedavnog prenosa doceka osudjenog ratnog zlocinca Krajisnika, pa su se mogli brzo organizovati i za ovaj vanredni srpski prenos.
- O'zone
- Globalni moderator
#3000 Re: Poplave u cijeloj BiH
Otvoreni žiro računi za pomoć Tuzli
Zbog teške situacije na području općine Tuzla, nastale usljed poplave i pojave preko 200 klizišta, oštećenja putnih komunikacija, prekida u snabdijevanju strujom i vodom, a sve uzrokovano obilnim kišnim padavinama, koje su zadesile Tuzlu u zadnjih desetak dana, Kolegij Općinskog načelnika i Općinski štab civilne zaštite u kontinuiranom zasjedanju na zajedničkom sastanku održanom dana 16.05.2014. godine donijeli su niz operativnih zaključaka, među kojima i onaj da se od pojedinaca i preduzeća, organizacija i institucija u Bosni i Hercegovini i inostranstvu traži pomoć u pitkoj vodi i hrani, materijalnim sredstvima (konzervama, ćebadima, sredstvima za ličnu higijenu, pumpama, agregatima, sušilima) ili novčana pomoć, za one koji se nalaze izvan Tuzle i ne mogu dopremiti pomoć zbog blokade saobraćajnica.
Za sve one koji nude pomoć u hrani, vodi, ćebadima i drugim materijalnim sredstvima ista trebaju donijeti u prostorije najbliže mjesne zajednice ili u sjedište Crvenog križa TK u Tuzli, Ul. Džafer Mahala broj 5.
Za pomoć u novcu, otvoren je od strane Općine Tuzla humanitarni račun i to:
ZA DOZNAKE IZ BOSNE I HERCEGOVINE:
Depozitni račun Općine Tuzla broj: 132-100-01850601-97
Vrsta prihoda: 733 111 (Donacije od građana)
Vrsta prihoda 733 112 (Donacije od pravnih lica)
Budžetska organizacija: 0201001
ZA DOZNAKE IZ INOSTRANSTVA:
IBAN: BA 391321010086184459
SWIFT BANKE: TBTUBA 22,
OPĆINA TUZLA, ZAVNOBIH-a 11, BOSNIA AND HERZEGOWINA