crnjak, al ne odolih
Žene pitaju žene
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2976 Re: Žene pitaju žene
Izidora Dankan...
crnjak, al ne odolih
crnjak, al ne odolih
- Ductus Holedocus
#2977 Re: Žene pitaju žene
Kako ste i u koju boju ste se odlucile ofarbati? Kako ste znali da ce vam bas ta boja lijepo stajati(ili nece)?
Ja sam črnokosa
Zelim nesto novo probati na svojoj glavi.Do sad se nisam farbala.Ne znam u koju bih boju
Ja sam črnokosa
Zelim nesto novo probati na svojoj glavi.Do sad se nisam farbala.Ne znam u koju bih boju
- Big Ang
#2978 Re: Žene pitaju žene
Ductus Holedocus wrote:Kako ste i u koju boju ste se odlucile ofarbati? Kako ste znali da ce vam bas ta boja lijepo stajati(ili nece)?
Ja sam črnokosa![]()
Uh...nek ti je Bog na pomoci.
Meni je kosa potpuno crna pa sam se ponekad,pomalo i farbala u crno. Sto zbog sjaja, sto zbog mode,,sto zbog sijedih.
Onda odlucim da promjenim.boju u totalno modernu smedju.
Pakao sam prosla dok su mi u salonu svijetlili kosu. Ali...isplatilo se.
Obavezno se posavjetuj sa frizerkom.
- alkalna_baterija
#2979 Re: Žene pitaju žene
ja odavno ne mogu da se odlučim između 3 farbe...

ili

ili

s tim da mi je ova posljednja nijansa vrh, i još nigdje ne vidjeh da se farbom postigla ova nijansa...

ili

ili

s tim da mi je ova posljednja nijansa vrh, i još nigdje ne vidjeh da se farbom postigla ova nijansa...
-
bang and blame
#2980 Re: Žene pitaju žene
Nisam puno eksperimentisala. Farbam se u, za nijansu, tamniju farbu od moje prirodne( tamnosmeđu). Malo da osvjezi kosu- da joj da sjaja. Mislila sam i ja, da je posvijetlim ali, otkako imam kratku kosu, odustala samDuctus Holedocus wrote:Kako ste i u koju boju ste se odlucile ofarbati? Kako ste znali da ce vam bas ta boja lijepo stajati(ili nece)?
Ja sam črnokosa![]()
-
Mutivoda
#2981 Re: Žene pitaju žene
joj alkalna, ova zadnja je predobra.
-
bang and blame
#2982 Re: Žene pitaju žene
@alkalna , ja tipujem na ovu drugu fotku 
- alkalna_baterija
#2983 Re: Žene pitaju žene
i meni je najbolja, ali se zadnjih nekoliko godina farbam u tamno smeđu ili crnu, dok bi mi uradili dekolorizaciju, kontam da ne bi onda ovako mekano i lijepo izgledala nakon farbanjaMutivoda wrote:joj alkalna, ova zadnja je predobra.
a prve dvije su već isprobane i sviđaju mi se obje, kad bih odustala od ove blond, ne bih mogla izabrati između prve dvije
- MedenoSrce
#2984 Re: Žene pitaju žene
Uvijek se od previse ljubavi umiralo, od previse bilo cega doduseChmoljo wrote:Izidora Dankan...
crnjak, al ne odolih
- ilkbahar
#2987 Re: Žene pitaju žene
Pošto nisam tipično zensko, moram da pitam ostale zene za misljenje. Naime interesuje me zasto vecina zena koje ja poznajem, zele da im neko zavidi i bude ljubomoran na njih.
Npr. imam jednu priju koja je pravi primjer za to. Uvijek kada se nadjemo smara me sa pricama kako se ona naprijmjer super obukla i neka njena koliegica ili sa posla ili u drustvu je bila ljubomorna i bla bla tako dalje. Znaci zasto zene pokusavaju da u drugim zenama pobude zavist i ljubomoru. Nekako ja nikad nisam imala takvih zelja ni sklonosti. Meni je cilj da me najbolja drugarica voli i postuje zbog onog sto jesam a ne da mi se ulizuje jer je zavidna i jer zeli da bude kao ja i sl.
Ne shvatam to!
Da napomenem rijec je o zenama sa 30 i kusur godina.
Znaci pitanje glasi : Zasto je zenama cilj da druge zene budu zavidne? (bilo zbog izgleda, odjece, frizure, muza, djece, posla i sl)
Npr. imam jednu priju koja je pravi primjer za to. Uvijek kada se nadjemo smara me sa pricama kako se ona naprijmjer super obukla i neka njena koliegica ili sa posla ili u drustvu je bila ljubomorna i bla bla tako dalje. Znaci zasto zene pokusavaju da u drugim zenama pobude zavist i ljubomoru. Nekako ja nikad nisam imala takvih zelja ni sklonosti. Meni je cilj da me najbolja drugarica voli i postuje zbog onog sto jesam a ne da mi se ulizuje jer je zavidna i jer zeli da bude kao ja i sl.
Ne shvatam to!
Znaci pitanje glasi : Zasto je zenama cilj da druge zene budu zavidne? (bilo zbog izgleda, odjece, frizure, muza, djece, posla i sl)
- alkalna_baterija
#2988 Re: Žene pitaju žene
kompleksi i frustracije... od takvih me glava boli, pa ih i izbjegavamilkbahar wrote:Pošto nisam tipično zensko, moram da pitam ostale zene za misljenje. Naime interesuje me zasto vecina zena koje ja poznajem, zele da im neko zavidi i bude ljubomoran na njih.
Ne shvatam to!
- ilkbahar
#2989 Re: Žene pitaju žene
Izgleda da sam okruzena kompleksasicama...sve su mi prije takve...pocela sam se pitati da li nesto nije uredu sa mnom pa sam previse skromna?alkalna_baterija wrote:kompleksi i frustracije... od takvih me glava boli, pa ih i izbjegavamilkbahar wrote:Pošto nisam tipično zensko, moram da pitam ostale zene za misljenje. Naime interesuje me zasto vecina zena koje ja poznajem, zele da im neko zavidi i bude ljubomoran na njih.
Ne shvatam to!
- manekenka u penziji
#2991 Re: Žene pitaju žene
To ona serija Prija 
- Bambi_na_kofeinu
#2992 Re: Žene pitaju žene
Jer se volimo osjećati nadmoćnije, to je ljudska osobina ne samo ženska.ilkbahar wrote:Pošto nisam tipično zensko, moram da pitam ostale zene za misljenje. Naime interesuje me zasto vecina zena koje ja poznajem, zele da im neko zavidi i bude ljubomoran na njih.
Ne shvatam to!
Osobina koju treba brusiti i "lomiti" kod sebe, ali ipak svima nam je svojstvena.
Cijeli život se poredimo sa ljudima koji nas okružuju pa se neko osjeća bolje ako je ljepše obučen, neko ako je obrazovaniji, neko ako sluša bolju muziku, neko ako je više proputovao, neko ako ima djecu, bla, bla...
Kriteriji po kojima se poredimo mogu biti suptilniji i sofisticiraniji, ali razlika je u nijansama.
I budi ba tipično žensko, šta tome fali, zamisli belaja ti žensko po rođenju a po odabiru tipično muško, beveze
- ilkbahar
#2993 Re: Žene pitaju žene
ne ne nije stvar u poredjenju, neko u isticanju toga da je neko zavidan ljubomoran. znaci konstatnta prica kako je neko ljubomoran jer su one lijepe, pametne i slicno.....i konstantno pokusavanje da kod nekog izazovu ljubomoru i zavist....napr kaze: "jao vidi kako sam ja mrsavija od tebe..." u sred price o vremenskim nepogodama, na primjer! (a realno je deset kg teža od mene)Bambi_na_kofeinu wrote:Jer se volimo osjećati nadmoćnije, to je ljudska osobina ne samo ženska.ilkbahar wrote:Pošto nisam tipično zensko, moram da pitam ostale zene za misljenje. Naime interesuje me zasto vecina zena koje ja poznajem, zele da im neko zavidi i bude ljubomoran na njih.
Ne shvatam to!
Osobina koju treba brusiti i "lomiti" kod sebe, ali ipak svima nam je svojstvena.
Cijeli život se poredimo sa ljudima koji nas okružuju pa se neko osjeća bolje ako je ljepše obučen, neko ako je obrazovaniji, neko ako sluša bolju muziku, neko ako je više proputovao, neko ako ima djecu, bla, bla...
Kriteriji po kojima se poredimo mogu biti suptilniji i sofisticiraniji, ali razlika je u nijansama.
I budi ba tipično žensko, šta tome fali, zamisli belaja ti žensko po rođenju a po odabiru tipično muško, beveze
prija skracenica od prijateljica...za one koji su pitali
- Big Ang
#2994 Re: Žene pitaju žene
Zene koje uzivaju u tudjoj ljubomori su ocito nesigurne i u sebe i u svoj izbor, kako to nije jasno?
Ima muza,,djecu, auto, radnju ali ne osjeca da je zadovoljna. Pa trazi potvrdu da bolje nije mogla. A kud ce bolje potvrde od ljubomore zena? Nerjetko si cak i umisle da su neke zene ljubomorne na njihovu srecu. I tako....meni su gore te sto su ljubomorne i zavidne.
Ima muza,,djecu, auto, radnju ali ne osjeca da je zadovoljna. Pa trazi potvrdu da bolje nije mogla. A kud ce bolje potvrde od ljubomore zena? Nerjetko si cak i umisle da su neke zene ljubomorne na njihovu srecu. I tako....meni su gore te sto su ljubomorne i zavidne.
- Big Ang
#2995 Re: Žene pitaju žene
I prija je uzasan naziv. Ako nemas vise od 50 godina savjetujem naziv frendica. Kaka ba prija 
- lavorpunvode
#2996 Re: Žene pitaju žene
Big Ang wrote:I prija je uzasan naziv. Ako nemas vise od 50 godina savjetujem naziv frendica. Kaka ba prija
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2997 Re: Žene pitaju žene
Prija je koliko ja znam izraz iz Srbije.
A od frendice mi se povraca, isto ko da mi nemamo svojih izraza.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2998 Re: Žene pitaju žene
Jeste, zaboravila sam na to.sherbett wrote:prija ili prika kažu u Dalmaciji, osobito Splićaniladyblue18 wrote:Prija je koliko ja znam izraz iz Srbije.
-
sha_ba
#2999 Re: Žene pitaju žene
frendica mi je ono odron... cuj frendica
prija su valjda majke bracnih parova, ili sam ja nesto pogresn skontala
prija su valjda majke bracnih parova, ili sam ja nesto pogresn skontala
- Big Ang
#3000 Re: Žene pitaju žene
Ja sam bila cinicna. Lavor je shvatila. Meni dosta.