Shabir Ally veliki promotor brojcanih cuda u Kuranu, je analizirao Bibliju da vidi ima li takvih cuda u bibliji, i nije nasao.zforumas wrote:Pa ti si taj koji tvrdi da je Kur'an jedinstven, pecat, dokaz.Smrcak15 wrote:ja neznam za drugu knjigu da je Ovako konstruisana u zlatnom rezu kao Kur'anzforumas wrote:Je li Kur'an jedina knjiga koja je kreirana u zlatnom rezu?
ako neko zna za drugu nek nam dostavi dokaze da vidimo ovdje.
Ne mozes samo analizirati samo Kur'an dokazujuci njegovu posebnost, u obzir moras uzeti i druge knjige (pri tom ne mislim na vjerske).
Analiziraj nesto sto je napisao Homer, Anakreont, Ezop...
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Smrcak15
#2976 Re: Ateizam
- zforumas
#2977 Re: Ateizam
Hajd procitaj ovo u zagradi.Smrcak15 wrote:Shabir Ally veliki promotor brojcanih cuda u Kuranu, je analizirao Bibliju da vidi ima li takvih cuda u bibliji, i nije nasao.zforumas wrote:Pa ti si taj koji tvrdi da je Kur'an jedinstven, pecat, dokaz.Smrcak15 wrote: ja neznam za drugu knjigu da je Ovako konstruisana u zlatnom rezu kao Kur'an
ako neko zna za drugu nek nam dostavi dokaze da vidimo ovdje.
Ne mozes samo analizirati samo Kur'an dokazujuci njegovu posebnost, u obzir moras uzeti i druge knjige (pri tom ne mislim na vjerske).
A taj je trazio da ne nadje.
- Smrcak15
#2978 Re: Ateizam
eto lahko su dostupne da se mogu analiziratizforumas wrote: Ne mozes samo analizirati samo Kur'an dokazujuci njegovu posebnost, u obzir moras uzeti i druge knjige (pri tom ne mislim na vjerske).
- Dope_Man
#2979 Re: Ateizam
Smrle bolan, pa valjda imas google. Dovoljno je pet sekundi guglajna da nadjes ''strucnjake'' koji tvrde da postoje takva cuda u Bibliji, a kako ova iz Kur'ana nisu validno obradjena. Dakle obje strane imaju svoje... hm..
- Smrcak15
#2980 Re: Ateizam
Dope_Man wrote:Smrle bolan, pa valjda imas google. Dovoljno je pet sekundi guglajna da nadjes ''strucnjake'' koji tvrde da postoje takva cuda u Bibliji, a kako ova iz Kur'ana nisu validno obradjena. Dakle obje strane imaju svoje... hm..
ja kad sam sa krscanima debatirao o ovima stvarima od Biblijskog Koda od Drosnana, cak i sa ateistima i njihovim pokusajima Preko Moby dicka knjige i njihove bravure i vratolomije da pokusaju donijeti nesto slicno Kur'anu
- Dope_Man
#2981 Re: Ateizam
Pretpostavicu onda da si te krscane preveo u islam svojim nenadjebivim argumentima.. ili su pak oni nastavili vjerovati u svoja cuda, jednakim zarom kojim ti vjerujes u svoja cuda.. a gle cuda, nigdje cuda 
- Smrcak15
#2982 Re: Ateizam
ja neprevodim u islam, to samo Bog radi, kome Bog otvori srce taj ce ga i prihvatit-Dope_Man wrote:Pretpostavicu onda da si te krscane preveo u islam svojim nenadjebivim argumentima.. ili su pak oni nastavili vjerovati u svoja cuda, jednakim zarom kojim ti vjerujes u svoja cuda.. a gle cuda, nigdje cuda
mogu se ja na glavu nasadit ako Bog ne otvori srce da se prhvati islam dzaba mi.
postavio sam vam pitanjea gle cuda, nigdje cuda
Ako Kur'an nije od BOga koji poznaje buducnost, kako to da se Zlatni rez prikopcaje za suru Zlatni ukras i za jedinu rijeci Zlatni Ukras u toj istoj suri?
>>>>>>>>jer pojam Zlatni rez je tek skovan 1100 Godina nakon Kur'ana<<<<<<<
- Dozer
#2983 Re: Ateizam
To si ti prikopcao, Smrle dragi... Kao i masu drugih stvari.
Ali, hajde... Na koji nacin je u Kur'anu opisana simetrija, a koja bi upucivala na taj Zlatni rez. Sabiranjem raznih, i pri tome probranih brojeva u Kur'anu, ili sta...?
Ali, hajde... Na koji nacin je u Kur'anu opisana simetrija, a koja bi upucivala na taj Zlatni rez. Sabiranjem raznih, i pri tome probranih brojeva u Kur'anu, ili sta...?
Last edited by Dozer on 30/03/2017 14:46, edited 1 time in total.
- zforumas
#2984 Re: Ateizam
Zar je toliko tesko otici do biblioteke?Smrcak15 wrote:eto lahko su dostupne da se mogu analiziratizforumas wrote: Ne mozes samo analizirati samo Kur'an dokazujuci njegovu posebnost, u obzir moras uzeti i druge knjige (pri tom ne mislim na vjerske).
- Dope_Man
#2985 Re: Ateizam
Prvo taj pojam ima vise naziva, imao je naziv i prije ''golden ratio'' i poslije, nazive koji uopste ne sadrze rijec ''gold'' u sebi. Dakle ti si opet odabrao jedan anziv koji tebi odgovara i poklapa se, a ne bi uzeo medial section ili divine proportion npr, jer se ne uklapaju u tvoju interpretaciju. Kao sto sam i ranije milion puta spomenuo, sva ta cuda su uzimanje onoga sto zelis, a zanemarivanje svih mogucih alternativa, i tvrdnja da je to nekako cudo jer nista drugo nema.. a tona toga sakrivena pod cilimom.
Inace, nemoj taj izgovor za vjeru vise koristiti ziv bio, jer sad ja mogu reci da bas hocu da se vratim islamu, ali bog mi ocvrsnuo srce pa ne mogu. Onda nisam ja kriv, vec on. Kao testira me, dao mi slobodnu volju, a zapravo mi je oduzo slobodnu volju da ne mogu ispravno uraditi test (po tome sto ti tvrdis).
Inace, nemoj taj izgovor za vjeru vise koristiti ziv bio, jer sad ja mogu reci da bas hocu da se vratim islamu, ali bog mi ocvrsnuo srce pa ne mogu. Onda nisam ja kriv, vec on. Kao testira me, dao mi slobodnu volju, a zapravo mi je oduzo slobodnu volju da ne mogu ispravno uraditi test (po tome sto ti tvrdis).
- Smrcak15
#2986 Re: Ateizam
Dozer wrote:To si ti prikopcao, Smrle dragi... Kao i masu drugih stvari.
druze , prica ti nepije vode znas zastoTo si ti prikopcao, Smrle dragi... Kao i masu drugih stvari.
zato kad tvrdim , ja pokazem slikama objasnjenjima i tako dalje, fino sam objasnio sa slikama kako je programiran zlatni rez, da raja ne misli da pricam suplje
druzeeeeeee majka mu stara, kako kako kakoAli, hajde... Na koji nacin je u Kur'anu opisana simetrija, a koja bi upucivala na taj Zlatni rez. Sabiranjem raznih, i pri tome probranih brojeva u Kur'anu, ili sta
ti evo cijeli dan ospoaravas nesto a neznas sta osporavas, ja mislio ti znas kako je to programirano, pa to je sramota onda, da pucas u nesto a neznas gdje je meta, to je pucanje u prazno
zamisli se ti tvrdis pronasao lijek u nekoj tamo ZNJ knjizi, ja te osporavam cijeli dan, kako nemoze biti, da si ti to pogresno razumio itd itd, pa na kraju dana te pitam , de nam onda objasni kako ta knjiga daje lijek za rak
ALi evo haj, preci cu Preko toga, pa da krenemo, pitas kako
Prvo da te pitam znas li engleski, posto je jasno oopisano na engleskom u tim slikama gore? ako neznas da nam bosanski onda to pojasnim?
- Smrcak15
#2987 Re: Ateizam
Dope_Man wrote:Prvo taj pojam ima vise naziva, imao je naziv i prije ''golden ratio'' i poslije, nazive koji uopste ne sadrze rijec ''gold'' u sebi. Dakle ti si opet odabrao jedan anziv koji tebi odgovara i poklapa se, a ne bi uzeo medial section ili divine proportion npr, jer se ne uklapaju u tvoju interpretaciju. Kao sto sam i ranije milion puta spomenuo, sva ta cuda su uzimanje onoga sto zelis, a zanemarivanje svih mogucih alternativa, i tvrdnja da je to nekako cudo jer nista drugo nema.. a tona toga sakrivena pod cilimom.
meni muda piod bubrege nemozes podvaliti druze, tako ne pokasaji te fazone.....Prvo taj pojam ima vise naziva, imao je naziv i prije ''golden ratio'' i poslije
kazes imao je naziv da, imao je a znas li kakav, Bozanski proporcija , termin skovan od leonarda Da vincija u 1500 stoljecu
tek poslije kad je nazvan Zlatni rez, poslije ga i danas zovemo zlatni rez. Tako molim te ne pokausaji da osporis pacenickim odgovorim, gdje se hvatas za slamku spasa....
itekako si ti kriv, niko drugi, ni Bog ni peti i deseti samo ti, samo ne kontas jos...Inace, nemoj taj izgovor za vjeru vise koristiti ziv bio, jer sad ja mogu reci da bas hocu da se vratim islamu, ali bog mi ocvrsnuo srce pa ne mogu. Onda nisam ja kriv, vec on. Kao testira me, dao mi slobodnu volju, a zapravo mi je oduzo slobodnu volju da ne mogu ispravno uraditi test (po tome sto ti tvrdis
Posljedica da Bog zacepi necije srce da mu do srca ne dolazi uputa je bolest duse koja se razvila svojim djelovanje tvoje slobodne volje,
kkako to mozda se pitas
evo kako, Bog ti je dao slobodnu volju, ali ako si ti odlucio da se boris i protivis Bogu, gledas kako ces da osporis njegovo postajoanje, jer ti je srcu draze nevjerovanje od vjerovanja, pa svaki pokusaj iznosenja doakza ti si prvi na liniji da ospes paljbu. Zar mislis da Bog nevidi to, i da nezna sta ti je u srcu, mozda Bog kaze kad si tako uporan u borbi protiv mene sad neces nikako dobit upute pa makar ti mrtvac iz groba pruzio ruku da se rukuje sa tobom i pozdravio te.
Uputa moze da dodje, kad je covjek objekitvan, i prilazi stvarima bez ohlosti , sa poniznoscu, i stavom, ako ima dokaza prihvatit cu ako nema necu i to je to. takvima se nadati da se srce otvori prema uputi.
-
r_faruk
#2988 Re: Ateizam
homo sapiens je izumrla vrsta..... zakir rek'o, do kada cu ja vama ovo ponavljati?beni-bu-man wrote:Homo sapiensRaigor Stonehoof wrote:Sta bi od diskusije, ko je kreirao boga?
mene ovo ubi u oko!!! ti smrle tako povrsno i citas i pises da je to za ne povjerovati....kazes imao je naziv da, imao je a znas li kakav, Bozanski proporcija , termin skovan od leonarda Da vincija u 1500 stoljecu
nego izlazi li zena sam iz kuce a?
Last edited by r_faruk on 30/03/2017 15:13, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
#2989 Re: Ateizam
Smrle zamisli samo da odes kod psihijatra i kazes da mislis da neko gledga sve sto radits, da te osudjuje, da je posvuda, da ti prica... sta bi on mislio? da si lud?
Nismo li mi malo predaleko u 21om stoljecu da mislimo da jos uvijek ima boga?
Bog/religija je babaroga izmisljena da drzi covijeka u zatvoru jer trebaju nesto cega ce se bojat.
Bog/religija je babaroga izmisljena da drzi covijeka u zatvoru jer trebaju nesto cega ce se bojat.
- Dope_Man
#2990 Re: Ateizam
Smrle, ako mozes urgiraj samo kod odgovornih da se odsad svako spominjanje termina ''slobodna volja'' poprati zvjezdicom (*), a da na kraju stranice bude objasnjenje
*Proizvodjac zadrzava pravo da u bilo kom trenutku oduzme slobodnu volju, a pri tom da nastavi proizvod kriviti za odluke donesene u trenucima kada prozvod nije imao slobodnu volju da donosi samostalne odluke
Pa jebote, stvarno je smijesno pricati s tobom kad tako sam ne vidis koliko si kontradiktoran, odnosno koliko kontradikcija je u tvojoj religijskoj mitologiji koju zastupa.. i onda ih tako srcano branis, a danas kazes da je crno, sutra da je bijelo... jos lad pocnes o ''dokazima'' i ''objektivnom'' pogledu na sijve

*Proizvodjac zadrzava pravo da u bilo kom trenutku oduzme slobodnu volju, a pri tom da nastavi proizvod kriviti za odluke donesene u trenucima kada prozvod nije imao slobodnu volju da donosi samostalne odluke
Pa jebote, stvarno je smijesno pricati s tobom kad tako sam ne vidis koliko si kontradiktoran, odnosno koliko kontradikcija je u tvojoj religijskoj mitologiji koju zastupa.. i onda ih tako srcano branis, a danas kazes da je crno, sutra da je bijelo... jos lad pocnes o ''dokazima'' i ''objektivnom'' pogledu na sijve
Last edited by Dope_Man on 30/03/2017 15:34, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#2991 Re: Ateizam
beni-bu-man wrote:Smrle zamisli samo da odes kod psihijatra i kazes da mislis da neko gledga sve sto radits, da te osudjuje, da je posvuda, da ti prica... sta bi on mislio? da si lud?
pazi, Bog se vjeruje na osnovu dokaza koje se nude da vjerujemo u njegovo postojanje, nije to samo tek tako slijepo vjerovanje bez pokrica.Smrle zamisli samo da odes kod psihijatra i kazes da mislis da neko gledga sve sto radits, da te osudjuje, da je posvuda, da ti prica... sta bi on mislio? da si lud?
sad je lakse vjerovati u Boga nego prije, daleko lakse , prije cak mislim da bi mozda imao problema i to velikih mozda po pitanju vjereNismo li mi malo predaleko u 21om stoljecu da mislimo da jos uvijek ima boga?
to bojanje Boga samo ja profitiram i drustvo u kojem zivim, Bog ne profitira apsolutno nista, 1 % procenat od bogobojaznosti ljudi.Bog/religija je babaroga izmisljena da drzi covijeka u zatvoru jer trebaju nesto cega ce se bojat
evo jedan primjer kako drustvo i pojedinac profitira izmedju ostalog, ovo je samo jedan mali sitni primjer u moru drugih primjera.
Bog kaze da se nesmije pricati iza ledja ljudi. Ako se ja ne bojim Boga i boli me briga sta kaze Bog, ja odlucim da presem drugim ljudima sta je jedan kolega radio, pa te kolege prenesu njemu da sam ja pricao o njemu njima.
Sta mislis kakva ce se atmosfera napraviti izmedju mene i njega ?? hoce li biti zdrava atmosfera?? sigurno nece
Ali ako kontam Bogu je toliko mrsko kad neko o nekome prica iza ledja da to sporedi sa jedenjem mesa mrtvog brata, toliko mu je to odvratno, pa odustanem pricanja iza ledja drugih ljudi.
Dali ce moj odnos sa ljudima biti bolji ili losiji ako su postedjeni mog ogovaranja i pricanja iza ledja?
to je jedan mali primjer kako bogobojaznost drzi drustvo zdravim.
- Dozer
#2992 Re: Ateizam
Smrle, imam samo jedno pitanje, pa ako mi mozes iskreno odgovoriti, i ja te vise necu peglati. Jel' moze?
Dakle, nadam se da si gledao film "Prometej" (Prometheus). Pitanje glasi:
Sta cemo ako se desi da je ta fikcija, prikazana u tom filmu, a koja je takodjer jedna od naucnih teorija - istinita? Sta ako mi jesmo kreacija nekih daleko naprednijih vanzmealjskih bica i inteligencije?
Sta cemo ako se sutra pojave ovi...

...i kazu - Da, mi smo vas kreirali i posijali na ovu planetu. Bog ne postoji.
I jos nam sve jasno pokazu, tj. kako smo nastali, kao i kako je nastao univerzum/svemir, i sve u njemu.
Da li bi ti licno to mogao prihvatiti?
Sta cemo ako se desi da je ta fikcija, prikazana u tom filmu, a koja je takodjer jedna od naucnih teorija - istinita? Sta ako mi jesmo kreacija nekih daleko naprednijih vanzmealjskih bica i inteligencije?

I jos nam sve jasno pokazu, tj. kako smo nastali, kao i kako je nastao univerzum/svemir, i sve u njemu.
- Smrcak15
#2993 Re: Ateizam
Dope_Man wrote:Smrle, ako mozes urgiraj samo kod odgovornih da se odsad svako spominjanje termina ''slobodna volja'' poprati zvjezdicom (*), a da na kraju stranice bude objasnjenje
Pa jebote, stvarno je smijesno pricati s tobom kad tako sam ne vidis koliko si kontradiktoran, odnosno koliko kontradikcija je u tvojoj religijskoj mitologiji koju zastupa.. i onda ih tako srcano branis, a danas kazes da je crno, sutra da je bijelo... jos lad pocnes o ''dokazima'' i ''objektivnom'' pogledu na sijve![]()
ko to tebi oduzima slobodnu volju? Bog , jelde, tako sto te mozda blokira da ti islam ne dolazi od srca mozda upravo na osnovu tvog srcanog stanja ono sto ti je na srcu pa ti na osnovu toga.*Proizvodjac zadrzava pravo da u bilo kom trenutku oduzme slobodnu volju,
Ali vidi jednu stvar, tebi on nije oduzeo slobvodnu volju, jer imas pravo da trazis od njega uputu, ako se covjek iskreno pokaje njemu i zatrazi uputu, siguran sam da ce ti se odazvati i odblokirati srce.
- beni-bu-man
#2994 Re: Ateizam
Sad uskoro ce se pojavitiDozer wrote:Smrle, imam samo jedno pitanje, pa ako mi mozes iskreno odgovoriti, i ja te vise necu peglati. Jel' moze?
Alien: Covenant
- Smrcak15
#2995 Re: Ateizam
jesam gledao i to sa zenom u kinu.Dozer wrote:Smrle, imam samo jedno pitanje, pa ako mi mozes iskreno odgovoriti, i ja te vise necu peglati. Jel' moze?
pa ako je tako onda su oni nas Bog u tom slucaju, ko nas je stvorio to je nas Bog, pokori se i suti.Sta cemo ako se desi da je ta fikcija, prikazana u tom filmu, a koja je takodjer jedna od naucnih teorija - istinita? Sta ako mi jesmo kreacija nekih daleko naprednijih vanzmealjskih bica i inteligencije?Bog ne postoji
ako dodju nepobitni dokazi , gdje se sve razjasni , onda nema se tu sta pitati, to se automatski prihvata kad su jaki dokazi i argumenti.Da li bi ti licno to mogao prihvatiti?
- Dope_Man
#2996 Re: Ateizam
Fulio si poentu Smrle.. dodju oni, kazum MI, RASA, ne JEDAN smo vas napravili. Sve te zajebancije u koje vjerujete su suplja koju ste izmislili jer ste takvi po prirodi, kad nemate objasnjenje izmislite si ga. E kako da ti odbacis onda sve u sta danas tako cvrsto vjerujes.. odose sva cuda u brojevima, sve savrsene rijeci o tome kako prebiti zenu i drzati roba niz vodu 
- beni-bu-man
#2997 Re: Ateizam
Eh smrle jarane sad se javlja pitanje ko je inzinjera stvorio ?????
- Smrcak15
#2998 Re: Ateizam
pazi to je onda prica za sebe odakle Kuran ako bi oni zaista dosli, samo problem je u tome sto ja nevjerujem 1% da su to bili vanzemaljci iz masa razloga, onda se povlaci drugo pitanjeDope_Man wrote:Fulio si poentu Smrle.. dodju oni, kazum MI, RASA, ne JEDAN smo vas napravili. Sve te zajebancije u koje vjerujete su suplja koju ste izmislili jer ste takvi po prirodi, kad nemate objasnjenje izmislite si ga. E kako da ti odbacis onda sve u sta danas tako cvrsto vjerujes.. odose sva cuda u brojevima, sve savrsene rijeci o tome kako prebiti zenu i drzati roba niz vodu
drugovi ako ste vi nas stvorili, ko vas stvori junaci???
sledece pitanje, kako ste vi stvorili univerzum , gdje ste bili kad nije bilo univerzuma ako sad bistvujete na nekoj od planeta?
- Smrcak15
#2999 Re: Ateizam
kad je Bog u pitanju, NIKO.beni-bu-man wrote:Eh smrle jarane sad se javlja pitanje ko je inzinjera stvorio ?????
jer da ga je neko stvorio, nebi bio Bog nego stvorenje, pa prikladnije bi bilo veceg Boga postovati nego manjeg.
Akoja Tebe pitam jedno pitanje
Moj jaran Haso zaglavio u bolnici i porodi se, rodi dijete, ja te pitam sta je rodio, musko ili zensko?
Last edited by Smrcak15 on 30/03/2017 16:01, edited 1 time in total.
- Dope_Man
#3000 Re: Ateizam
A mozda su oni vjecni, mozda su oni odvujek i zauvjek.. uvijek je lako igrati na tu kartu Smrle, pobjeci dalje od onoga sto znamo i zamisljati sebi odgovor koji se ne moze testirati. To znaci da zamisljamo, ne da otkrivamo i ucimo. Al i to je lakse nego reci ''jebiga, ne znam''.