Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Basvod

#2976 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Helikopter wrote:
Basvod wrote: To ne znamo.
Vidis ja sam ubjedjen da bi se Srbi i Hrvati odrekli jednog djela teritorije u zamjenu za nezavisnost kada bi kod Bosnjaka postojala volja za razdruzivanjem.

Al situacija je takva da od tog nema nista tako da... patnja, kome je rahat nek uziva. :-)
Mjesas kruske i jabuke, pa naravno da bi Srbi i Hrvati odustali od jednog dijela BH teritorije ako bi Bosnjaci pristali na vanjsku podjelu teritorije Bosne i Hercegovine tako da bi te dijelove Srbi i Hrvati mogli spojiti sa Srbijom odnosno Hrvatskom. Medjutim vanjska podjela odnosno podjela vanjskih granica drzave BiH se nikada nece moci desiti i to Bosnjaci nikada nece dozvoliti. Unutrasnja pravedna lokalna podjela teritorije BiH je jedino moguca sa dozvolom Bosnjaka pod uslovom da podjela teritorije bude pravedna za sviju, a to je otprilike da Bosnjaci dobiju 51% ili 26,520 Km2) unutrasnje teritorije Bosne i Hercegovine na jugu sa izlazem u Neum i BH dio obale, izlaz BiH na sjeveru i spajanje danas razdvojene Bosnjacke teritorije Krajine sa centralinim teritorijama Bosnjaka. Srbi da dobiju 33% (ili 17,160 Km2) unutrasnje teritorije BiH i Hrvati da dobiju 16% (ili 8,320 Km2). Svaka ovakva lokalno unutrasnja podjela teritorija izmedju tri naroda bi podrzaumjevala da se oni sa tim teritorijama nikada ne mogu i ni pod bilo kakvim uslovima i okolnostima odcjepiti od zajednicke drzave Bosne i Hercegovine i dijelove pripojiti Srbiji i Hrvatskoj. Znaci 3 unutrasnja samostalna i decentralizovana entiteta sa na drzavnom nivou zajednickom mjesanom vladom, zajednickom vojskom itd.
:-) Pa unutrasnja podjela je zavrsena stvar jos 1995. sto se tice Srba. Nisu ludi da pristanu na odricanje teritorije u zamjenu za nista.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2977 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Nebitan32, angrybird
Krushna mrva

#2978 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Krushna mrva »

Basvod wrote: :-) Pa unutrasnja podjela je zavrsena stvar jos 1995. sto se tice Srba. Nisu ludi da pristanu na odricanje teritorije u zamjenu za nista.
Nije sve gotovo
Perec

#2979 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Perec »

Hrvatska je izvršila oružanu agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Možda je to za tebe priordna stvar ali za međunarodni sud pravde u Hasgu nije. I zato je Hrvatska jasno okarakterisana kao zločinačka strana i agresor.
Za sve što si nabrojao hag nema mandat. Hag nema mandat suditi državama, nema mandat osuđivati one pojedince kojima nije sudio, nema mandat suditi o agresiji jer agresija u međunarodnom pravu ne postoji.
Britanci su ratovali 15 tisuća kilometara od Londona na Falklandima zbog 3 tisuće ljudi i 15 tisuća ovaca, kad ih netko osudi za agresiju i zločinačku stranu, tada će takve presude imati smisla. Mogu misliti kako bi reagirali kad bi u nekoj stranoj državi njihovom narodu prijetilo etničko čišćenje i pokolj od strane muđahedina, vjerojatno bi od te države ostao ogroman krater, bez obzira bio njihov narod potpuno nevin ili ne, činili pripadnici njihovog naroda zločine ili ne.

Sry, sudovi napravljeni po principu "sudimo nekim tamo nebitnim plemenima na Balkanu po posebnim principima" neće pisati povijest. Ako neki neprofesionalni i nestalni sudac u presudi napiše da su Hrvati sami sebe protjerivali i ubijali to nije sveto slovo i neće određivati ništa.
I da samo dodam, Hrvatska pomagla vlastiti narod već ga je ETNIČKI ČISTILA baš iz srednje Bosne. I to jasno piše u presudi hrvatskom vojno-političkom vrhu.
Jesi pročitao izdvojeno mišljenje profesionalnog suca?
Helikopter

#2980 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Helikopter »

Basvod wrote: :-) Pa unutrasnja podjela je zavrsena stvar jos 1995. sto se tice Srba. Nisu ludi da pristanu na odricanje teritorije u zamjenu za nista.
Pa dobro, neko je pricao o pravednoj lokalnoj unutrasnjoj podijeli teritorije Bosne i Hercegovine na tri pravedna entiteta. Srbi bi dobili na vise stvari jer bi popravili koliko toliko pravednost prema drugima, dobili bi jer bi i Bosnjaci i Hrvati bili spremniji na saradnju u zajednickom drzavnom parlamentu i zajednickim institucijama a to bi rezultiralo boljem i pravednijem pomirenju naroda, vecem povjerenju, boljoj saradnji u korist svih naroda BiH i drzave BiH u cjelini. Naravno ako je Srbima vazniji veci komad otete teritorije nego ovi gore navedeni argumenti neka onda nastave istim putem bez jasne buducnosti. Ima se tu jos svasta dodati sta Srbi pozitivno dobijaju ovim prijedlogom kao i svi drugi ali i ovi argumenti su za sada sasvim dovoljni.
Martinez_

#2981 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Helikopter wrote:
Pa dobro, neko je pricao o pravednoj lokalnoj unutrasnjoj podijeli teritorije Bosne i Hercegovine na tri pravedna entiteta. Srbi bi dobili na vise stvari jer bi popravili koliko toliko pravednost prema drugima, dobili bi jer bi i Bosnjaci i Hrvati bili spremniji na saradnju u zajednickom drzavnom parlamentu i zajednickim institucijama a to bi rezultiralo boljem i pravednijem pomirenju naroda, vecem povjerenju, boljoj saradnji u korist svih naroda BiH i drzave BiH u cjelini. Naravno ako je Srbima vazniji veci komad otete teritorije nego ovi gore navedeni argumenti neka onda nastave istim putem bez jasne buducnosti. Ima se tu jos svasta dodati sta Srbi pozitivno dobijaju ovim prijedlogom kao i svi drugi ali i ovi argumenti su za sada sasvim dovoljni.

Predlog nema veze sa životom jer bi onda komotno sutra Bangladeš mogao zahtevati razmenu teritorije sa Kanadom. Nije naime pravedno da Kanada bude tolika sa tako malo stanovnika. Barem da se po obavljenoj korekciji 20000 Sarajlija preseli u Bileću ali neće, razmazilo se to
Havatar

#2982 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

Perec wrote:
Hrvatska je izvršila oružanu agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Možda je to za tebe priordna stvar ali za međunarodni sud pravde u Hasgu nije. I zato je Hrvatska jasno okarakterisana kao zločinačka strana i agresor.
Za sve što si nabrojao hag nema mandat. Hag nema mandat suditi državama, nema mandat osuđivati one pojedince kojima nije sudio, nema mandat suditi o agresiji jer agresija u međunarodnom pravu ne postoji.
Britanci su ratovali 15 tisuća kilometara od Londona na Falklandima zbog 3 tisuće ljudi i 15 tisuća ovaca, kad ih netko osudi za agresiju i zločinačku stranu, tada će takve presude imati smisla. Mogu misliti kako bi reagirali kad bi u nekoj stranoj državi njihovom narodu prijetilo etničko čišćenje i pokolj od strane muđahedina, vjerojatno bi od te države ostao ogroman krater, bez obzira bio njihov narod potpuno nevin ili ne, činili pripadnici njihovog naroda zločine ili ne.

Sry, sudovi napravljeni po principu "sudimo nekim tamo nebitnim plemenima na Balkanu po posebnim principima" neće pisati povijest. Ako neki neprofesionalni i nestalni sudac u presudi napiše da su Hrvati sami sebe protjerivali i ubijali to nije sveto slovo i neće određivati ništa.
I da samo dodam, Hrvatska pomagla vlastiti narod već ga je ETNIČKI ČISTILA baš iz srednje Bosne. I to jasno piše u presudi hrvatskom vojno-političkom vrhu.
A kome je to u Bosni " prijetilo etničko čišćenje i pokolj od strane muđahedina" :?: :-)
zoljaM80

#2983 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Havatar wrote:
Perec wrote:

A kome je to u Bosni " prijetilo etničko čišćenje i pokolj od strane muđahedina" :?: :-)
zar nisi čuo da su mudžahedini protjerali i izmajorizirali cjelokupno puĆanstvo Medjugorja, Lištice, Ćapljine, Ćitluka, Livna, Duvna.
Havatar

#2984 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

Nisam
Hafis

#2985 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

zoljaM80 wrote: zar nisi čuo da su mudžahedini protjerali i izmajorizirali cjelokupno puĆanstvo Medjugorja, Lištice, Ćapljine, Ćitluka, Livna, Duvna.
Eh, otkud tolika muda za tog terena.
Ali fakat, jesu tamo gdje su mogli.

Inače, moRemo nastaviti o tome na onoj temi ''Da se ne zaboravi'', ova je za militantnije momke, a vi niste od tih :)
Tietje24322

#2986 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Estaqferullah
Tietje24322

#2987 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Ja sam majoriziran estaqferullah
Tietje24322

#2988 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Haag nema mandat za osudjivanja hrvata.

Hrvati nemaju mandad za dugorocan opstanak u bih
Hafis

#2989 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Tietje24322 wrote:Haag nema mandat za osudjivanja hrvata.

Vodi ti brigu o svom mandatu za opstanak u Nizozemskoj, a mi ćemo lahko :)
Tietje24322

#2990 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Hafis wrote:

Nije nizozemska jebemu tamburu. Hajd nam ispricaj neki vic. Vidis da se svi malo zajebavamo. Ja sam u vozu na telefonu. Da bar ima neka treba da mogu malo gledati u nesto.

Ovako morAM traziti Hrvata za majorizaciju. Nego znasli koji je najizmajoriziraniji ( komplikovana rijec!) Hrvat na svijetu?
Hafis

#2991 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Tietje24322 wrote:
Hafis wrote:

Nije nizozemska jebemu tamburu. Hajd nam ispricaj neki vic. Vidis da se svi malo zajebavamo. Ja sam u vozu na telefonu. Da bar ima neka treba da mogu malo gledati u nesto.

Ovako morAM traziti Hrvata za majorizaciju. Nego znasli koji je najizmajoriziraniji ( komplikovana rijec!) Hrvat na svijetu?
Dobar pokušaj :) Samo ne padam na to - Nizozemska, javili mi iz režije.
Tvojih godina sam četvrti put bio na sudu zbog negiranja očinstva, a ti još trebe gledaš.
Uostalom, rekao ti je Madner: u mogućem sukobu ne bi te ni FAP mogao zapasti. Jedino da im šalješ gengele skupljene od džeparca.
Jako bi ti bili zahvalni :mrgreen:
Tietje24322

#2992 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Hafis wrote: Tvojih godina sam četvrti put bio na sudu zbog negiranja očinstva, a ti još trebe gledaš.
Uostalom, rekao ti je Madner: u mogućem sukobu ne bi te ni FAP mogao zapasti. Jedino da im šalješ gengele skupljene od džeparca.
Ja sam ti rekao da sam za poboljsanje odnosa izmjedu Bosnjaka i Hrvata. Nikakav sukob nece biti.

hajde sada reci kako se na hrvatskom kaze

estaqferullah?
Hafis

#2993 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Tietje24322 wrote:
Hafis wrote: Tvojih godina sam četvrti put bio na sudu zbog negiranja očinstva, a ti još trebe gledaš.
Ja sam ti rekao da sam za poboljsanje odnosa izmjedu Bosnjaka i Hrvata. Nikakav sukob nece biti.

estaqferullah?
Ako si ti za poboljšanje bošnjačko-hrvatskih odnosa, kakvi su vam onda koji su za pogoršanje?

estaqferullah je arapska inačica mnogo starijeg biblijskog izraza Parce mihi, Domine
Tietje24322

#2994 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Hafis wrote:
Tietje24322 wrote:

estaqferullah?
Ako si ti za poboljšanje bošnjačko-hrvatskih odnosa, kakvi su vam onda koji su za pogoršanje?

estaqferullah je arapska inačica mnogo starijeg biblijskog izraza Parce mihi, Domine
Ma ja to samo na forumu pisem. Imam ja medju hrvatima dobre prijatelje. Doduse iz hrvatske ne te seljake iz kamenjara. Koji nisu vidijeli dalje od Gospe iz medjugorja.

Ja Majoriziram samo kad mi je dosadno. Majorizacija je umjetnost.
Tietje24322

#2995 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Parce moje domovine, parce mihi nema hercegbosne... Eto himne
Hafis

#2996 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Tietje24322 wrote:
Hafis wrote:
Tietje24322 wrote:

estaqferullah?

Ma ja to samo na forumu pisem. Imam ja medju hrvatima dobre prijatelje. Doduse iz hrvatske ne te seljake iz kamenjara. Koji nisu vidijeli dalje od Gospe iz medjugorja.

Ja Majoriziram samo kad mi je dosadno. Majorizacija je umjetnost.
Poznajem i ja veoma veoma mnogo Bošnjaka, odrastao sam s njima, družim se s njima, i imam ih dosta i u široj obitelji. jednom riječju poštujem ih kao i sve druge ljude koji zaslužuju poštivanje. Ovo najozbiljnije.

Međutim, zadrte i primitivne gorštake koji možda i nisu sreli Hrvata u životu ne cijenim, i o njima imam izrazito nisko mišljenje i podjebajem ih u slobodno vrijeme. Pa i one ''nacionalno preosvještene'' iz dijaspore. Tako da si mi danas došao k'o kec na desetku :)
Tietje24322

#2997 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Pa svi smo mi zadrti i primitivni kad je u pitanju egzistencija BiH. To te netteba cuditi. Pitaj nekog hrvata sta bi on uradio sa seperatistima srbima u RH.

Nemogu ja biti primitivan. Primitivan je neko iz manje sredine poput sirokog, medjugorja, mostara itd.

Zadrt jesam. Ovo jos nije nista. Mada ovi moji hrvati nikada ne negiraju da je RH izvrsila agresiju.
Hafis

#2998 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Tietje24322 wrote:Pa svi smo mi zadrti i primitivni kad je u pitanju egzistencija BiH. To te netteba cuditi. Pitaj nekog hrvata sta bi on uradio sa seperatistima srbima u RH.

Nemogu ja biti primitivan. Primitivan je neko iz manje sredine poput sirokog, medjugorja, mostara itd.
Nebitna je sredina gdje trenutno živiš.
Ti si mogao odseliti iz te svoje vukojebine, samo ona nije nikad odselila iz tebe, niti će. Tu je tvoj problem kume.

Usput, Mostar je za tvoju rodnu vukojebinu Sao Paolo.
Tietje24322

#2999 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Hafis wrote:
Tietje24322 wrote:Pa svi smo mi zadrti i primitivni kad je u pitanju egzistencija BiH. To te netteba cuditi. Pitaj nekog hrvata sta bi on uradio sa seperatistima srbima u RH.

Nebitna je sredina gdje trenutno živiš.
Ti si mogao odseliti iz te svoje vukojebine, samo ona nije nikad odselila iz tebe, niti će. Tu je tvoj problem kume.

Usput, Mostar je za tvoju rodnu vukojebinu Sao Paolo.
Sarajevo nije vukojebina. Znam i te neke Hrvate iz hercegovine a i iz Zagreba. To se nemoze porediti. Drugi narod totalno. Zagrebcani su gospoda. I Splicani isto. Vi ste vecinom seljaci.

I naravno da vas treba majorizirati kad su vam puna usta Herceg Bosne.

Na svaki spomen Herceg Bosne treba zveckati oruzijem. You call it zadrt.

Znasli kako se na engleskom kaze majorizacija?

Majorization.
exliberal-ex

#3000 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by exliberal-ex »

Fakat je vrijeme da se ova tema zakljuca

tjetje...provalio si se ne jednom zato ti preporucujem da prestanes sa trolanjem i lupanjem gluposti
Locked