Sirija

Locked
Bodkin

#2976 Re: Sirija

Post by Bodkin »

vivaldi wrote:
Bodkin wrote:rb banka? unicredit group? gazprom prije njega omv? VW je jos tu. ne prave 100 000 auta ali rade nesto
ma mislio sam na proiyvodnju to pravi pare, jebes to trange frange.

kad imas para, ne treba ti ni banka, ne bi mi smetao ni nekadasnji sdk-a :D
pa i to je investicija :) imas kako rekoh naftu ( rafinerija), VW ( malo nesto ali vecina izvoz), ovu mljekaru, messer je tu. jebiga, odvojeno trziste i ne moze privuci nekog giganta
ferum

#2977 Re: Sirija

Post by ferum »

nadam se da će Pasad biti uhvaćen živ i obješen na nekom trgu u Damasku zbog svih zločina koje je počinio...

http://www.youtube.com/watch?v=-bmzxb3Q7SU
Rob_Atl

#2978 Re: Sirija

Post by Rob_Atl »

Auuu usrase se britanci amerima u usta :D sad je do amerike hoce li sami napadat ili cekati ponovno glasanje britanaca u ponedeljak meni se cini
Bodkin

#2979 Re: Sirija

Post by Bodkin »

Rob_Atl wrote:Auuu usrase se britanci amerima u usta :D sad je do amerike hoce li sami napadat ili cekati ponovno glasanje britanaca u ponedeljak meni se cini
sta bi?
nosara

#2980 Re: Sirija

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
SalihI wrote: Ovo je dio filma o velikoj prevari zvanoj 11. septembar a koji je prikazan na norveskoj drzavnoj TV, program NRK1.
Na ovome isjecku radi se o misteriji nestanka aviona koji je navodno pao u Pensilvaniji.

Na pocetku filma text na norveskom:
"Mislio sam da sam dosao na pogresno mjesto. Tamo nije bilo nicega, samo jedna ogromna rupa u zemlji. Ocekivao sam da cu naci ostatke aviona. Rep, krila, motore, sjedista, metal ... ali nicega od toga nije bilo." Scott Spangler ,lokalni fotograf o mjestu gdje je navodno pao flight 93 u Pensilvaniji 11. septembra 2001.

Dalje ide na engleskom pa ko zna i koga interesuje neka pogleda.

ti ocekujes avion koji pukne u zemlju u skoro vertikalnom poniranju brzinom od 0.9M da ostane na povrsini zemlje... :D
:D
vivaldi

#2981 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Bodkin wrote: omv je austrija :-)
VW je tu, imaju fabriku. raspitaj se malo. cak su radili neka inovativna auta za firmu iz njemacka ( koja je nazalost bankrotirala)
i zasto je bitno odakle su. vivaldi je spomenu brand gigant u bransi, ne porijeklo. dodaj tu mital jos i ostale banke i njemacke ili sad rusije. latea ili kako se zove sto proizvodi mlijeko je britanska grupacija
ma i ako ima nesto, sve osim kaknja je beznavcajno.

benyin, banke i telekome, ne racunam. na svijetu postoje rayvijene i nerayvijene zemlje. jedina stvar koja ima je yajednicka je da i jedne i druge imaju banke, benyinske i telekome.

kad neko kaye da je telecom, firma koja dere kozu vlasitim gradjanima, a ima jedno 80% viska radnika, ylatna koka, ubio bih se.

kazu puni budzet? pa puni jer im je dozvoljeno da deru kozu vlastitom narodu, a ako ce se tako puniti budyet onda postoji x nacina da se to njihovo punjenje budyeta poslije prodaje kompenzuje
Alfons Kauders

#2982 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
omv je austrija :-)
VW je tu, imaju fabriku. raspitaj se malo. cak su radili neka inovativna auta za firmu iz njemacka ( koja je nazalost bankrotirala)
i zasto je bitno odakle su. vivaldi je spomenu brand gigant u bransi, ne porijeklo. dodaj tu mital jos i ostale banke i njemacke ili sad rusije. latea ili kako se zove sto proizvodi mlijeko je britanska grupacija
fakat, pomijesao sam mol i omv... i omv pumpe poklapaju rusi ako se ne varam?

vw pravi auta u bosni? jesil siguran druze?

mittal - indija

koje ostale banke iz njemacke, sad ili rusije? sberbank ima... koje imamo iz sad i njemacke?

po ovom navedenom, ispada da je iza te velike zavjere protiv bih bila italija (unicredit) i britanija (latea)... da bi usli na trziste od 3.5 miliona ljudi... potrosene milijarde

jednostavno ne pije vode... ni prije rata ni danas nismo bili dovoljno zanimljivi, jebiga sta se moze...
Rob_Atl

#2983 Re: Sirija

Post by Rob_Atl »

Ovaj njihov parlament je izglasao NE za napad na siriju, nije bila ogromna razlika 275 je bila za napad 282 za ne, tako da ce opet glasat u ponedeljak(??) trenutno britanija nece nista ciniti do ponovnog glasanja, e sad da li je to puno cekati za amere ne znam.
Avetinho

#2984 Re: Sirija

Post by Avetinho »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
SalihI wrote: Ovo je dio filma o velikoj prevari zvanoj 11. septembar a koji je prikazan na norveskoj drzavnoj TV, program NRK1.
Na ovome isjecku radi se o misteriji nestanka aviona koji je navodno pao u Pensilvaniji.

Na pocetku filma text na norveskom:
"Mislio sam da sam dosao na pogresno mjesto. Tamo nije bilo nicega, samo jedna ogromna rupa u zemlji. Ocekivao sam da cu naci ostatke aviona. Rep, krila, motore, sjedista, metal ... ali nicega od toga nije bilo." Scott Spangler ,lokalni fotograf o mjestu gdje je navodno pao flight 93 u Pensilvaniji 11. septembra 2001.

Dalje ide na engleskom pa ko zna i koga interesuje neka pogleda.

ti ocekujes avion koji pukne u zemlju u skoro vertikalnom poniranju brzinom od 0.9M da ostane na povrsini zemlje... :D
Hitler svira, Elvis pjeve na juznome poooooooluuuuuuuuuuuuuu.

:D[/quote]
Last edited by Avetinho on 29/08/2013 23:45, edited 1 time in total.
vivaldi

#2985 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Rob_Atl wrote:Ovaj njihov parlament je izglasao NE za napad na siriju, nije bila ogromna razlika 275 je bila za napad 282 za ne, tako da ce opet glasat u ponedeljak(??) trenutno britanija nece nista ciniti do ponovnog glasanja, e sad da li je to puno cekati za amere ne znam.
tvel points from damaskus gouz to opozisn in grejt britn :D
Alfons Kauders

#2986 Re: Egipat nije dozvolio izraelskom brodu da pristane

Post by Alfons Kauders »

SalihI wrote:.... u luku u Crvenom moru

– Egipat nije dozvolio izraelskom brodu koji je plovio prema Mediteranu da pristane u luku u Crvenom moru.
Prema izvještaju tv mreže Al Mejadin, Egipat nije dozvolio jednom izraelskom brodu koji se kretao iz Džibutija prema Mediteranu da pristane u egipatsku luku u Crvenom moru. Istovremeno egipatski aktivisti su osudili bilo kakve vojne napade protiv Sirije dok je pokret Tamarod pozvao egipatsku vladu da zatvori Suecki kanal za sve brodove koji bi mogli sudjelovati u sklopu mogućeg napada na Siriju. "Naša je nacionalna dužnost poduprijeti sirijsku vojsku i odbaciti sve one koji izdaju svoju domovinu", rekao je glasnogovornik utjecajnog pokreta Tamarod. "

Sta mislite da je vehabija Mursi ostao na vlasti u Egiptu bi li on ovako postupio ?
prvo, nije bio vehabija

drugo, ne bi postupio... a da si procitao nesto o Hami znao bi i zasto.. ali tebi istorija pocinje i zavrsava na youtubeu
Jay Gatsby

#2987 Re: Sirija

Post by Jay Gatsby »

Bodkin wrote:
Rob_Atl wrote:Auuu usrase se britanci amerima u usta :D sad je do amerike hoce li sami napadat ili cekati ponovno glasanje britanaca u ponedeljak meni se cini
sta bi?
His name is Ed :mrgreen:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-23892783
sarajevoxxxx

#2988 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

What can I say to you oh nation ?

Bodkin

#2989 Re: Sirija

Post by Bodkin »

vivaldi wrote:
Bodkin wrote: omv je austrija :-)
ma i ako ima nesto, sve osim kaknja je beznavcajno.

benyin, banke i telekome, ne racunam. na svijetu postoje rayvijene i nerayvijene zemlje. jedina stvar koja ima je yajednicka je da i jedne i druge imaju banke, benyinske i telekome.

kad neko kaye da je telecom, firma koja dere kozu vlasitim gradjanima, a ima jedno 80% viska radnika, ylatna koka, ubio bih se.

kazu puni budzet? pa puni jer im je dozvoljeno da deru kozu vlastitom narodu, a ako ce se tako puniti budyet onda postoji x nacina da se to njihovo punjenje budyeta poslije prodaje kompenzuje
nije beznacajno. ako stavis u kontekst velicinu nase ekonomije nije bas beznacajno slazem se da banke nisu mjerodavne.za benzin se ne slazem. nemaju sve zemlje rafineriju. takodje je glupo reci veliki ne dolaze kod nas. ima firma koja pravi pola milijarde eura godisnje ( slazem se ja da to nije puno za njemacku firmu ali pola milijarde je pola milijarde) koja je usla ovdje i ima i proizvodnju. moras shvatiti da bih nije zemlja od 20 miliona ljudi u koju ce uci najveci

za bh telekom se e slazem. naravno da je zlatna koka ako daje 100 mil godisnje. sad, sto moze davati 400 je drugi par rukava :)
Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
omv je austrija :-)
fakat, pomijesao sam mol i omv... i omv pumpe poklapaju rusi ako se ne varam?

vw pravi auta u bosni? jesil siguran druze?

mittal - indija

koje ostale banke iz njemacke, sad ili rusije? sberbank ima... koje imamo iz sad i njemacke?

po ovom navedenom, ispada da je iza te velike zavjere protiv bih bila italija (unicredit) i britanija (latea)... da bi usli na trziste od 3.5 miliona ljudi... potrosene milijarde

jednostavno ne pije vode... ni prije rata ni danas nismo bili dovoljno zanimljivi, jebiga sta se moze...
ali zasto je porijeklo firme bitno. pa mital najveci na svijetu. sad sto su nasi to prodali za 1km je opet druga prica zbog koje trebamo MI plakati.
nisam rekao sad kao SAD ( zemlja) nego sad (danas) i ruske. da, sberbank je tu. do juce je to bila volksbank, njemacka banka. HVB njemacka itd
VW pravio (kazem ti, bankrotirala firma u njemackoj). siguran, gledao :D
da, OMV prodao gazpromu.
eto tu je i taj heidelberg

dakle jos jednom, zasto je bitno odakle je firma ako je dobra? i opet jos jednom, nisam ni rekao da su stranci razbili jugu da bi unicredit usao. unicredit usao kao sto je usao i u austriju, madjarsku ili slovacku ( ako ih ima tamo, lupam). zapad je uticao na tok i ishod samog raspada. to niko ne moze poreci

jos jednom ponavljam, zasto je bitn
Alfons Kauders

#2990 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

SalihI wrote:
Alfons Kauders wrote: ti ocekujes avion koji pukne u zemlju u skoro vertikalnom poniranju brzinom od 0.9M da ostane na povrsini zemlje.
Aaaa to? Pa znaci avion je zavrsio pod zemljom pa ga nisu uspjeli naci :D
A neki misle da bi se trebao raspasti pri samom dodiru zemlje pri toj brzini i razletiti u komade na sve strane. E vidis ovi ljudi koji su dosli na lice mjesta navodnog pada aviona, pretrazili su sve naokolo ali nisu uspjeli nista naci. Cak i oni koji se brinu za zastitu prirode tvrde da u zemlji nisu nasli nikakve tragove goriva, iako je u avionu trebalo biti mozda par tona kerozina.
Alfons Kauders wrote:Hama... snimci koje si obecao, ima li sta od toga?
Kakve ba snimke iz Hame? Hame nema niti je ikada i bilo.
Alfons Kauders wrote:jer ovim snimcima o 911 samo gubis vrijeme, prozvakano x puta, ne pada mi na pamet da ista od tog gledam
E vidis kolega, mozda ova prica o ovim avionima, 1109 i ostalim sranjima za tebe i mnoge druge izgleda off-topic na temi "Sirija", ali to nije tako. Ljudi koji su bili u stanju pociniti jedan onakav zlocin i jednu onakvu prevaru kakav je bio 11.septembar, a samo da bi dobili povod za svoje imperijalisticke pohode, u stanju su orkestrirati hiljade onakvih masakara kakav se nedavno desio u Siriji. Upravo oni su najbucniji u pozivima na bombardovanje Sirije. Evo prije 10 minuta citam, kaze Obmana da bez obzira kakve dokaze UN istrazitelji iznesu o onom napadu, oni (USA-ovci) imaju svoje dokaze prema kojima ce se rukovoditi.
Nesto mi ovo poznato jos od tvrdnji da Saddam ima nuklearku ...
hama hama... pitao sam te kad si ostavio biografiju babe asada

i ti mi rekao da imaju snimci na youtubeu... masakra pocinjenog 1982... :-) ko sto rekoh istorija ne pocinje na youtubeu... citaj ponekad

a ovo za avione... jednostavno otvori temu o napadima pa se tamo cujemo... :lol: garantujem dobar provod
vivaldi

#2991 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:nije beznacajno. ako stavis u kontekst velicinu nase ekonomije nije bas beznacajno slazem se da banke nisu mjerodavne.za benzin se ne slazem. nemaju sve zemlje rafineriju. takodje je glupo reci veliki ne dolaze kod nas. ima firma koja pravi pola milijarde eura godisnje ( slazem se ja da to nije puno za njemacku firmu ali pola milijarde je pola milijarde) koja je usla ovdje i ima i proizvodnju. moras shvatiti da bih nije zemlja od 20 miliona ljudi u koju ce uci najveci
meni je u ratu bila litra mlijeka, vrijedna ko zlatna poluga, ali to nije govorilo o vrijednosti mlijeka vec o mojoj bijedi.

ynam ja da mo mi malo trziste, ali nije ni slovacka nista veca. sva su ovde trzista mala, ali se prave regionalne, a ne lokalne firme. ne prave slovaci miliona uta godisnje ybog sebe vec cijelog svijeta.

ovo kod nas je jednostavno mizerija ziva, cak i u odnosu na susjednu fukaru.
Bodkin wrote:za bh telekom se e slazem. naravno da je zlatna koka ako daje 100 mil godisnje. sad, sto moze davati 400 je drugi par rukava :)
pa naravno da nije zlatna koka. to je legalno deranje koze. treba ga prodati i te pare uloziti u neke projekte koji ce yaposliti ljudi i ubrzat razvoj.

pa nek idu taman samo u autoput, jer on pokrece gradjveinsku industriju, stvara bolje predispozicije za druge privredne grane jer ce ubrzat protok, a i putarinom se vracaju pomalo sredstva.

sto se tice rupe u budzetu, dignes pdv 1-2% i namiris sto vise nemas "zlatnu koku". Mene boli tuki ko mi dere kozu, ako je to jedini briljantni izum za punjenje budzeta
Bodkin

#2992 Re: Sirija

Post by Bodkin »

@vivaldi prodao bih ga i ja. jebat ga. i to bih sve napravio sto si rekao. ali to ne znaci da nije zlatna koka :D odnosno treba nam definicija zlatne koke samo sumnjam da cemo je dobiti jer kad dodje admin sve ce obrisati, a mi cemo po zuti dobiti :)
sarajevoxxxx

#2993 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Medmah Sham: Od režimske granate stradala cijela porodica: otac, majka, i dvoje djece.

http://www.youtube.com/watch?v=dv4Hysei ... e=youtu.be
vivaldi

#2994 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:@vivaldi prodao bih ga i ja. jebat ga. i to bih sve napravio sto si rekao. ali to ne znaci da nije zlatna koka :D odnosno treba nam definicija zlatne koke samo sumnjam da cemo je dobiti jer kad dodje admin sve ce obrisati, a mi cemo po zuti dobiti :)
telecom ti otpirlike posluje po prinicpu: ako bi svaki stanovnik BiH uplatio samo 30-40 feninga na moj ili tvoj racun, mi bi bili milioneri. Prostom matematikom ti fakat dodjes do tog rezultata. Fol je u tome sto je ova definicija u praksi samo njima dozvoljena.
Bodkin

#2995 Re: Sirija

Post by Bodkin »

to se zove monopol :D
vivaldi

#2996 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:to se zove monopol :D
mah ne tjeraj me da psujem :D
vivaldi

#2997 Re: Sirija

Post by vivaldi »

nego promakose mi ova glasanja oko sirije..znaci sve se odgadja..

sad mi nesto pade na pamet, kad sam bio mali pred zoru se uvijek desavale samo 2 stvari - ili se tuko mike tyson ili su ameri nekoga napali :D
Bodkin

#2998 Re: Sirija

Post by Bodkin »

vivaldi wrote:nego promakose mi ova glasanja oko sirije..znaci sve se odgadja..

sad mi nesto pade na pamet, kad sam bio mali pred zoru se uvijek desavale samo 2 stvari - ili se tuko mike tyson ili su ameri nekoga napali :D
ee vidi se da nikad nisi pratio nba :D
vivaldi

#2999 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:
vivaldi wrote:nego promakose mi ova glasanja oko sirije..znaci sve se odgadja..

ee vidi se da nikad nisi pratio nba :D
nije tad bilo nba na tv :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3000 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

japin_mutapi wrote:
SalihI wrote: Amerika i njeni arapsko-turski sateliti su iskupili najzadnji svjetski sljam, mundzose koje USA vec vise od decenije trijebi sirom svijeta a u onim situacijama gdje se njihovo djelovanje ne uklapa u americke interese, naoruzala ih i opremila te ih poslala u Siriju da siju smrt.
samo malo ... ponavljaš ovu riječ u svakom postu pa da odgovoriš na neka pitanja

jesu li hezbolahovi borci koji obavljaju džihadsku dužnost u siriji mundžosi
jesu li razne šijske džihadske paravojske iz iraka mundžosi
da li su dobrovoljci iz irana i regije koji su se odazvali na poziv ajatolaha dženetija u džihad za spas asdovog režima mundžosi
tvel point for japin ziro point for salihica mali
Locked