Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
-
Last December
#2976 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nije euopšte upitno da je VSS najmanje nezaposlenih. Tako je u bilo kojoj državi, nigdje više ne trebaju NK radnike to sad roboti rade.
Ovdje se radi o tome da se ljude gura na fakultet s jednim ciljem a toje održavanje socijlanog mira, dajući im nadu da će jednom iskoristiti tu diplomu. Dok su studenti u klupama, guzonje su u foteljama sigurni.
Ovdje se radi o tome da se ljude gura na fakultet s jednim ciljem a toje održavanje socijlanog mira, dajući im nadu da će jednom iskoristiti tu diplomu. Dok su studenti u klupama, guzonje su u foteljama sigurni.
- Running
#2977 Re: Jadi nas nezaposlenih
Fino je nekad odmoriti malo bez posla, imas vremena, opustencija, ne zuris nigdje. Radio do skoro, trenutno nezaposlen. Dovoljno zaradio, da mogu da guram jos, a imam i primanja od biroa.
Valjda ce biti nesto dok se ne potrosi zaliha, heh, mada kako je krenulo Boga pitaj...

- Amomiman
#2978 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pitanje je kolike su zalihe. 
-
Last December
#2979 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jedan youtuber kojeg pratim tu zalihu zove "Fuck U Money" u smislu da imaš dovoljno para da možeš robovlasnicima reći fak ju bastardsRunning wrote:Fino je nekad odmoriti malo bez posla, imas vremena, opustencija, ne zuris nigdje. Radio do skoro, trenutno nezaposlen. Dovoljno zaradio, da mogu da guram jos, a imam i primanja od biroa.Valjda ce biti nesto dok se ne potrosi zaliha, heh, mada kako je krenulo Boga pitaj...
![]()
Kad imaš para onda imaš izbora jer ti ne gori pod nogama. Ko je glup da sve spiska onda je osuđen da robuje majmunima.
-
AkumAone
#2980 Re: Jadi nas nezaposlenih
Louis Rossmann?Last December wrote:Jedan youtuber kojeg pratim tu zalihu zove "Fuck U Money" u smislu da imaš dovoljno para da možeš robovlasnicima reći fak ju bastardsRunning wrote:Fino je nekad odmoriti malo bez posla, imas vremena, opustencija, ne zuris nigdje. Radio do skoro, trenutno nezaposlen. Dovoljno zaradio, da mogu da guram jos, a imam i primanja od biroa.Valjda ce biti nesto dok se ne potrosi zaliha, heh, mada kako je krenulo Boga pitaj...
![]()
![]()
Kad imaš para onda imaš izbora jer ti ne gori pod nogama. Ko je glup da sve spiska onda je osuđen da robuje majmunima.
- insomnia78
#2981 Re: RE: Re: Jadi nas nezaposlenih
E cuj roboti [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Last December wrote:Nije euopšte upitno da je VSS najmanje nezaposlenih. Tako je u bilo kojoj državi, nigdje više ne trebaju NK radnike to sad roboti rade.
Da mi je znati kako uspijete dobiti tako nerealnu sliku svijeta u kojem zivite
-
Last December
#2982 Re: Jadi nas nezaposlenih
Hahha, nije Luis al pratim i njega mada je smorio realno. Radi se o Stefanu Mischouku, kanadskom programeru.AkumAone wrote:Louis Rossmann?Last December wrote:Jedan youtuber kojeg pratim tu zalihu zove "Fuck U Money" u smislu da imaš dovoljno para da možeš robovlasnicima reći fak ju bastardsRunning wrote:Fino je nekad odmoriti malo bez posla, imas vremena, opustencija, ne zuris nigdje. Radio do skoro, trenutno nezaposlen. Dovoljno zaradio, da mogu da guram jos, a imam i primanja od biroa.Valjda ce biti nesto dok se ne potrosi zaliha, heh, mada kako je krenulo Boga pitaj...
![]()
![]()
Pa ne govorim o bosni sigurno, ovdje neće bit robota dok god bošnjo bude voljan radit za zrno riže. Govorim o razvijenim zemljama gdje se ljudi ne ponižavaju tako pa je jednostavno jeftinije kupiti robota da radi rutinske poslove.U poljoprivredi su izgubljeni milioni radnih mjesta za berače, obrezivače i sl. TO sve rade ultraprecizne robotske ruke sa 100% uspjehominsomnia78 wrote:E cuj roboti [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Last December wrote:Nije euopšte upitno da je VSS najmanje nezaposlenih. Tako je u bilo kojoj državi, nigdje više ne trebaju NK radnike to sad roboti rade.
Da mi je znati kako uspijete dobiti tako nerealnu sliku svijeta u kojem zivite
Last edited by Last December on 03/02/2017 17:08, edited 1 time in total.
- insomnia78
#2983 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pricas gluposti. Kakvi kurcevi roboti
- insomnia78
#2985 Re: Jadi nas nezaposlenih
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
- insomnia78
#2986 Re: Jadi nas nezaposlenih
Sto jest jest. Evo po Fr kad prodjes zemljom sve go robot bere grozdje, istresa smece, kopa po cesti, slaze robu po magacinima...
-
Last December
#2987 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nije me briga šta se dešava u francuskoj DANAS. GOvorim o onome šta će se desiti SUTRA. A to sutra će doći vrlo brzo kad ovi roboti budu bagatela. Poenta je da cijena minimalca nikad više neće ići na gore, samo će padati u bescjenje dok ne postane besmisleno i neodrživo raditi nešto što robot radi maltene džabe. Koja je granica održivosti ljudskog rada kad ne možeš priuštiti dovoljno kalorija da preživiš.insomnia78 wrote:Sto jest jest. Evo po Fr kad prodjes zemljom sve go robot bere grozdje, istresa smece, kopa po cesti, slaze robu po magacinima...
- insomnia78
#2988 Re: Jadi nas nezaposlenih
Napisao si to SAD roboti rade. DakleM lupas. 'oće to kad pamet i iskustvo kupis sa YT.
- insomnia78
#2989 Re: Jadi nas nezaposlenih
Cuj kad ovi roboti budu bagatela [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
- Krokodajl
#2990 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja vidio robot struže buđ sa Camemberta, nema ni osnovnu.
- insomnia78
#2991 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ma roboti cuda prave
- mobsterc
#2992 Re: Jadi nas nezaposlenih
Earlier this year (2016) Apple and Samsung supplier Foxconn replaced 60,000 employees with robots, and China's Everwin Precision Technology is in the process of replacing 90% of its factory workforce with automatons.
Al sta ce foxconn i slicni, nikad oni nece moci ispeci francuski hljeb... koji bih ti preporucio da izvadis iz guze, jer iako ti mozda pricinjava zadovoljstvo zbog gabarita, prouzrokuje i neke nezeljene efekte.
Al sta ce foxconn i slicni, nikad oni nece moci ispeci francuski hljeb... koji bih ti preporucio da izvadis iz guze, jer iako ti mozda pricinjava zadovoljstvo zbog gabarita, prouzrokuje i neke nezeljene efekte.
- insomnia78
#2993 Re: Jadi nas nezaposlenih
[emoji23] Dominirate. Zaje'no s robotima
-
krater
- insomnia78
#2996 Re: Jadi nas nezaposlenih
Roboti na Haparatima
Amazon zaposlio 100.000 ljudi prošle godine, u sljedećih 18 mjeseci prima još toliko
http://www.klix.ba/clanak/170205020
A ovakvih i slicnih oglasa pun kurac svakodnevno
Amazon zaposlio 100.000 ljudi prošle godine, u sljedećih 18 mjeseci prima još toliko
http://www.klix.ba/clanak/170205020
A ovakvih i slicnih oglasa pun kurac svakodnevno
- ho oponopono
#2997 Re: Jadi nas nezaposlenih
...a je, fino je odahnuti od svega i svih...meni brzo dopizdi kroz dva dana, ali u glavi detonacija...kako, šta dalje...te vječno prokletstvo onoga kad imam love nemam vremena, kad nemam love imam vremena...pa ne popizditi...Running wrote:Fino je nekad odmoriti malo bez posla, imas vremena, opustencija, ne zuris nigdje. Radio do skoro, trenutno nezaposlen. Dovoljno zaradio, da mogu da guram jos, a imam i primanja od biroa.Valjda ce biti nesto dok se ne potrosi zaliha, heh, mada kako je krenulo Boga pitaj...
![]()
- moon_walker_90
- Amazonka27
#2999 Re: Jadi nas nezaposlenih
...
Ako neko bude vido, cuo ili trazio radnicu za butik molim vas da mi javite...trazim za vrlo vrlo dobru prijateljicu - gori pod nogama
Ako neko bude vido, cuo ili trazio radnicu za butik molim vas da mi javite...trazim za vrlo vrlo dobru prijateljicu - gori pod nogama
- sunceKOtepsija
#3000 Re: Jadi nas nezaposlenih
Đemila Gabriel

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konzuli ... /170224075

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konzuli ... /170224075
"U Australiji se poslovi ne biraju, a kod nas kad ljudi završe fakultet očekuju radno mjesto koje će im političari osigurati. Ovdje sam kreiraš svoje radno mjesto, a dok ne stigneš do pozicije na kojoj želiš raditi obavljaš slabije plaćene poslove, kao što su poslovi čistača i na to si ponosan. E tu je razlika. Mi trebamo mijenjati svoju svijest o ovome, a za ostalo će biti lako", uvjerena je naša sagovornica i kao primjer navodi da se za tri mjeseca koliko je bio otvoren oglas za čistača sa znanjem engleskog jezika u njenom hotelu u Neumu nije javila nijedna osoba.
"Zar to nije čudno? A toliko se kuka na nezaposlenost. Priča se kako se radna mjesta plaćaju, a moja kćerka koja je živjela u Sarajevu aplicirala je za posao u Bihaću i dobila ga, tako da mi ne možete reći da nema posla u BiH", ističe.