hrvatska-more

Post Reply
ultima_palabra

#2976 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

NeenaSa wrote:Yebo ga patak, trebam li crtat' ?
Sto se zalis ? :roll:
Odmor ti dzabe, makar bio 2-3 dana. Popularna destinacija BiH gradjanja.
Skuckaj koju kintu i pici u Honduras. :D
Jesi ti ona @Palasamarsa, samo je ona znala biti ovako tegobna :roll:

Vratio sam se iz "Hrvatske-more" i pišem o tome. Kad budem išao u Honduras, otvorit ću temu i pisat ću o njemu.
NeenaSa

#2977 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

Da ne guglam tko je, ... nisam.
Jedino si ti u tvojoj storiji, tegoban.
miki.ba

#2978 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Sto ljudi sto cudi, meni bi bilo drago da me vlasnik apartmana ni ne pozdravlja, al na takvog jos nisam naletio.
Sto je najgore ovi bi jos da se druze, a ja samo prevrcem ocima. :-)

Cinjenica je da se ne ulaze mnogo u Hr turizam, neka mjesta su ista 30 godina, nekima je cak mrsko i plazu pocistiti.
Jbg, od koga je dobro je, a kad odem u Honduras biti ce valjda i wi-fi. :D
uglavnomja

#2979 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

drma zika s broda, narod mase ovim na palzi, oni s plaze masu njima :D

Image
Bodkin

#2980 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

ultima_palabra wrote:
Bodkin wrote:
ultima_palabra wrote:Sudeći po nekima, kad se ode na more treba 12 sati dnevno buljiti u more i sunce kao da su svjetsko čudo, a drugih 12 sati zadužiti po serdžadu/krunicu i zahvaljivati Bogu na blagodetima Dalmacije :D Ne daj Bože da nekom u tim danima zatreba wifi, treba upiti u sebe sunca i mora koliko god možeš...
stara moja ode na more i ako nekako moze 15 sati se sunca i odmara. e sad, mozes ti reci da je jedva docekala jednom godisnje da baci pogled i okupa se u slanoj vodi ali ja bih ti odgovorio da ode tri puta po 7 dana i da joj nikad nije dosta :D zamisli koliko takvih ljudi ima

p.s. ali uz obavezan wifi jer posao ne staje ni na odmoru :)
Ma nije frka za staru, i moja i vjerovatno svačija stara i stari su takvi... ali ne treba se ponuda bazirati samo na njima :)
Mozda hrvati hoce da privuku bas takve turiste :)
A i ima se svasta vidjeti. Niko od nas ne ide onim brodovima po nekakvim spiljama i niko ne ide na ronjenje npr( ja isao veh bilo). Navikli svi plaza i navece onaj brod sa votkom i red bulom.
uglavnomja

#2981 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

hebat ga, eno zrce :roll: kome je do provoda, takvog.

neko hoce sam as curom da bude, neko hoce coporativno, neko ima malu djecu, neko je vec sve prozivio ...
neko ide na srecu, neko ide vec 20-30 godina kod istog gazde, neko provede mjesec trazeci na netu sta mu odgovara.

bezze je generalizirati :-D
Alfons Kauders

#2982 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

miki.ba wrote:Sto ljudi sto cudi, meni bi bilo drago da me vlasnik apartmana ni ne pozdravlja, al na takvog jos nisam naletio.
Sto je najgore ovi bi jos da se druze, a ja samo prevrcem ocima. :-)

Cinjenica je da se ne ulaze mnogo u Hr turizam, neka mjesta su ista 30 godina, nekima je cak mrsko i plazu pocistiti.
Jbg, od koga je dobro je, a kad odem u Honduras biti ce valjda i wi-fi. :D
ista su 30 godina jer se vecina nas sjeca zadnjih 30 godina :D vjerovatno su ista 35, 40, a bogami negdje i 45 godina :D ja na plazi gledam haman iste tusheve pod kojim je moja mati prala grozdje sedamdeset i neke :D

a to za wifi... iskreno ne znam, mozda u nekim beach govnima nema neta... al iskreno u 4-5 lokala gdje ja idem ima net... cak i u jednom koji je ljetna basta, bez wca i stalnih objekata... zavisi kako se potrefi haman
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2983 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

Ima wi-fi po MA i po tim barovima na plaži samo nije džabe :-? platiš određenu cifru za 15 min korištenja (kad platiš dobiješ šifru)
Alfons Kauders

#2984 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Lajavikrelac wrote:Ima wi-fi po MA i po tim barovima na plaži samo nije džabe :-? platiš određenu cifru za 15 min korištenja (kad platiš dobiješ šifru)
hahahaha

al doduse, vazda sam ja govorio da u makarsku idu samo oni koji nikad nisu ni probali otici negdje drugo... cuj 15 minuta wifija... hahaha kraljeva... 50 eura za apartman iznad magistrale, gdje divokoze pasu pod rucnom, dzigara i seljakluk na svakom koraku, plaza prenatrpana ko hong kong... i onda im jos uzmu pare za wifi - sve po zaslugama

i sav taj uzitak u makarskoj kosta barem 25-40% vise nego da se ode do korcule, peljesca ili okoline dubrovnika... :thumbup: i onda se zalimo kad neko kaze da su bosanci glupi
JohnnyS

#2985 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

Alfons Kauders wrote: i sav taj uzitak u makarskoj kosta barem 25-40% vise nego da se ode do korcule, peljesca ili okoline dubrovnika... :thumbup: i onda se zalimo kad neko kaze da su bosanci glupi

Da, ali u Cavtatu nemaš koncert Bobana Rajovića ili Ace Lukasa, po Orebiću ne trešti Selma Bajrami iz kafana, a na Korčuli nema ničega... Zato se prosječan Hercegovac grozi ičega da nije Makarska jer je "brato dosadno" i "penzija". Za Bosance ne znam :D
Alfons Kauders

#2986 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

JohnnyS wrote:
Alfons Kauders wrote: i sav taj uzitak u makarskoj kosta barem 25-40% vise nego da se ode do korcule, peljesca ili okoline dubrovnika... :thumbup: i onda se zalimo kad neko kaze da su bosanci glupi

Da, ali u Cavtatu nemaš koncert Bobana Rajovića ili Ace Lukasa, po Orebiću ne trešti Selma Bajrami iz kafana, a na Korčuli nema ničega... Zato se prosječan Hercegovac grozi ičega da nije Makarska jer je "brato dosadno" i "penzija". Za Bosance ne znam :D
makarska ima nesrecu da je najbliza vecini ljudi iz bih... sarajevo, hercegovina i sl... samim tim djeluje kao svojevstan filter... prva stanica za nabrijane golfove dvice pune kockastih glava i raznoraznih izblajhanih melisa i belkisa u krznu leoparda... makarska brani ostatak dalmacije od najezde hiljada ovih kromanjonaca kojima je pojam dobrog odmora slusanje turbofolka uz prosvercani travnicki sir, kajmak i janjetinu... makarska se zrtvuje i svakako zasluzuje zahvalnost ostatka obale, kao i nas koji ljetujemo drugdje, dalje od onih koji potrvrdjuju sve moguce i nemoguce negativne stereotipe o bosancima a bogami i hercegovcima
korisnicc

#2987 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Slažem se da se Makarska "žrtvuje" što se turbo-folka tiče.
"Balkanska" glazba ne ide uz Mediteran, ali eto treba se imati ponudu za sve goste... pa i turbo-folkaše :)
NeenaSa

#2988 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

Alfons Kauders wrote:... makarska se zrtvuje i svakako zasluzuje zahvalnost ostatka obale, kao i nas koji ljetujemo drugdje, dalje od onih koji potrvrdjuju sve moguce i nemoguce negativne stereotipe o bosancima a bogami i hercegovcima
Stoji :thumbup:
Do slijedece sezone.
agent_zero

#2989 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

Malo khm kenjate previše o makarskoj rivijeri i bosancima.

Meni je 100 puta draže sresti naše ljude po plažama, nego one češke babetine i dedetine.

Barem imam s kim picigena pogirati :D
Alfons Kauders

#2990 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

agent_zero wrote:Malo khm kenjate previše o makarskoj rivijeri i bosancima.

Meni je 100 puta draže sresti naše ljude po plažama, nego one češke babetine i dedetine.

i meni je draze sresti ljude... :D ali ne kockaste glave :D
Micaha

#2991 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

korisnicc wrote:Slažem se da se Makarska "žrtvuje" što se turbo-folka tiče.
"Balkanska" glazba ne ide uz Mediteran, ali eto treba se imati ponudu za sve goste... pa i turbo-folkaše :)
:D
E pa taj isti mediteranski dio, tj. Dalmacija, ti je vjerovatno medu najzadriglijim i najprimitivnijim djelovima tog istog Balkana. Gdje su Makarska i ta mjesta oko Makarske tipa Podgora jos i najbolji. Ostalo - go fasista
Alhemicarkaa

#2992 Re: hrvatska-more

Post by Alhemicarkaa »

Nego, ovi što ne vole sresti naše ljude, gdje vi živite i koga srećete u svom svakodnevnom okruženju? :D
agent_zero

#2993 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

Alfons Kauders wrote:
agent_zero wrote:Malo khm kenjate previše o makarskoj rivijeri i bosancima.

i meni je draze sresti ljude... :D ali ne kockaste glave :D
A to samo bosanci kockaste glave? Pa pogledaj one što dolaze iz dalmatinske zagore, zatim onaj silni češko-slovačko-poljski šljam koji obitava po plažama makarske rivijere.

Ali ne, samo su bosanci izgleda problem. Žalosno.
Micaha

#2994 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

Meni Cesi bas urbano izgledaju. Pogotovo Cehinje. I ocita je razlika izmedu njih i Slovaka. Poljaci su mi isto skroz ok
agent_zero

#2995 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

Ovdje nije tema čije ženske bolje izgledaju, mada se slažem za čehinje :D
damirc_sa

#2996 Re: hrvatska-more

Post by damirc_sa »

Jedno pitanje za one upučenije.

Posto planiram veceras na odmor, a poslom moram svratiti do Čapljine, krajnje odredište mi je Zadar. Sada me interesuje da li se na relaciji Čapljina-Ljubuški-Vrgorac može uključiti na autoput koji vodi prema Zadru
Alfons Kauders

#2997 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Alhemicarkaa wrote:Nego, ovi što ne vole sresti naše ljude, gdje vi živite i koga srećete u svom svakodnevnom okruženju? :D
srecem normalne ljude i bjezim od hajvana... ne hodam po turbofolk jazbinama i ne kontam zasto bi trebao ljetovati u jednoj?
Gandra_1

#2998 Re: hrvatska-more

Post by Gandra_1 »

Ovi sto pricaju da u Makarskoj preovladavaju narodnjaci i kockaste glave, neka malo odu u Budvu i Crnu Goru pa neka pricaju dalje...Ja koliko sam mogao vidjeti za par dana ove godine, u Makarskoj ima ljudi, ali mladje ljude iz Bosne za razliku od proslih godina tesko je sresti...
Ove godine sam napravio kombinaciju CG i HR i po meni se morski "osjecaj" ne moze porediti... Makarska je izmislila mediteranski grad i taj osjecaj mora za Budvu i ostatak crnogorskog primorja...
Isto tako slucaj sa Grckom, osim pojedinih uvala, ostalo sve vašar od Zakintosa pa nadalje... Za Tursku ne znam jer nisam bio...
I dajte ne smarajte sa tim gdje je bolje, svako ima svoje mogucnosti gdje da ide i svi mi volimo razlicit ugodjaj na moru..
Ja sam npr odlucio da sljedece godine sa drustvom za iste pare koje smo potrosili ove godine na moru, uplatimo jedrenje od 10 dana po jadranskoj obali i otocima, trenutno mi to izgleda super privlacno...
Micaha

#2999 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

damirc_sa wrote:Jedno pitanje za one upučenije.

Posto planiram veceras na odmor, a poslom moram svratiti do Čapljine, krajnje odredište mi je Zadar. Sada me interesuje da li se na relaciji Čapljina-Ljubuški-Vrgorac može uključiti na autoput koji vodi prema Zadru
Nije problem nikakav od Vrgorca do autoputa, fino je i oznaceno. Nista se ne boj
Gandra_1

#3000 Re: hrvatska-more

Post by Gandra_1 »

damirc_sa wrote:Jedno pitanje za one upučenije.

Naravno da mozes, samo prati iz Ljubuskog oznake za autoput za Split i ne mozes fuliti...
Post Reply