Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Bodkin

#2976 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

Neformalno wrote:joj samo me interesuje kako je ovaj napaceni narod zivio bez Vibera i Facebooka,,,,

Pu jebem ti poremecaje danasnjice, fuj...
tako sto su placali po 100 maraka racuna za mobilni i jos 80 za fiksni telefon. danas paket od 20 i ustedio si ostalo. ja ne znam kako je ovaj napaceni narod zivio bez servo volana, klime, zracnih jastuka i ostalog pa danas svi cmizdre da ih moraju imati
Neformalno

#2977 Re: Nokia Lumia

Post by Neformalno »

ako vec imas dati 500km na telefon, onda imas i za pricanje 50-100km, sta se kitis laznim perjem...
sreca pa svi imaju danas viber i jednostavno gsm ne morate ni koristiti, kupis onda fino karticu i regas je samo za data transfer i udri, sta ce ti gsm koji kad imate viber i facebuk, eto ustedite i tih 20km pretplate...
AdoCka

#2978 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

Ljudi,de smirite se.Svi vole dzabaluk (i ja takodjer),ako ce im ustediti 5 KM dobro je,a da ne govorimo o vecim ciframa.
To za viber postalo je poglupo,tvorioci aplikacije ocekuju uspjeh a zanemaruju (ili namjerno potkopavaju,ako cemo teorije zavjere bacati) ovaj OS koji je treci na list...toliko od mene :D
zodi36

#2979 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

Neformalno wrote:joj samo me interesuje kako je ovaj napaceni narod zivio bez Vibera i Facebooka,,,,

ne rise svega ti.nije stvar u tome.nemoj mo se praviti slijepi.kako je prije bilo,sta bi prije bilo itd.ovo je forum i normalno razgovaramo sta valja a sta ne.evo ja sam imao samsung,sad imam ovu lumiu 1020 i sto se tice ove dvije aplikacije koje su mozda najvaznije i najvise su u upotrebi reci cu da je android svemirski brod za windofs....cuj sad prica ide u tom smjeru ako ti nevalja uzmi i zovi,nidje veze...
Nefs-i Mulhima

#2980 Re: Nokia Lumia

Post by Nefs-i Mulhima »

Smirite strasti... vise se digne frke oko vibera i facebooka nego kad posta ne isporuci paket :lol:

Uzmemo li u obzir rast trzisnog ucesca wp platforme, samo je pitanje vremena kada ce poceti izlaziti kvalitetnije aplikacije. (kazem vremena)....

za ostale, koristite facebook beta...

http://www.windowsphone.com/en-us/store ... ignin=true
newlevel

#2981 Re: AW: Nokia Lumia

Post by newlevel »

Ovaj sigurni radi u telecomu, dok lobira da se viber ne koristi.
Svak gleda kako ce u zivotu jeftinije proci. Ako u tebe nije tako onda bi ja tebi preporucio pomoc od strucne osobe.

Sent from my Nokia 3310
mrsamras

#2982 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

:thumbup:
mrsamras

#2983 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

zodi36 wrote:
mrsamras wrote:Ma 1020 je extra tel,bar meni.
mozda ne zlostavljam tel k'o ovi sto kulaju.Imam osjećaj da kad se kupi smart tel treba mu procesor zakucati do 100% i da tako radi kao da nije pod optetećenjem.Hocete od tel da vam radi boćje nego PC...
Kamera na 1020 je super,samo sto se pri slikanju treba malo igrati postavkana da bi po noci slike bile dobre.
Ja nemam zamjerki tel,jer sve radi bez problema.Nisam imao problem sa beamerom kao sto izgleda imaju na 920.
Cijena ti je oko 1000KM.
o cemu ti?cuj dobra camera,pa jos fali da to nevalja.fb i viber su osnovne aplikacije koje koriste svi normalni ljudi i bas one su katastrofa.nemozes vidjeti jeli xy osoba procitala poruku koju si joj poslao.katastrofa
Ocigledno ja ne spadam u normalne ljude, jer ne koristim FB nikako a viber s vremena na vrijeme.
Viber se isplati koristisi samo ako si negdje vani pa pozivati u tom slucaju a ovako pozivati u locu...imam dosta prijatelja koji su na androidu i poslovni ljudi ali viber ne koriste, jer im vadi zivce.Malo malo pa ne cujes nista, ne prikaze poziv itd.
SVe je to u pet deka, sto bi rekli.

A najmrza stvar mi je kad viber, Fb(dok sam koristio) i slicno, sto se vidi kada neko procita poruku.
Sta koga boli briga kada sam procitao poruku i hocu li na istu uposte odgovoriti.
otsam

#2984 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

Neformalno wrote:ako vec imas dati 500km na telefon, onda imas i za pricanje 50-100km, sta se kitis laznim perjem...
sreca pa svi imaju danas viber i jednostavno gsm ne morate ni koristiti, kupis onda fino karticu i regas je samo za data transfer i udri, sta ce ti gsm koji kad imate viber i facebuk, eto ustedite i tih 20km pretplate...

kakva glupost... Sto bi dao za pricanje 100 KM kad placam internet, a taj isti mi omogucava da snizim troskove ... I nije svako iskesirao fontele 5 glava, vec ih je 90% kupljeno na kredit i otplacuju se .... I ako imas opciju da jeftinije prodjes sto ne bi to koristio.. A gsm ce izumrijeti i telekom ce propasti (daj boze) :D

Sent from my 920 using Tapatalk
NokMot

#2985 Re: Nokia Lumia

Post by NokMot »

otsam wrote:
Neformalno wrote:ako vec imas dati 500km na telefon, onda imas i za pricanje 50-100km, sta se kitis laznim perjem...

kakva glupost... Sto bi dao za pricanje 100 KM kad placam internet, a taj isti mi omogucava da snizim troskove ... I nije svako iskesirao fontele 5 glava, vec ih je 90% kupljeno na kredit i otplacuju se .... I ako imas opciju da jeftinije prodjes sto ne bi to koristio.. A gsm ce izumrijeti i telekom ce propasti (daj boze) :D

Tipično razmišljanje zaglupljenog malograđanina koji još i pravopis ne poznaje.

Telekom kad bi propao propala bi i država. Mogli bi zaboraviti i na penzije i na plate. Samo zaglupljeni malograđani mogu priželjkivati propast telekoma.
otsam

#2986 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

NokMot wrote:
otsam wrote:

Telekom kad bi propao propala bi i država. Mogli bi zaboraviti i na penzije i na plate. Samo zaglupljeni malograđani mogu priželjkivati propast telekoma.

Kultura na nivou. Pravopis poznajem, kucam sa telefona pa malo ubrzam da se ne mucim previse, izvini ako te bode u oci. Drzava je propala 1992 i jos se nije oporavila. Telekom niti me hrani, niti me brani. A svasta bi ti sad nesto napisao, ali na telefonu sam pa mi se ne da. Papchichu.

newlevel

#2987 Re: AW: Nokia Lumia

Post by newlevel »

NokMot wrote:
otsam wrote:

Pretpostavljam da si ti jedan od telekomovaca koji je dobio posao preko guzova, pa ti ne ide u prilog da propane, i vrijedjas druge. Izgubio bi posao, i valja na biro, ne daju ljudi drzavnu sisu.

Sent from my Nokia 3310
Maharadza

#2988 Re: Nokia Lumia

Post by Maharadza »

NokMot wrote:
otsam wrote:

Notorna laž i krajnja glupost koju ste vi sebi umislili tj. telecom ne može propast ni u prvom planu, već vas samo država može prodati privatniku i vi to podrazumijevate kao "propast"! Mada to zapravo jeste propast, ali vaša lična tj. jer će vas 60% ODMAH izgubiti posao i ostati samo stručni koji su potrebni firmi! :wink:

Ps. Sry za off ali sam morao odgovoriti "satelitu"! :wink:
Qler

#2989 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Propast ce drzava jer iz njega muze pare, a i mislis da nece biti veliki socijalni udar kad otpuste cca 500 ljudi... ali to nije tema danasnje emisije...
Bodkin

#2990 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

:-) :-) znaci das 500 km za telefon i trebas davati posranom telekomu (bilo kojem) po 100 km mjesecno, a nije 100 nego je vise. dakle za 5 mjeseci koristenja tog vibera, whatsappa ili skype ( zavisno od preferiranja), kupis sebi taj telefon od 500km. sve preko si u plusu.

i naravno da je sreca da svi imaju viber. ja na poslu zovem inostranstvo preko vibera i skypa, a ti prosipa ove gluposti. svi na svijetu koriste nove tehnologije da smanje troskove, a ja treba da finansiram posrani telekom. nema sanse

vani sam vidjao ljude koji uzmu paket od 100 min i 100sms ali da imaju neogranicen net i samo viber koriste. cuj sta se kitis laznim perjem :-)
NokMot wrote: Tipično razmišljanje zaglupljenog malograđanina koji još i pravopis ne poznaje.

:lol: gdje li vas filuju tim glupostima. jer inace telekom isplacuje plate i penzije svima u drzavi a :D i zato je rs propala. prodali telekom. zajedno sa rs-om propalo i pola evrope koje je prodalo telekome :lol: sta ljudi pisu, nevjerovatno
Stalker

#2991 Re: Nokia Lumia

Post by Stalker »

Pa stvarno ovdje nema napretka,to svaki put pokazemo i ovdje na svim forumima kakva smo mi stoka.Ima li ovdje dijaloga bez vrijedjanja?Pa ovdje je rijec samo o aparatu...sta vam je.Nije niko nikom j... m.....
newlevel

#2992 Re: AW: Nokia Lumia

Post by newlevel »

Stalker wrote:Pa stvarno ovdje nema napretka,to svaki put pokazemo i ovdje na svim forumima kakva smo mi stoka.Ima li ovdje dijaloga bez vrijedjanja?Pa ovdje je rijec samo o aparatu...sta vam je.Nije niko nikom j... m.....
Ne moze drug, vidis da ne moze. Vrijedja covjeka bez razloga, samo sto je iznio javno svoje misljenje da bi volio da telekom propane. Sigurno je neki zaposlenik u telecomu pa mu odma prpa guzici. Jer zasjeo je negdje na salter, i ako dobije otkaz, nece vise tako fin posao radit. Jer je nesposoban, ne zna nista u zivotu, osim vrijedjanja i omalovazavanja drugih, seljacina.

Sent from my Nokia 3310
SA 071

#2993 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Pusti ba, ovo postaje degutantno. Plakati za jednom jebenom aplikacijom ovoliko... I to ne što je nema, nego što ne funkcioniše perfektno. A ne funkcioniše perfektno ni na androidu. Prvo, viber se ponaša kako kad, nekad se čuje onako (može proći, ali ni tada nije Bog zna kakav), a nekad vrlo slabo. I sada kao viber zamijenio GSM. E u pičku materinu!

Pričaju na viber kada imaju pristup internetu. OK. Ali kako onda pričaju kada nemaju pristup? Ne pričaju nikako? Uključe mobilni internet koji košta 1,17 KM za 10 MB, a poziv mobilnom mrežom 0,15-0,20 KM po minuti. Ako nije na pretplati sa uključenim internetom, dođe ga skuplji poziv viberom nego preko mreže. A ako je na pretplati, pričao ne pričao mora platiti 15 KM (ili 30, 50, 100 KM). Znači, svejedno mu je što se tiče troška. Viber je samo jedna simpatična app, koja nekome može biti vrlo korisna, pogotovo za komunikaciju sa/iz inostranstva. I to treba tako shvatiti. Nije viber ništa spektakularno što može zamijeniti bilo šta, ali jeste popularan. Ali za pozive, skype je za njega Tito. Za poruke i slanje slika WhatsApp je za njega Tito.

Prema tome, to sa viberom ili FB ili bilo kojom drugom app je ovo sve malo prešlo u preseravanje. Ako je nekome neka app pod "must have" a nema je ili loše fercera na ovoj platformi, što jednostavno ne proda taj telefon i kupi drugi gdje je to idealno? Vrlo jednostavno. Naravno da nema ništa idealno, ali... Dozvoliti da te nešto frustrira tako dugo je najblaže rečeno smiješno.
Qler

#2994 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ja cesto zove sa vibera, i mogu ti reci da se pravo cesto bolje cuje sa 3g-a nego sa wifi... posto imam neogranicen net, nekad onako nazovem sa vibera, cisto eto :) da se ustedi koja markica, ako planiram duze pricati a znam da je onaj drugi dostupan :)
SA 071

#2995 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

zodi36 wrote:

ne rise svega ti.nije stvar u tome.nemoj mo se praviti slijepi.kako je prije bilo,sta bi prije bilo itd.ovo je forum i normalno razgovaramo sta valja a sta ne.evo ja sam imao samsung,sad imam ovu lumiu 1020 i sto se tice ove dvije aplikacije koje su mozda najvaznije i najvise su u upotrebi reci cu da je android svemirski brod za windofs....cuj sad prica ide u tom smjeru ako ti nevalja uzmi i zovi,nidje veze...
Daj ba zodi, od kada ti posta stručnjak za smartphone? Do juče si postavljao smiješna pitanja kada si uzimao tu L1020, a sada odjednom sve znaš i kao veliki stručnjak. Ne možeš sve imati na telefonu i kameru i navigaciju i svaku app na koju si navikao. Kada si se raspitivao o telefonu koji si kupio trebao si razmišljati koje stvari su na njemu ključne pri izboru. Ako je to bio viber i FB, trebao si možda razmisliti o drugom izboru. Ali, ja koliko se sjećam druge stvari su ti bile na prvom mjestu, i u skladu s tim zahtjevima i svojim potrebama dobio si od forumaša preporuke za taj telefon.
zodi36 wrote: Jel moze neko da onako okvirno opise lumiu1020....znam da je glupo na ovoj temi pitati jeli bolja ili losija od s4 posto su tu negdje, ali eto zanima me onako kamera, brzina, i te neke osnovne stvari
Jebi ga, ovdje nije do telefone, već do tebe. Nisi iskristalisao prije kupovine šta je za tebe najvažnije...
SA 071

#2996 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Qler wrote:Ja cesto zove sa vibera, i mogu ti reci da se pravo cesto bolje cuje sa 3g-a nego sa wifi... posto imam neogranicen net, nekad onako nazovem sa vibera, cisto eto :) da se ustedi koja markica, ako planiram duze pricati a znam da je onaj drugi dostupan :)
Ma imam i ja onih 200 MB džaba, ali kako ću znati je li neko online ili ne? Nisam vidovita Džemila :) I onda, ako tog nekog ulovim da se javi i da je bio online, onda se jebem sa lošim zvukom. A pošto sam ja uvijek imao Nokiu i samim tim navikao na dobar prijem i čist kvalitetan zvuk, taj loš zvuk vibera me izbaci iz cipela. :-D :D

E sada, ovi što su navikli na razne LG, Samije, Alcatele i sl. njima je lakše navići se na viber i njima je lako povjerovati da je to super, kada možda i nisu imali priliku osjetiti i upoznati bolje... :D :D :D
newlevel

#2997 Re: AW: Nokia Lumia

Post by newlevel »

SA 071 wrote:

Pusti ba, ovo postaje degutantno. Plakati za jednom jebenom aplikacijom ovoliko... I to ne što je nema, nego što ne funkcioniše perfektno. A ne funkcioniše perfektno ni na androidu. Prvo, viber se ponaša kako kad, nekad se čuje onako (može proći, ali ni tada nije Bog zna kakav), a nekad vrlo slabo. I sada kao viber zamijenio GSM. E u pičku materinu!

Pričaju na viber kada imaju pristup internetu. OK. Ali kako onda pričaju kada nemaju pristup? Ne pričaju nikako? Uključe mobilni internet koji košta 1,17 KM za 10 MB, a poziv mobilnom mrežom 0,15-0,20 KM po minuti. Ako nije na pretplati sa uključenim internetom, dođe ga skuplji poziv viberom nego preko mreže. A ako je na pretplati, pričao ne pričao mora platiti 15 KM (ili 30, 50, 100 KM). Znači, svejedno mu je što se tiče troška. Viber je samo jedna simpatična app, koja nekome može biti vrlo korisna, pogotovo za komunikaciju sa/iz inostranstva. I to treba tako shvatiti. Nije viber ništa spektakularno što može zamijeniti bilo šta, ali jeste popularan. Ali za pozive, skype je za njega Tito. Za poruke i slanje slika WhatsApp je za njega Tito.

Prema tome, to sa viberom ili FB ili bilo kojom drugom app je ovo sve malo prešlo u preseravanje. Ako je nekome neka app pod "must have" a nema je ili loše fercera na ovoj platformi, što jednostavno ne proda taj telefon i kupi drugi gdje je to idealno? Vrlo jednostavno. Naravno da nema ništa idealno, ali... Dozvoliti da te nešto frustrira tako dugo je najblaže rečeno smiješno.
Ako te kad gdje sretnem imas piće od mene, cijenim kad je neko realan.

Sent from my Nokia 3310
SA 071

#2998 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

otsam wrote: kakva glupost... Sto bi dao za pricanje 100 KM kad placam internet, a taj isti mi omogucava da snizim troskove ... I nije svako iskesirao fontele 5 glava, vec ih je 90% kupljeno na kredit i otplacuju se .... I ako imas opciju da jeftinije prodjes sto ne bi to koristio.. A gsm ce izumrijeti i telekom ce propasti (daj boze) :D

GSM će izumrijeti sa novim tehnologijama, ali će i te nove tehnologije implementirati telekom (neki koji bude postojao). Pa ne bi ti ni na viber mogao pričati da nije telekoma, zato ako propadne telekom ti ćeš morati na mTel, pa drugom dahiji (srpskom) davati danak. Ali i za viber ti je neophodan telekom bez obzira što nije GSM, ono samo da znaš... :D
Bodkin

#2999 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

SA 071 wrote:
Qler wrote:Ja cesto zove sa vibera, i mogu ti reci da se pravo cesto bolje cuje sa 3g-a nego sa wifi... posto imam neogranicen net, nekad onako nazovem sa vibera, cisto eto :) da se ustedi koja markica, ako planiram duze pricati a znam da je onaj drugi dostupan :)
Ma imam i ja onih 200 MB džaba, ali kako ću znati je li neko online ili ne? Nisam vidovita Džemila :) I onda, ako tog nekog ulovim da se javi i da je bio online, onda se jebem sa lošim zvukom. A pošto sam ja uvijek imao Nokiu i samim tim navikao na dobar prijem i čist kvalitetan zvuk, taj loš zvuk vibera me izbaci iz cipela. :-D :D

E sada, ovi što su navikli na razne LG, Samije, Alcatele i sl. njima je lakše navići se na viber i njima je lako povjerovati da je to super, kada možda i nisu imali priliku osjetiti i upoznati bolje... :D :D :D
:-) danas je cak i kod nas vecina raje na smartphone-u. danas cak i kod ns vecina raje ima upaljen 3g i dostupni su. dovoljno je izbiti poruke i to je vec 30ak km mjesecno ustede i manje para da das telekomu. nevjerovatno je glupo ne koristiti novu tehnologiju

i da, viber ili FB su danas standard bolan. ako moras razmisljati prije kupovine da li fercera viber ili FB onda je telefon kurac, a ne korisnik. ako od 10 telefona na 1 ili 2 ne radi FB nije sigurno do korisnika
SA 071

#3000 Re: AW: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

newlevel wrote:
SA 071 wrote:

Ako te kad gdje sretnem imas piće od mene, cijenim kad je neko realan.

Sent from my Nokia 3310
Valjda je ovaj tvoj post bez sarkazma... :? :-) :)
Post Reply