Trolaj na drugoj temi, naporan si.Panini wrote:Jesi to opet dosao da pricas kako je Nikolic dobar covjek jer se susreo sa Bakirom u beogradu ili si se opet zasladio susjedovim paketicima?Katamaran_Sa wrote:Tako ces docekati izbore a onda ce Zeljko izvuci par patriotskih bisera i eto glasovaBanksy wrote:I gdje nestade stranka? Prispavalo se malo?
Vrijeme je da se aktivnosti malo pojačaju, da se napiše i koje saopštenje, kakva reakcija, da se nabaci kakva ideja, kakav plan, da se kadrovi malo medijski promoviraju, i sl, nije valjda da ćemo ovako dočekati jesen ...?
Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#2976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Panini
#2977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne znam ja ko ovdje trola bahne tip ko iz vedra neba i hvali mi nikolica tako sto pljuje zeljku komsica i prica da je bakir pametan, a ridjavi ogranicen ko balkonBanksy wrote: Trolaj na drugoj temi, naporan si.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako mi je dijaspora platila 15 dana u banovićima ne napisah utiske na cijelu temu. A svodi se na jednu prostu rečenicu: tipično naše. Od glorificiranja do potpunog skepticizma i negiranja.
I jedno i drugo je loše po nas same, jer pridavanje gotovo pa božanskih osobina nekom čovjeku (svojedobno to čitasmo na forumu o Lagumdžiji kao zadnjoj slamci spasa
) koji ima čarobnije štapić da sve riješi i to odmah je opasno jer je kasnije razočarenje veće i pad bolniji. Negiranje je puko pristajanje da nam je realnost kakva jeste i da se nikada ništa na bolje neće promijeniti.
Po prirodi nikad nisam sretno-ushićena, najmanje političkim dešavanjima, ovaj put dajem šansu, nadu pribijam negdje u kut, jer ne želim da se pridružim armiji razočarenih i promašenih u političkim prognozama, ali šansu svakako da. Ako im ne damo glas nećemo nikada znati da li su mogli, da li su htjeli...
I jedno i drugo je loše po nas same, jer pridavanje gotovo pa božanskih osobina nekom čovjeku (svojedobno to čitasmo na forumu o Lagumdžiji kao zadnjoj slamci spasa
Po prirodi nikad nisam sretno-ushićena, najmanje političkim dešavanjima, ovaj put dajem šansu, nadu pribijam negdje u kut, jer ne želim da se pridružim armiji razočarenih i promašenih u političkim prognozama, ali šansu svakako da. Ako im ne damo glas nećemo nikada znati da li su mogli, da li su htjeli...
-
theTruePath
#2979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stav DF-a po pitanju popisa,i sta su oni? bosnjaci,bosanci,srbi,hrvati?
- Egg
#2980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
FrontA. Ratoborno Želja, neJma šta. 
-
theTruePath
#2981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
moze tu biti nesto,ako se budu klonili ideoloskih pitanja i budu se drzali iskljucivo ekonomskim
-
Sarajevo11
#2982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemojte da puno pametujemo,jer to se već radi punih 18 godina od rata.Rat nas je u Bosni i Hercegovini osakatio,a vladajuće strukture iza rata žele da ovu lijepu zemlju i njihove narode unakaze za svo buduće vrijeme.Krajnje je vrijeme da se kao roditelji upitamo šta smo učinili ili činimo za normalan život nas i naših potomaka.Dozvolili smo ekstremno bogaćenje 10% pojedinaca nesposobnih da vode štalu,a ne društvo.Za sve smo krivi mi svakim danom smo sve veći robovi,valjda hoćemo da nam vladaju krimofeudalci zaboravili smo na najzdravije temelje društva radničku klasu,koja je ponižena i prpuštena ulici(penzije od 310KM) na kojim mogu zahvaliti bivšem bajnom premijeru Ethemu Bičakčiću,cvječki intelektualaca.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vas dvojica, opomena ko kuća. panini, ti posebno obrati pažnju na ponašanje.Katamaran_Sa wrote:Ja se necu vracati nigdje, znam sta sam pisao pa te molim da citiras taj tekst, ako ne znas citirati rado cu ti pomoci oko toga.Panini wrote:vucicu pardon katamaran vrati se tri stranice unazad gdje pljujes po zeljki i velicas bakira i nikolica linkom na tekst kako je to super sto je bakir otisao i izvinjavao se nikolicu za agresiju koju su pripadnici njegovog naroda pocinili
Bakir Izetbegovic je u beogradu izjavio "Mi ne trazimo osudu" djubre ridjavo ogranicen je ko i babo mu
vama iz sda su uvijek bilo skloni radikali i sds-ovci samo manite nas relativiziranja
Ja bih te zamolio da koristi zarez i tacku kada pises, mozes i velika slova.
Tesko mi je ovako razumjeti o cemu kemcis uopste???
ugodno forumanje
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa misli li DF se oglasavati sa nekim saopstenjima, stavovima o bilo cemu. Ne kontam sta misle postici sa ovakvim indolentnim stavom vezano za sve.
Napravili ste stranku, izasli ste na politicku scenu, bujrum drugovi, ukljucite se u fajt

Napravili ste stranku, izasli ste na politicku scenu, bujrum drugovi, ukljucite se u fajt
- akcid
#2985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim da mudro čekaju da "Čavka i Dijana" pročiste političku scenu u BiH-LIBERO- wrote:Pa misli li DF se oglasavati sa nekim saopstenjima, stavovima o bilo cemu. Ne kontam sta misle postici sa ovakvim indolentnim stavom vezano za sve.
Napravili ste stranku, izasli ste na politicku scenu, bujrum drugovi, ukljucite se u fajt![]()
- madner
#2986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stranka je i registrovana, tako da od danas ovo stoji-LIBERO- wrote:Pa misli li DF se oglasavati sa nekim saopstenjima, stavovima o bilo cemu. Ne kontam sta misle postici sa ovakvim indolentnim stavom vezano za sve.
Napravili ste stranku, izasli ste na politicku scenu, bujrum drugovi, ukljucite se u fajt![]()
-
theTruePath
#2987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Njihov plan je sutiti ,dok ne dodje the big deal 
- Corto Maltese
#2988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sjeća li se neko kako bi kada se Hare odmetnuo davnih ratnih godina? Za koliko dana je imao stranku, delegate, poslanike, ministre u raznim nivoima zakonodavne vlasti? Pa kada ode ekipa iz HDZ-a koja se sa centralom pojebala oko aprilskog paketa? Za koliko sati su imali 6 poslanika u skupštini Federacije, sve sa predsjednikom iste, i koliko načelnika općina je preko noći promijenilo dres? Pa kada se odcijepi jedna lokalna frakcija SDA u Krajini. Čini mi se da smo prije saznali da su osnovali A SDA, nego što nam je rečeno da su iz stare izišli? A da odemo kod komšija? Potpredsjednik Radikala se posvađa sa predsjednikom i za pet dana, više od pola vrha stranke ode za njim. U Naprednjake. I u skupštinsku većinu. I tako dalje i tako dalje. Svi politički prebjezi i razvodi su već nakon nekoliko dana rezultirali jasnom podjelom imovine, članstva, poslaničkih mandata.
Komšija ima neki drukčiji plan. Ili možda, jednostavno, nema plan? Čini se da mu se sva istina razotkrila u onoj: "I zamislite, niko da mi kaže- ostani!"
Komšija ima neki drukčiji plan. Ili možda, jednostavno, nema plan? Čini se da mu se sva istina razotkrila u onoj: "I zamislite, niko da mi kaže- ostani!"
-
eldemar
#2989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oglasi li se "lupam po prstima" u vezi ovog slucaja sa Budimirom?

- Egg
#2990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije ni ovih 7 godina bio pretjerano agilan, kako očekivati nešto sad kad je ostario. I sam je rekao da je njegova generacija propast. Ime stranke ipak ne sliči mnogo karakternim osobinama. Dosad su trebali lajat na sve redom. Mada, kad ih pogledaš, koga može insan vidjet da je dao neko dobro državi. Tu čak nema mnogo mladih osoba, nego su većinom starci i middle-age populacija.
Komšića poštujem zbog ljubavi prema domovini, ali tu sve staje.
A kad zaokružite DF i ponovo bude situacija kao i sa SDP-om, nemojte se žaliti na forumu. Shvatite da nema ništa od stranke koja ne djeluje na prostoru cijele BiH, od Zapadne i Istočne Hercegovine do Sjeverne Bosne i Krajine, koja će integrisati i mainstream Srba, Hrvata, Bošnjaka i nacionalnih manjina. Evidentno je da se opet cilja na bošnjačke glasova i da će naše tijelo opet biti razjedinjeno, a u RS i HDZ-u će trljati ruke jer će lagano pokupit glasače na biralištima.
Zna li neko imaju li oni kakav stranački program, planove kako i šta dalje, il' ponovo ublehare.
Komšića poštujem zbog ljubavi prema domovini, ali tu sve staje.
A kad zaokružite DF i ponovo bude situacija kao i sa SDP-om, nemojte se žaliti na forumu. Shvatite da nema ništa od stranke koja ne djeluje na prostoru cijele BiH, od Zapadne i Istočne Hercegovine do Sjeverne Bosne i Krajine, koja će integrisati i mainstream Srba, Hrvata, Bošnjaka i nacionalnih manjina. Evidentno je da se opet cilja na bošnjačke glasova i da će naše tijelo opet biti razjedinjeno, a u RS i HDZ-u će trljati ruke jer će lagano pokupit glasače na biralištima.
Zna li neko imaju li oni kakav stranački program, planove kako i šta dalje, il' ponovo ublehare.
- dustaban
#2991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ama Komsija ti je pljuniti Forest Gump!Corto Maltese wrote: Komšija ima neki drukčiji plan. Ili možda, jednostavno, nema plan? Čini se da mu se sva istina razotkrila u onoj: "I zamislite, niko da mi kaže- ostani!"
I zato bi mogao uspjeti!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kakva je situacija na fronti? 
- fidoremilienko
#2993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Valja li vama iko?
-
theTruePath
#2994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
fidoremilienko wrote:Valja li vama iko?
pogodi ko
-
muzicar_iz_parka
#2995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obama ako bude htio da proglasi BiH kao "51. State".fidoremilienko wrote:Valja li vama iko?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E dobro je. Hajde da vidimo kako ce se sada pozicionirati.madner wrote:Stranka je i registrovana, tako da od danas ovo stoji-LIBERO- wrote:Pa misli li DF se oglasavati sa nekim saopstenjima, stavovima o bilo cemu. Ne kontam sta misle postici sa ovakvim indolentnim stavom vezano za sve.
Ja sam jos uvijek optimista, dok me (a nadam se da nece) razuvjere svojim potezima sto se tice tog optmizma.
Hajde DF, hvataj te se politicke tekme, da vidimo kako cete se pozicionirati.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da je krajnje glupo određivati se po nekom eventualnom priopćenju koje se uvijek može demagoški napisati i tako kao privući.. Ako im se ne da šansa, ne zna se kako će djelovati. Dati im glas iduće godine, ako budu opozicija da budu opozcija , jer toga nikad nismo imali, koja će i te kako vršiti korekciju vlasti. Sve u korist ove zemlje.
Ako budu činili dio vlasti, najmanje što očekujem jeste ono što radi Vučić (nikako se otmem njegovom nadimku "Starmali"
) u Srbiji glede korupcije, poreza, tajkuna ... Ekonomski dio, odnosno početak bilo kakve popravke je tek naredna faza, jer je rasčišćavanje sa sistemskom korupcijom i nepotizmom conditio sine qua non bilo kakvog početka bilo kakvog napretka.
Ako budu činili dio vlasti, najmanje što očekujem jeste ono što radi Vučić (nikako se otmem njegovom nadimku "Starmali"
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#2998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sada kada su i zvanicno registrovani i kada se konstituiraju svi njihovi organi sasvim je legitimno da o njima cijenimo po ponasanju ljudi koji su dio tih organa stranke. To su svakako, barem u KS je informacije o drugim nivoima i imenima nemam, Vajzovic i Marjanovic.
Ne znam sta tu nije korektno. Htjeli to oni ili ne, njih dvoje ce biti lakmus papir, uz naravno i druga stranacka pozicionirana. Sasvim korektno i logicno.
Ne znam sta tu nije korektno. Htjeli to oni ili ne, njih dvoje ce biti lakmus papir, uz naravno i druga stranacka pozicionirana. Sasvim korektno i logicno.
- volta dzontra
#2999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedina posljedica formiranja DF će biti otežano sklapanje koalicija nakon 2014. i sukladno tomu nestabilne vlade nakon formiranja.....to što romanticari ne mogu objektivno sagledati politiku i BIH kao drustvo je druga sfera....Corto Maltese wrote:Sjeća li se neko kako bi kada se Hare odmetnuo davnih ratnih godina? Za koliko dana je imao stranku, delegate, poslanike, ministre u raznim nivoima zakonodavne vlasti? Pa kada ode ekipa iz HDZ-a koja se sa centralom pojebala oko aprilskog paketa? Za koliko sati su imali 6 poslanika u skupštini Federacije, sve sa predsjednikom iste, i koliko načelnika općina je preko noći promijenilo dres? Pa kada se odcijepi jedna lokalna frakcija SDA u Krajini. Čini mi se da smo prije saznali da su osnovali A SDA, nego što nam je rečeno da su iz stare izišli? A da odemo kod komšija? Potpredsjednik Radikala se posvađa sa predsjednikom i za pet dana, više od pola vrha stranke ode za njim. U Naprednjake. I u skupštinsku većinu. I tako dalje i tako dalje. Svi politički prebjezi i razvodi su već nakon nekoliko dana rezultirali jasnom podjelom imovine, članstva, poslaničkih mandata.
Isti koji grade ocekivanja oko df-a su glorificirali Platformu i drvili o najboljoj vladi FBiH ikada...
- webby-x
#3000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postoji li ova stranka još?