Ti baš hoćeš dijasporu na svakoj temi...sabina1 wrote:Partizani su krivi....JThomas wrote:vama je jasno da je neko počeo i poveo rat da bismo bili odvojeni. eto nek nije bitno ko ga je počeo. i da je završio ozvaničavanjem podjele i odvajanja, od samih temelja države, od najvišeg do najnižeg nivoa.
Istočno Sarajevo
- Banksy
#2976 Re: Istočno Sarajevo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2977 Re: Istočno Sarajevo
to što ti pričaš je partizanska utopija ljudi koji za 45 godina nisu uspjeli napraviti demokratsku državu europskih standarda, a imali su prigoduJThomas wrote:vama je jasno da je neko počeo i poveo rat da bismo bili odvojeni. eto nek nije bitno ko ga je počeo. i da je završio ozvaničavanjem podjele i odvajanja, od samih temelja države, od najvišeg do najnižeg nivoa.
većina pripadnika sva tri naroda ne žele živjeti zajedno...garantirano tvrdim
to je realnost... ovo što danas imamo je maksimum kompromisa
- JThomas
#2978 Re: Istočno Sarajevo
neka ne žele. super. ali za rat od četiri godine treba mnogo više od - ne žele.
- Truba
#2979 Re: Istočno Sarajevo
rat je prevelik spoj previše različitih varijabli da bi se svelo na ovo naše piskaranje
- JThomas
#2980 Re: Istočno Sarajevo
prije svega političke volje. samo politička volja je razlika između vojske i paravojske, rata i pobune ili terorizma, često i između herojstva i zločina...
sovjetski savez je bio neuporedivo represivnija tvorevina od jugoslavije, neuporedivo složenija, imao je sto i nekoliko naroda, na kraju krajeva imao je i više muslimana...
pa se raziđoše mirnim putem. a ovdje je morao biti rat, zahvaljujući političkoj volji dva većinska (u jugoslaviji) naroda.
sovjetski savez je bio neuporedivo represivnija tvorevina od jugoslavije, neuporedivo složenija, imao je sto i nekoliko naroda, na kraju krajeva imao je i više muslimana...
- Truba
#2981 Re: Istočno Sarajevo
što znači mirnim putem za armeniju i azerbejdžan, čečeniju, te ukrajinu danas...
čak sam bio i uvjeren da je u nas se mogao izbjeći rat, sve do događanja u ukrajini
nije se to moglo izbjeći
samo je intenzitet mogao biti manji... bez srebrenice, prijedora, sarajeva i višegrada ... i tome slično
čak sam bio i uvjeren da je u nas se mogao izbjeći rat, sve do događanja u ukrajini
nije se to moglo izbjeći
samo je intenzitet mogao biti manji... bez srebrenice, prijedora, sarajeva i višegrada ... i tome slično
- JThomas
#2982 Re: Istočno Sarajevo
pa i nije kad smo imali velikosrpsku i velikohrvatsku ideju.
vi možete reći svi su klali. na jednom nivou i jesu. ali bosanski/bošnjački/muslimanski ekvivalent tim idejama i pretenzijama naprosto ne postoji.
vi možete reći svi su klali. na jednom nivou i jesu. ali bosanski/bošnjački/muslimanski ekvivalent tim idejama i pretenzijama naprosto ne postoji.
- Truba
#2983 Re: Istočno Sarajevo
ideja da hrvati i srbi žive u istoj državi je korijen problema
- JThomas
#2984 Re: Istočno Sarajevo
naravno, ništa nije do dva nebeska naroda, pa ni kad odluče te probleme prebiti preko leđa trećeg. da su vas pustili da popolovite bosnu nikakvih problema ne bi bilo.
- Truba
#2985 Re: Istočno Sarajevo
sirotinjska proslava pogotka na svjetskom... ja na višnji ovaj put
4-5 petardi
došlo mi je iz sažaljenja da izvadim arhiv zolja, magnuma, topovskih udara trostrukih petardi i tome slično
koja sirotinja u ravnogorskoj
tri prdeža
a 1998. kad se sjetim kad je piksi igrao bio sam na trešnji u pofalićima bombe su odjekivale i čule se do pofalića
ode nivo ili razina
4-5 petardi
došlo mi je iz sažaljenja da izvadim arhiv zolja, magnuma, topovskih udara trostrukih petardi i tome slično
koja sirotinja u ravnogorskoj
tri prdeža
a 1998. kad se sjetim kad je piksi igrao bio sam na trešnji u pofalićima bombe su odjekivale i čule se do pofalića
ode nivo ili razina
- CSKA
#2986 Re: Istočno Sarajevo
Ni u Srbiji se vise ne proslavljaju pobjede i golovi kao nekada...drugo vrijeme,a i drugi sportisti.
- vješalica
#2987 Re: Istočno Sarajevo
Kakav prostakluk i četničko iživljavanje nakon 22h sa nekom narkomanskom "rock" muzikom iz pravca Terexa i Stočnog djela "sarajeva"
Valjda neki pokušaji življenja modernog života
Kakvi bolesnici poremećeni
Valjda neki pokušaji življenja modernog života
Kakvi bolesnici poremećeni
- karanana
#2988 Re: Istočno Sarajevo
da nije motorijada na kuli?
pa u cemu je problem? cemu takve rijeci i odbojnost?
bio sam na jednoj toj motorijadi prije nekih 5-6 godina, nemam motor nego sam otisao cisto radi partija, i to je skup svih motordzija, ako se tako zovu iz cijele bih ukljucujuci i federalno sarajevo, tuzlu, gradacac.....i iako nisam fan tog nekog rock en rolla, party je bio solidan. bila je i neka polugola plesacica.
odmah cetnikovanje, odmah primitivizam....cep u usi i spavaj i pusti ljude nek se zabavljaju.
haj da su gusle pa bi reko mozda i jeste neki skup cetnika, ali neki hevi metal i to je odmah cetnik se skupio....ma daj ba vise, to konstantno prozivanje. ovi su ti cetnici, imigranti su ti firauni....sta jos fulam od profiliranja?
a mozda i nije motorijada jer mislim da ona ide ranije u ljetu. ali nebitno, moj komentar na kuknjavu i prozivke ostaje.
bio sam na jednoj toj motorijadi prije nekih 5-6 godina, nemam motor nego sam otisao cisto radi partija, i to je skup svih motordzija, ako se tako zovu iz cijele bih ukljucujuci i federalno sarajevo, tuzlu, gradacac.....i iako nisam fan tog nekog rock en rolla, party je bio solidan. bila je i neka polugola plesacica.
odmah cetnikovanje, odmah primitivizam....cep u usi i spavaj i pusti ljude nek se zabavljaju.
haj da su gusle pa bi reko mozda i jeste neki skup cetnika, ali neki hevi metal i to je odmah cetnik se skupio....ma daj ba vise, to konstantno prozivanje. ovi su ti cetnici, imigranti su ti firauni....sta jos fulam od profiliranja?
a mozda i nije motorijada jer mislim da ona ide ranije u ljetu. ali nebitno, moj komentar na kuknjavu i prozivke ostaje.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2989 Re: Istočno Sarajevo
karanana wrote:da nije motorijada na kuli?
Šta je pogresno napisala????
Nije kula, napisala je odakle dolazi zvuk.
- karanana
#2990 Re: Istočno Sarajevo
ne znam gdje je terex pa mi motorijada prva pade na pamet jer znam da je ona glasna.konektovan wrote:karanana wrote:da nije motorijada na kuli?
Šta je pogresno napisala????
Nije kula, napisala je odakle dolazi zvuk.
da li je tacno napisala da je u pitanju cetnikovanje?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2991 Re: Istočno Sarajevo
Pa svi oni koji zive blizu linije razgranicenja, mogu ti potvrditi to "cetnikovanje" koje nije bas rijetko.
Svakakvog proliva je sljeglo u kotlinu.
Svakakvog proliva je sljeglo u kotlinu.
- vješalica
#2992 Re: Istočno Sarajevo
Jedno se zabaviti a jedno je četnikovat.
Lako je srat kad živiš u djelu grada gdje nije ti granica pod nosom i gdje ti ne mlate u okolini sjebane kafančure i lokali sa zadrtim običnim budalama koje žive u 90tim
Doduše kako ja nisam nikad u pravu nek bude...sve je krasno lijepo i divno reče žitelj gdje mu geanica ne prdi pod nosom i koji zna bolje u svakom slučaju
Hvala i prijatno
Lako je srat kad živiš u djelu grada gdje nije ti granica pod nosom i gdje ti ne mlate u okolini sjebane kafančure i lokali sa zadrtim običnim budalama koje žive u 90tim
Doduše kako ja nisam nikad u pravu nek bude...sve je krasno lijepo i divno reče žitelj gdje mu geanica ne prdi pod nosom i koji zna bolje u svakom slučaju
Hvala i prijatno
- CSKA
#2993 Re: Istočno Sarajevo
Motorijada je,samo ne znam gdje se desava i ko je gost.
Ne znam zasto su je pomjerili ovog ljeta na septembar.
Ne znam zasto su je pomjerili ovog ljeta na septembar.
- JThomas
#2994 Re: Istočno Sarajevo
ja sam jednom prije osam-devet godina bio na motorijadi iako ne vozim i ne želim voziti motor. svirale divlje jagode, potpuno opušteno, ljudi odasvud, ništa trobojno ni troprstaški...
- nagibSA
#2995 Re: Istočno Sarajevo
Nije na Kuli odavno motorijada. Od skoro je tamo kod stadiona Slavije, kod domova, jeste blizu je Terex.
Fora je da vjesalica mora odmah ishejtovati, i omalovaziti nas 'cetnike'. I sta da ocekuje(mo)...
Eto joj arapa njih se (za)voljeti. Nwko im izdao prostor u mojoj zgradi, otovorili neku agenciju za nekretnine. Taman da prodam stan nekom arapu za 2-3x vecu cijenu.
Eh koja smo govna, izdali bi nacionalni interes za pare...
Fora je da vjesalica mora odmah ishejtovati, i omalovaziti nas 'cetnike'. I sta da ocekuje(mo)...
Eto joj arapa njih se (za)voljeti. Nwko im izdao prostor u mojoj zgradi, otovorili neku agenciju za nekretnine. Taman da prodam stan nekom arapu za 2-3x vecu cijenu.
- славянин
#2996 Re: Istočno Sarajevo
Ministrica je nesrecna jer mora sa opcim pukom u zgradi ziviti... a sta kaze ono sta je sve proputovala i vidila... ihnagibSA wrote:Nije na Kuli odavno motorijada. Od skoro je tamo kod stadiona Slavije, kod domova, jeste blizu je Terex.
Fora je da vjesalica mora odmah ishejtovati, i omalovaziti nas 'cetnike'. I sta da ocekuje(mo)...![]()
- vješalica
#2997 Re: Istočno Sarajevo
Tema nisu Arapi i nekretnine kao ni tvoje izmišljotine
Tema je kako biti kreten kad je u pitanju narušavanje JRMa u većem obmu oreglasnom muzikom
Doduše vas doseljenike na obronke SA to puno ne pogađa jer ne dopire do vas idiotizam,koji i včrs traje do kasno u noć.Zabava je jedno,a idiotizam je drugo.A da ne govoeim o šovinizmu kojeg najbolje poznaju oni kojima urlaju četnici pod prozorima tu i tamo kad ih prenosi uhvate.
Kompleksi su čudna stvar,pogotovo kad imaš merhametliju koji pati za prošlim vremenima i ljudima koji su se pokazali...
Tema je kako biti kreten kad je u pitanju narušavanje JRMa u većem obmu oreglasnom muzikom
Doduše vas doseljenike na obronke SA to puno ne pogađa jer ne dopire do vas idiotizam,koji i včrs traje do kasno u noć.Zabava je jedno,a idiotizam je drugo.A da ne govoeim o šovinizmu kojeg najbolje poznaju oni kojima urlaju četnici pod prozorima tu i tamo kad ih prenosi uhvate.
Kompleksi su čudna stvar,pogotovo kad imaš merhametliju koji pati za prošlim vremenima i ljudima koji su se pokazali...
- vješalica
#2998 Re: Istočno Sarajevo
Puk se iseljava u Stočni dio jer im tzv Muslimanski ne odgovara,osjećaju se kažu sigurnije,medju svojima,a ne moraju živjeti u strahu da će postati hrana u ZOO vrtu kao što su nekada 'bili' u medijskom lavežu devedesetihславянин wrote:Ministrica je nesrecna jer mora sa opcim pukom u zgradi ziviti... a sta kaze ono sta je sve proputovala i vidila... ihnagibSA wrote:Nije na Kuli odavno motorijada. Od skoro je tamo kod stadiona Slavije, kod domova, jeste blizu je Terex.
Fora je da vjesalica mora odmah ishejtovati, i omalovaziti nas 'cetnike'. I sta da ocekuje(mo)...![]()
Eh koja smo govna, izdali bi nacionalni interes za pare...Ne sekirajte se taman da hodze se u dairama vrte smetalo bi
- славянин
#2999 Re: Istočno Sarajevo
Iselise se dva mi prijatelja ja mislio oni Bosnjaci/Muslimani kad oni pobjegose u "stocni dio" - kazu jeftini stanovi - nisam znao vidis... kako su se prikrili a oni cetnicivješalica wrote: Puk se iseljava u Stočni dio jer im tzv Muslimanski ne odgovara,osjećaju se kažu sigurnije,medju svojima,a ne moraju živjeti u strahu da će postati hrana u ZOO vrtu kao što su nekada 'bili' u medijskom lavežu devedesetih
- CSKA
#3000 Re: Istočno Sarajevo
Ih koliko puta sam ja u I.S. cuo Alaha mi
Najbolja mi je scena bila kada su se neke klinke 14-15 godina svadjale oko toga ko je poceo rat
Najbolja mi je scena bila kada su se neke klinke 14-15 godina svadjale oko toga ko je poceo rat