Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#2976 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

sabina1 wrote:
JThomas wrote:vama je jasno da je neko počeo i poveo rat da bismo bili odvojeni. eto nek nije bitno ko ga je počeo. i da je završio ozvaničavanjem podjele i odvajanja, od samih temelja države, od najvišeg do najnižeg nivoa.
Partizani su krivi....
Ti baš hoćeš dijasporu na svakoj temi...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2977 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

JThomas wrote:vama je jasno da je neko počeo i poveo rat da bismo bili odvojeni. eto nek nije bitno ko ga je počeo. i da je završio ozvaničavanjem podjele i odvajanja, od samih temelja države, od najvišeg do najnižeg nivoa.
to što ti pričaš je partizanska utopija ljudi koji za 45 godina nisu uspjeli napraviti demokratsku državu europskih standarda, a imali su prigodu

većina pripadnika sva tri naroda ne žele živjeti zajedno...garantirano tvrdim

to je realnost... ovo što danas imamo je maksimum kompromisa
JThomas

#2978 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

neka ne žele. super. ali za rat od četiri godine treba mnogo više od - ne žele.
Truba

#2979 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

rat je prevelik spoj previše različitih varijabli da bi se svelo na ovo naše piskaranje
JThomas

#2980 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

prije svega političke volje. samo politička volja je razlika između vojske i paravojske, rata i pobune ili terorizma, često i između herojstva i zločina...

sovjetski savez je bio neuporedivo represivnija tvorevina od jugoslavije, neuporedivo složenija, imao je sto i nekoliko naroda, na kraju krajeva imao je i više muslimana... :mrgreen: :mrgreen: pa se raziđoše mirnim putem. a ovdje je morao biti rat, zahvaljujući političkoj volji dva većinska (u jugoslaviji) naroda.
Truba

#2981 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

što znači mirnim putem za armeniju i azerbejdžan, čečeniju, te ukrajinu danas...

čak sam bio i uvjeren da je u nas se mogao izbjeći rat, sve do događanja u ukrajini
nije se to moglo izbjeći
samo je intenzitet mogao biti manji... bez srebrenice, prijedora, sarajeva i višegrada ... i tome slično
JThomas

#2982 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

pa i nije kad smo imali velikosrpsku i velikohrvatsku ideju.

vi možete reći svi su klali. na jednom nivou i jesu. ali bosanski/bošnjački/muslimanski ekvivalent tim idejama i pretenzijama naprosto ne postoji.
Truba

#2983 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

ideja da hrvati i srbi žive u istoj državi je korijen problema
JThomas

#2984 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

naravno, ništa nije do dva nebeska naroda, pa ni kad odluče te probleme prebiti preko leđa trećeg. da su vas pustili da popolovite bosnu nikakvih problema ne bi bilo.
Truba

#2985 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

sirotinjska proslava pogotka na svjetskom... ja na višnji ovaj put

4-5 petardi

došlo mi je iz sažaljenja da izvadim arhiv zolja, magnuma, topovskih udara trostrukih petardi i tome slično

koja sirotinja u ravnogorskoj

tri prdeža

a 1998. kad se sjetim kad je piksi igrao bio sam na trešnji u pofalićima bombe su odjekivale i čule se do pofalića

ode nivo ili razina
CSKA

#2986 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Ni u Srbiji se vise ne proslavljaju pobjede i golovi kao nekada...drugo vrijeme,a i drugi sportisti.
vješalica

#2987 Re: Istočno Sarajevo

Post by vješalica »

Kakav prostakluk i četničko iživljavanje nakon 22h sa nekom narkomanskom "rock" muzikom iz pravca Terexa i Stočnog djela "sarajeva"
Valjda neki pokušaji življenja modernog života
Kakvi bolesnici poremećeni
karanana

#2988 Re: Istočno Sarajevo

Post by karanana »

da nije motorijada na kuli?

pa u cemu je problem? cemu takve rijeci i odbojnost?
bio sam na jednoj toj motorijadi prije nekih 5-6 godina, nemam motor nego sam otisao cisto radi partija, i to je skup svih motordzija, ako se tako zovu iz cijele bih ukljucujuci i federalno sarajevo, tuzlu, gradacac.....i iako nisam fan tog nekog rock en rolla, party je bio solidan. bila je i neka polugola plesacica.

odmah cetnikovanje, odmah primitivizam....cep u usi i spavaj i pusti ljude nek se zabavljaju.
haj da su gusle pa bi reko mozda i jeste neki skup cetnika, ali neki hevi metal i to je odmah cetnik se skupio....ma daj ba vise, to konstantno prozivanje. ovi su ti cetnici, imigranti su ti firauni....sta jos fulam od profiliranja?

a mozda i nije motorijada jer mislim da ona ide ranije u ljetu. ali nebitno, moj komentar na kuknjavu i prozivke ostaje.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2989 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

karanana wrote:da nije motorijada na kuli?

bio sam na jednoj toj motorijadi prije nekih 5-6 godina, nemam motor nego sam otisao cisto radi partija, i to je skup svih motordzija, ako se tako zovu iz cijele bih ukljucujuci i federalno sarajevo, tuzlu, gradacac.....i iako nisam fan tog nekog rock en rolla, party je bio solidan. bila je i neka polugola plesacica.

odmah cetnikovanje, odmah primitivizam....cep u usi i spavaj i pusti ljude nek se zabavljaju.
haj da su gusle pa bi reko mozda i jeste neki skup cetnika, ali neki hevi metal i to je odmah cetnik se skupio....ma daj ba vise, to konstantno prozivanje. ovi su ti cetnici, imigranti su ti firauni....sta jos fulam od profiliranja?

a mozda i nije motorijada jer mislim da ona ide ranije u ljetu. ali nebitno, moj komentar na kuknjavu i prozivke ostaje.

Šta je pogresno napisala????
Nije kula, napisala je odakle dolazi zvuk.
karanana

#2990 Re: Istočno Sarajevo

Post by karanana »

konektovan wrote:
karanana wrote:da nije motorijada na kuli?

Šta je pogresno napisala????
Nije kula, napisala je odakle dolazi zvuk.
ne znam gdje je terex pa mi motorijada prva pade na pamet jer znam da je ona glasna.
da li je tacno napisala da je u pitanju cetnikovanje?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2991 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Pa svi oni koji zive blizu linije razgranicenja, mogu ti potvrditi to "cetnikovanje" koje nije bas rijetko.
Svakakvog proliva je sljeglo u kotlinu.
vješalica

#2992 Re: Istočno Sarajevo

Post by vješalica »

Jedno se zabaviti a jedno je četnikovat.
Lako je srat kad živiš u djelu grada gdje nije ti granica pod nosom i gdje ti ne mlate u okolini sjebane kafančure i lokali sa zadrtim običnim budalama koje žive u 90tim
Doduše kako ja nisam nikad u pravu nek bude...sve je krasno lijepo i divno reče žitelj gdje mu geanica ne prdi pod nosom i koji zna bolje u svakom slučaju
Hvala i prijatno
CSKA

#2993 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Motorijada je,samo ne znam gdje se desava i ko je gost.

Ne znam zasto su je pomjerili ovog ljeta na septembar.
JThomas

#2994 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

ja sam jednom prije osam-devet godina bio na motorijadi iako ne vozim i ne želim voziti motor. svirale divlje jagode, potpuno opušteno, ljudi odasvud, ništa trobojno ni troprstaški...
nagibSA

#2995 Re: Istočno Sarajevo

Post by nagibSA »

Nije na Kuli odavno motorijada. Od skoro je tamo kod stadiona Slavije, kod domova, jeste blizu je Terex.

Fora je da vjesalica mora odmah ishejtovati, i omalovaziti nas 'cetnike'. I sta da ocekuje(mo)... :D

Eto joj arapa njih se (za)voljeti. Nwko im izdao prostor u mojoj zgradi, otovorili neku agenciju za nekretnine. Taman da prodam stan nekom arapu za 2-3x vecu cijenu.

Eh koja smo govna, izdali bi nacionalni interes za pare...
славянин

#2996 Re: Istočno Sarajevo

Post by славянин »

nagibSA wrote:Nije na Kuli odavno motorijada. Od skoro je tamo kod stadiona Slavije, kod domova, jeste blizu je Terex.

Fora je da vjesalica mora odmah ishejtovati, i omalovaziti nas 'cetnike'. I sta da ocekuje(mo)... :D

Eto joj arapa njih se (za)voljeti. Nwko im izdao prostor u mojoj zgradi, otovorili neku agenciju za nekretnine. Taman da prodam stan nekom arapu za 2-3x vecu cijenu.

Ministrica je nesrecna jer mora sa opcim pukom u zgradi ziviti... a sta kaze ono sta je sve proputovala i vidila... ih :D Ne sekirajte se taman da hodze se u dairama vrte smetalo bi :D
vješalica

#2997 Re: Istočno Sarajevo

Post by vješalica »

Tema nisu Arapi i nekretnine kao ni tvoje izmišljotine
Tema je kako biti kreten kad je u pitanju narušavanje JRMa u većem obmu oreglasnom muzikom
Doduše vas doseljenike na obronke SA to puno ne pogađa jer ne dopire do vas idiotizam,koji i včrs traje do kasno u noć.Zabava je jedno,a idiotizam je drugo.A da ne govoeim o šovinizmu kojeg najbolje poznaju oni kojima urlaju četnici pod prozorima tu i tamo kad ih prenosi uhvate.
Kompleksi su čudna stvar,pogotovo kad imaš merhametliju koji pati za prošlim vremenima i ljudima koji su se pokazali...
vješalica

#2998 Re: Istočno Sarajevo

Post by vješalica »

славянин wrote:
nagibSA wrote:Nije na Kuli odavno motorijada. Od skoro je tamo kod stadiona Slavije, kod domova, jeste blizu je Terex.

Ministrica je nesrecna jer mora sa opcim pukom u zgradi ziviti... a sta kaze ono sta je sve proputovala i vidila... ih :D Ne sekirajte se taman da hodze se u dairama vrte smetalo bi :D
Puk se iseljava u Stočni dio jer im tzv Muslimanski ne odgovara,osjećaju se kažu sigurnije,medju svojima,a ne moraju živjeti u strahu da će postati hrana u ZOO vrtu kao što su nekada 'bili' u medijskom lavežu devedesetih ;)
славянин

#2999 Re: Istočno Sarajevo

Post by славянин »

vješalica wrote: Puk se iseljava u Stočni dio jer im tzv Muslimanski ne odgovara,osjećaju se kažu sigurnije,medju svojima,a ne moraju živjeti u strahu da će postati hrana u ZOO vrtu kao što su nekada 'bili' u medijskom lavežu devedesetih ;)
Iselise se dva mi prijatelja ja mislio oni Bosnjaci/Muslimani kad oni pobjegose u "stocni dio" - kazu jeftini stanovi - nisam znao vidis... kako su se prikrili a oni cetnici :lol:
CSKA

#3000 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Ih koliko puta sam ja u I.S. cuo Alaha mi :D

Najbolja mi je scena bila kada su se neke klinke 14-15 godina svadjale oko toga ko je poceo rat :lol:
Post Reply