Ali tebi je SDA prva i zadnja misao
Željko Komšić osniva novu stranku
-
Doktor29
#2976 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Svaku kritiku na racun Komsiceve stranke dovoditi u vezu sa SDA je nesto drugo, nema ni jednog razloga da SDA bude u "strahu" od te stranke, naprotiv.
-
skuterista
#2977 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
šta je to uradio , hočete biti ljubazni pa nam objasniti ? hvalaIt_is_a_Leclerc wrote:Da mi neko kao alternativu kriminalcima (svi članovi) iz SDA, pobjeguljama (svi članovi) iz SDP-a, interešdžijama (svi članovi) SBB-a, ponudi leglo škotskih terijera, glasao bih za njih, a kamoli neću za nosioca zlatnog ljiljana i čovjeka koji je, govoreći, uradio više nego što je štetočinska, anti-bosanska SDA-SDP+sateliti ujdurma uradila u 20 godina.
- ultima_palabra
#2978 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zašto bi se kritikovalo nešto što još ne postoji?Doktor29 wrote:Svaku kritiku na racun Komsiceve stranke dovoditi u vezu sa SDA je nesto drugo, nema ni jednog razloga da SDA bude u "strahu" od te stranke, naprotiv.
Dovodim u vezu sa SDA, zato što znam da si SDA-ovac sa dna kace, a doimaš se nervoznim
-
Doktor29
#2979 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zasto bi ti branio nesto sto ne postoji i dovodio to u vezi sa SDA i mogucom panikom???...Ti si to doveo u SDA prije mog odgovora, nemoj to vezati za mene jer kao sto rekoh SDA je uvjek na vrhi tvoj jezika, prva i zadnja misao pa si po tome SDA-ovac veci od meneultima_palabra wrote:Zašto bi se kritikovalo nešto što još ne postoji?Doktor29 wrote:Svaku kritiku na racun Komsiceve stranke dovoditi u vezu sa SDA je nesto drugo, nema ni jednog razloga da SDA bude u "strahu" od te stranke, naprotiv.
Dovodim u vezu sa SDA, zato što znam da si SDA-ovac sa dna kace, a doimaš se nervoznim
- ultima_palabra
#2980 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Već sam objasnio zašto. Panike će biti u svim strankama, na SDA će možda manje direktno uticati... ali hoće indirektno... sa SDP-om su se uvijek mogli dogovoriti oko mazijanja, jer su ista fela. Sad dolazi igrač koji možda neće poštovati uhodana pravila
Kad skinu svoje parazitske guzice narodu sa grbače, onda mi neće biti na vrh jezika
Kad skinu svoje parazitske guzice narodu sa grbače, onda mi neće biti na vrh jezika
-
Doktor29
#2981 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
On ce ici u koaliciju sa SDA, prema procjenama vecine tu a ja se ne slazem on ce dobiti vecinu lijevog glasackog tijela, SDA desno glasacko tijelo i sasvim je "normalno" da ce ici u koaliciju. Znat cemo koliko je Zeljku bitan i vrijedan po pisanju Avazaultima_palabra wrote:Već sam objasnio zašto. Panike će biti u svim strankama, na SDA će možda manje direktno uticati... ali hoće indirektno... sa SDP-om su se uvijek mogli dogovoriti oko mazijanja, jer su ista fela. Sad dolazi igrač koji možda neće poštovati uhodana pravila![]()
Zeljko Komsic je rezultat tih uhodanih pravila o kojima pricas i jedini razlog osnivanja vlastite stranke je ispadanje iz tih sema, nije on jucer rodjen i nevjerovatno da vi ignorisete cinjenicu da je on ucestvovao u svakoj politickoj odluci SDP-a skoro deset godina, da nema afere jer se nicim ozbiljno nije ni bavio nikada osim supljiranjem..on je Juda, tako ce se i ponasati
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2982 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
mislim da je Haretovim najgore pao ovo Komšino osnivanje stranke...ubilo im je bilo kakvu nadu za comeback 
a negdje sam to spominjao da je doturove pristalice lako prepoznati na forumu...obično imaju nickove koji završavaju s brojevima...pretpostavljam da su 2-3 klonirana lika sa jedno 10 nickova
Damir_5, Jahorina13, Doktor29 itd.
a negdje sam to spominjao da je doturove pristalice lako prepoznati na forumu...obično imaju nickove koji završavaju s brojevima...pretpostavljam da su 2-3 klonirana lika sa jedno 10 nickova
Damir_5, Jahorina13, Doktor29 itd.
Last edited by JoseMujica on 11/03/2013 10:22, edited 2 times in total.
- ultima_palabra
#2983 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Čuo sam da SBiH omladinci ispituju raju kako bi reagovali na novi comeback cara pare i magleJoseMujica wrote:mislim da je Haretovim najgore pao ovo Komšino osnivanje stranke...ubilo im je bilo kakvu nadu za comeback
-
pemanapemani
#2984 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Po toj logici, onda je Zlatko Isus Krist ličnoDoktor29 wrote:On ce ici u koaliciju sa SDA, prema procjenama vecine tu a ja se ne slazem on ce dobiti vecinu lijevog glasackog tijela, SDA desno glasacko tijelo i sasvim je "normalno" da ce ici u koaliciju. Znat cemo koliko je Zeljku bitan i vrijedan po pisanju Avazaultima_palabra wrote:Već sam objasnio zašto. Panike će biti u svim strankama, na SDA će možda manje direktno uticati... ali hoće indirektno... sa SDP-om su se uvijek mogli dogovoriti oko mazijanja, jer su ista fela. Sad dolazi igrač koji možda neće poštovati uhodana pravila![]()
Kad skinu svoje parazitske guzice narodu sa grbače, onda mi neće biti na vrh jezika![]()
Zeljko Komsic je rezultat tih uhodanih pravila o kojima pricas i jedini razlog osnivanja vlastite stranke je ispadanje iz tih sema, nije on jucer rodjen i nevjerovatno da vi ignorisete cinjenicu da je on ucestvovao u svakoj politickoj odluci SDP-a skoro deset godina, da nema afere jer se nicim ozbiljno nije ni bavio nikada osim supljiranjem..on je Juda, tako ce se i ponasati
Prokleti Juda Komšić izdao Zlatka Krista spasitelja. Juda je nekog morao izdati, državu očito nije.
-
Doktor29
#2985 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Znas na sta mislimPo toj logici, onda je Zlatko Isus Krist lično
Prokleti Juda Komšić izdao Zlatka Krista spasitelja. Juda je nekog morao izdati, državu očito nije.
Mislis da nije izdaja drzave anemicno prezivljavanje raznih mandata uz rijetko lupanje po prstima
-
pemanapemani
#2986 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Bolje i puko anemično preživljavanje, uz kredit u komercijalnoj banci za stan u neboderu, nego vile na Poljinama i "probosanstvo" uz opljačkane donacije i javna preduzeća.Doktor29 wrote:Znas na sta mislimPo toj logici, onda je Zlatko Isus Krist lično
Prokleti Juda Komšić izdao Zlatka Krista spasitelja. Juda je nekog morao izdati, državu očito nije....
Mislis da nije izdaja drzave anemicno prezivljavanje raznih mandata uz rijetko lupanje po prstima![]()
![]()
Znaš šta ti želim reći
Još jedna stvar, ti si očito prorok ili neki pravo zaje*ani mistik. Još se ne zna niti radni naziv Komšićeve stranke, niti članstvo, niti program, ukratko ne zna se ništa. Pored svega navedenog, ti nam onda objaviš da će to nešto Komšićevo nepostojeće sigurno koalirati sa SDA. Stvarno, svaka čast.
-
jahorina13
#2987 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
jao argumnata!!pemanapemani wrote:Šta je Komšić dosad uradio za građane BiH?
Hronološki:
- bio je pripadnik Armije RBiH od samog početka.
- načelnik općine Novo Sarajevo u dva navrata, od toga su ga građani jednom direktno birali. Stvarno nisam upoznat sa konkretnim stvarima, ali nisam čuo ni za neku aferu vezanu direktno za njega.
-ambasador u Srbiji i Crnoj Gori u zajebano vrijeme. Vrijeme Voje kalašnjikova i ubistva Đinđića, čini mi se.
-član predsjedništva BiH. Moglo je puno bolje.
Najvažnije, niko ga nikad nije povezivao sa nekim kriminalnim poslovima i pljačkom.
Do sada je bio pod Zlatkovom direktivom. Lično, opraštam mu pasivnost na funkciji člana predsjedništva. Odradio je jedan mandat čekajući SDP. U njegovom drugom mandatu je došao SDP i Zlajina ludost. Otišao je jer se nije slagao sa politikom glavnog odbora SDP-a.
Uostalom, što je njemu ovo trebalo nakon svih sranja koja je prošao u životu? Mogao je biti neki novi Desnica i Ivica, ugodno uljuljkan u gradonačelničku ili ministarsku fotelju.
Zato mu skidam kapu.![]()
P.S.Nadam se da nikad neće koalirati sa SDA. Njihova "probosanska" politika nas je dovela do ruba. Bolje koalicija od dvije hiljade malih stranaka, nego "patrioti" koji su opljačkali i srozali državu.
- i ja sam bio pripradnik Armije i sada treba da ocekujem zahvalnost od gradjana? Ja se zbog toga nisam borio!
- to sto je bio nacelnik jedna sarajevske opcine , da li znaci da moze kvalitetno voditi drzavu? akcenat na "kvalitetno".
- no comments
- clan Predsjednistva BiH. Mjesto gdje je mogao da pokaze da je izrastao u pravog politicara. Sta je pokazao, ali konkretno!!!!?????
-
VjecitiStudent
#2988 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Rejting će mu se podići samo ako zaigra kakvog Hare-bega u "Sulejmanu V.".ultima_palabra wrote:Čuo sam da SBiH omladinci ispituju raju kako bi reagovali na novi comeback cara pare i magleJoseMujica wrote:mislim da je Haretovim najgore pao ovo Komšino osnivanje stranke...ubilo im je bilo kakvu nadu za comeback
- Corto Maltese
#2989 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Bošnjaci se spremaju za nova razočarenja.
-
Doktor29
#2990 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Vezano za koaliciju vec sam ranije tu napisao da "postoji" usmeni dogovor oko te koaliciji, ne tvrdim da ce biti ali se razgovara oko toga, vrijeme ce pokazati sta ce biti sa tim.pemanapemani wrote:Bolje i puko anemično preživljavanje, uz kredit u komercijalnoj banci za stan u neboderu, nego vile na Poljinama i "probosanstvo" uz opljačkane donacije i javna preduzeća.Doktor29 wrote:Znas na sta mislimPo toj logici, onda je Zlatko Isus Krist lično
Prokleti Juda Komšić izdao Zlatka Krista spasitelja. Juda je nekog morao izdati, državu očito nije....
Mislis da nije izdaja drzave anemicno prezivljavanje raznih mandata uz rijetko lupanje po prstima![]()
![]()
Znaš šta ti želim reći![]()
Još jedna stvar, ti si očito prorok ili neki pravo zaje*ani mistik. Još se ne zna niti radni naziv Komšićeve stranke, niti članstvo, niti program, ukratko ne zna se ništa. Pored svega navedenog, ti nam onda objaviš da će to nešto Komšićevo nepostojeće sigurno koalirati sa SDA. Stvarno, svaka čast.
Nije bolje, jer i to prezivljavanje kosta, jel se ti smijes kladiti da on nema takvo sto??, to sto ne znamo moze biti da je pametniji od Zlaje ili Bakira!, ali vidjet ces kada se ozbiljno pocnu baviti sa njim, obzirom da nista nije radio on nije bio nikome ni zanimljiv, sa prvom konkretnom stvari doci ce i prve nekretnine koje mu nedostaju
Last edited by Doktor29 on 11/03/2013 10:35, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2991 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ima već plaćena linija koju će Hurem izgovoriti u jednoj od narednih epizoda...ide vako:VjecitiStudent wrote:Rejting će mu se podići samo ako zaigra kakvog Hare-bega u "Sulejmanu V.".ultima_palabra wrote:Čuo sam da SBiH omladinci ispituju raju kako bi reagovali na novi comeback cara pare i magleJoseMujica wrote:mislim da je Haretovim najgore pao ovo Komšino osnivanje stranke...ubilo im je bilo kakvu nadu za comeback
Hurem: Sulejmane, sinoć sam čudan san usnila...moram ti reći...Bosnu sam sanjala
Sulejman: Šta si sanjala ženo.....opet neke more oko onih prevrtljivih bosanskih vazala?
Hurem: Sinoć mi se u snu melek prikazo....Kaže u Bosni je samo jedan pravi musliman, koji ne pije i ne krade....doduše ima poroka.
Sulejman: Kazuj ženo ko je...kaki poroci?
Hurem: Pa voli sviračice i nekretnine u Anadloliji, ali je dobar musliman...lično se angažovao da spasi Ustikolinu.
Sulejman: Kazuj ženo ko je...ne oduzimaj mi vrijeme!
Hurem: Moj care, Haris mu je ime...Haris-beg Silajdžić
Last edited by JoseMujica on 11/03/2013 10:32, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#2992 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Neiscrpna uzaludnost vjere u vođe.Corto Maltese wrote:Bošnjaci se spremaju za nova razočarenja.
- Banksy
#2993 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nadajmo se da nije. Ovdje je toliko zlonamjernih komentara i loše energije da se iskreno nadam da to nije slika stanja na terenu.slucajni prolaznik wrote:
Naravno da ovaj forum nije mjerilo za politicku popularnost Komsica, ali jeste indikator, i to odlican indikator, obzirom na promet ovog foruma i znacaj koji prenose mnogi mediji, i sami ucesnici forumskih diskusija.
Mislim da u rl-u stoji puno bolje nego na forumu.
- jazzer
#2994 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nakon prethodnih 20 godina, u svojoj vjeri i na svojoj zemlji, tesko da nas jos nesto moze razocarati. Ne znam sta se moze ovdje desiti a da se o tome ne prica 3,4 dana i nastavi po starom.VjecitiStudent wrote:Neiscrpna uzaludnost vjere u vođe.Corto Maltese wrote:Bošnjaci se spremaju za nova razočarenja.
- Banksy
#2995 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Vjere u promjene.VjecitiStudent wrote:Neiscrpna uzaludnost vjere u vođe.Corto Maltese wrote:Bošnjaci se spremaju za nova razočarenja.
Da li uzaludne, vidjećemo.
- Paranoid
#2996 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Po svemu sudeći, ako kojim slučajem ŽK čita ove komentare može da računa da će dobiti neke g(l)asove. Međutim, postavlja se logično pitanje, a to je: "Šta je krajnji cilj ŽK stranke"?
-Da li je to lični obračun sa Zlatkom i SDP-om?
-ili uspostava reda na političkoj sceni BiH, tj. FBiH.
Nadam se da je ovo drugo jer ŽK je nažalost propustio svoju šansu da izmjeni politiku SDP-a kao podpredsjednik te partije i time obeshrabrio mnoge svoje simpatizere izlaskom iz SDP-a.
Ako se njegove ambicije ne obistine i ako na izborima 2014 ne uspije dobiti svojih 300 000 glasača, onda će njegova stranka, a samim tim i njegova pozicija biti samo satelit jednoj od suprostavljenih stranaka SDP-a.
-Da li je to lični obračun sa Zlatkom i SDP-om?
-ili uspostava reda na političkoj sceni BiH, tj. FBiH.
Nadam se da je ovo drugo jer ŽK je nažalost propustio svoju šansu da izmjeni politiku SDP-a kao podpredsjednik te partije i time obeshrabrio mnoge svoje simpatizere izlaskom iz SDP-a.
Ako se njegove ambicije ne obistine i ako na izborima 2014 ne uspije dobiti svojih 300 000 glasača, onda će njegova stranka, a samim tim i njegova pozicija biti samo satelit jednoj od suprostavljenih stranaka SDP-a.
-
VjecitiStudent
#2997 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Novu stranku će biti lako ocijeniti, po (ne)kvalitetu prebjega i po mjestu vlasnika "Tite" u stranačkoj hijerarhiji.Banksy wrote:Nadajmo se da nije. Ovdje je toliko zlonamjernih komentara i loše energije da se iskreno nadam da to nije slika stanja na terenu.slucajni prolaznik wrote:
Naravno da ovaj forum nije mjerilo za politicku popularnost Komsica, ali jeste indikator, i to odlican indikator, obzirom na promet ovog foruma i znacaj koji prenose mnogi mediji, i sami ucesnici forumskih diskusija.
- ultima_palabra
#2998 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ovo je jedna od mantri koja se ponavljaju, kao i ona da nije ništa uradio kao član Predsjedništva.Paranoid wrote:Nadam se da je ovo drugo jer ŽK je nažalost propustio svoju šansu da izmjeni politiku SDP-a kao podpredsjednik te partije i time obeshrabrio mnoge svoje simpatizere izlaskom iz SDP-a.
Željko je bio debela manjina u SDP-u, na sjednici predjedništva SDP-a ga je stidljivo podržalo dvoje, a 30-tak je čvrsto stajalo na Zlatkovom putu. Raniji pokušaji da svojom ostavkom nešto promijeni su dočekani podsmijehom. Jednostavno, SDP je beyond repair, kidnapovan od strane kleptokratske klike oko Lagumdžije... članstvo se ili poklopilo ili gleda kako da se negdje uvali dok još ima vremena. Željko je tu imao šanse koliko i Đilas ili Trocki.
- Banksy
#2999 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
I sama sam sklona cinizmu, ali bar sačekajmo da čovjek krene ... I poželimo mu sreću.VjecitiStudent wrote:Novu stranku će biti lako ocijeniti, po (ne)kvalitetu prebjega i po mjestu vlasnika "Tite" u stranačkoj hijerarhiji.Banksy wrote:Nadajmo se da nije. Ovdje je toliko zlonamjernih komentara i loše energije da se iskreno nadam da to nije slika stanja na terenu.slucajni prolaznik wrote:
Poslije ove njegove akcije, propadne li i ona, ja ne vidim više nijedno svjetlo u ovom tunelu, niti vidim ikakve buduće oklonosti i raspoloženja koja bi mogla dovesti do kreiranja sličnog građanskog, multietničkog koncepta. Ovo mi se čini kao zadnja šansa.
Zato mislim da zaslužuje malo više pozitivne energije i optimističnih misli.
-
VjecitiStudent
#3000 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nikakav cinizam nije, po listi prebjega je moguće sasvim lako ocijeniti kvalitet bilo koje nove inicijative (vidi pod SBB), dok će se po položaju omiljenog savjetnika člana predsjedništva, znati jel' drug član konačno politički omudrio ili mu politiku i dalje kroji vispreni kafičlija.Banksy wrote:I sama sam sklona cinizmu, ali bar sačekajmo da čovjek krene ... I poželimo mu sreću.VjecitiStudent wrote:Novu stranku će biti lako ocijeniti, po (ne)kvalitetu prebjega i po mjestu vlasnika "Tite" u stranačkoj hijerarhiji.
Poslije ove njegove akcije, propadne li i ona, ja ne vidim više nijedno svjetlo u ovom tunelu, niti vidim ikakve buduće oklonosti i raspoloženja koja bi mogla dovesti do kreiranja sličnog građanskog, multietničkog koncepta. Ovo mi se čini kao zadnja šansa.
Zato mislim da zaslužuje malo više pozitivne energije i optimističnih misli.
Kako god, već 8. aprila će se sve znati.