Pitam se koliko moras biti nesretan u zivotu da pises 10+ postova o necemu sto je tebi navodno mnogo nebitno? Mislim, ok. Nije ti ovo neki uspjeh, nije ti ovo bitno, to je ok. Ali cemu insistiranje na to na ovoj temi?AnonymousBIH wrote:
Onda od sada prati samo kadetski sport, ako je to mjerilo sportskog uspjeha. Prati kadete Reala, Barcelone, Juventusa, Machestera, kadetske reprezentacije ...
BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
NataliDizdar
#2976 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
- Logovan
#2977 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne razumijem ni ja, ali vidiš da je ovaj lik u nekom svom svijetu.hrasno38 wrote: Ne ja ne razumijem da se tako omalovazava kadetska zlatna medalja i to mogu raditi samo neuki ljudi u sportu. Dovljno je reci tj napisati sta je odgovorio Musa kada su ga pitali koliko dnevno trenira? 5 SATI?? Po cemu je to onda vrijedniji trud i uspjeh jednog seniora od jednog kadeta ili juniora.
Gledaj mu zadnjeg posta.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2978 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
E vidis, tu se ti i ja razlikujemo jer ja na svoj avatar nikada ne bih mogao staviti nesto sto nema veze ni sa mnom ni sa mojom zemljom za razliku od tebe i avatar mi je odmah ispricao tvoju pricu. Znas ja sad navijam za Romu jer Edin i Pjana igraju za nju ali sam navijao i za MC dok je Edin bio tamo i sad me zaboli cuna za taj strani klub. Navijam za klubove gdje su nasi momci ili bolje receno ih pratim a za Lacio bih mogao navijati samo da sam talijan a s obzirom na fasisticku pozadinu vjerovatno ni tada. Moj Lacio je Zeljo.AnonymousBIH wrote:Onda od sada prati samo kadetski sport, ako je to mjerilo sportskog uspjeha. Prati kadete Reala, Barcelone, Juventusa, Machestera, kadetske reprezentacije ...hrasno38 wrote:[Ne ja ne razumijem da se tako omalovazava kadetska zlatna medalja i to mogu raditi samo neuki ljudi u sportu. Dovljno je reci tj napisati sta je odgovorio Musa kada su ga pitali koliko dnevno trenira? 5 SATI?? Po cemu je to onda vrijedniji trud i uspjeh jednog seniora od jednog kadeta ili juniora.
Last edited by hrasno38 on 18/08/2015 13:18, edited 1 time in total.
- KAMI666
#2979 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Mali, evo ja cu ti reci za druge: smaras. Odkaci se od teme jednostavno, jer nisi ovdje dobrodosao. Eto ti i pismeno da imas. Totalno si nebitan i ne potrebno je da ti ovdje stvaras negativnu energiju. Voz.AnonymousBIH wrote:Onda od sada prati samo kadetski sport, ako je to mjerilo sportskog uspjeha. Prati kadete Reala, Barcelone, Juventusa, Machestera, kadetske reprezentacije ...hrasno38 wrote:[Ne ja ne razumijem da se tako omalovazava kadetska zlatna medalja i to mogu raditi samo neuki ljudi u sportu. Dovljno je reci tj napisati sta je odgovorio Musa kada su ga pitali koliko dnevno trenira? 5 SATI?? Po cemu je to onda vrijedniji trud i uspjeh jednog seniora od jednog kadeta ili juniora.
Last edited by KAMI666 on 18/08/2015 13:18, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#2980 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
najbolje je vidjeti sabonisovu objesenu facu dok predaje trofej i kisele face litvanaca da se shvati koliko znaci titula evropskog sampiona.
-
AnonymousBIH
#2981 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
OK, evo povlačim se. Uspjeh je bitan, ali ne toliko, kada ovo ponove u A selekciji, ako Bog da, onda će ovolika euforija biti opravdana.NataliDizdar wrote:Pitam se koliko moras biti nesretan u zivotu da pises 10+ postova o necemu sto je tebi navodno mnogo nebitno? Mislim, ok. Nije ti ovo neki uspjeh, nije ti ovo bitno, to je ok. Ali cemu insistiranje na to na ovoj temi?AnonymousBIH wrote:
Onda od sada prati samo kadetski sport, ako je to mjerilo sportskog uspjeha. Prati kadete Reala, Barcelone, Juventusa, Machestera, kadetske reprezentacije ...
- hrasno38
#2982 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ovo je ono sto ti neces nikada razumjeti ali razumjet ce svako ko se aktivno bavio sportom!AnonymousBIH wrote:OK, evo povlačim se. Uspjeh je bitan, ali ne toliko, kada ovo ponove u A selekciji, ako Bog da, onda će ovolika euforija biti opravdana.NataliDizdar wrote:Pitam se koliko moras biti nesretan u zivotu da pises 10+ postova o necemu sto je tebi navodno mnogo nebitno? Mislim, ok. Nije ti ovo neki uspjeh, nije ti ovo bitno, to je ok. Ali cemu insistiranje na to na ovoj temi?AnonymousBIH wrote:
http://www.klix.ba/sport/kosarka/dirlji ... acebook#11
- Arslan_11
#2983 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
za anonimusa i slicne strucnjake.
- sWeeT_Companion
#2984 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hrasno38 wrote: Molim te ajde mi daj skalu po kojoj su uspjesi seniora vazniji i bitniji od uspjeha mladjih kategorija. I mladji igraju 5:5,
Uspjeh mladih košarkaša je lijep rezultat, ali nemojmo ovakve i slične stvari uopšte stavljati u ozbiljan komparativni nivo. Seniori su jedno, mladje kategorije drugo. Seniori su profesionalci, ovi drugi školska djeca. Ne može se porediti.
- hrasno38
#2985 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Aha seniori su profesionalci...super. Sa koliko godina je Drazen Petrovic poceo da igra u prvom timu Sibenke???? Sa 15 prijatelju. Sa koliko je godina svoju prvu utakmicu za Juventud odigrao Ricky Rubio. Sa 15 prijatelju!!! Je li znas sa koliko je godina Aco Djordjevic poceo da igra za Partizan. Sa 16 usao u roster sa 17 poceo aktivno da igra kod Moke Slavnica. Ovi momci imaju 16 godina a sljedece godine jedini sa Balkana igraju na SP. Varas se prijatelju ali recimo ova trojka vise nisu djeca....sazreli su kroz ovih 14 utakmica odigranih u mjesec dana gdje su BiH donijeli dva zlata, jedno sa olimpijade mladih a drugo sa evropskog prvenstva. I na oba takmicenja su dobili jednu Spaniju i jednu Njemacku sa istim timovima koji zive kosarku 24 sata i nemaju apsolutno nikakve druge brige. Nasi igraci poslije utakmice jedu banane koje i vracaju energiju a ovi bogati deru sejkove i proteine. Ovo je uspjeh jer su siromasni porazili bogate isto kao sto je i uspjeh svako zlato svake omladinske selekcije Srbijen jer i ona nije u nista manjim govnima od BiH s tim da je davno razumjela sta znaci sport!sWeeT_Companion wrote:hrasno38 wrote: Molim te ajde mi daj skalu po kojoj su uspjesi seniora vazniji i bitniji od uspjeha mladjih kategorija. I mladji igraju 5:5,Nemoj....
Uspjeh mladih košarkaša je lijep rezultat, ali nemojmo ovakve i slične stvari uopšte stavljati u ozbiljan komparativni nivo. Seniori su jedno, mladje kategorije drugo. Seniori su profesionalci, ovi drugi školska djeca. Ne može se porediti.
- and
#2986 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
sve je to tačno, naravno da se ne može porediti.sWeeT_Companion wrote:hrasno38 wrote: Molim te ajde mi daj skalu po kojoj su uspjesi seniora vazniji i bitniji od uspjeha mladjih kategorija. I mladji igraju 5:5,Nemoj....
ali ovo što su djeca uradila je ogroman uspjeh i rezultat i spektakularno su dočekani i ne vidim šta ima loše u tome?
jedna lijepa priča sa lijepim krajem
-
Mustang1
#2987 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Citav svijet prenosi vijest i slike i dive se zbog doceka samo Bosnjo pljuje i kaze da nije vrijedno 
- sWeeT_Companion
#2988 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Naravno da je uspjeh i sam doček je bio stvarno impozantan imajući u vidu da u nekim sportskim okvirima na globalnom nivou ipak uspjesi omladinskih ekipa nisu neko čudo.and wrote:sve je to tačno, naravno da se ne može porediti.sWeeT_Companion wrote:hrasno38 wrote: Molim te ajde mi daj skalu po kojoj su uspjesi seniora vazniji i bitniji od uspjeha mladjih kategorija. I mladji igraju 5:5,Nemoj....
ali ovo što su djeca uradila je ogroman uspjeh i rezultat i spektakularno su dočekani i ne vidim šta ima loše u tome?
I naravno lijepa priča, ali za čiju nadogradnju treba što više rada kako bi prelaz iz omladinske u seniorsku košarku bio što bezbolniji i prihvatljiviji. Musa je već sada dominantan u svojoj generaciji. Ali još uvijek daleko od seniora u ABA ligi. Potrebno je prije svega raditi na snazi, tehnici. Ako bude radio u skladu sa potencijalom biće odličan košarkaš.
-
Mustang1
#2989 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Puno je vaznije sto su Srbi,Crnogorci i Hrvati slavili sa nama nego sto Turci nisunema me tamo wrote:A pazite Turske brace.
- denimb
#2990 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ma nije Bosnjo to su ti ovi sto mrze sebe do podne, a od podne cijeli svijet...niđe veze kakvih ogorcenih ljudi ima...Mustang1 wrote:Citav svijet prenosi vijest i slike i dive se zbog doceka samo Bosnjo pljuje i kaze da nije vrijedno
-
Mustang1
#2991 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ma znam ali nije ovo prvi put da se citav svijet necemu nasem divi a mi imamo onaj stav "Ma jebo to glupost ziva"denimb wrote:Ma nije Bosnjo to su ti ovi sto mrze sebe do podne, a od podne cijeli svijet...niđe veze kakvih ogorcenih ljudi ima...Mustang1 wrote:Citav svijet prenosi vijest i slike i dive se zbog doceka samo Bosnjo pljuje i kaze da nije vrijedno
I posto je Baho imao svoj show mozda smo mogli i mi koji smo gledali sve utakmice mladih, pa i kada nije bilo streama nego samo statistika
- and
#2992 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
nisu neko čudo jer ljudi ulažu milione i rezultati naravno dolaze.sWeeT_Companion wrote:Naravno da je uspjeh i sam doček je bio stvarno impozantan imajući u vidu da u nekim sportskim okvirima na globalnom nivou ipak uspjesi omladinskih ekipa nisu neko čudo.and wrote:sve je to tačno, naravno da se ne može porediti.sWeeT_Companion wrote:
Nemoj....
I naravno lijepa priča, ali za čiju nadogradnju treba što više rada kako bi prelaz iz omladinske u seniorsku košarku bio što bezbolniji i prihvatljiviji. Musa je već sada dominantan u svojoj generaciji. Ali još uvijek daleko od seniora u ABA ligi. Potrebno je prije svega raditi na snazi, tehnici. Ako bude radio u skladu sa potencijalom biće odličan košarkaš.
kod nas je čudo jer u djecu skoro ništa nije uloženo,a uzeli su zlato.
njihov prelaz u seniore nije toliko u našim rukama jer većina igra vani gdje imaju fine uslove i tamo će oni graditi svoje karijere.
do nas je da djeci koja dolaze obezbijedimo uslove za trening,dobre trenere,dvorane i novac da mogu normalno nastupati na takmičenjima,a ne da privatnici moraju plaćati kotizaciju.ovo nije reprezentacija fis-a,već bih i neko bi morao odgovarati za ove propuste.
država bi ovu djecu i sve sportiste koji postižu vrhunske rezultate morala nagraditi,a i puno više uložiti u njih.
- denimb
#2993 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Baho je prekuco sinoc, od onog treba napraviti jednu kompilaciju i nazvati je "sramota" pa mu poslati ne bi li shvatio koliki je debil...jbt ono u zivotu nisam vidio...Mustang1 wrote:Ma znam ali nije ovo prvi put da se citav svijet necemu nasem divi a mi imamo onaj stav "Ma jebo to glupost ziva"denimb wrote:Ma nije Bosnjo to su ti ovi sto mrze sebe do podne, a od podne cijeli svijet...niđe veze kakvih ogorcenih ljudi ima...Mustang1 wrote:Citav svijet prenosi vijest i slike i dive se zbog doceka samo Bosnjo pljuje i kaze da nije vrijedno![]()
I posto je Baho imao svoj show mozda smo mogli i mi koji smo gledali sve utakmice mladih, pa i kada nije bilo streama nego samo statistikatraziti neku medalju
- ExNihilo
#2994 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hajmo malo realno. Do utakmice četvrtfinala, 95% od onih 50.000 nisu znali ime makar jednog igrača U16 reprezentacije, nisu pogledali u životu utakmicu U16 reprezentacije i nisu znali da se uopće igra prvenstvo. To pokazuje koliko su nam zaista bili bitni i koliko smatramo da su kadeti vrijedni praćenja. Sve ostalo je retroaktivni patriotizam.
Rezultat jeste beskrajno vrijedan i to ne treba osporavati. Ali, isto tako, treba reći da je sinoćnja euforija refleksija hronične inferiornosti BiH u sportu i svemu drugom. Da BiH ima spomena vrijednu reprezentaciju u bilo kom sportu, na bilo kom nivou, ovaj rezultat ne bi bio dočekan s toliko euforije . Jbg, sve što je rijetko je vrijedno. A sportski uspjeh u BiH je jako, jako, rijedak.
Rezultat jeste beskrajno vrijedan i to ne treba osporavati. Ali, isto tako, treba reći da je sinoćnja euforija refleksija hronične inferiornosti BiH u sportu i svemu drugom. Da BiH ima spomena vrijednu reprezentaciju u bilo kom sportu, na bilo kom nivou, ovaj rezultat ne bi bio dočekan s toliko euforije . Jbg, sve što je rijetko je vrijedno. A sportski uspjeh u BiH je jako, jako, rijedak.
- p206
#2995 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
mene on podsjeća na sve ono što ne valja u ovom društvu, da od onih grlatih pravi ljudi ne mogu doći do izražaja...denimb wrote:
Baho je prekuco sinoc, od onog treba napraviti jednu kompilaciju i nazvati je "sramota" pa mu poslati ne bi li shvatio koliki je debil...jbt ono u zivotu nisam vidio...
pa i u vrijeme dok je bio na državnoj televiziji nijedan drugi novinar, a bilo je perspektivnih (iako su i oni došli stranačkim putem), nije mogao doći do izražaja...da ne spominjem da u toliko godina praćenja fudbala nije uspio da shvati tu igru..., taktika, stručni komentar to je za njega špansko selo
- maraccana
#2996 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
.
Last edited by maraccana on 26/07/2016 01:15, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#2997 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Od Bosnja i Bosanaca niko nepljuje to rade Oni koji ne vole Bosnu.Mustang1 wrote:Citav svijet prenosi vijest i slike i dive se zbog doceka samo Bosnjo pljuje i kaze da nije vrijedno
-
nuki_cika
-
shandrprcSA
#2999 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Sikiras, Musa i Campara
- luckylaka
#3000 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Prelista malo temu unazad .Koliko pacenika umire zbog europski sampiona i onoliko raje u Sa.Nevjerovatno koliko se sljama ovdje uvuklo.