Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Golf forever
#2976 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
za sve ljubitelje Golfa novootvoreni forum
http://golf6.phpbb3now.com/index.php
golfisti, pridružite se da razmjenjujemo iskustva, mišljenja o kralju auta
http://golf6.phpbb3now.com/index.php
golfisti, pridružite se da razmjenjujemo iskustva, mišljenja o kralju auta
-
citroen xm
#2977 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nisi ti mene ništa izblamiro, već samo sebe blamiraš. Zbog toga neću da gubim vrijeme na dosadne i tvrdoglave ljude koji misle da su pokupili svu pamet svijeta. I dalje mi nisi odgovorio ono za monovolumene.goran16v wrote:
Kad se propisno izblamiras svojim ekspertizama o tunelu i udobnosti pa te neko nasamara konkretnim dimenzijama onda ti nista drugo ne preostaje nego da kazes zdravo!
I daj ostavi se malo matematike, formula, gubljenja vrijednosti..... i ostalih pizdarija. Vrati se malo u realnost. Kada to učiniš možemo nastaviti pričati.
-
goran16v
#2978 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Naravno da neces jer se izblamirao i to propisno, prvo tvrdeci da su ovi strucnjaci iz mostara najobjektivniji, a zatim i gluposcu o drzanju noga na tunelu!citroen xm wrote:Nisi ti mene ništa izblamiro, već samo sebe blamiraš. Zbog toga neću da gubim vrijeme na dosadne i tvrdoglave ljude koji misle da su pokupili svu pamet svijeta. I dalje mi nisi odgovorio ono za monovolumene.goran16v wrote:
Kad se propisno izblamiras svojim ekspertizama o tunelu i udobnosti pa te neko nasamara konkretnim dimenzijama onda ti nista drugo ne preostaje nego da kazes zdravo!
I daj ostavi se malo matematike, formula, gubljenja vrijednosti..... i ostalih pizdarija. Vrati se malo u realnost. Kada to učiniš možemo nastaviti pričati.
Matematika i formule su lijek za palamudologe i suplju pricu... Sto se nastavka price tice, ti si davno rekao zdravo, samo nisi ti kapacitet da skontas gdje treba da stanes!
-
citroen xm
#2979 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Hahaha daj ne budi smiješan. Ovi iz mostara su u BiH daleko najobjektivniji. Da nisu možda objektivni ovi ostali plaćeni novinari. Da ti razjasnim, radi se o BiH.goran16v wrote:
Naravno da neces jer se izblamirao i to propisno, prvo tvrdeci da su ovi strucnjaci iz mostara najobjektivniji, a zatim i gluposcu o drzanju noga na tunelu!Sta zelis da ti odgovorim za monovolumena, da poredis udobnost vozila razlicite koncepcije i namjene sto samo dokazuje koliko si izgubljen slucaj!?!?!?!
Matematika i formule su lijek za palamudologe i suplju pricu... Sto se nastavka price tice, ti si davno rekao zdravo, samo nisi ti kapacitet da skontas gdje treba da stanes!
Ma nemoj, kada nemaš šta pametno reći i kada ne ide u tvoj prilog onda su auta različite koncepcije. A kada ti porediš Golfa sa Mercedesom i BMW-om koji uvijek ima zadnju vuču, onda je to ok?!?!?!?!?!
Mani se ti tvojih lijekova i vrati se u realnost, a realnost je da si daleko niži od onoga za koga smatraš sebe.
-
goran16v
#2980 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da ja tebi razjasnim i malo ti otvorim oci, postoje novinari izvan BiH koji rade testove , nadji te testove i procitaj pa ces da vidis koliko to auta C segmenta vec godinama ima S/S sistem, el/. kontorlu stabilnosti, blokadu diffa i ostala el. pomagala, da li je S/S sistem glup, da li su oblozeni pretinci nepotrebna glupost, da li su sjedala neudobna, da li je plastika nekvalitetna i ostale debilizme kojima ovi nazovi novinari lijece svoje komplekse i koliko njiov kometar ima veze sa objektivnoscu, a ti da znas sta je objektivnost i zato za pocetak kreni od ovog:citroen xm wrote: Hahaha daj ne budi smiješan. Ovi iz mostara su u BiH daleko najobjektivniji. Da nisu možda objektivni ovi ostali plaćeni novinari. Da ti razjasnim, radi se o BiH.
Ma nemoj, kada nemaš šta pametno reći i kada ne ide u tvoj prilog onda su auta različite koncepcije. A kada ti porediš Golfa sa Mercedesom i BMW-om koji uvijek ima zadnju vuču, onda je to ok?!?!?!?!?!![]()
![]()
![]()
Mani se ti tvojih lijekova i vrati se u realnost, a realnost je da si daleko niži od onoga za koga smatraš sebe.
Kad smo vec kod "osvrta" o nekvalitetnoj plastici i enterijeru "objektivnih novinara" koje upijas k'o ovca, ako znas engleski obrati paznju sta covjek kaze na 1,15 ovog klipa! I on je bice na platoj listi ASA auta???
Spomenuse li objektivni mostarci o svom "osvrtu" detalje kao npr modularno dno prtljaznika bez praga, granicnik za pojas, T/S displej, udobnost, zvucnu izolaciju, pretince itd itd... ? Stvarno moras biti ocajan i u crnoj rupi da ti oni budu referenca za objektivnost!
Sta pametno reci covjeku koji ne zna ili ne razumijes razliku izmedju koncepta i klase i koji ne konta kad se poredi udobnost zbog visokog tunela da nema veze da li je auto FAD, RWD, AWD, Merc, BMW, VW????
Tebe su matematika i geometrija po pitanju drzanja stopala na tunelu (pogotovo G-IV) toliko udarile po usima da ti jos zvone, a to je realnost!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2981 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ima opcija da upozoris korisnika na neprikladan post
, nakon 3 upozorenja forum automatski dodjeluje ban a kako sam ja slab sa brojanjem nakon broja 2...znaci(sto bi rekao Grabovica :S)... 
-
citroen xm
#2982 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kakva si ti vadiona to je strašno. Samo se vadiš glupo. Sad si mi napisao kilometarski tekst o nekim drugim stvarima koje ja nisam ni pominjao, sem one plastike kod volana koju može i onaj odozgo pravdati, ali je ne može opravdati. Ja nisam pričao o gepeku, zvučnoj izolaciji i ostalim stvarima. Pričao sam o onoj plastici iznad volana i o centralnom tunelu.goran16v wrote: Da ja tebi razjasnim i malo ti otvorim oci, postoje novinari izvan BiH koji rade testove , nadji te testove i procitaj pa ces da vidis koliko to auta C segmenta vec godinama ima S/S sistem, el/. kontorlu stabilnosti, blokadu diffa i ostala el. pomagala, da li je S/S sistem glup, da li su oblozeni pretinci nepotrebna glupost, da li su sjedala neudobna, da li je plastika nekvalitetna i ostale debilizme kojima ovi nazovi novinari lijece svoje komplekse i koliko njiov kometar ima veze sa objektivnoscu, a ti da znas sta je objektivnost i zato za pocetak kreni od ovog:
Kad smo vec kod "osvrta" o nekvalitetnoj plastici i enterijeru "objektivnih novinara" koje upijas k'o ovca, ako znas engleski obrati paznju sta covjek kaze na 1,15 ovog klipa! I on je bice na platoj listi ASA auta???![]()
![]()
![]()
Spomenuse li objektivni mostarci o svom "osvrtu" detalje kao npr modularno dno prtljaznika bez praga, granicnik za pojas, T/S displej, udobnost, zvucnu izolaciju, pretince itd itd... ? Stvarno moras biti ocajan i u crnoj rupi da ti oni budu referenca za objektivnost!![]()
Sta pametno reci covjeku koji ne zna ili ne razumijes razliku izmedju koncepta i klase i koji ne konta kad se poredi udobnost zbog visokog tunela da nema veze da li je auto FAD, RWD, AWD, Merc, BMW, VW????
Tebe su matematika i geometrija po pitanju drzanja stopala na tunelu (pogotovo G-IV) toliko udarile po usima da ti jos zvone, a to je realnost!
Kada se poredi udobnost auta onda je nebitno koji je koncept auta. Ako nešto kvari udobnost na jednom autu, kvariće je i na drugom bez obzira na koncept. Ti si uporedio neuporedive stvari za razliku od mene. Ja sam poredio udobnost oba auta sa prednjim pogonom, dok si ti poredio auta sa prednjim i zadnjim pogonom gdje je logično da ovaj sa zadnjim pogonom mora imati veliki tunel, dok Golf ne mora a opet ima uprkos modularnoj ultra giga mega savremenoj platformi.
Koja je VW laž, da čovjek ne povjeruje. Skidam im kapu zbog toga što na najprostije načine prevlače ovce žedne preko vode.
- Phosphorus
#2983 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
...
Last edited by Phosphorus on 24/04/2020 12:19, edited 1 time in total.
- drndalo
#2984 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Phosphorus wrote:...Golf...
...za dobrim konjem prašina se diže...
- Phosphorus
#2985 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
...
Last edited by Phosphorus on 24/04/2020 12:19, edited 1 time in total.
-
citroen xm
#2986 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ja ne želim ljude da uvjeravam ni u šta, neka sami razmisle. Meni ta plastika i centralni tunel smetaju i to je mana, pa želio je neko spomenuti ili ne. Pričam sasvim normalno ovde i ne vidim u čemu je problem. Jesam li nekoga uvrijedio? Nisam.Phosphorus wrote:Kako ovdje ima zadojenih ljudi pa to je strašno.
Pa bola ne možeš ti ljude uvjeriti da Golf ne valja na osnovu neke plastike i "one man" auto magazina...
I usput, daj mi navedi još jednu žalbu na tu plastiku!
Tvoj je mozak izgleda programiran da na spomen riječi Golf, odma kreneš pisati nebuloze.
Kažu za dobrim konjem prašina se diže... Pa ovih ~120 strana ti sve govori.
I budimo iskreni, ti vozaš citroena, ja vozam golfa. Moj je golf bolji
O kakvim se nebulozama radi, šta je to rečeno a danije istina i čak prikazano i dokazano na video snimku? Nije bitno ko je autor snimka već šta se na njemu vidi, a nije montaža sigurno. Poređenje dobrog konja i golfa neću komentarisati.
I budimo iskreni, ovaj Citroen star 20 godina je autina za Gofa koji sada izlazi iz fabrike.
- Phosphorus
#2987 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
...
Last edited by Phosphorus on 24/04/2020 12:18, edited 1 time in total.
-
530i
#2988 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Vidim ovdje se nateže start-stop sistem kojeg je jedan proizvođač iz Evrope imao prije haman trideset godina u tom nekom C segmentu...
-
goran16v
#2989 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Strucni i objektivni novinari tvrde da je to nepotrebna glupost koja samo dize pritisak!530i wrote:Vidim ovdje se nateže start-stop sistem kojeg je jedan proizvođač iz Evrope imao prije haman trideset godina u tom nekom C segmentu...
Last edited by goran16v on 28/04/2013 17:08, edited 1 time in total.
-
goran16v
#2990 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nisi ti pominjao stvari ali jesu oni za koje tvrdis da su objektivni, a to sto ne mozes razumjeti da je poenta mog posta da skontas da oni za koje ti tvrdis da su najobjektivniji novinari u BiH nemaju ni "o" od objektivnosti nego nekontrolisane komplekse i frustracije - nije moj problem.citroen xm wrote:
Kakva si ti vadiona to je strašno. Samo se vadiš glupo. Sad si mi napisao kilometarski tekst o nekim drugim stvarima koje ja nisam ni pominjao, sem one plastike kod volana koju može i onaj odozgo pravdati, ali je ne može opravdati. Ja nisam pričao o gepeku, zvučnoj izolaciji i ostalim stvarima. Pričao sam o onoj plastici iznad volana i o centralnom tunelu.
Kada se poredi udobnost auta onda je nebitno koji je koncept auta. Ako nešto kvari udobnost na jednom autu, kvariće je i na drugom bez obzira na koncept. Ti si uporedio neuporedive stvari za razliku od mene. Ja sam poredio udobnost oba auta sa prednjim pogonom, dok si ti poredio auta sa prednjim i zadnjim pogonom gdje je logično da ovaj sa zadnjim pogonom mora imati veliki tunel, dok Golf ne mora a opet ima uprkos modularnoj ultra giga mega savremenoj platformi.
Koja je VW laž, da čovjek ne povjeruje. Skidam im kapu zbog toga što na najprostije načine prevlače ovce žedne preko vode.
Molim te sam u sebi procitaj svoje recenice koju sam boldirao pa odgovori na 2 jednostavna pitanja.
1. Ako ista stvar utice na udobnost kakve veze ima da li je auto FWD ili RWD?
2. Ako je koncept nebitan objasni zasto Renault Megane ima tunel a Scenic nema, eto oba su FWD i uradjeni na istoj platformi?
-
citroen xm
#2991 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Pa nisam ja rekao da su ovi mostarci objektivniji od stranih nezavisnih auto magazina. Rekao sam da su objektivniji od ostalih u BiH. Jbt još će ispasti da su mi rod i da mi plaćaju da ih branim.goran16v wrote:
Nisi ti pominjao stvari ali jesu oni za koje tvrdis da su objektivni, a to sto ne mozes razumjeti da je poenta mog posta da skontas da oni za koje ti tvrdis da su najobjektivniji novinari u BiH nemaju ni "o" od objektivnosti nego nekontrolisane komplekse i frustracije - nije moj problem.
Molim te sam u sebi procitaj svoje recenice koju sam boldirao pa odgovori na 2 jednostavna pitanja.
1. Ako ista stvar utice na udobnost kakve veze ima da li je auto FWD ili RWD?
2. Ako je koncept nebitan objasni zasto Renault Megane ima tunel a Scenic nema, eto oba su FWD i uradjeni na istoj platformi?
1: Pa ima veze zato što auto sa zadnjim pogonom mora imati veliki centralni tunel, dok ovaj sa prednjim ne mora.
2: Ja sam pitao zašto je nedostatak centralnog tunela velika prednost kod auta koja ga nemaju. Očigledno je da ako on smeta udobnosti, smetaće i MPV-u i autu iz B segmenta. Ne znam, a ti ako možeš objasni mi šta drugo sem udobnosti remeti taj tunel kod bilo kog auta.?
-
aServis
#2992 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ovi iz automoto jesul testirali bilo koji model iz bmw,merc,audi,koliko vidim nisu makli od daćije,kije, ševrolet...pežo
- matic.ivan
#2993 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Men golf 7 super djeluje...
-
goran16v
#2994 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Samo procitaj sta si napisao????citroen xm wrote:
Pa nisam ja rekao da su ovi mostarci objektivniji od stranih nezavisnih auto magazina. Rekao sam da su objektivniji od ostalih u BiH. Jbt još će ispasti da su mi rod i da mi plaćaju da ih branim.
1: Pa ima veze zato što auto sa zadnjim pogonom mora imati veliki centralni tunel, dok ovaj sa prednjim ne mora.
2: Ja sam pitao zašto je nedostatak centralnog tunela velika prednost kod auta koja ga nemaju. Očigledno je da ako on smeta udobnosti, smetaće i MPV-u i autu iz B segmenta. Ne znam, a ti ako možeš objasni mi šta drugo sem udobnosti remeti taj tunel kod bilo kog auta.?
1. Ako cent. tunel remeti udobnost auta sa FWD onda remeti i auta sa RWD, a ja jos nisam procitao da je iko osim tebe napisao da je mana Merca, BMW its neudobnost zbog cent. tunela.
2. Ponovicu ti pitanje jer ga ocigleno ne razumijes, ako koncept auta nema veze, zato Scenic nema tunel a Megane ima ili da ti da ti olaksa, ako Scenic nema tunel sto ga nema i Megane? Ako uspijes odgovoriti na to pitanje onda ce ti biti jasno zasto poredjenje konvencionalnog putnickog auta i monovolumena tj MVP-a cak i na istoj platformi po pitanju udobnosti 5. putnika nije moguce.
-
nemezis
#2995 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ajo je G4 = Golf 4, tunel pozadi je 11x18 cm (ima pepeljaru, ne znam ima li neki bez). Noge se normalno ne mogu držati na njemu. Inače, tunel nazad definitivno smeta i to je mana auta. Sada, ako je to tako kod svakog auta jedne klase i vrste pogona, nema potrebe navoditi kao manu jer se stiče utisak da drugi nemaju taj problem. Takodje, branjenje neke mane (stvarne ili ne) riječima "ko još vozi pet ljudi u autu" je bezveze.citroen xm wrote:Ima ih i mnogo nižih od tih 20 cm. Evo konkretno na G4 u kome sam se juče vozio, držao sam noge na sredini.
Ali ne želim stvarno da ulazim u raspravu koja će se kao na ostalim temama razviti na 385 stranica. Misli kako hoćeš, ja znam šta radim.
-
direstraits0078
#2996 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kad ce vise taj septembar da dodje taj Golf konacno...
-
klixo
#2997 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Neki dan sretnem u inostranstvu full sedmicu i GTD sesticu kraj nje...GTD sestica pamela anderson za sedmicu sto se ljepote ticematic.ivan wrote:Men golf 7 super djeluje...
-
citroen xm
#2998 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
1:Stvar je u tome što remetilo ili ne remetilo udobnost, auta sa zadnjim pogonom MORAJU imati veliki centralni tunel, dok ova sa prednjim pogonom NE MORAJu imati. Šta je toliko nejasno?goran16v wrote:
Samo procitaj sta si napisao????Ja sam ti na primjeru drugog testa pokazao da objektivnost i ove majstore i mostara ne mozes spariti u istu rec3inu kad je u pitanjju VW, a to nema apsolutno nikakve veze da li su objektivniji od ostalih novinara u BiH.
1. Ako cent. tunel remeti udobnost auta sa FWD onda remeti i auta sa RWD, a ja jos nisam procitao da je iko osim tebe napisao da je mana Merca, BMW its neudobnost zbog cent. tunela.
2. Ponovicu ti pitanje jer ga ocigleno ne razumijes, ako koncept auta nema veze, zato Scenic nema tunel a Megane ima ili da ti da ti olaksa, ako Scenic nema tunel sto ga nema i Megane? Ako uspijes odgovoriti na to pitanje onda ce ti biti jasno zasto poredjenje konvencionalnog putnickog auta i monovolumena tj MVP-a cak i na istoj platformi po pitanju udobnosti 5. putnika nije moguce.
2: Od kud znam što nemaju i Megani, sa prednjim pogonom su pa je centralni tunel mogao biti izostavljen kao i na Seniku. Eto reci mi ti zašto to na jednom treba da bude bez tunela, a na drugom ne treba.
-
goran16v
#2999 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Komentar za oba odgtovora, Da si strucnjak i da umjesto filozofije napamet malo istrazis znao bi zasto Scenic nema a Megane ima tunel i zasto su puno kompatibilniji po pitanju poredjenja udobnosti Golf VII i BMW nego Golf VII i Scenic.citroen xm wrote:1:Stvar je u tome što remetilo ili ne remetilo udobnost, auta sa zadnjim pogonom MORAJU imati veliki centralni tunel, dok ova sa prednjim pogonom NE MORAJu imati. Šta je toliko nejasno?goran16v wrote:
Samo procitaj sta si napisao????Ja sam ti na primjeru drugog testa pokazao da objektivnost i ove majstore i mostara ne mozes spariti u istu rec3inu kad je u pitanjju VW, a to nema apsolutno nikakve veze da li su objektivniji od ostalih novinara u BiH.
2: Od kud znam što nemaju i Megani, sa prednjim pogonom su pa je centralni tunel mogao biti izostavljen kao i na Seniku. Eto reci mi ti zašto to na jednom treba da bude bez tunela, a na drugom ne treba.
-
Teufik
#3000 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ak ti je Pamela ljepotica hebi ga onda.klixo wrote:Neki dan sretnem u inostranstvu full sedmicu i GTD sesticu kraj nje...GTD sestica pamela anderson za sedmicu sto se ljepote ticematic.ivan wrote:Men golf 7 super djeluje...