Mislim da su dva placena oko cca 190.000 maraka.
Slika svako vozilo i uvezan sa bazom podataka. Neka vrsta kao stacionarni, al prakticniji za upotrebu na otvorenijoj cesti.
Samo ga preturas gdje hoces. I naravno slika u oba smjera.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
da, nema zaustavljanja a sluzbenik je na prve dvije slike u crnom koznjakuMAN-lion's coach wrote:Dual reflex radari. Nema prisustva sluzbenika da "rade sa njim".
Slika svako vozilo i uvezan sa bazom podataka. Neka vrsta kao stacionarni, al prakticniji za upotrebu na otvorenijoj cesti.![]()
Samo ga preturas gdje hoces. I naravno slika u oba smjera.
Da Bog da im se akumulator ispraznio, ps u odnosu na one oko olova ove i primjetis al' jbg bude kasnoshandrprcSA wrote:Golf IV karavan i kutijetinaod radara
![]()
A jevu nas u mozak od kruznog prema zeljinom bilo prvo 60 a u kontra smjeru 50, a onda su okrenuli to od "pilica" bilo 60 a od kruznog 50, i sada su i tamp i vamo stavili 50 a kod dzafka 60 na trànzit bilo bi lijepo da senzori kod zeljinog pucaju na 71AbU_JamaL_MovE wrote:Dobro si vidjela. I ja sam isto to komentarisao neki dan.nova_ja wrote:Jesam li ja pogrijesila tj.loše vidjela :
ograničenje na grbavici kod stadiona je bilo 50, kasnije 60, onda opet 50 ?? Tu ima i kamera.
![]()
shandrprcSA wrote:da, nema zaustavljanja a sluzbenik je na prve dvije slike u crnom koznjakuMAN-lion's coach wrote:Dual reflex radari. Nema prisustva sluzbenika da "rade sa njim".
Slika svako vozilo i uvezan sa bazom podataka. Neka vrsta kao stacionarni, al prakticniji za upotrebu na otvorenijoj cesti.![]()
Samo ga preturas gdje hoces. I naravno slika u oba smjera.![]()
uniformisani budu prije na 2-3 kmMAN-lion's coach wrote: Mislila sam na uniformisanog službenika.
I klasični rad patrole sa zaustavljanjem.
Oj kako ovaj jutros poce blicati na zuto-crveno cekam da se ukljucim na toplog osman-pasu od kruznog toka 100% pucana 61km/hmuha_sa wrote:nova_ja wrote:Jesam li ja pogrijesila tj.loše vidjela :
ograničenje na grbavici kod stadiona je bilo 50, kasnije 60, onda opet 50 ?? Tu ima i kamera.
![]()
možda ti se ucinilo da je blicnuloDope_Man wrote:Cudna situacija mi se desava sa kamerom na ''brzoj'' cesti Blazuj - Ilidza u smjeru prema Ilidzi. Zadnja dva prolaska pored kamere, a to je u zadnjih 2-3 dana, je blicnula kad sam prolazio, oba puta pofino nakon sto sam prosao senzore, i oba puta sam isao 60tak (jer znam da je kamera tu i pricam bas o njoj s ljudima u autu tad), ni blizu brzine na kojoj bi trebalo da okida. Osim ako je ogranicenje 50, a nije.
Za jucer bi mi i nekako bilo jasno jer je pored mene prolazio lik koji je isao brze, ali je on vec bio pored stuba kamere kad je blicnulo pa ne znam da li bi ga uopste uhvatilo osim da kamera hvata 360 stepeni sto naravno nije slucaj. Ne ocekujem nikakvu kovertu za sebe jer sam siguran da sam ispod limita, ali mi cudno da je oba puta blicnulo.
Nema ta kamera senzore u cesti.Dope_Man wrote:Cudna situacija mi se desava sa kamerom na ''brzoj'' cesti Blazuj - Ilidza u smjeru prema Ilidzi. Zadnja dva prolaska pored kamere, a to je u zadnjih 2-3 dana, je blicnula kad sam prolazio, oba puta pofino nakon sto sam prosao senzore, i oba puta sam isao 60tak (jer znam da je kamera tu i pricam bas o njoj s ljudima u autu tad), ni blizu brzine na kojoj bi trebalo da okida. Osim ako je ogranicenje 50, a nije.
Za jucer bi mi i nekako bilo jasno jer je pored mene prolazio lik koji je isao brze, ali je on vec bio pored stuba kamere kad je blicnulo pa ne znam da li bi ga uopste uhvatilo osim da kamera hvata 360 stepeni sto naravno nije slucaj. Ne ocekujem nikakvu kovertu za sebe jer sam siguran da sam ispod limita, ali mi cudno da je oba puta blicnulo.
Tesko da mi se ucini dva puta, jos smo svi u autu vidjeli oba puta. U subotu je bilo poslijepodne, pa smo i nekako kontali da je mozda odsjaj jer je sunce bilo iza ledja, ali sinoc je bilo oko 7, pala noc vec, nije se moglo jasnije vidjeti da je definitivno blicnulo.muha_sa wrote: možda ti se ucinilo da je blicnulo
Jesi li siguran? Morao bih otici da provjerim da li su senzori za to, ili je brojac, ali blizu kamere ima nesto u cesti sigurno. Na onoj drugoj, prema Mostarskom, tu ih nisam vido, gdje isto tako imaju oni senzori za brojanje saobracaja, ali onda nema senzora za kameru koja je oko 100 metara iza.Haris.ba wrote: Nema ta kamera senzore u cesti.
Nije ih bilo, osim ako ih nisu postavili sada u nedjelju. Nemaju te kamere senzore u cesti. Ne trebaju im.Dope_Man wrote:Jesi li siguran? Morao bih otici da provjerim da li su senzori za to, ili je brojac, ali blizu kamere ima nesto u cesti sigurno. Na onoj drugoj, prema Mostarskom, tu ih nisam vido, gdje isto tako imaju oni senzori za brojanje saobracaja, ali onda nema senzora za kameru koja je oko 100 metara iza.Haris.ba wrote: Nema ta kamera senzore u cesti.
Blica. I ja sam naisao sada za vikend, vozio iza nekog auta, obojica mozda max 70 km/h i 2 puta je blicnula. Eh sad jel uslikala njega pa onda mene jer smo isli u koloni, vidjet cemo za koji dan ako sta dodje na adresu.muha_sa wrote:možda ti se ucinilo da je blicnuloDope_Man wrote:Cudna situacija mi se desava sa kamerom na ''brzoj'' cesti Blazuj - Ilidza u smjeru prema Ilidzi. Zadnja dva prolaska pored kamere, a to je u zadnjih 2-3 dana, je blicnula kad sam prolazio, oba puta pofino nakon sto sam prosao senzore, i oba puta sam isao 60tak (jer znam da je kamera tu i pricam bas o njoj s ljudima u autu tad), ni blizu brzine na kojoj bi trebalo da okida. Osim ako je ogranicenje 50, a nije.
Mozda su stavili ono novo za provjeru registracija, pa slika sve redom?Dope_Man wrote:Cudna situacija mi se desava sa kamerom na ''brzoj'' cesti Blazuj - Ilidza u smjeru prema Ilidzi. Zadnja dva prolaska pored kamere, a to je u zadnjih 2-3 dana, je blicnula kad sam prolazio, oba puta pofino nakon sto sam prosao senzore, i oba puta sam isao 60tak (jer znam da je kamera tu i pricam bas o njoj s ljudima u autu tad), ni blizu brzine na kojoj bi trebalo da okida. Osim ako je ogranicenje 50, a nije.
Nisam vidio onu antenu tu kao sto ima u Binjezevu. Bice vjerovatno da je slikala nekog iza ako vec slika bez senzora na cesti kako rekose iznad.Melo15 wrote: Mozda su stavili ono novo za provjeru registracija, pa slika sve redom?
To treba na svakom autobuskom stajalištu. Drugačije ne može. Ogroman je problem postalo parkiranje na autobuskim stajalištima.Matijevic_Vlado wrote:Kamera na Stupu slika prolaz krajnjom desnom trakom u pravcu grada, preko iscrtanog ostrva, i to pri maloj brzini. Gledao svojim ocima i nisam mogao vjerovati.
I mislis da ce mu poslati kaznu za parkiranje?Haris.ba wrote:To treba na svakom autobuskom stajalištu. Drugačije ne može. Ogroman je problem postalo parkiranje na autobuskim stajalištima.Matijevic_Vlado wrote:Kamera na Stupu slika prolaz krajnjom desnom trakom u pravcu grada, preko iscrtanog ostrva, i to pri maloj brzini. Gledao svojim ocima i nisam mogao vjerovati.
on je SEKJURITI da neko ne ukrade uredjajshandrprcSA wrote:da, nema zaustavljanja a sluzbenik je na prve dvije slike u crnom koznjakuMAN-lion's coach wrote:Dual reflex radari. Nema prisustva sluzbenika da "rade sa njim".
Samo ga preturas gdje hoces. I naravno slika u oba smjera.![]()