Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MAN-lion's coach

#2976 Re: mobilni radari tj kamere

Post by MAN-lion's coach »

Dual reflex radari. Nema prisustva sluzbenika da "rade sa njim".
Mislim da su dva placena oko cca 190.000 maraka.
Slika svako vozilo i uvezan sa bazom podataka. Neka vrsta kao stacionarni, al prakticniji za upotrebu na otvorenijoj cesti. :D
Samo ga preturas gdje hoces. I naravno slika u oba smjera. :D
shandrprcSA

#2977 Re: mobilni radari tj kamere

Post by shandrprcSA »

MAN-lion's coach wrote:Dual reflex radari. Nema prisustva sluzbenika da "rade sa njim".
Slika svako vozilo i uvezan sa bazom podataka. Neka vrsta kao stacionarni, al prakticniji za upotrebu na otvorenijoj cesti. :D
da, nema zaustavljanja a sluzbenik je na prve dvije slike u crnom koznjaku :D :D
noviclan

#2978 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

shandrprcSA wrote:Golf IV karavan i kutijetina :D od radara :D
Image
Image
Image
Image
Da Bog da im se akumulator ispraznio, ps u odnosu na one oko olova ove i primjetis al' jbg bude kasno
noviclan

#2979 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

AbU_JamaL_MovE wrote:
nova_ja wrote:Jesam li ja pogrijesila tj.loše vidjela :

ograničenje na grbavici kod stadiona je bilo 50, kasnije 60, onda opet 50 ?? Tu ima i kamera.
:? :?
Dobro si vidjela. I ja sam isto to komentarisao neki dan.
A jevu nas u mozak od kruznog prema zeljinom bilo prvo 60 a u kontra smjeru 50, a onda su okrenuli to od "pilica" bilo 60 a od kruznog 50, i sada su i tamp i vamo stavili 50 a kod dzafka 60 na trànzit bilo bi lijepo da senzori kod zeljinog pucaju na 71
MAN-lion's coach

#2980 Re: mobilni radari tj kamere

Post by MAN-lion's coach »

shandrprcSA wrote:
MAN-lion's coach wrote:Dual reflex radari. Nema prisustva sluzbenika da "rade sa njim".
da, nema zaustavljanja a sluzbenik je na prve dvije slike u crnom koznjaku :D :D

Mislila sam na uniformisanog službenika. :D
I klasični rad patrole sa zaustavljanjem. :D
shandrprcSA

#2981 Re: mobilni radari tj kamere

Post by shandrprcSA »

MAN-lion's coach wrote: Mislila sam na uniformisanog službenika. :D
I klasični rad patrole sa zaustavljanjem. :D
uniformisani budu prije na 2-3 km :D
esso_sa

#2982 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

Aktivan novi radar u Blazuju, onaj kod zeljeznicke stanice, jucer sam ga vidio kako blica
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2983 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Image
noviclan

#2984 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

muha_sa wrote:
nova_ja wrote:Jesam li ja pogrijesila tj.loše vidjela :

ograničenje na grbavici kod stadiona je bilo 50, kasnije 60, onda opet 50 ?? Tu ima i kamera.
:? :?
Image
Oj kako ovaj jutros poce blicati na zuto-crveno cekam da se ukljucim na toplog osman-pasu od kruznog toka 100% pucana 61km/h
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2985 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Valjda su sarajevski policemani snimali brzinu na sarajevskoj obilaznici, poslije drugog tunela (smjer krivoglavci sarajevo) i napravili haos...

Vracali se ljudi u rikverc, izlijetanja, izbjegavanje udesa itd... samo idiot moze zaustavljati vozila na autocesti :-)
BadBoy

#2986 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BadBoy »

Kad?
Dope_Man

#2987 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Cudna situacija mi se desava sa kamerom na ''brzoj'' cesti Blazuj - Ilidza u smjeru prema Ilidzi. Zadnja dva prolaska pored kamere, a to je u zadnjih 2-3 dana, je blicnula kad sam prolazio, oba puta pofino nakon sto sam prosao senzore, i oba puta sam isao 60tak (jer znam da je kamera tu i pricam bas o njoj s ljudima u autu tad), ni blizu brzine na kojoj bi trebalo da okida. Osim ako je ogranicenje 50, a nije.

Za jucer bi mi i nekako bilo jasno jer je pored mene prolazio lik koji je isao brze, ali je on vec bio pored stuba kamere kad je blicnulo pa ne znam da li bi ga uopste uhvatilo osim da kamera hvata 360 stepeni sto naravno nije slucaj. Ne ocekujem nikakvu kovertu za sebe jer sam siguran da sam ispod limita, ali mi cudno da je oba puta blicnulo.
muha_sa

#2988 Re: mobilni radari tj kamere

Post by muha_sa »

Dope_Man wrote:Cudna situacija mi se desava sa kamerom na ''brzoj'' cesti Blazuj - Ilidza u smjeru prema Ilidzi. Zadnja dva prolaska pored kamere, a to je u zadnjih 2-3 dana, je blicnula kad sam prolazio, oba puta pofino nakon sto sam prosao senzore, i oba puta sam isao 60tak (jer znam da je kamera tu i pricam bas o njoj s ljudima u autu tad), ni blizu brzine na kojoj bi trebalo da okida. Osim ako je ogranicenje 50, a nije.

Za jucer bi mi i nekako bilo jasno jer je pored mene prolazio lik koji je isao brze, ali je on vec bio pored stuba kamere kad je blicnulo pa ne znam da li bi ga uopste uhvatilo osim da kamera hvata 360 stepeni sto naravno nije slucaj. Ne ocekujem nikakvu kovertu za sebe jer sam siguran da sam ispod limita, ali mi cudno da je oba puta blicnulo.
možda ti se ucinilo da je blicnulo
Haris.ba

#2989 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Haris.ba »

Dope_Man wrote:Cudna situacija mi se desava sa kamerom na ''brzoj'' cesti Blazuj - Ilidza u smjeru prema Ilidzi. Zadnja dva prolaska pored kamere, a to je u zadnjih 2-3 dana, je blicnula kad sam prolazio, oba puta pofino nakon sto sam prosao senzore, i oba puta sam isao 60tak (jer znam da je kamera tu i pricam bas o njoj s ljudima u autu tad), ni blizu brzine na kojoj bi trebalo da okida. Osim ako je ogranicenje 50, a nije.

Nema ta kamera senzore u cesti.
seoBIH

#2990 Re: mobilni radari tj kamere

Post by seoBIH »

Ona kamera je najdalje od senzora koju sam do sada vidio. Jesi li siguran da neko kraj tebe nije bilo proletio?

Neki dan ista situacija, par metara ranije sam prošao senzore od auta iz lijeve trake a kamera je slikala 2-3 sekunde nakon njegovog prolaska. Meni je isto bilo čudno kao i tebi, jer nas je obojicu uslikala a ja sam sigurno vozio 60, više ne jer sam čuo da su vratili tu kameru xd

Kako nema senzore? Zakleo bih se da ima, jedino ako nije brojac?

Edit :kod mene je bio smijer prema vlakovu.
Last edited by seoBIH on 27/03/2019 09:22, edited 1 time in total.
Dope_Man

#2991 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

muha_sa wrote: možda ti se ucinilo da je blicnulo
Tesko da mi se ucini dva puta, jos smo svi u autu vidjeli oba puta. U subotu je bilo poslijepodne, pa smo i nekako kontali da je mozda odsjaj jer je sunce bilo iza ledja, ali sinoc je bilo oko 7, pala noc vec, nije se moglo jasnije vidjeti da je definitivno blicnulo.
Dope_Man

#2992 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Haris.ba wrote: Nema ta kamera senzore u cesti.
Jesi li siguran? Morao bih otici da provjerim da li su senzori za to, ili je brojac, ali blizu kamere ima nesto u cesti sigurno. Na onoj drugoj, prema Mostarskom, tu ih nisam vido, gdje isto tako imaju oni senzori za brojanje saobracaja, ali onda nema senzora za kameru koja je oko 100 metara iza.
Haris.ba

#2993 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Haris.ba »

Dope_Man wrote:
Haris.ba wrote: Nema ta kamera senzore u cesti.
Jesi li siguran? Morao bih otici da provjerim da li su senzori za to, ili je brojac, ali blizu kamere ima nesto u cesti sigurno. Na onoj drugoj, prema Mostarskom, tu ih nisam vido, gdje isto tako imaju oni senzori za brojanje saobracaja, ali onda nema senzora za kameru koja je oko 100 metara iza.
Nije ih bilo, osim ako ih nisu postavili sada u nedjelju. Nemaju te kamere senzore u cesti. Ne trebaju im.
esso_sa

#2994 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

muha_sa wrote:

možda ti se ucinilo da je blicnulo
Blica. I ja sam naisao sada za vikend, vozio iza nekog auta, obojica mozda max 70 km/h i 2 puta je blicnula. Eh sad jel uslikala njega pa onda mene jer smo isli u koloni, vidjet cemo za koji dan ako sta dodje na adresu.
Nemaju kamere u Blazuju senzore na kolovozu, rade ko klasicni radar - snopom pogodi auto i izmjeri brzinu. Iste kamere su i na autoputu tamo kod Ilijasa
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2995 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Matijevic_Vlado »

Kamera na Stupu slika prolaz krajnjom desnom trakom u pravcu grada, preko iscrtanog ostrva, i to pri maloj brzini. Gledao svojim ocima i nisam mogao vjerovati :mrgreen: .
Melo15

#2996 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Melo15 »

Mozda su stavili ono novo za provjeru registracija, pa slika sve redom?
Dope_Man

#2997 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Melo15 wrote: Mozda su stavili ono novo za provjeru registracija, pa slika sve redom?
Nisam vidio onu antenu tu kao sto ima u Binjezevu. Bice vjerovatno da je slikala nekog iza ako vec slika bez senzora na cesti kako rekose iznad.
Haris.ba

#2998 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Haris.ba »

Matijevic_Vlado wrote:Kamera na Stupu slika prolaz krajnjom desnom trakom u pravcu grada, preko iscrtanog ostrva, i to pri maloj brzini. Gledao svojim ocima i nisam mogao vjerovati :mrgreen: .
To treba na svakom autobuskom stajalištu. Drugačije ne može. Ogroman je problem postalo parkiranje na autobuskim stajalištima.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2999 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Matijevic_Vlado »

Haris.ba wrote:
Matijevic_Vlado wrote:Kamera na Stupu slika prolaz krajnjom desnom trakom u pravcu grada, preko iscrtanog ostrva, i to pri maloj brzini. Gledao svojim ocima i nisam mogao vjerovati :mrgreen: .
To treba na svakom autobuskom stajalištu. Drugačije ne može. Ogroman je problem postalo parkiranje na autobuskim stajalištima.
I mislis da ce mu poslati kaznu za parkiranje?
Blixen

#3000 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Blixen »

shandrprcSA wrote:
on je SEKJURITI da neko ne ukrade uredjaj :D
Post Reply