SDA-All about

Alfons Kauders

#29726 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
GeeTnT wrote:Sloboda govora ili sloboda vrijedjanja...
Pa eto, i mene vrijedja tvoja odbrana SDA... Kao i njihovo glasanje za SDA.

Sama cinjenica da SDA postoji i opstaje na vlasti sve ove godine je najveca uvreda za svakog cestitog Bosnjaka kojem je stalo do drzave.
Ponovo grijesis jer ja niti jesam niti mogu biti clan bilo koje stranke/ ppartije u BiH...pogotovo je lose sto se sluzis lazima jer nigdje nisam napisao da stajem u odbranu sda.
Jah...

Ja se sluzim lazima kada kazem da branis SDA (sto uostalom govori i ostatak foruma)...

Ti se ne sluzis lazima kada kazes da sam Hrvat, HDZ-ovac ili koji vec kurac...

De ba
GeeTnT

#29727 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Ovde nije problem covjeka bez razloga optuziti, dovoljno je da nadjes dva polupismena nika i eto ga...medjutim, koliko se ja sjecam ti si se javno izjasnjavao i to vise puta
The BEN10

#29728 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Obi Wan Bosnian wrote:Izlaznost je puno veća od 55%. Glasačke liste nisu apdejtovane kako treba i puno je manje potencijalnih birača nego se zvanično navodi.
Bosna i Hercegovina realno nema više od 2,6 miliona punoljetnih građana a 2014-te je na izbore izašlo 1,8 miliona što znači da je stvarna izlaznost 69%
Dakle, pitanje je kako natjerati/edukovati onih 31% što ne izlaze na izbore. Ali vjerujem da je otprilike takav procenat svuda u svijetu.
Bravo, odlična opaska!
Btw, od kada datiraju trenutni birački spiskovi?
Roccohljup

#29729 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

The BEN10 wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:Izlaznost je puno veća od 55%. Glasačke liste nisu apdejtovane kako treba i puno je manje potencijalnih birača nego se zvanično navodi.
Bosna i Hercegovina realno nema više od 2,6 miliona punoljetnih građana a 2014-te je na izbore izašlo 1,8 miliona što znači da je stvarna izlaznost 69%
Dakle, pitanje je kako natjerati/edukovati onih 31% što ne izlaze na izbore. Ali vjerujem da je otprilike takav procenat svuda u svijetu.
Bravo, odlična opaska!
Dati im po cvaju da izadju da glasaju. Taman mogu heftu imati za kafu u Vatri :)
Obi Wan Bosnian

#29730 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

The BEN10 wrote:
Bravo, odlična opaska!
Oni se mijenjaju i kako ko postaje punoljetan ulazi na spisak. Problem je što se sa spiska ne brišu svi umrli a posebno je problem što se ne brišu oni koji su napustili zemlju a to nisu zvanično prijavili. Tako da na spisku imamo puno mrtvih i puno dijaspore.
seln

#29731 Re: SDA-All about

Post by seln »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
PM72 wrote:Bošnju je lako kupiti.Par obećanja i leg'o je k'o kuja pod hambar.I zaprijetiš mu Božjom kaznom ako ne bude sluš'o.
Ako ne glasate za SDA, Srbi ce vas poklat, Allah ce vas kaznit i tako to...

A Bosnjo ko Bosnjo, dovoljno retardiran i lakovjeran da pusi price o 50,000 zaposlenih i kojekakvim devetocifrenim investicijama tipa Buroj Ozone.
Bosnjo nije bio retard kad je glasao za slucajnog prolaznika... ja ipak mislim da su retardi oni kojima je mrsko izaci na izbore...
TAKVIM Bosnjama je bio dovoljan jedan mandat da se uvjere kako su pogrijesili.
SDA Bosnjama nije dovoljno ni 27 godina.
SDA do mezara... coming soon.
seln

#29732 Re: SDA-All about

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
iz Mostara wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hoce... S tim da sad i nemaju neke sanse da dodju na vlast.

A za SDA najteza moguca kazna ce biti njihov dugorocni ostanak na vlasti. :wink:
SDA je ovu banana državu i narod dala u ruke mafijašima, pametnom dosta, samo nek se vrati na dešavanja unazad godinu kako se tatini sinovi bahato ponašaju a niko im ništa ne može.Svako ministarstvo vodi mafija.
Nije SDA dala narod drzavi, vec je narod drzavu dao SDA.

Zato me zaboli kako se ponasaju babini sinovi. Nek gaze i ubijaju - za to su glasale i porodice nastradalih.
Alfonse, zena mi prijeti... kae, ako glasas za SDA kako si najavio, kupi puno losiona za ruke, jer meni primirisat neces... :roll:
I sad ne znam sta da radim... rado bih u ovoj igri "SDA jebe narod" mojim glasom dodao koji centimetar kite, s druge strane ja ostajem suh...
Da klanjam istiharu?
seln

#29733 Re: SDA-All about

Post by seln »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
GeeTnT wrote:
Danas si veoma inspirisan "BOSNJOM"...Mislim, ne sjecam se da si ovako bio rigorozan, a pogotovo generalnog stava kad su u pitanju Bosnjaci, kojima naravno ti ne pripadas, ali ne sto nisi retard, nego zato sto ne pripadas uopce toj etniji...Zato si koliko se ja sjecam covjek sa krstenicom (sa i ili bez putovnice) i tuzlak odbacen od katolicke zajednice i nelegitimni Hrvat koje je Covic prekrizio, ali koji je ovaj put udario i to GENERALNO na sve svoje sunarodnjake Bosnjake, a zanemarujuci cinjenicu da Bosnjaka koliko god ima u sda, toliko ih ima i van te stranke (i vise). Tesko da bi ja sutra mogao ovako kao ti nesto napisati protiv pripadnika tvoje etnije , a pri tom ne biti kaznjen i prozivan za generalizovanje. Zbog takvog ponasanja kakvo odasiljas, nesvjesno ili ne, onaj bosnjo kojem si se trebao obratiti ce i dalje cuvati temelje ove stranke....
Nesto si ti ovdje plaho pomijesao sinko. :lol:
Nemam ja dilemu kad je u pitanju izvinjenje, oprost, paa jbg svi grijese...cak i mineri, piloti..ALI otkud bolan tebi pravo da Bosnjake nazivas retardima?
Ako neko prica kao retard, ponasa se kao retard, bira kao retard... jebi ga, onda je retard.
Mozes ga zvati genijem, ali je retard.
GeeTnT

#29734 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Tako nekako ce i da bude "sda do mezara" , i tvog i mog....sreca pa ti i ja kao u djoletovoj pjesmi "taj svet gledamo sa strane", a svaki dan nam pristizu nove "klase". Neki dan dodje aprilska klasa, uredno podsisana i u stavu mirno dok u ruci drze "Arbeitsverträg"...
seln

#29735 Re: SDA-All about

Post by seln »

GeeTnT wrote:Tako nekako ce i da bude "sda do mezara" , i tvog i mog....sreca pa ti i ja kao u djoletovoj pjesmi "taj svet gledamo sa strane", a svaki dan nam pristizu nove "klase". Neki dan dodje aprilska klasa, uredno podsisana i u stavu mirno dok u ruci drze "Arbeitsverträg"...
Vidis, zato me cudi to tvoje ralativiziranje krivice SDA. Ili mozda bas zato... da si u BiH, ne bi ih branio.
I Turci u dijaspori su cukile glasali za Erdogana... moze im se, zive u liberalnim demokratijama, a rodjacima ikomsijama u Turskoj namecu sultana.
Roccohljup

#29736 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

seln wrote:
Alfonse, zena mi prijeti... kae, ako glasas za SDA kako si najavio, kupi puno losiona za ruke, jer meni primirisat neces... :roll:
I sad ne znam sta da radim... rado bih u ovoj igri "SDA jebe narod" mojim glasom dodao koji centimetar kite, s druge strane ja ostajem suh...
Da klanjam istiharu?

To ti je najispravnije :) A ako nećeš, ti glasaj jedno a zeni reci drugo :) Jest da su sejtanska sorta al ne bi te trebala provaliti :)
GeeTnT

#29737 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

seln wrote:
GeeTnT wrote:Tako nekako ce i da bude "sda do mezara" , i tvog i mog....sreca pa ti i ja kao u djoletovoj pjesmi "taj svet gledamo sa strane", a svaki dan nam pristizu nove "klase". Neki dan dodje aprilska klasa, uredno podsisana i u stavu mirno dok u ruci drze "Arbeitsverträg"...
Vidis, zato me cudi to tvoje ralativiziranje krivice SDA. Ili mozda bas zato... da si u BiH, ne bi ih branio.
I Turci u dijaspori su cukile glasali za Erdogana... moze im se, zive u liberalnim demokratijama, a rodjacima ikomsijama u Turskoj namecu sultana.
Nema bolan revalitiziranja u rijeci "retard", a ovde si retard glasao ili ne, jer si Bosnjo...i to tako Alfons kaze..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29738 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

GeeTnT wrote:
seln wrote:
Nema bolan revalitiziranja u rijeci "retard", a ovde si retard glasao ili ne, jer si Bosnjo...i to tako Alfons kaze..
seln

#29739 Re: SDA-All about

Post by seln »

GeeTnT wrote:
seln wrote:
Pa, posto je i Alfons tehnicki Bosnjo (ne znam odakle ti to o Hrvatima), onda ima pravo da tako napise.
Ili, ako sumnjas u njega, jesam li ti ja dovoljno Bosnjak?
Evo, ja kazem: nema veceg retarda od Bosnjaka... uvijek spreman poljubiti ruku koja ga udara.
Tako bilo u ejaletu, tako u carevini, u kraljevini, u NDH, kod Tite, a evo i danas... sto ga vise handris, to te Bosnjak vise voli.
Alfons Kauders

#29740 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:Alfonse, zena mi prijeti... kae, ako glasas za SDA kako si najavio, kupi puno losiona za ruke, jer meni primirisat neces... :roll:
Da klanjam istiharu?
Tu ti ne mogu pomoci jer nemam zenu.

Zato i mogu priustiti da se do smrti smijem retardima. Ja cu krepat, a njihovoj djeci valja zivjeti ovdje... Nadajmo se pod premijerom Zahiragicem.
Alfons Kauders

#29741 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
GeeTnT wrote:
seln wrote: Vidis, zato me cudi to tvoje ralativiziranje krivice SDA. Ili mozda bas zato... da si u BiH, ne bi ih branio.
Pa, posto je i Alfons tehnicki Bosnjo (ne znam odakle ti to o Hrvatima), onda ima pravo da tako napise.
Ili, ako sumnjas u njega, jesam li ti ja dovoljno Bosnjak?
Evo, ja kazem: nema veceg retarda od Bosnjaka... uvijek spreman poljubiti ruku koja ga udara.
Tako bilo u ejaletu, tako u carevini, u kraljevini, u NDH, kod Tite, a evo i danas... sto ga vise handris, to te Bosnjak vise voli.
To je valjda i tajna uspjeha SDA.

Prije sam znao reci da bi se Bakir mogao popeti na Jevrejsko i pucati po Sarajevu, i da pri tom ne izgubi nijedan glas osim ako nekog dole ne ubije.

Sad mi se cini da bi se mogao popeti, pucati, ubiti par ljudi, i na kraju dobiti jos glasova...

Zasto? Zato jer narod voli silu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29742 Re: SDA-All about

Post by pici »

i da pali iz haubica i tenkova trezoras je aminovan od rahmetli babe i pet begovskih fhemilija u prvog u bOsnjaka i to je amin.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29743 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Image
cvrčak_na_hedonizmu

#29744 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

GeeTnT wrote:
ALI otkud bolan tebi pravo da Bosnjake nazivas retardima?
Historija i sadašnjost. Ne treba biti kvantni fizičar pa shvatiti, valjda.

Bošnje su nepismeno-neobrazovani retardi sa podančko-vazalskim mentalitetom koji vole da ih maltretiraju, tako ispada kad se sve sabare i oduzme. Moji argumenti su sadašnjost i prošlost, živim ovdje za razliku od nekih :oops:

Lijepo je srat iz daljine, jelde ?
Gojeni H

#29745 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
GeeTnT wrote:

Bošnje su nepismeno-neobrazovani retardi sa podančko-vazalskim mentalitetom koji vole da ih maltretiraju, tako ispada kad se sve sabare i oduzme. Moji argumenti su sadašnjost i prošlost, živim ovdje za razliku od nekih :oops:

To sve sto si napisao kao negativnu karakteristiku Bosnjaka i sam podrzavas ovakvim pisanjem.
Isto kao i drugi, koji iz pomanjkanja zelje da nesto sami preduzmu, optuzuju svjetinu.
Naravno da takvo nesto uvijek odgovara onima koji imaju vlast; kriv je narod, a ne mi. :-)

Bosnjaci jesu poluprimitivni, ali nista vise od komsiluka. Geografija je cudo.
Zasto smatramo da su Finci izasli iz II svj. rata spremni da otkriju Nokiju? Zasto je lakse stvoriti sliku o Skandinavcima nadljudima, a ne o papcima sa dna kace, koji su ipak imali odgovarajuce rukovodstvo, ali i petlju da ratuju kad je trebalo ratovati, odnosno trgovali kad je trebalo trgovati.

Zasto je lakse stvoriti sliku o Korejcima kao 15-om ekonomijom u svijetu sa Samsungom i Kiom, a ne o agrarnoj zemlji od prije 50-ak godina, i totalitaristickom rezimu od prije 20 i kusur godina?

Nista ne dolazi samo od sebe. Niko nije dobio slobodu ako nije prolio krv. Niko nije dobio prava bez krvi i batina. Nisu muskarci odjednom odlucili da ce biti dobri i dali zenama pravo glasa, vec su se one za to izborile.

Nisu druze moj Bosnjaci retardirani. Jest' ih osmanski vakat ulijenio, jest' im komunizam oduzeo pamcenje, ponos, a nekima i muda, ali Bosnjaci su ljudi kao i drugi. Nece valjda rudar Kreke Banovici izmisljati izbornu strategiju opozicije, ili strategiju nacionalno-ekonomskog oporavka drzave?
Odgovornost za drzavu je samo na SDA.

Odgovornost za narod, odnosno svrgavanje ovakvog rezima je na svoj politicko-kulturno-ekonomsko-vjerskoj eliti ... ali i na nama.
PM72

#29746 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Gojeni,
:thumbup:
spreca

#29747 Re: SDA-All about

Post by spreca »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
    GeeTnT wrote:

S obzirom da zivimo u demokratskom drustvu, ti imas apsolutno i demokratsko pravo da se osjecas tako kako si iznio u svom postu ali nemas pravo da druge poredis sa sobom a nisi ni strucan da o tome govoris.
    Alfons Kauders

#29748 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Odgovornost nije na SDA vec na narodu, da budem precizniji, retardiranom narodu koji uziva u kuknjavi i poslusno glasa za SDA.
    sabina1
    Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29749 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:Odgovornost nije na SDA vec na narodu, da budem precizniji, retardiranom narodu koji uziva u kuknjavi i poslusno glasa za SDA.
    Nije problem isključivo u Bošnjacima , svi u regionu su robovi nacio-kvazi-patriotskih elita a zapravo ratnih i postratnih profitera.
    U BiH SDA , pa HDZ koji od prvog dana nastanka ima bezrezervnu i apsolutnu podršku hercegovačkih Hrvata a to je i više nego dovoljno za komotnu vlast , SNSD = SDS jer SNSD nije pobijedio bilo kakvom drugom pričom nego SDS pričom i još je promoviše , pošto se SDS nije stigao kozmetički reformisati , to je učinio SNSD - suštinski ako posmatramo Dodika danas i Dodika 1998 ili 1999.

Hrvatska - HDZ je i pored svih sranja , korupcije , mita , lošeg života , isljevanja mladih - opet vlast i po ko zna koji put vlast od 1991.
    Crna Gora četiri slova - Milo i biće tako i četiri decenije
    Srbija - SPS je opstao , iako ne "stožeran" preživio je sve teškoće...nešto poput SDS-SNSD je u Srbiji sa Vučićem , Nikolićem....12 godina demokrata su bili samo reakcija na prethodno Miloševićevo vrijeme u kom je on postao krivac zbog malih plata i izgubljenih ratova. Sve je ubrzo došlo na svoje a i u tih 12 godina demokrata jedino je 2000 ujedinjena opozicija dobila izbore , sve ostale nakon 2000 je pobjeđivala Srpska radikalna stranka - drugi par cipela je što nisu mogli formirati vlast.
    Makedonija - socijalsiti oborili VMRO (pazi čovječe , tamo su nekadašnji teroristi postali legitimna nacionalistička politička partija ) isključivo kada su Albancima ponudili SVE , što su ovi tražili. Da nije bilo toga VMRO bi opstao i ne vidim da će ova socijaldemokratsko-albanska ljubav trajati dugo , previše ustupaka je dato da bi se time trajno zadovoljili i Albanci i Makedonci.

Dakle Bošnjaci nisu izuzetak , Bošnjaci su zapravo -regionalno pravilo a ako u obzir dodamo preživljeni genocid , ogromnu neobrazovanost i nedostatak informacija , primanje serviranih informacija , avaz , veliki uticaj po pravilu "patriotski" naoštrene dijaspore , borbu za opstanak koja ne dozvoljava razmišljanje o bilo čemu osim o opstanku , velikom nedostatku elelmenata da se zaštiti i sačuva javno dobro (zapravo ne krade se samo gdje se ne može , ako se za rođaka ,druga , prijatelja na javnoj poziciji koji stekne dva stana , kuću ili koji s javnog računa skine sto hiljada ili pola miliona kaže "snaš'o se" onda je situacija jasna.)
    SDA je refleksija društva , uz naravno zavaravanje i pružanje lažnih ili nebitnih informacija.
    A trpimo svi , koliko nas je samo umrlo , obolilo ,odselilo se , razvelo se ili završilo od jada u zatvoru jer nismo spremni dočekali sve ovo što se desilo od 1991 do danas ? Šteta je OGROMNA , stanje je katastrofalno i biće samo gore.

SDA će izgubiti izbore 2018 kao kombinaciju lošeg stanja i lošeg marketinga po njih , neki miks , na kraju krajeva sve je manji i manji broj od prije devedesetih koji glasa a sve je veći onih koji su rođeni 1990 i dalje.
    Problem ostaje što je alternativa - identična , možda malo manje RETORIČKI surova ali bez plana , vizije , cilja izuzev uhljebljenja vlastitih kadrova.
    Koliko god sam prije samo par mjeseci željela poraz SDA i pobjedu ujedinjene opozicije sada mi je suštisnki svejedno , jer kandidat za predsjedništvo će biti Željko Komšić iako je Dragan Čović najavio sve moguće blokade kroz domove naroda koje su itekako realne a mnogo bolne.
    Nije problem u ličnostima (ŽK ili DČ) niti u nivou izbora (predsjedništvo) niti u narodu (Hrvati) pa čak ni u ideologiji , cilj pobjede na izborima treba biti NAPREDAK , RAST , BOLJITAK , a ovaj SDP , bajrović plus sateliti na godinu i pol prije izbora najavljuje da nakon izbora neće biti nikakvog pomaka i da će im se sva priča svesti na nadjebavanje sa HDZ oko ŽK a plate idu.
    Srdačan pozdrav.
    jefff

#29750 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Nema sumnje da političari vide ovaj narod kao ovce, svoje vlastito stado ovaca. Naročito se to odnosi na SDA kamarilu. Narod izgleda i ponasa se upravo kako to opisuje Mujica. To sto vidi Mujica to vide i političari i političari doživljavaju to stanje kao normalno i opravdano. Narod isto tako to vlastito stanje doživljava kao normalno i opravdano. Narod gleda iz jednog ugla a političari iz drugog, no vide isto i donose isti zaključak. U ostalom ko vas jebe sve skupa, i vas i te vaše vođe. Nabijem vas na kurac.
    Post Reply