Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- muha_sa
-
kobe_meh
#29727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Baš sam nedavno komentirao s drugom što li se Elek ušutio otkad se ustalasalo ova zadnja 2 mjeseca, reko da se ne priprema za pjevanje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma to je proslost i to davna...anelsol wrote: ↑02/05/2025 18:49Da nije bilo Herceg-Bosne, protjerivanja, logora Bošnjaci bi Hrvate držali ko malo vode na dlanu.Truba wrote: ↑02/05/2025 12:11u koje god sam selo s hrvatima otišaoDaft Haruki wrote: ↑02/05/2025 11:28 Zasto mi nismo privolili Hrvate na nasu stranu za proteklih 30 godina nego je to uspjela RS.
hrvati kažu mi smo sa srbima sve probleme završili 1992 (npr Gorica struge) ili 1995 (barlovci)
dok to sa bosnjacima nije slučaj
s bosnjacima je 30 godina natezanja kroz medije politiku sport stalno neko dokazivanje nadurivanje natezanje upiranje
dojadi to ljudima
sa srbima se ratovalo podijelilo i dogovorilo ili ne
i to stoji tako...
s bosnjacima nije tako
s bosnjacima postoji vjerovatLoća da će se dogoditi nešto što se dogodilo sa srbima nakon oluje
jednostavno da se završi 1993
2025
"rat" nije stao
Nisam cuo na forumu niti igdje da bi neko nesto srbima oduzeo...uglavnom se oduzima hrvatima verbalno...i kupuju se vikendice kod hrvata dok se broji njihovo iseljvanje i nestanak
Takodjer veci je problem zrinjski no borac
Ima toga jos...i ceste su problem...i pjesme.
A 4 kilometra od klix redakcije zastave srbije i srpskog jedinstva...dok smeta kruzni tok kod capljine
- mist
#29729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hinjavo,zapakovano sa masnicom kao i uvijek.Od ovih istocno znas na cemu si,dok kod ovih zapadno 
-
PM72
#29730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne smeta Trubi hrvatski šovinizam u Neumu kad maltretiraju vlasnike kuća i vikendica -naravno bošnjake i srbe,da im jeftino prodaju...mog su rođaka 15 godina zivkali i prijetili da proda jednosoban stan u onim zgradama,nema šta mu nisu radili,od obijanja i pražnjenja do razvaljivanja vrata...ali čovjek vani i kuri ga bolac...
Tek kad su skontali da mu je nekretnima osigurana u Cro osiguranju i da svaku štetu naplati okanili su se ćorava posla...
On tamo nikad ne ide...i neće da proda iz inata.A komšiluk neviđena hercegovačka pogan i ustaša...
Tek kad su skontali da mu je nekretnima osigurana u Cro osiguranju i da svaku štetu naplati okanili su se ćorava posla...
On tamo nikad ne ide...i neće da proda iz inata.A komšiluk neviđena hercegovačka pogan i ustaša...
-
palermo
#29731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bogami je u Neumu I previse Bosnjaka kupilo vikendice I stanove ( poslije rata) da bi to bas imalo.smisla.PM72 wrote: ↑02/05/2025 21:38 Ne smeta Trubi hrvatski šovinizam u Neumu kad maltretiraju vlasnike kuća i vikendica -naravno bošnjake i srbe,da im jeftino prodaju...mog su rođaka 15 godina zivkali i prijetili da proda jednosoban stan u onim zgradama,nema šta mu nisu radili,od obijanja i pražnjenja do razvaljivanja vrata...ali čovjek vani i kuri ga bolac...
Ne.kazem.ja da se to nije desilo, al prije ce biti da je jednostavno naletio na nekoga kome taj sytan treba zka nesto nego da se radi o nacionalizmu.
Ja vrlo dobro znam razmjere hravyskog nacionalzma, al bas zato sto ga ima, ne treba ga traziti I tamo gdje I nije tako prisutan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se sa palermompalermo wrote: ↑02/05/2025 21:53Bogami je u Neumu I previse Bosnjaka kupilo vikendice I stanove ( poslije rata) da bi to bas imalo.smisla.PM72 wrote: ↑02/05/2025 21:38 Ne smeta Trubi hrvatski šovinizam u Neumu kad maltretiraju vlasnike kuća i vikendica -naravno bošnjake i srbe,da im jeftino prodaju...mog su rođaka 15 godina zivkali i prijetili da proda jednosoban stan u onim zgradama,nema šta mu nisu radili,od obijanja i pražnjenja do razvaljivanja vrata...ali čovjek vani i kuri ga bolac...
Ne.kazem.ja da se to nije desilo, al prije ce biti da je jednostavno naletio na nekoga kome taj sytan treba zka nesto nego da se radi o nacionalizmu.
Ja vrlo dobro znam razmjere hravyskog nacionalzma, al bas zato sto ga ima, ne treba ga traziti I tamo gdje I nije tako prisutan.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ode ti pajdo na foe pa truj negdje drugoTruba wrote: ↑02/05/2025 21:26Ma to je proslost i to davna...anelsol wrote: ↑02/05/2025 18:49Da nije bilo Herceg-Bosne, protjerivanja, logora Bošnjaci bi Hrvate držali ko malo vode na dlanu.Truba wrote: ↑02/05/2025 12:11
u koje god sam selo s hrvatima otišao
hrvati kažu mi smo sa srbima sve probleme završili 1992 (npr Gorica struge) ili 1995 (barlovci)
s bosnjacima je 30 godina natezanja kroz medije politiku sport stalno neko dokazivanje nadurivanje natezanje upiranje
dojadi to ljudima
i to stoji tako...
s bosnjacima nije tako
s bosnjacima postoji vjerovatLoća da će se dogoditi nešto što se dogodilo sa srbima nakon oluje
2025
"rat" nije stao
Nisam cuo na forumu niti igdje da bi neko nesto srbima oduzeo...uglavnom se oduzima hrvatima verbalno...i kupuju se vikendice kod hrvata dok se broji njihovo iseljvanje i nestanak
Takodjer veci je problem zrinjski no borac
Ima toga jos...i ceste su problem...i pjesme.
A 4 kilometra od klix redakcije zastave srbije i srpskog jedinstva...dok smeta kruzni tok kod capljine
-
PM72
#29734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U Neumu je bio itekako prisutan ali se to dosta smanjilo i ispuhalo jer su im bošnjaci 90 % gostiju pa neće sebi da skaču u stomak...palermo wrote: ↑02/05/2025 21:53Bogami je u Neumu I previse Bosnjaka kupilo vikendice I stanove ( poslije rata) da bi to bas imalo.smisla.PM72 wrote: ↑02/05/2025 21:38 Ne smeta Trubi hrvatski šovinizam u Neumu kad maltretiraju vlasnike kuća i vikendica -naravno bošnjake i srbe,da im jeftino prodaju...mog su rođaka 15 godina zivkali i prijetili da proda jednosoban stan u onim zgradama,nema šta mu nisu radili,od obijanja i pražnjenja do razvaljivanja vrata...ali čovjek vani i kuri ga bolac...
-
palermo
#29735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
PM72 wrote: ↑02/05/2025 22:06U Neumu je bio itekako prisutan ali se to dosta smanjilo i ispuhalo jer su im bošnjaci 90 % gostiju pa neće sebi da skaču u stomak...palermo wrote: ↑02/05/2025 21:53Bogami je u Neumu I previse Bosnjaka kupilo vikendice I stanove ( poslije rata) da bi to bas imalo.smisla.PM72 wrote: ↑02/05/2025 21:38 Ne smeta Trubi hrvatski šovinizam u Neumu kad maltretiraju vlasnike kuća i vikendica -naravno bošnjake i srbe,da im jeftino prodaju...mog su rođaka 15 godina zivkali i prijetili da proda jednosoban stan u onim zgradama,nema šta mu nisu radili,od obijanja i pražnjenja do razvaljivanja vrata...ali čovjek vani i kuri ga bolac...
Naravno, to ujedno zorno pokazuje kako se bori i protiv nacionalizma ali i dobijas uvazavanje drugih. Naprosto I'm.postanes vazan I bitan.
-
Romanija
#29736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moj stari je imao slicnu situaciju u blizini Dubrovnika, pisali na cesti "Balije ca", prijetili paljevinom, rusenjem, samo prodaj i prodaj. Najtuznije stari pokojni nije bio Bosnjak uopste. To je odmah bilo prvih par godina nakon rata, doslo dotle da se lokalici morali umjesati, neki lafo zajebani "izgnanici" Hrvati iz Bugojna, kazu sve to oni gurali, doslo do toga da smo jednog Juna dosli stari, ja i dva rodzaka bilo je "mi smo i vi friski nakon rata, pasce mrtva, nemojte se zajebavat". Umjesala se i dubrovacka policija, fakat ok ljudi ispali, i nikakvih problema nije poslije bilo, danas je to davna istorija, pardon povijest.PM72 wrote: ↑02/05/2025 21:38 Ne smeta Trubi hrvatski šovinizam u Neumu kad maltretiraju vlasnike kuća i vikendica -naravno bošnjake i srbe,da im jeftino prodaju...mog su rođaka 15 godina zivkali i prijetili da proda jednosoban stan u onim zgradama,nema šta mu nisu radili,od obijanja i pražnjenja do razvaljivanja vrata...ali čovjek vani i kuri ga bolac...
Najgore mi je sto idem u Hercegovinu svake godine, mamima familija ima zemlju i kod Mostara i kod Citluka, nikad nismo nikakvih problema imali.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#29737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Otkud dubrovacka policija u Neumu
Last edited by _BataZiv_0809 on 02/05/2025 22:41, edited 1 time in total.
-
PM72
#29738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve kamp kućice u vlasništvu bošnjaka u Sreseru na Pelješcu su uklonili i porušili tende,poljske WC itd.Hrvatima hercegovcima to nisu radili.Šatro,ko ima manje od 300 m2 ne može dobit dozvolu.A kad su im prodavali bilo je ok.Ja volim Hrvatsku i tamo stalno ljetujem,griješio bih dušu kad bi rekao da sam imao i najmanji problem.Naravno,riječ je o ostrvima gdje hercegovci na zalaze a od Zadra pa do Istre drugi ljudi...ljudeskare.
-
PM72
#29739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije to ni napisano
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#29740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
palermo
#29741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jes, sve je do hercegovaca....inace u Hrvatskoj nema ŕnacionalizma, svi vole Bosnjake I Srbe, ono prave su ljudeskare.PM72 wrote: ↑02/05/2025 22:39 Sve kamp kućice u vlasništvu bošnjaka u Sreseru na Pelješcu su uklonili i porušili tende,poljske WC itd.Hrvatima hercegovcima to nisu radili.Šatro,ko ima manje od 300 m2 ne može dobit dozvolu.A kad su im prodavali bilo je ok.Ja volim Hrvatsku i tamo stalno ljetujem,griješio bih dušu kad bi rekao da sam imao i najmanji problem.Naravno,riječ je o ostrvima gdje hercegovci na zalaze a od Zadra pa do Istre drugi ljudi...ljudeskare.
Kako ne.dosadi vise tu suplju prosipati....
- anelsol
#29742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U Neumu je aktuelan skoro pa otvoreni fašizam prema Bošnjacima. Igrom slučaja sam često poslom involviran pa znam desetak primjera iz prve ruke. Sve se čini da se spriječi da Bošnjaci kupuju nekretnine u Neumu, pa i kad ih kupe ide inspekcija ova i ona, ne može struja, voda, o dozvoli da nešto gradiš/dogradiš u Neumu i ne pomišljaj. Ako hoćeš da prijaviš dole prebivalište tek si najebo.palermo wrote: ↑02/05/2025 21:53Bogami je u Neumu I previse Bosnjaka kupilo vikendice I stanove ( poslije rata) da bi to bas imalo.smisla.PM72 wrote: ↑02/05/2025 21:38 Ne smeta Trubi hrvatski šovinizam u Neumu kad maltretiraju vlasnike kuća i vikendica -naravno bošnjake i srbe,da im jeftino prodaju...mog su rođaka 15 godina zivkali i prijetili da proda jednosoban stan u onim zgradama,nema šta mu nisu radili,od obijanja i pražnjenja do razvaljivanja vrata...ali čovjek vani i kuri ga bolac...
-
palermo
#29743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
anelsol wrote: ↑02/05/2025 23:22U Neumu je aktuelan skoro pa otvoreni fašizam prema Bošnjacima. Igrom slučaja sam često poslom involviran pa znam desetak primjera iz prve ruke. Sve se čini da se spriječi da Bošnjaci kupuju nekretnine u Neumu, pa i kad ih kupe ide inspekcija ova i ona, ne može struja, voda, o dozvoli da nešto gradiš/dogradiš u Neumu i ne pomišljaj. Ako hoćeš da prijaviš dole prebivalište tek si najebo.palermo wrote: ↑02/05/2025 21:53Bogami je u Neumu I previse Bosnjaka kupilo vikendice I stanove ( poslije rata) da bi to bas imalo.smisla.PM72 wrote: ↑02/05/2025 21:38 Ne smeta Trubi hrvatski šovinizam u Neumu kad maltretiraju vlasnike kuća i vikendica -naravno bošnjake i srbe,da im jeftino prodaju...mog su rođaka 15 godina zivkali i prijetili da proda jednosoban stan u onim zgradama,nema šta mu nisu radili,od obijanja i pražnjenja do razvaljivanja vrata...ali čovjek vani i kuri ga bolac...
Moguce. Ne sporim.
Al I dalje ostaje cinjenica da je mnogo Bosnjaka kupilo apartmane, vikendice po Neumu, izdaju ih ili provode ljeto u njima.....
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#29744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/madarsk ... /250502111
Mađarski mediji: Srbi su blizu rušenja Dejtona, Orban će nas uvesti u oružani sukob zbog Dodika
-
MAha
#29745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U svojoj zemlji im dopustili da kupe apartmane, fala im, ljepo od njih, ljucki...Brajkovicu nisu dopustili ni baraku u sa da napravi a kamoli stan da kupi, zle bosnje...palermo wrote: ↑02/05/2025 23:32anelsol wrote: ↑02/05/2025 23:22U Neumu je aktuelan skoro pa otvoreni fašizam prema Bošnjacima. Igrom slučaja sam često poslom involviran pa znam desetak primjera iz prve ruke. Sve se čini da se spriječi da Bošnjaci kupuju nekretnine u Neumu, pa i kad ih kupe ide inspekcija ova i ona, ne može struja, voda, o dozvoli da nešto gradiš/dogradiš u Neumu i ne pomišljaj. Ako hoćeš da prijaviš dole prebivalište tek si najebo.palermo wrote: ↑02/05/2025 21:53
Bogami je u Neumu I previse Bosnjaka kupilo vikendice I stanove ( poslije rata) da bi to bas imalo.smisla.
Moguce. Ne sporim.
Al I dalje ostaje cinjenica da je mnogo Bosnjaka kupilo apartmane, vikendice po Neumu, izdaju ih ili provode ljeto u njima.....
-
HelaS
- Haris.ba
#29747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mene braca blokiraju u Kiseljaku. Izmisljaju propise da bi razvukli ti pamet.
Ali, polako. Treba biti uporan i ne odustajati.
Ali, polako. Treba biti uporan i ne odustajati.
-
Hakiz
#29748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba ih razumjeti. Ugroženi...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#29749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U biti, stvar je veoma jednostavna glede odnosa sa (bh.) Hrvatima u politici.
Oni su se sa Srbima u ratu dogovorili da se povuku sa svojih ognjišta u zamjenu za slobodu Hrvatske plus dio bošnjačke teritorije. To je Truba veoma direktno rekao.
Sada Bošnjaci ne drže svoj dio tog srpsko-hrvatskog dogovora pa se HDZ naljutio kako ta da Bošnjaci ne prihvataju da vade pasoše na Kobiljači ili traže nekakav luksuz poput "ljudskih prava" na "hrvatskoj zemlji" tipa Jajce, Stolac, Žepče i tako, a da ovima po Zenici i Stupu uvaljuju krševe od auta po 10x cijeni i žive ko bubreg u loju.
Naravno da hrvatski nacionalisti u BiH većinski vole Republiku Srpsku, jer je smatraju modelom za svoje rješenje "bošnjačkog pitanja", da oni dožive dan da mogu izglasati neko dizanje grobova ili mezarja kao u Zagrebu.
Direktno rečeno, ali nekako sažetak svega u hrvatskoj nacionalističkoj politici.
Oni su se sa Srbima u ratu dogovorili da se povuku sa svojih ognjišta u zamjenu za slobodu Hrvatske plus dio bošnjačke teritorije. To je Truba veoma direktno rekao.
Sada Bošnjaci ne drže svoj dio tog srpsko-hrvatskog dogovora pa se HDZ naljutio kako ta da Bošnjaci ne prihvataju da vade pasoše na Kobiljači ili traže nekakav luksuz poput "ljudskih prava" na "hrvatskoj zemlji" tipa Jajce, Stolac, Žepče i tako, a da ovima po Zenici i Stupu uvaljuju krševe od auta po 10x cijeni i žive ko bubreg u loju.
Naravno da hrvatski nacionalisti u BiH većinski vole Republiku Srpsku, jer je smatraju modelom za svoje rješenje "bošnjačkog pitanja", da oni dožive dan da mogu izglasati neko dizanje grobova ili mezarja kao u Zagrebu.
Direktno rečeno, ali nekako sažetak svega u hrvatskoj nacionalističkoj politici.
-
Email83
#29750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pokusali su i sa Bosnjacima iz Gorica Struga, pozatvarase ih u logore devastirase kuce, naselise neke iz Srednje Bosne ali jbg ovi se vecinom dole vratise, iako im je upravo u toj Gorici Strugama jedan musliman dao dio zemljista za pravljenje crkve, bez kojeg ista nikad ne bi bila napravljena.Truba wrote: ↑02/05/2025 12:11u koje god sam selo s hrvatima otišaoDaft Haruki wrote: ↑02/05/2025 11:28 Zasto mi nismo privolili Hrvate na nasu stranu za proteklih 30 godina nego je to uspjela RS.
dojadi to ljudima
i to stoji tako...
s bosnjacima nije tako
2025
"rat" nije stao