Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znam da ćete me napasti, ali najveći adut Fury Roada je to što od efekata ima samo onu oluju i boje su digitalno pojačane, sve ostalo je prava kaskaderska perfekcija. Kad sam prvi put vidio trailer znao sam da će biti spektakl. Jest, razočarao sam se što je Max potpuno nebitan lik. Ali jbt, kakva uvodna scena, pa onda Immortan Joe, Witness me!, Doof Wagon, po meni najjače vozilo Peacemaker... pa ljudi su strpali dva V8 motora u jednu šasiju, poturili tenkovske gusjenice ispod i ubacili vodeno hlađenje. Pa onda ona gitara sa bacačem plamena, sve custom made, sve pravo. Pa Marshallovi zvučnici iza njega.
Ogroman je minus što je kultni Interceptor zapostavljen, to vozilo je maskota serijala, ali šta je tu je. Zato je tu Gigahorse, dva Cadillaca Coupe de Ville 1957, dvije spojene šasije nabijene na twin 16cilindarski motor i sve to na monster truck točkovima. Onda FDK, Volkswagen Buba sa dvije bačve goriva zavarene sa strane, V8 motorom, direct inject. Estetika volana i felgi sa bodljama i lobanjama. Skoro da se osjeti miris oktana. Čak se likovi mole mašinama kao bogovima. Mašine koje simbolizuju nadostatk vode na svakom koraku, mašine koje simboluzuju moć Immortan Joe-a. Kad se pojave one žene na motorima.... Meni je ovaj film jedan od najboljih ikad Razumijem da neki ljudi ne gledaju detalje, ali meni su uvijek te neke sitne stvari bile bitne u filmovima, volim poslije čitati kako je sniman film, zašto su korišteni određeni efekti itd. Al svakom svoje
ExNihilo wrote:Mad Max nit ima radnje nit likova...a opet nije dosadan sekunde.
Film je qrac, kad bi htio nekom da ga prepričaš nemaš mu šta reći. Muže čitav fim stati u jednu rečenicu.
Apsolutno se slazem! Zao mi izgubljenog vremena dok sam ga gledala. Ali sinoc sam naletila na film iz 2006.g. kojeg sam nekako preskocila The Prestige i bas mi se dopao. preporucujem
brao.
Slazem se s svim. Mislim da je miller ovim filmom samo postavio temelje sulude distopije za buduce filmove. Jest, imaju stari Max filmovi, ali ovaj je pomakao granice s svojom.mitologijom
Preporuka 2 : http://www.imdb.com/title/tt0411272/
L'ennemi public n°1 (Mersine) - glavna uloga Vincent Cassel. Film inspirsan istinitom pricom o Jacques Mersine, najpoznatijem francuskom lopovu i drzavnom neprijatelju 1. Ovo je nastavak price o Mersinu (drugi dio) ali po meni bolji od prvog dijela, ja sam licno prvo gledao ovaj film pa tek onda prvi dio, mislim da nema veze dal cete gledati prvo ovaj film pa tek onda prvi dio.
Preporuka 3 : http://www.imdb.com/title/tt1259014/
L'instinct de mort (Mersine) Cassel i Gérard Depardieu - Ovo je taj prvi dio price o Mersinu, dobar film i od mene preporuka iako mi je ovaj gore (drugi dio) za dlaku bolji.
Dodatna preporuka 4 : Njemacki film http://www.imdb.com/title/tt3042408/ Vjerovatno je bio na forumu nekada, ali jako dobar film, akcija, misterija, triler. Prica o grupi hakera itd. da ne otkrivamo dalje.
Uzivajte !
kakvi sve klinci ovde komentarisu cuj mad max im ne valja cccc,kazu da film nema radnju pa film je spektakl,pogotovo ko ga je gledao u kinu.dva sata ciste akcije uz ludjake sa fantasticnim vozilima koji jure kroz pustinju.a najaci lik je onaj sa gitarom i ona scena sa njim kad iz gitare vatra ide a iza njega ona sva vozila i juris ka kamionu.
meni je najjaca scena s zenama koje mlijeko pumpaju. Hoce ljudi od Maxa nekakvu pricu, vele romantiku, razradu likova, obrt nesto...
a ono film namjenjen da bude hardcore akcija sto rece oscarboy malo prestrogo, film u kinu kad gledas - nenadjebiv osjecaj.
Neko voli malo i mozak na pasu pustit i uzivat u ovakvom filmovima
a to je tako kod ovih kvazifilmoljubaca,cim je film van nekog formata odmah ga pocnu pljuvat.to su oni koji su odrastli na filmovima chuk norisa,dudikofa,sigala,van dame....
Mad Max je kultni film i to sva 4 dijela
karanana wrote:odavno gore godine od 2015. nije bilo sto se novih filmova tice.
Baš vala, katastrofa ...
Meni sve i jedan "kultni" film sranje od Mad Maxa , Batmana , Spidermana preko Forest Gumpa pa sve do Godfathera, jedino Šindlerova lista mi je beton ako spada medju "kultne"
oskarboy wrote:a to je tako kod ovih kvazifilmoljubaca,cim je film van nekog formata odmah ga pocnu pljuvat.to su oni koji su odrastli na filmovima chuk norisa,dudikofa,sigala,van dame....
Mad Max je kultni film i to sva 4 dijela
Kultni film
Bar I, II dio i ovaj zadnji nemoj u istu kesu tita ti!
Nisam pogledao niti jedan film duze vrijeme pa sam nakupio danas dovoljno materijala i u moru filmova izabrao sam ovaj sasvim slucajno sto zbog naziva filma sto zbog glumice i eto na kraju filma mogu reci da mi se vratila zelja za filmovima,sam ovaj film je jako dobar,spor ali vrlo uzbudljiv sa par neocekivanih scena i sto je najvaznije par negativnih licnosti pa je dosta nepredvidljiv sam kraj.Da ne smaram topla preporuka
pogledajte u kinu Mad Max fury,tu se film pravo osjeti i gleda a ne na ebenom tv-u. ne znam sta ste to vi drugo ocekivali od ovog filma garant niste htjeli 2 sata konstantne akcije,valjda ste htjeli neku romansu ili dramu
i ovaj mad max novi je od istog rezisera koji je pravio mad max 1,2 i 3,covjek je jos jednom htjeo da napravi takav film sa boljom filmskom tehnologijom i to mu je odlicno uspjelo. i sta se imam sa vama raspravljat kad je svijet prepoznao odlican i spektukalarn film u 2 sata odlicne akcije i ludila.
ferratilis wrote:Znam da ćete me napasti, ali najveći adut Fury Roada je to što od efekata ima samo onu oluju i boje su digitalno pojačane, sve ostalo je prava kaskaderska perfekcija. Kad sam prvi put vidio trailer znao sam da će biti spektakl. Jest, razočarao sam se što je Max potpuno nebitan lik. Ali jbt, kakva uvodna scena, pa onda Immortan Joe, Witness me!, Doof Wagon, po meni najjače vozilo Peacemaker... pa ljudi su strpali dva V8 motora u jednu šasiju, poturili tenkovske gusjenice ispod i ubacili vodeno hlađenje. Pa onda ona gitara sa bacačem plamena, sve custom made, sve pravo. Pa Marshallovi zvučnici iza njega.
Ogroman je minus što je kultni Interceptor zapostavljen, to vozilo je maskota serijala, ali šta je tu je. Zato je tu Gigahorse, dva Cadillaca Coupe de Ville 1957, dvije spojene šasije nabijene na twin 16cilindarski motor i sve to na monster truck točkovima. Onda FDK, Volkswagen Buba sa dvije bačve goriva zavarene sa strane, V8 motorom, direct inject. Estetika volana i felgi sa bodljama i lobanjama. Skoro da se osjeti miris oktana. Čak se likovi mole mašinama kao bogovima. Mašine koje simbolizuju nadostatk vode na svakom koraku, mašine koje simboluzuju moć Immortan Joe-a. Kad se pojave one žene na motorima.... Meni je ovaj film jedan od najboljih ikad Razumijem da neki ljudi ne gledaju detalje, ali meni su uvijek te neke sitne stvari bile bitne u filmovima, volim poslije čitati kako je sniman film, zašto su korišteni određeni efekti itd. Al svakom svoje
Film je teška ludnica , dva sata čiste adrenalinske zabave
madner wrote:
Kriteriji za akcioni film su drugaciji.
Postapokliticno je doba, radnja je o tome kako bi izgledalo drustvo bez zakona a likovi su u skladu sa tim potrosni materijal.
Dakle, puske, pistolji, auta, ekplozije, tuce, need for speed.
Shiny chrome.
Fali samo seksa da bude odlicna akcija.
Zašto onaj gradonačelnik ima onu masku sa crijevima ?
Ne zanima uglavnom narod ono o čemu bih
ja, a za Maksa sve je rečeno pa opet Jovo eventualno.
Ali dobro si demokrasi, pa udri sad šesto strana
o Furiozi i Hardiju. Poštivam.
hajmo malo o interstelaru, dugo nismo.
Kakav vam je film? Meni dobar.
Jbg, forum je da svako napise svoje misljenje. Da se samo dvije osobe ukljuce u raspravu, mozda bi bila jedna stranica, ali posto pet ljudi zeli napisat svoje misljenje onda cemo imat tri stranice. Samo ljudi pisite sta god zelite! Makar to bilo 15 str o fury roadu ili interstellaru il sta ja znam.
Preporucujem svima da pogledaju anime Ghost in the shell.
Vrlo dobra animacija sa muzikom od koje u trans upadas. Film je filozofski nastrojen,l.