Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Amagon

#29701 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Mislim da sam i ja s vama generacija na pravnom fakultetu, čak sam ubjeđen da se svi dobro znamo. :D

S tim da sam ja samo obavio pripravnički u struci, ostalo sve van struke, i sve kod privatnika, bilo je itekako degradirajućih situacija, mada nije mi niko nikad ništa psovao, ne dam na sebe. Radio sam na recepciji hotela za 400, vozao hostese po promocijama itd... Redovno se angažiram na izborima. Sada sam u Sarajevu kod poznatije privatne agencije, nije ni blizu idealno, ali se napreduje mic po mic, bitno je samo da se nešto radi, da si aktivan, da se kotrljaš, šalješ prijave. Ali također, planovi o odlasku itekako postoje. Samo to treba mudro.

Pozdrav svima! :-D
Last edited by Amagon on 28/12/2018 16:53, edited 1 time in total.
clio_dci120

#29702 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

jasko_ba wrote::thumbup:
Not My Idea wrote:A niko da spomene jednu jaku bitnu stvar kad pričamo o poslu a posebno kod privatnika, a to je Zaleđina.
Vidi se ko je ima, a vidi se i da je Jimmy nema.
Lako je nama furat pozitivan stav i savjetovat, a kad ti nemaš kinte u džepu, normalno je da ces bit nadrkan i jebat mater redom svima. Jimmy, druze sta da ti kazem,da ti mogu pomoć, rado bih. Razumijem da i sto neces da radis za par stoja za robovlasnike. I nemoj,ne bih ni ja :thumbup:
Poceo pisati, ali evo, ovo je ukratko. Bata, mislim da smo ista generacija na Pravnom fakultetu, nemoj se praviti da je sve uredu. Likovi koji su studirali skoro 10 godina odjednom su upali na pozicije kod Fude, ministarstvima u kantonu i poreznim uredima, a izlazili su samo na taj jedan konkurs sto je raspisan. Sad gledam po fejsbuku te iste likove pametuju kako nece ljudi raditi, ma nosi se u tri lijepe. Jimmy, cuvaj zdravlje samo.
Da, i to je tacno, nazalost. Evo kazu da je onaj Konkurs nastiman onom seljacini zubanu.

Ali sta imas od toga , mozes se ziv izjesti ili trazit alternativu...Trece nema. ;) Uvjeren sam da ce kad tad svako od nas imati priliku pokazati svoje kvalitete, pa makar to i negdje vani, ali ko se trudi kad tada ce mu se isplatiti .
Amagon

#29703 Re: Zeničani

Post by Amagon »

@clio_ ,

ima puuuno zubana :-?
clio_dci120

#29704 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma svi smo mi ovdje 86,87,88,89 raspon generacija. U godinu dvije razmaka diplomirali .
clio_dci120

#29705 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Amagon wrote:@clio_ ,

ima puuuno zubana :-?
Evo na primjeru bate,taj zuban da bi upao na taj posao mora lizati dofuov cmar i imat ce Max 1.200 sa toplim obrokom, i morat ce se uvijek ko kurvic prodavati kako ko dodje na vlast, i svi takvi kao on, a bata ce makar za15 godina doci do pozicije notara.
I ti isto tako, a i svi mi koji se trudimo. Ako nista kada radis bilo sta prije ili kasnije prilike se otvaraju ili ih sam stvaras ako si hrabriji.
Tko zna možda i nisam upravu,mozda grijesima,ali makar dok se vodim ovim načinom razmišljanja ne sjedim u kuci i zivim zivot onako kako mogu priuštiti sebi, uglavnom ne tracim dane uzalud,imam makar nadu da ce biti jos bolje.
Last edited by clio_dci120 on 28/12/2018 17:02, edited 1 time in total.
Amagon

#29706 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Generacija Trnka, Škuljević, Otajagić, Dragan Pantić, Zarije, Korajlić, Najetović,... Kurtović dekan :D

Jalimam organizira izlete u Mostar i sl :lol: Onaj bend ima probe dole kod kantine. A u kantini barenje mašinki :izet:
clio_dci120

#29707 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Haha,Otajagic i njegovi zalisci....haha...
:thumbup: :thumbup:
Nekima je i jalimam bio dekan. ;)
Amagon

#29708 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Image

Gledaj macana :lol: A uvijek mi je imao nekako pedofilsku facu :oops:

Ali ubjedljivo najjači lik mi je onaj profesor Radnog i Socijalnog prava, mislim Sejo Dizdarević :lol: Isto u osnovnoj, diktira, piši veliko slovo, svi neke tekice, a ispit je posebna priča. Na dvolisnici, što manje napišeš bolje si prošao. "Kratko, jasno, efikasno!" Tako veli. A svi prepisuju. Skripte na stol, a skripta 6 stranica. Ja prepisao od neke cure, ona dobila 6 ja 7 :kiss:

Bilo je scena, sad mi sve nekako šega to.

Još jednom pozdrav generaciji, bilo je tu pravo dobre raje 8-)
Amagon

#29709 Re: Zeničani

Post by Amagon »

clio_dci120 wrote: Nekima je i jalimam bio dekan. ;)
Eee, pa na 1.godini mi je bio Jalimam dekan, i znam da je obećavao da ćemo se sljedeće godine useliti u novu zgradu :lol: A ja to ne dočekah, a obnovila se treća :lol:
Not My Idea

#29710 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Otisli se s teme.
_BataZiv_0809 wrote:A kakva ti zaledjina treba ne kontam? Da se ne lazemo niko od diskutanata na forumu nije gladan ni zedan niti spava pod otvorenim nebom, sto je elementarna zaledjina. Preko toga sve je druga prica. Ispod toga nije tema emisije uopste.
Čudi me da ne kontas, pročitah na par tema da te forumasi smatraju pametnim.
Recimo da ne kontas pa da ti nacrtam. Konkretno pricali smo o radu kod privatnika robovlasnika, gdje ljudi crnce za par stotina i furate jimmyja da je lijen i lezihljeb sto to odbija. I ja kažem da je bitna zaleđina. Kako? Pa evo, krenut cu od rada u obicnom kafiću. sjedim ljetos u evropi, stara carsija. Lik konobarise sam na spratu, prizemlju i u basti. Na 35 stepeni, ljudi psuju sto je spor, s plata minimalac. A drugi momak kulira za sankom pravi kafe i eventualno izvadi kolac. Sta mislis koji je imao bolju zaleđinu ? Posto i za konobarisanje kod Zaima treba preporuka.
Da ne pricam o vecim pozicijama i jacim privatnicima, skontaj sablon sam.
ExNihilo

#29711 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Uostalom, pogrešno je i porediti volontiranje u struci za 0 KM sa rmbačenjem za 300 KM.

Ne samo zbog toga što raditi za 0 KM možeš samo ako ti neko drugi plaća račune, što je luksuz (ili zaleđina) koji mnogi među rmbačima nemaju, ovaj što volontira barem svoj rad može gledati kao investiciju koja će (možda) donijeti povrat, dok se rmbač može samo nadati iskrivljenju kičme.
channel10

#29712 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Jimmy, a koju si ti skolu zavrsio ako nije tajna? Ne moras odgovoriti, ali eto ako je nesto tipa masinstva, elektro, jesi li pokusavao dobiti posao u FB, firmi koja je uslovno receno iz Tetova? Vjerovatno znas na koga mislim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29713 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:
Da, i to je tacno, nazalost. Evo kazu da je onaj Konkurs nastiman onom seljacini zubanu..
Koji konkurs? Koja pozicija?

Elem tema se nekako razvodnila, nije vise ni bitno, neka svako fura svoj film, malo ko od nas je ovdje dosao da promijeni misljenje.

Elem, ja znam koliki sam put prosao da dodjem do ove tacke gdje sam sad. Nije bilo lagano, i slagao bih ako bih rekao da nisam mnogo puta pomislio da sve bacim i odem zivjeti na Kupres :mrgreen: zivot je borba kako god okrenes, neka svako vodi svoje bitke. Zivjeli :kakoste:
Nivelacija

#29714 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Not My Idea wrote:Otisli se s teme.
_BataZiv_0809 wrote:A kakva ti zaledjina treba ne kontam? Da se ne lazemo niko od diskutanata na forumu nije gladan ni zedan niti spava pod otvorenim nebom, sto je elementarna zaledjina. Preko toga sve je druga prica. Ispod toga nije tema emisije uopste.
Čudi me da ne kontas, pročitah na par tema da te forumasi smatraju pametnim.
Recimo da ne kontas pa da ti nacrtam. Konkretno pricali smo o radu kod privatnika robovlasnika, gdje ljudi crnce za par stotina i furate jimmyja da je lijen i lezihljeb sto to odbija. I ja kažem da je bitna zaleđina. Kako? Pa evo, krenut cu od rada u obicnom kafiću. sjedim ljetos u evropi, stara carsija. Lik konobarise sam na spratu, prizemlju i u basti. Na 35 stepeni, ljudi psuju sto je spor, s plata minimalac. A drugi momak kulira za sankom pravi kafe i eventualno izvadi kolac. Sta mislis koji je imao bolju zaleđinu ? Posto i za konobarisanje kod Zaima treba preporuka.
Da ne pricam o vecim pozicijama i jacim privatnicima, skontaj sablon sam.
Postoje ljudi i firme koje prati los glas zbog proslosti, robovlasnici SDA, ovo ono, evo raspitaj se kod nekog od ALMY zaposlenika.
Plata, topli i da li je osiguran i iznenadit ces se, jer ovdje se prica o 350-400 KM i takvim platama pa 750 KM za pocetnike i ne zvuci tako lose zar ne, koliko je zaista u stvarnosti :wink: ?

"Metalmy" :mrgreen: ce u pocetku primiti 150 ljudi, tako mi kaze jedan od bivskih uposlenika metalnog, vec ganja da se tivra..

Ali ono najbitnije svako ide gdje misli da mu je bolje i tako je najbolje,hvala Bogu pa ima i ta Njemacka na 12 sati udaljenosti, sam biras i sretno svima u novoj godini poyy
Not My Idea

#29715 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

ExNihilo wrote:Uostalom, pogrešno je i porediti volontiranje u struci za 0 KM sa rmbačenjem za 300 KM.

Ne samo zbog toga što raditi za 0 KM možeš samo ako ti neko drugi plaća račune, što je luksuz (ili zaleđina) koji mnogi među rmbačima nemaju, ovaj što volontira barem svoj rad može gledati kao investiciju koja će (možda) donijeti povrat, dok se rmbač može samo nadati iskrivljenju kičme.
Tacno.

Ispade da je isto bit sin doktora i sin varioca.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#29716 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote:Jimmy, a koju si ti skolu zavrsio ako nije tajna? Ne moras odgovoriti, ali eto ako je nesto tipa masinstva, elektro, jesi li pokusavao dobiti posao u FB, firmi koja je uslovno receno iz Tetova? Vjerovatno znas na koga mislim.
Imam dvije, koja ti treba. :mrgreen:
U vakat Prvu gimnaziju, naknadno željezničku tehničku, po struci sam 'tehničar željezničkog saobraćaja'.

Sa prvom mogu u Almy, Europu i niđe više, a sa drugom u Mittal ili ŽFBiH.

Fuel Boss i jeste iz Tetova i tu vjerovatno mogu čim završim obuku za varioca. Moj i Amagonov prijatelj radi tu :-D
To ipak ne bih, ako ne uspijem zaposlit se ko insan, posudit pare, u Bilu po medicinski, jezik već učim i bye Felicia.
channel10

#29717 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Najbolje bi ti bilo u ZFBIH :) , tu je pos`o dobar, a pala laka :) .

Ne znam sto bjezis od FB. Jedino sto posao varioca i nije bas dobar za zdravlje, ali eto malo radis, pa vidis gdje dalje. Fine su pare, a ides za Germany pa mozda sta i promijenis, mada ne moras kod njih raditi kao varioc.
Partijaner

#29718 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Mozes i kod Cizme u RM-LH, bravar varioc sta god hoces, par mjeseci obuka i radis u Njemackoj.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#29719 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote:Najbolje bi ti bilo u ZFBIH :) , tu je pos`o dobar, a pala laka :) .

Ne znam sto bjezis od FB. Jedino sto posao varioca i nije bas dobar za zdravlje, ali eto malo radis, pa vidis gdje dalje. Fine su pare, a ides za Germany pa mozda sta i promijenis, mada ne moras kod njih raditi kao varioc.
Pa nije baš da je laka osim ako nisi jedan od sretnika koji će raditi u stanici u gradu, sve ostalo je bogami znoj i rad. Slao sam molbe već nekoliko puta tamo, a poslao sam i u Mittal.

Ne bježim od FB nego jednostavno ne znam druže šta bih mogao raditi tamo, nit sam bravar nit varilac nit išta, nit sam kad radio te poslove. Čisto sumnjam da bi me htjeli primit bez ikakve obuke.
channel10

#29720 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ne bi sigurno ako ne znas raditi. Zato sam i pitao koju skolu imas, a oni su mi pali na pamet jer su iz Tetova i sigurno ne bi imao problema sa zaposljavanjem. Ako mislis ici za varioca, vidi s nekim da poprica vlasnicima i onim oko njih pa da to zavrsis i gas.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#29721 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote:Ne bi sigurno ako ne znas raditi. Zato sam i pitao koju skolu imas, a oni su mi pali na pamet jer su iz Tetova i sigurno ne bi imao problema sa zaposljavanjem. Ako mislis ici za varioca, vidi s nekim da poprica vlasnicima i onim oko njih pa da to zavrsis i gas.
Ma ne bi ja sa Coganima ništa morao pričati, vjeruj moje bi bilo samo da obuku završim i to je to. :)
channel10

#29722 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ko su cogani :)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#29723 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote:Ko su cogani :)
Jedna od loza Bajramovića koja je vlasnik Fuel Bossa.
channel10

#29724 Re: Zeničani

Post by channel10 »

A sto cogani, po kome? Prvi put cujem pa zato i pitam.

Jel zbog prezimena :) , ako sam dobro shvatio.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#29725 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote:A sto cogani, po kome? Prvi put cujem pa zato i pitam.

Jel zbog prezimena :) , ako sam dobro shvatio.
Mislim da je jedan od tih Bajramovića što su osnovali firmu bio oženjen za neku Coganku, ili mu je to majka bila pa ih otad sve zovu Coge/Cogani :D Tako nekako ide legenda, nisam baš siguran.
Post Reply