SDA-All about

Novak20

#29701 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Koja panika vlasti i šicanje SDA kletvama povodom akciza :D Ove akcize su baš prilika da se stvari istjeraju na čistinu i svaka čast onome ko ne glasa za uvođenje novog harača.

Koliko su vlastodršci para pokrali od 1991 i loše ekonomisali budžetom od 1995 mogli su vjerovatno asfaltirati komplet Bosnu i Hercegovinu. A sad im prpa zbog 15 KPF/l goriva iz naših džepova.

KAPLAN OŠTRO KRITIZIRAO SOKOLOVIĆA I ŠEPIĆA: "Bićete krivi dok je svijeta i vijeka..."

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/505 ... ijeka.html
sarajevo999999

#29702 Re: SDA-All about

Post by sarajevo999999 »

Ako ne glasaš za SDA nene će ti u džehennem
Alfons Kauders

#29703 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
PM72 wrote:Bošnju je lako kupiti.Par obećanja i leg'o je k'o kuja pod hambar.I zaprijetiš mu Božjom kaznom ako ne bude sluš'o.
Ako ne glasate za SDA, Srbi ce vas poklat, Allah ce vas kaznit i tako to...

A Bosnjo ko Bosnjo, dovoljno retardiran i lakovjeran da pusi price o 50,000 zaposlenih i kojekakvim devetocifrenim investicijama tipa Buroj Ozone.
Bosnjo nije bio retard kad je glasao za slucajnog prolaznika... ja ipak mislim da su retardi oni kojima je mrsko izaci na izbore...
Bio je i tad retard, samo malo manji, i barem je uradio nesto dobro. I ta vlada je uradila nesto dobro (i nesto lose). Mozemo to vagati kako hocemo, ali trenutna vlast nije uradila nista dobro, a nastavila je raditi lose ili gore.

Bosnjo je 2014 palio zgrade da s vlasti otjera mrski SDP i pola godine kasnije, Bosnjo je tako i glasao. Bosnji nije bilo pravo sto se SDP-ovci slikaju u tunelima i po mostovima na autoputu, pa je odlucio da glasa za ove koji svecano otvaraju trotoare umjesto tunela od 3 kilometra. Bosnji je smetalo sto Slucajni nije bio dovoljno patriJota i nije isao u dzamiju - pa je proglasen za Najgoreg, a njegova vlast za Najgoru Ikad. U skladu s tim, Bosnjo je i prosle godine izabrao SDA, da se slucajno ne vrate Najgori - oni sto grade ceste umjesto dzamija, i jos pride ukidaju vjeronauk. Bosnjo je znao da SDA nece graditi puteve, da ce dizati poreze i javnu potrosnju (sadaku), te da ce prodavati interes drzave za interes stranke.

Bosnjo ne da je glasao za SDA unatoc toga, vec upravo zbog toga.

Kada je Bosnjo 2010 glasao za SDP, i tad je bio retard, ali barem se nesto uradilo i izgradilo. Ono sto je SDP izgradio prije 5 godina, SDA danas nije u stanju ni odrzavati bez par stotina miliona prihoda od akciza.

Ukratko - Bosnjo je trenutno Full Retard bez nekih iskupljujucih osobina.

Stoga nek nastavi glasati za SDA, da mu slucajno Bakir ne liferuje nanu u dzehennem, ali onda neka mi ne cmizdri kako nema posla i kako se drzava raspada. Onda nek crkne.
iz Mostara

#29704 Re: SDA-All about

Post by iz Mostara »

Alfons Kauders wrote: Kada je Bosnjo 2010 glasao za SDP, i tad je bio retard, ali barem se nesto uradilo i izgradilo. Ono sto je SDP izgradio prije 5 godina, SDA danas nije u stanju ni odrzavati bez par stotina miliona prihoda od akciza.
SDP je dva puta skinut s vlasti od strane boračkih organizacija, ako slučajno dođu na vlast opet će ih boračke organizacije skinut, SDA ih već 12 godina drži a da nisu povećali invalidnine za 1 marku, tako ko god dođe na vlast čekaju ga protesti boračkih organizacija :D sve je to SDA odavno organizovala unaprijed!
Alfons Kauders

#29705 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

iz Mostara wrote:
Alfons Kauders wrote: Kada je Bosnjo 2010 glasao za SDP, i tad je bio retard, ali barem se nesto uradilo i izgradilo. Ono sto je SDP izgradio prije 5 godina, SDA danas nije u stanju ni odrzavati bez par stotina miliona prihoda od akciza.
SDP je dva puta skinut s vlasti od strane boračkih organizacija, ako slučajno dođu na vlast opet će ih boračke organizacije skinut, SDA ih već 12 godina drži a da nisu povećali invalidnine za 1 marku, tako ko god dođe na vlast čekaju ga protesti boračkih organizacija :D sve je to SDA odavno organizovala unaprijed!
Hoce... S tim da sad i nemaju neke sanse da dodju na vlast.

A za SDA najteza moguca kazna ce biti njihov dugorocni ostanak na vlasti. :wink:
iz Mostara

#29706 Re: SDA-All about

Post by iz Mostara »

Alfons Kauders wrote:

A za SDA najteza moguca kazna ce biti njihov dugorocni ostanak na vlasti. :wink:
SDA je ovu banana državu i narod dala u ruke mafijašima, pametnom dosta, samo nek se vrati na dešavanja unazad godinu kako se tatini sinovi bahato ponašaju a niko im ništa ne može.Svako ministarstvo vodi mafija.
Alfons Kauders

#29707 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

iz Mostara wrote:
Alfons Kauders wrote:

SDA je ovu banana državu i narod dala u ruke mafijašima, pametnom dosta, samo nek se vrati na dešavanja unazad godinu kako se tatini sinovi bahato ponašaju a niko im ništa ne može.Svako ministarstvo vodi mafija.
Nije SDA dala narod drzavi, vec je narod drzavu dao SDA.

Zato me zaboli kako se ponasaju babini sinovi. Nek gaze i ubijaju - za to su glasale i porodice nastradalih.
zippoo87

#29708 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

sva sustina izbora i promjena u BiH je kako natjerati/edukovati onih 45% sto ne izlaze na izbore
mijenjati SDA glasace pred smrt nije moguce,mijenjati navike i obicaje ljudi u ruralnim sredinama koji podrzavaju SDA takodjer nije moguce,natjerati budzetlije koje je SDA instalirala da glasaju za druge stranke je takodjer nemoguce,Preokrenuti nepismene borce i te takve kategorije da glasaju za neku progresivnu stranku,takodjer nemoguce
pa sta je moguce ,pitanje je?

moguce je da ovi nehljebovci koji bojkotuju izbore,sakupe barem jednom pisljive hrabrosti u 4 godine i izadju na izbore i glasaju ,ali da ne glasaju ni za SDP ni za SDA,te dvije stranke su apsolutno iste,nego da proberu malo
meni nikako ne ide u glavu zasto se ljudi ovdje boje promjena i zasto je svima bitan ovaj status quo,gdje svi patimo u njemu
kljuc je da omladina izadje na izbore u velikom broju,prvenstveno tu mislim na studente...da se oni nekako organizuju ali samostalno a ne preko Zahiragica i ostalih mulaca koji su instalirani od stranaka
dakle...pola drzave ima kljuc da jednim potezom prekine ovu rahat patnju i da se stvari bitno promjene i ubrzaju...nikada mi nece biti jasno kako neki pricaju o Njemackoj i uredjenim drzavama a kada im kazes,pa hajde da i mi BiH napravimo takvom,onda imaju 1001 izgovor

evo primjer koliko je narod u BiH jadan...sinoc je padao snijeg i JKP RAD iz Sarajeva je pozvao gradjane da malo protresu grane na mladim sadnicama da snijeg sve ne polomi i na klixu milion komentara i budalastina,kako to ne treba da oni rade,kako ima RAD i ostale bosnjine gluposti....dakle to je posao od 2 minute,pa nije botanicki vrt da ispred vake zgrade ima 1000 stabala,nego 3-4 i ni to nece
a bosnjo vazda ocekuje od nekoga da mu nesto uradi,da osigura a kada od njega zatrazis neku banalnost,onda ni to nece
izaci na izbore je nesto najlakse na svijetu a pola drzave ne izadje...ovdje pod hitno treba vratiti vojsku i da se ovi novookoceni poslije rata malo socijalizuju i nauce cemu...i da se nauce da zivot nije lezanje u kuci po cijeli dan i sjedenje u kaficu,od para koje roditelji zarade
iz Mostara

#29709 Re: SDA-All about

Post by iz Mostara »

Alfons Kauders wrote:

Zato me zaboli kako se ponasaju babini sinovi. Nek gaze i ubijaju - za to su glasale i porodice nastradalih.
Bogami ovi iz SDA kažu da nije SDA nebi bilo ni muslimana a ni države, prije rata muslimani nisu ni postojali kažu, tek kad je SDA došla onda se pojaviše muslimani, takva im je priča.
GeeTnT

#29710 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:

Danas si veoma inspirisan "BOSNJOM"...Mislim, ne sjecam se da si ovako bio rigorozan, a pogotovo generalnog stava kad su u pitanju Bosnjaci, kojima naravno ti ne pripadas, ali ne sto nisi retard, nego zato sto ne pripadas uopce toj etniji...Zato si koliko se ja sjecam covjek sa krstenicom (sa i ili bez putovnice) i tuzlak odbacen od katolicke zajednice i nelegitimni Hrvat koje je Covic prekrizio, ali koji je ovaj put udario i to GENERALNO na sve svoje sunarodnjake Bosnjake, a zanemarujuci cinjenicu da Bosnjaka koliko god ima u sda, toliko ih ima i van te stranke (i vise). Tesko da bi ja sutra mogao ovako kao ti nesto napisati protiv pripadnika tvoje etnije , a pri tom ne biti kaznjen i prozivan za generalizovanje. Zbog takvog ponasanja kakvo odasiljas, nesvjesno ili ne, onaj bosnjo kojem si se trebao obratiti ce i dalje cuvati temelje ove stranke....
pemanapemani

#29711 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Alfons krstaš odbačen od crkve. :lol:
DonieBrasco

#29712 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Temelje SDA ce da brane samo uhljebi, ratni profiteri, kriminalci, odabrane izbjeglice Srbrenice (tipa Munire i jos par familija), ova stoka od došljaka sto je naselila Sarajevo i napravila divlji zapad od istog.

Temelje SDA nece braniti bošnjaci i posten narod etnicke pripadonsti bošnjaka. nego samo balije slicnog mentaliteta kao Bakir, SDA familije, partner i clanovi SDA i gore navedeni.
Last edited by DonieBrasco on 19/04/2017 12:28, edited 1 time in total.
iz Mostara

#29713 Re: SDA-All about

Post by iz Mostara »

DonieBrasco wrote:Temelje SDA ce da brane samo uhljebi, ratni profiteri, kriminalci, odabrane izbjeglice Srbrenice (tipa Munire i jos par familija), ova stoka od došljaka sto je naselila Sarajevo i napravila divlji zapad od istog.

Temelje SDA nece braniti bošnjaci i posten narod etnicke pripadonsti bošnjaka. nego samo balije slicne Bakiru i gore nabrojanim, naravno sve to bez imalo trunke srama.
Temelje SDA će braniti sve boračke organizacije zajedno sa HVIDROM, svi kriminalci i ratni profiteri i ratni zločinci, da se ne spominju ostali!
GeeTnT

#29714 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

pemanapemani wrote:Alfons krstaš odbačen od crkve. :lol:
ispravka.....od HDZ-a, ne od crkve...

Zato ima punomoc da sve Bosnjake naziva retardima, a bgm znam ih jako puno koji ne samo da nisu retardi, nego su daleko od sda, alfonsa, tebe, mene...
Alfons Kauders

#29715 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:

Danas si veoma inspirisan "BOSNJOM"...Mislim, ne sjecam se da si ovako bio rigorozan, a pogotovo generalnog stava kad su u pitanju Bosnjaci, kojima naravno ti ne pripadas, ali ne sto nisi retard, nego zato sto ne pripadas uopce toj etniji...Zato si koliko se ja sjecam covjek sa krstenicom (sa i ili bez putovnice) i tuzlak odbacen od katolicke zajednice i nelegitimni Hrvat koje je Covic prekrizio, ali koji je ovaj put udario i to GENERALNO na sve svoje sunarodnjake Bosnjake, a zanemarujuci cinjenicu da Bosnjaka koliko god ima u sda, toliko ih ima i van te stranke (i vise). Tesko da bi ja sutra mogao ovako kao ti nesto napisati protiv pripadnika tvoje etnije , a pri tom ne biti kaznjen i prozivan za generalizovanje. Zbog takvog ponasanja kakvo odasiljas, nesvjesno ili ne, onaj bosnjo kojem si se trebao obratiti ce i dalje cuvati temelje ove stranke....
Nesto si ti ovdje plaho pomijesao sinko. :lol:
zippoo87

#29716 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

DonieBrasco wrote:Temelje SDA ce da brane samo uhljebi, ratni profiteri, kriminalci, odabrane izbjeglice Srbrenice (tipa Munire i jos par familija), ova stoka od došljaka sto je naselila Sarajevo i napravila divlji zapad od istog.

Temelje SDA nece braniti bošnjaci i posten narod etnicke pripadonsti bošnjaka. nego samo balije slicnog mentaliteta kao Bakir, SDA familije, partner i clanovi SDA i gore navedeni.
:thumbup: :thumbup:

@greeTnT
ja sam bosnjak,musliman i nikada ne bi branio ovaj kriminal koji ti javno branis
to znaci da ovisis od ovih istih,tj. da imas i ti oraha u dzepu :P
evo donieBrasko je objasnio ko brani a ko ne brani SDA
Obi Wan Bosnian

#29717 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

zippoo87 wrote:sva sustina izbora i promjena u BiH je kako natjerati/edukovati onih 45% sto ne izlaze na izbore
Izlaznost je puno veća od 55%. Glasačke liste nisu apdejtovane kako treba i puno je manje potencijalnih birača nego se zvanično navodi.

Bosna i Hercegovina realno nema više od 2,6 miliona punoljetnih građana a 2014-te je na izbore izašlo 1,8 miliona što znači da je stvarna izlaznost 69%

Dakle, pitanje je kako natjerati/edukovati onih 31% što ne izlaze na izbore. Ali vjerujem da je otprilike takav procenat svuda u svijetu.
Alfons Kauders

#29718 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Ukratko - oni koji se jebu za pare i oni koji se nadaju da ce se nekad i oni jebavat za pare.

I onda jos imati obraza prodavati svoje kurvanjsko ponasanje kao vrhunski dokaz pripadnosti naciji, vjeri, etniji.
Alfons Kauders

#29719 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Obi Wan Bosnian wrote:
zippoo87 wrote:sva sustina izbora i promjena u BiH je kako natjerati/edukovati onih 45% sto ne izlaze na izbore
Izlaznost je puno veća od 55%. Glasačke liste nisu apdejtovane kako treba i puno je manje potencijalnih birača nego se zvanično navodi.

Bosna i Hercegovina realno nema više od 2,6 miliona punoljetnih građana a 2014-te je na izbore izašlo 1,8 miliona što znači da je stvarna izlaznost 69%

Dakle, pitanje je kako natjerati/edukovati onih 31% što ne izlaze na izbore. Ali vjerujem da je otprilike takav procenat svuda u svijetu.
Preko 65% u svakom slucaju.

A drugo pitanje za tih preostalih 30-35%... Zasto se po defaultu uzima da bi svi do jednog glasali kontra SDA, SBB i ove nove Sepiceve stranke.
GeeTnT

#29720 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:
GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nemam ja dilemu kad je u pitanju izvinjenje, oprost, paa jbg svi grijese...cak i mineri, piloti..ALI otkud bolan tebi pravo da Bosnjake nazivas retardima?
Alfons Kauders

#29721 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
GeeTnT wrote:
Nemam ja dilemu kad je u pitanju izvinjenje, oprost, paa jbg svi grijese...cak i mineri, piloti..ALI otkud bolan tebi pravo da Bosnjake nazivas retardima?
Mislim da se pravo na slobodu govora nalazi u Ustavu BiH, tj prilicno sam siguran. Dokazi suprotno.

Ili se zali moderaciji, jer ako je po zakonu i Ustavu, to ne znaci da nisam prekrsio pravila ponasanja na forumu.

Da ponovim, u politickom smislu, Bosnjo je trenutno full retard bez iskupljujucih osobina. U prethodnim postovima sam objasnio i zasto, jer jedino mentalno zaostale osobe mogu podrzavati politiku SDA zadnjih mjeseci (zapravo godina, a neki zlobnici bi rekli i decenija - ali konkretno sam govorio o proteklim mjesecima, da ne idemo dalje).

Ah da, ne samo oni. Nisu svi Bosnjaci koji glasaju za SDA retardirani. Ovi drugi su puno gori - jer nisu idioti, vec mudro glasaju za svoj interes. Neobrazovan i plitak svijet ne mozemo kriviti sto ne kontaju politiku, ili sto ih kupe s par kesa hrane. Ove druge koji su ih doveli do toga mozemo i moramo kriviti.
GeeTnT

#29722 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:
Mislim da se pravo na slobodu govora nalazi u Ustavu BiH, tj prilicno sam siguran. Dokazi suprotno.

Ili se zali moderaciji, jer ako je po zakonu i Ustavu, to ne znaci da nisam prekrsio pravila ponasanja na forumu.

Da ponovim, u politickom smislu, Bosnjo je trenutno full retard bez iskupljujucih osobina. U prethodnim postovima sam objasnio i zasto, jer jedino mentalno zaostale osobe mogu podrzavati politiku SDA zadnjih mjeseci (zapravo godina, a neki zlobnici bi rekli i decenija - ali konkretno sam govorio o proteklim mjesecima, da ne idemo dalje).

Ah da, ne samo oni. Nisu svi Bosnjaci koji glasaju za SDA retardirani. Ovi drugi su puno gori - jer nisu idioti, vec mudro glasaju za svoj interes. Neobrazovan i plitak svijet ne mozemo kriviti sto ne kontaju politiku, ili sto ih kupe s par kesa hrane. Ove druge koji su ih doveli do toga mozemo i moramo kriviti.
Sloboda govora ili sloboda vrijedjanja...
Alfons Kauders

#29723 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:Sloboda govora ili sloboda vrijedjanja...
Pa eto, i mene vrijedja tvoja odbrana SDA... Kao i njihovo glasanje za SDA.

Sama cinjenica da SDA postoji i opstaje na vlasti sve ove godine je najveca uvreda za svakog cestitog Bosnjaka kojem je stalo do drzave.
Roccohljup

#29724 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

mazohisti eto sta smo....volimo da nas handre pa kako god. Sto nas više razvlače to ih mi više volimo
GeeTnT

#29725 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:
GeeTnT wrote:Sloboda govora ili sloboda vrijedjanja...
Pa eto, i mene vrijedja tvoja odbrana SDA... Kao i njihovo glasanje za SDA.

Sama cinjenica da SDA postoji i opstaje na vlasti sve ove godine je najveca uvreda za svakog cestitog Bosnjaka kojem je stalo do drzave.
Ponovo grijesis jer ja niti jesam niti mogu biti clan bilo koje stranke/ ppartije u BiH...pogotovo je lose sto se sluzis lazima jer nigdje nisam napisao da stajem u odbranu sda.
Post Reply