Ne kontam kakve veze ima Keco sa ovim, al ajd nebitno.hrasno38 wrote: Evo ga jos jedan Rambo! Bolan nebio znas li ti koliko je Junuz Keco uspio da bjezi ONOJ POLICIJI??? Mjesecima da bi na kraju bio uhapsen u Budvi!!! Kao sto sam i ovome napisao manje gledajte filmove a vise se posvetite stvarnom zivotu. Ovaj ubica je bio ucesnik rata odreda El mudzahid gdje je vrlo vjerovatno imao vrlo jebenu obuku. Zna prziviti u jebenim uvijetima. Mjesto gdje je ubio svoju prvu zrtvu je okruzeno planinama i sumama i dovoljno mu je bilo da ima sat prednosti da ga dragi bog ne moze uhvatiti u onoj vukojebini. U noci je dosao do policajca ubio ga i opet se ufatio sume. Koja to logika kaze da ce preci Ivan planinu i krenuti nakon ubistva u Podorascu prema Sarajevu i uvjetima koji su puno gori nego u Hercegovini i napasti policiju????? Mozda tvoja logika ali ona neva blage veze sa realnoscu. Dalje nemas pojma kokako u BiH funkcionisu policijske agencije i kako je to zamrseno i sta sve treba da se uradi da bi jedna policijska agencija ili jedan nivo pozvao u pomoc drugi. Druze zivis u BiH a ne u Njemackoj i ovdje imas "10 policija" i svaka svoju politiku vodi.
Ovo u drugom dijelu sto pises jednsotavno nije tacno.
Dan nakon ubistva pripadnika FUP-a policija dobija termalne kamere (dala im granicna policija), dobijaju dronove od OSA-e (pretrage vrse vec u nedjelju ujutro), te dolazi pojacanje u vidu 130 pripadnika raznih MUPova federacije, dobijaju helikopter od MUP-a RS-a te imaju i opciju da uzmu helikopter od EUFOR-a.
Govorimo o manje od 24h. Znaci, kad se hoce moze se sve. Stoga, nemoj mi te price zivis u BiH, a ne u Njemackoj. Ni Njemci se ne bi brze digli.
Jednostavno, kasno su se toga sjetili. Ovo sve se moglo uraditi nakon ubistva covjeka u Podorascu, ali nije. Zasto nije. Ne znam. Mozda su kontali da to lokalni mup moze rijesiti, jednostavno lika su potcjenili. Pa oni koji donose te odluke, su odgovorni za smrt svog kolege u Suhodolu.
Tako da pusti se te price, klasicne za nas, sta smo mogli. Mogli smo. U normalnom svijetu uvijek postoji odgovorna osoba. Jedino kod nas, jebiga, sta se moze. Pa moze se. Da postoji odgovornost, drugacije bi sve bilo.