Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
south

#29676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

crnivrag wrote:
south wrote:yebem im mamu lopovsku sa tim naplacivanjem usluge "72 sata unazad " :twisted: :twisted: koja govna
zasto onda ne naplacuju na D3GO u duo net paketima :twisted:
Pojma nemam, ali ovo nije samo u okviru Telemach ponude, jer i ostale članice United Grupe naplaćuju ove usluge po istom principu.
pa to je neviđena glupost :roll:
na D3GO tu uslugu daju besplatno, a na resiveru tj. televizoru tu ce uslugu naplacivati pfffff bas fino :izet: svjetski lopovi
Telemach

#29677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Eh ovako je već bolje, hvala Telemach na cjenovniku :D

Usput imate privatnu poruku, da li biste mogli odgovoriti na upit koji sam Vam poslao?
Molimo Vas za malo strpljenja, na sve poruke i upite odgovorićemo u najkraćem roku.
polis

#29678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by polis »

Malo offtopic :D

Naš dragi Telemać u aferi Panama, nema labavo :izet: :izet: :izet:
http://www.rtvslon.ba/afera-panama-pape ... firmafoto/
Kralj Tvrtko I.

#29679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

polis wrote:Malo offtopic :D

I?

Šta sad?

Koga briga....

I domaći nas handre cijeli život a ne daju ništa...dok ovi barem omogučuju sirotinji da prati iole trend u svijetu.

Ne znam zašto tebe zanima panama i ko je gazda i gdje pare idu...

Zanimaj se da za pretplatu koju plaćaš dobiješ ono što si platio a mani se pračenja ko gdje kome i šta ;) duže ćeš živjeti....
kakaljin

#29680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Kralj Tvrtko I. wrote:

I?

Šta sad?

Koga briga....

I domaći nas handre cijeli život a ne daju ništa...dok ovi barem omogučuju sirotinji da prati iole trend u svijetu.

Zanimaj se da za pretplatu koju plaćaš dobiješ ono što si platio a mani se pračenja ko gdje kome i šta ;) duže ćeš živjeti....
Premijer Islanda je podnjeo ostavku nakon afere Panama. Tako da ovo nije samo kod nas nego na svjetskom nivou afera.
polis

#29681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by polis »

Kralj Tvrtko I. wrote:

I?

Šta sad?

Koga briga....

Jesi ti normalan? Naravno da me interesuje gdje porez ide, šta je tebi? Ako te neko "HANDRI" i treba da te handri. Prvo nauči gdje idu slova č i ć pa ćemo raspravljati. Kaže se OmoguĆuju, praĆenja... sad foff.
Kralj Tvrtko I.

#29682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

I to nije tema ovog topica... ;) nit me zanima ko je sta podnio...

Samo me zanima kad cu dobiti vecu brzinu za manje para i sto bolji kvalitet slike i opcenito usluge na telemachu....
dowydyenya

#29683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

:thumbup:
Kralj Tvrtko I. wrote:I to nije tema ovog topica... ;) nit me zanima ko je sta podnio...

Samo me zanima kad cu dobiti vecu brzinu za manje para i sto bolji kvalitet slike i opcenito usluge na telemachu....
Telemach

#29684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@all
Poštovani korisnici,

podsjećamo da je za korisnike čiji je pružatelj usluga telefonije Telemach i MH Company, pozivanje 1360 potpuno besplatno.
Ostalim korisnicima Telemach usluga, koji uslugu fiksne telefonije koriste kod drugog operatera, u cilju smanjenja troška pri pozivanju našeg kontakt centra, sugerišemo da pozivaju broj 033 83 55 55.
Radar71

#29685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Znači mi koji smo uzeli module možemo mahati ušima.
Mnogima ste dali sve kanale na par mjeseci gratis ostalima se uredno naplati.
Imaćemo to u vidu kad istekne ugovor. :thumbup:
dowydyenya

#29686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Stvarno Telemach sa cam modulima ste nas vratili u 1970 godine da saltamo kanale i to je to sramot ,pa nemamo ni hebeni podsjetnik da mi se prebaci sa kanala na kanal.
crnivrag

#29687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dowydyenya wrote:Stvarno Telemach sa cam modulima ste nas vratili u 1970 godine da saltamo kanale i to je to sramot ,pa nemamo ni hebeni podsjetnik da mi se prebaci sa kanala na kanal.
Nažalost dostupnost takvih funkcionalnosti zavisi od samog TV uređaja, jer CAM moduli vrše samo dekodiranje signala, i ne pružaju nikakvu drugu uslugu.

Sve te dodatne usluge se mogu naći na njihovim resiverima, ili na malo skupljim TV uređajima novije generacije.
dzeko1

#29688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

D3GO usluga : ViewRight Plugin nije instaliran.

Dostupna verzija: 3.7.1.0, win-x86.
U slučaju da preuzimanje ne krene automatski, kliknite ovdje.

Restartujte vaš web pretraživač nakon završene instalacije.

Instalirao plugin 100% ( više puta :D ),probao na edge-u poslije chroma, jel ima neko ideju? :D
Maharadza

#29689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

dzeko1 wrote:D3GO usluga : ViewRight Plugin nije instaliran.

Instalirao plugin 100% ( više puta :D ),probao na edge-u poslije chroma, jel ima neko ideju? :D
Zar ti nije izbacilo poruku da koristiš Internet Explorer ili Firefox pošto chrome nije podržan?!
dzeko1

#29690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

Pokusao sam i na IE, ista situacija :D

Edit: Napravio sam.
Last edited by dzeko1 on 07/04/2016 18:10, edited 1 time in total.
vješalica

#29691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vješalica »

jel se more odjaviti katv a ostaviti internet?
crnivrag

#29692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

vješalica wrote:jel se more odjaviti katv a ostaviti internet?
Ne može, analogna TV (odnosno održavanje kablovskog sistema) se naplaćuje svima, jer je nemoguće isporučiti internet uslugu bez priključenja analogne TV, moraš biti spojen na Telemach sistem, jer se usluga interneta isporučuje putem kablovskog sistema.
crnivrag

#29693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dzeko1 wrote:D3GO usluga : ViewRight Plugin nije instaliran.

Browseri Chrome i Edge nisu podržani za rad aplikacije, kao ni 64-bitni browseri (ne miješati ovu informaciju sa 64-bitnim operativnim sistemima).
DON_eARL

#29694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

crnivrag wrote:
dowydyenya wrote:Stvarno Telemach sa cam modulima ste nas vratili u 1970 godine da saltamo kanale i to je to sramot ,pa nemamo ni hebeni podsjetnik da mi se prebaci sa kanala na kanal.
Nažalost dostupnost takvih funkcionalnosti zavisi od samog TV uređaja, jer CAM moduli vrše samo dekodiranje signala, i ne pružaju nikakvu drugu uslugu.

Sve te dodatne usluge se mogu naći na njihovim resiverima, ili na malo skupljim TV uređajima novije generacije.
Uočio sam i ja ovaj problem kod mene na otključanim kanalima. Na SONY TV-u ima mogućnost da se uključi podsjetnik, dok na Panasonicu opcije ni za lijeka. :D

D3v2.0 zakon. :)
crnivrag

#29695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote: Uočio sam i ja ovaj problem kod mene na otključanim kanalima. Na SONY TV-u ima mogućnost da se uključi podsjetnik, dok na Panasonicu opcije ni za lijeka. :D

D3v2.0 zakon. :)
I po mom mišljenju ovo je najjači i najbolji resiver od svih koje su ikada imali u ponudi, zato ga čuvam k'o suho zlato :)

Šteta što više nije dio ponude.
semirsar

#29696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

E bas fino, sad krene jagma za receivere, bice manja guzva za CAMmodule. :mrgreen:
crnivrag

#29697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo čisti primjer da kompanija Zappware svim svojim klijentima isporučuje jednak software za resivere i usluge praćenja sadržaja putem internet platformi, u pitanju je kompanija Bnet iz Hrvatske: http://www.bnet.hr/_upute/asg8100/index.html

Dakle GUI je potpuno identičan.

A putem ovog user interface-a je moguće koristiti i dodatne aplikacije, u ovom slučaju to je Facebook aplikacija: http://www.bnet.hr/_upute/asg8100/index ... 140/zoomed

A evo i još jedan primjer Amis TV kablovski operater iz Slovenije, opet GUI potpuno identičan: http://www.amis.net/web3/files/docs/AMI ... vodila.pdf

Ove informacije su za one koji su tražili da Telemach utječe na izgled GUI-a putem svojih resivera, jer Telemach dobija gotova rješenja za svoje usluge.
NediM17

#29698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Image
Image

:thumbup:
and

#29699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

Telemach wrote:
crnivrag wrote:
Eh ovako je već bolje, hvala Telemach na cjenovniku :D

Usput imate privatnu poruku, da li biste mogli odgovoriti na upit koji sam Vam poslao?
Molimo Vas za malo strpljenja, na sve poruke i upite odgovorićemo u najkraćem roku.
možete nas malo uputiti u vezi web hostinga i mail accounta koji kao imamo u paketu?
crnivrag

#29700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

and wrote: možete nas malo uputiti u vezi web hostinga i mail accounta koji kao imamo u paketu?
Evo ja ću te uputiti, pošto i sam koristim ove dvije usluge i znam kako ide.

Ja sam im prilikom potpisivanja ugovora tražio da mi priključe ove dvije usluge, i na zahtjevu sam naveo email adresu i web adresu koju želim koristiti, a sutradan sam dobio podatke za hosting na mail koji sam ostavio prilikom podnošenja zahtjeva.
Locked