Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I domaći nas handre cijeli život a ne daju ništa...dok ovi barem omogučuju sirotinji da prati iole trend u svijetu.
Ne znam zašto tebe zanima panama i ko je gazda i gdje pare idu...
Zanimaj se da za pretplatu koju plaćaš dobiješ ono što si platio a mani se pračenja ko gdje kome i šta duže ćeš živjeti....
Jesi ti normalan? Naravno da me interesuje gdje porez ide, šta je tebi? Ako te neko "HANDRI" i treba da te handri. Prvo nauči gdje idu slova č i ć pa ćemo raspravljati. Kaže se OmoguĆuju, praĆenja... sad foff.
podsjećamo da je za korisnike čiji je pružatelj usluga telefonije Telemach i MH Company, pozivanje 1360 potpuno besplatno.
Ostalim korisnicima Telemach usluga, koji uslugu fiksne telefonije koriste kod drugog operatera, u cilju smanjenja troška pri pozivanju našeg kontakt centra, sugerišemo da pozivaju broj 033 83 55 55.
Znači mi koji smo uzeli module možemo mahati ušima.
Mnogima ste dali sve kanale na par mjeseci gratis ostalima se uredno naplati.
Imaćemo to u vidu kad istekne ugovor.
Stvarno Telemach sa cam modulima ste nas vratili u 1970 godine da saltamo kanale i to je to sramot ,pa nemamo ni hebeni podsjetnik da mi se prebaci sa kanala na kanal.
dowydyenya wrote:Stvarno Telemach sa cam modulima ste nas vratili u 1970 godine da saltamo kanale i to je to sramot ,pa nemamo ni hebeni podsjetnik da mi se prebaci sa kanala na kanal.
Nažalost dostupnost takvih funkcionalnosti zavisi od samog TV uređaja, jer CAM moduli vrše samo dekodiranje signala, i ne pružaju nikakvu drugu uslugu.
Sve te dodatne usluge se mogu naći na njihovim resiverima, ili na malo skupljim TV uređajima novije generacije.
vješalica wrote:jel se more odjaviti katv a ostaviti internet?
Ne može, analogna TV (odnosno održavanje kablovskog sistema) se naplaćuje svima, jer je nemoguće isporučiti internet uslugu bez priključenja analogne TV, moraš biti spojen na Telemach sistem, jer se usluga interneta isporučuje putem kablovskog sistema.
dowydyenya wrote:Stvarno Telemach sa cam modulima ste nas vratili u 1970 godine da saltamo kanale i to je to sramot ,pa nemamo ni hebeni podsjetnik da mi se prebaci sa kanala na kanal.
Nažalost dostupnost takvih funkcionalnosti zavisi od samog TV uređaja, jer CAM moduli vrše samo dekodiranje signala, i ne pružaju nikakvu drugu uslugu.
Sve te dodatne usluge se mogu naći na njihovim resiverima, ili na malo skupljim TV uređajima novije generacije.
Uočio sam i ja ovaj problem kod mene na otključanim kanalima. Na SONY TV-u ima mogućnost da se uključi podsjetnik, dok na Panasonicu opcije ni za lijeka.
DON_eARL wrote:
Uočio sam i ja ovaj problem kod mene na otključanim kanalima. Na SONY TV-u ima mogućnost da se uključi podsjetnik, dok na Panasonicu opcije ni za lijeka.
D3v2.0 zakon.
I po mom mišljenju ovo je najjači i najbolji resiver od svih koje su ikada imali u ponudi, zato ga čuvam k'o suho zlato
Evo čisti primjer da kompanija Zappware svim svojim klijentima isporučuje jednak software za resivere i usluge praćenja sadržaja putem internet platformi, u pitanju je kompanija Bnet iz Hrvatske: http://www.bnet.hr/_upute/asg8100/index.html
Ove informacije su za one koji su tražili da Telemach utječe na izgled GUI-a putem svojih resivera, jer Telemach dobija gotova rješenja za svoje usluge.
and wrote:
možete nas malo uputiti u vezi web hostinga i mail accounta koji kao imamo u paketu?
Evo ja ću te uputiti, pošto i sam koristim ove dvije usluge i znam kako ide.
Ja sam im prilikom potpisivanja ugovora tražio da mi priključe ove dvije usluge, i na zahtjevu sam naveo email adresu i web adresu koju želim koristiti, a sutradan sam dobio podatke za hosting na mail koji sam ostavio prilikom podnošenja zahtjeva.