Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
smartXL
#29651 Re: Zeničani
Gdje su oni strucnjaci sto su predlagali naizmjenicni saobracaj kroz tunel? Gori su "strucnjaci" iz cesta sto slusaju ove "strucnjake". Mrtvi kolaps saobracaja.
-
slavemaster
#29652 Re: Zeničani
Izgleda udes bio u tunelu
- kamen spoticanja
#29653 Re: Zeničani
malo prije tunelaslavemaster wrote:Izgleda udes bio u tunelu
al i bez toga je katastrofa
sad se iz zenickog pravca ceka cca 1h da samo prodjes kroz tunel
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29654 Re: Zeničani
Neka, neka. Gledajte jest fino kad zaglaviš preko sat vremena u koloni.
Mada, vratit će oni ovo opet na Vranduk, Banloze i Tetovo.
Mada, vratit će oni ovo opet na Vranduk, Banloze i Tetovo.
- Casual's
#29655 Re: Zeničani
Stvarno mi nije jasno što niko ne spominje Mittal za alternativni put?
-
Kralj Tvrtko I.
#29656 Re: Zeničani
Pa normalno je da, kad uvedeš naizmjeničan saobračaj, možeš očekivati i gužvu. Logika. Uvijek jedna strana čeka.
Ono što je dobro, sada auta mogu ako hoće i preko Tetova.
Onako nije bilo izbora.
Onako nije bilo izbora.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29657 Re: Zeničani
Zato što nema apsolutne teorije da bi Indijski gad to dozvolio.Casual's wrote:Stvarno mi nije jasno što niko ne spominje Mittal za alternativni put?
- kamen spoticanja
#29658 Re: Zeničani
dobro je ako ides iz ZepcaKralj Tvrtko I. wrote:Pa normalno je da, kad uvedeš naizmjeničan saobračaj, možeš očekivati i gužvu. Logika. Uvijek jedna strana čeka.
Onako nije bilo izbora.
ako ides iz Zenice onda je zabavno
ali lakse je mom jaranu dzimiju pa je i.meni lakse
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29659 Re: Zeničani
Da sam ti jaran odgovorio bi mi na jedan od 3 ppa koja sam ti slao.kamen spoticanja wrote: ali lakse je mom jaranu dzimiju pa je i.meni lakse
Sad ne moras, bicu trajno banovan za 10ak minuta.
- kamen spoticanja
#29660 Re: Zeničani
halali nisam ih upratioJimmy McNulty wrote:Da sam ti jaran odgovorio bi mi na jedan od 3 ppa koja sam ti slao.kamen spoticanja wrote: ali lakse je mom jaranu dzimiju pa je i.meni lakse
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29661 Re: Zeničani
Kasno Marko na Kosovo stiže 
- kamen spoticanja
#29662 Re: Zeničani
al nemam jaro nista u inboxuJimmy McNulty wrote:Kasno Marko na Kosovo stiže
evo sad sam listao
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29663 Re: Zeničani
Znači brisao si ih, a da nisi ni otvorio 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29664 Re: Zeničani
To je dobro ako je tako, mada cisto sumnjam da Almiju trebaju radnici koji vec godinama ne rade nista drugo osim strajkovanja i sastancenja po halama, kao sto vec rekoh... vidjecemo, slazem se da je sve bolje od ovog kako je sad. Bolje je opet da ima nekoliko desetina plata vise koje ce biti u opticaju u gradu, nego da ih nema.clio_dci120 wrote: Da čitam, ali isto tako rekli su da nastavljaju sa proizvodnjom. Kupili imovinu , naprave novu firmu i radnici nastave raditi, neće ostati bez posla.Ne vjerujem da će obučavati nove radnike, kada mogu ponuditi posao već postojećim.
Pitanje je samo hocce li ostati para za uvezivanja radnog staža, jer nešto mi malo 4 mil da se izmire obaveze prema hipotekarnim povjeriocima i radnicima...
Vjeruj volio bih i ja da u Zenicu ulaze Microsoft ali jbg domet je Almi i bolje i to nego da se nikako ne radi.
-
channel10
#29665 Re: Zeničani
Gdje si belaj pravioJimmy McNulty wrote:Da sam ti jaran odgovorio bi mi na jedan od 3 ppa koja sam ti slao.kamen spoticanja wrote: ali lakse je mom jaranu dzimiju pa je i.meni lakse
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29666 Re: Zeničani
Ma vrijedjao onu francusku botinu iz Rogatice.channel10 wrote: Gdje si belaj pravio?
- ExNihilo
#29667 Re: Zeničani
Rekao insomniji da je duhovna bijeda. Za to se ne dobiva ban nego pohvalnica.

-
enkoo83
#29668 Re: Zeničani
A Boga ti sta lopatasi i sss netrebaju imati dobru platu.90 posto uposlenika na almiju su lopatasi i sss koji nemaju vecu platu od 500km i sad bi se kao Begicima trebao spomenik dignuti sto izrabljuju narodclio_dci120 wrote:Ovdje po komentarima vecine bolje da su ljudi ostali bez posla nego da ih je Almi kupio...
Da je itko htio kupiti tu firmu davno bi je jos 2016 kupio kada su se tražili partneri.
Sve sto sam htio reci je da je bolje da radi i u okviru Almi grupacije nego nikako...i znam masu ljudi sa vas imaju plate oko 1000 i preko sa toplim obrokom na Almiju,ne mozes stvarati sliku o firmi na osnovu placa lopatasa i sss radnika...
-
smartXL
#29669 Re: Zeničani
Nije tacno da NK radnici rade za 500 KM, minimalno je 750 + topli. Iznosite info od prije 10-15 godina.
Generalno, najniža satnica pomocnog radnika je 3.5 KM, mislim da je kod almija 4KM. Racunaj da prosjecno izadju na nekih 210 sati. Na to ide i topli obrok.
Da je malo, jest al jbga.
Generalno, najniža satnica pomocnog radnika je 3.5 KM, mislim da je kod almija 4KM. Racunaj da prosjecno izadju na nekih 210 sati. Na to ide i topli obrok.
Da je malo, jest al jbga.
-
clio_dci120
#29670 Re: Zeničani
Nisam nigdje napisao da lopatasi ne trebaju imati dobru placu.
Volio bih i ja placu od nekoliko milja, ali jbg mog kadra i previse na trzistu, pa nemam...trziste diktira. Ako radnici mog profila imaju malu placu, ne mogu reci da su generalno place u firmi gdje radim lose.
Volio bih i ja placu od nekoliko milja, ali jbg mog kadra i previse na trzistu, pa nemam...trziste diktira. Ako radnici mog profila imaju malu placu, ne mogu reci da su generalno place u firmi gdje radim lose.
-
clio_dci120
#29671 Re: Zeničani
Ma ko hoce neka radnicka prava i uredjen sistem po pitanju radnopravnog statusa, taj zivi u pogresnom gradu i generalno drzavi. Napises nesto realno, svi te ko ose napadnu. A na papiru nas zakon je dobar, barem po mome misljenju, i generalno sudovi su u 99% slucajeva na strani radnika. Sad druga je stvar sto veliki procenat povreda radnih prava kod privatnika i ne zavrsi na sudu iz nama svima dobro poznatih razloga.
Evo imam buraza u kuci, svaki posao koji mu nadjes ne valja, te mala placa, te nece kod privatnika, te ovo, te ono...Ali uredno od roditelja dobiva pa moze izmisljati. Moje misljenje je da je bolje i na Almiju raditi kakva god da je placa, pogotovo u njegovom slucaju gdje ima vss i gdje ne bi slomio ledja, pa skupljati iskustvo i traziti nesto bolje u medjuvremenu. Ali generalno ovdje omladina tek u 30 godinama dobiva prvi posao i ima skroz iskrivljenu sliku o radu i karijeri. Ni ja ne opravdavam ovaj sistem, ni odnos poslodavaca prema radnicima, niti visinu placa, ali bolje raditi bilo sta nego po sjediti u kuci i samo kukati...
Po vecini forumasa bolje da je nastavila imovina Metalnog da propada nego da Almi pokrene posao. Evo vodili su ga slovenci, pa eto gdje su dospjeli...
Evo imam buraza u kuci, svaki posao koji mu nadjes ne valja, te mala placa, te nece kod privatnika, te ovo, te ono...Ali uredno od roditelja dobiva pa moze izmisljati. Moje misljenje je da je bolje i na Almiju raditi kakva god da je placa, pogotovo u njegovom slucaju gdje ima vss i gdje ne bi slomio ledja, pa skupljati iskustvo i traziti nesto bolje u medjuvremenu. Ali generalno ovdje omladina tek u 30 godinama dobiva prvi posao i ima skroz iskrivljenu sliku o radu i karijeri. Ni ja ne opravdavam ovaj sistem, ni odnos poslodavaca prema radnicima, niti visinu placa, ali bolje raditi bilo sta nego po sjediti u kuci i samo kukati...
Po vecini forumasa bolje da je nastavila imovina Metalnog da propada nego da Almi pokrene posao. Evo vodili su ga slovenci, pa eto gdje su dospjeli...
-
giannibelif
#29672 Re: Zeničani
A ko je kreirao taj nakaradni sistem u drzavi generalno ?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29673 Re: Zeničani
Iskreno ja bih vise volio da umrem nego da radim u Almyu, ako dodje do toga da moram kod njih hljeb zaradjivat lagano konopac u ruke i u sumu. Prije toga povest par SDA-ovaca sa sobom 
Jbt, valjda me nece neko prijavit za zaebanciju, gledam ove SDA botove po FB kako su nervozni zadnjih dana, da mi SIPA ne pokuca na vrata
Jbt, valjda me nece neko prijavit za zaebanciju, gledam ove SDA botove po FB kako su nervozni zadnjih dana, da mi SIPA ne pokuca na vrata
-
clio_dci120
#29674 Re: Zeničani
Ah, svi mi, pravnicki receno cinjenjem i necinjenjem. Vlast od 92,medjunarodna zajednica, pa i mi gradjani...giannibelif wrote:A ko je kreirao taj nakaradni sistem u drzavi generalno ?
SDA bot nisam, a eto te isti moj buraz. Da nisi iz Tetova pomislio bih da je on ... Cekaj da te starost pita gdje bila mladost...Sjediti u kuci i nista ne raditi je kaznjavanje samog sebe, pa onda ostalih ukucana...Jimmy McNulty wrote:Iskreno ja bih vise volio da umrem nego da radim u Almyu, ako dodje do toga da moram kod njih hljeb zaradjivat lagano konopac u ruke i u sumu. Prije toga povest par SDA-ovaca sa sobom
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29675 Re: Zeničani
Neka hvala, idi ti radi kod njih, odradio je Dzimke dvaput svoju turu kod privatnika, ne pada mi vise na pamet kad sutra ne bih imao za koricu hljeba. Bolje grob nego rob.