SDP

cadburry

#29651 Re: SDP

Post by cadburry »

kamen spoticanja wrote:
cadburry wrote:Imam osjećaj da ukoliko bi SDP iznio stav da je Radovan Karadžić ratni zločinac, da bi Karadžiću jako skočila popularnost kod Bošnjaka. :-)

u posljednje vrijeme, ljudi u javnom životu se ocjenjuju na način da, ako SDP kaže da ne valja, onda sigurno valja i obrnuto, pa se brane okorjeli kriminalci, ustaše i četnici koje kao takve nazove i SDP.
eee to i jeste ono stio chuturi nase kokosi...brane se neodbranjive stvari onda kad to politicki odgovara onima za koje ko biva navijamo...pa sad crveni bojovnici pljuju vaskovica kao cetnika dok su se u njega zaklinjali kad je ko biva raskrinkavao dodika
u isto vrijeme zeleni ga citiraju jer kao brani njihov interes bez obzira sto su ga zvali cetnikom dok je radio za bakira hadziomerovica i zlatka lagumdziju...
a u konacnici vaskovic je svo vrijeme cetnik samo nase pare trose dresovi drugacijih boja...
i zato smo u klincu i banani i zato nam je socijalna svijest ko kod nojeva,i zato jedino mi za 1. maj krkamo janjetinu kupljenu na kredit
i sto je najgore 98% onih koji na ovom forumu brane i napadaju nemaju apsolutno nikakve direktne koristi od politickih im vodja...imaju samo stetu
Ja sam za varijantu da hvalimo i kritikujemo objektivno ili bar da se suzdržimo od odbrane neodbranjivog. :)

Znam da je SDP uradio dosta sranja, ali nije sve tako crno kako se predstavlja na ovom forumu. SDPovi funkcineri (mislim prije svega na ministre, direktore i druge koji ne spadaju u najuži krug rukovodstva stranke) su uradili jako puno dobrih stvari, koje ću ja nekada napisati na ovom forumu. I dalje smatram da je SDP najbolja skupina na političkoj sceni, kojoj su potrebne određene izmjene u rukovodstvu, u odnosima s javnošću i u odlučnosti za borbu protiv korupcije i nepotizma. Ali u svakom slučaju, sranja SDPa ne planiram braniti.
Shahab

#29652 Re: SDP

Post by Shahab »

SDA u potpunosti podržava borbu protiv organiziraog kriminala i korupcije, ali osuđuje montirane procese koji su obilježili sve periode udbaške vladavine SDP-a.

Ukoliko se SDP istinski želi obračunati s korupcijom i kriminalom, neka onda objasne zašto je zaustavljena istraga u slučaju Reket?

Kako se u JP Autoceste FBiH (gdje je Nermin Nikšić imenovao svoga brata za izvršnog direktora) kada od zatvaranja međunarodnog tendera i objave rezultata do potpisivanja ugovora cijena projekta poraste za 14 miliona KM)?

Šta je sa JP Elektroprivreda BiH i nelegalnom prodajom viškova električne energije te javnosti dostupnim i dokumentiranim informacijama da je Damir Fazlić u kešu isplatio Zlatka Lagumdžiju na ime dobro obavljenog posla s beogradskim Rudnapom?

Šta je sa aferom namještanja tenderda u BH Telecomu čiji su akteri SDP-ovci, a jedan od njih i izvršni direktor koji ima falsificiranu doktorsku disretaciju gdje je mentor bio niko drugi nego Zlatko Lagumdžija?

Šta je sa aferom FEROELEKTRO i brojnim drugim aferama i aferimima?

Vrhunac kriminalnog djelovanja Lagumdžijinog SDP-a je sastanak Zlatka Lagumdžije s Naserom Keljmendijem koji je zbog svojih kriminalnih aktivnosti međunarodnih razmjera uvršten na crnu listu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Rezultati tih Lagumdžijinih kontakata su javnosti dobro poznati - Fahrudin Radončić, zajednički prijatelj i poslovni partner Nasera Keljmendija i Zlatka Lagumdžije, postao je ministar sigurnosti BiH!

Sve dok SDP prikriva vlastiti kriminal, zbog čega sve više čestitih ljudi napušta Lagumdžijinu partiju, a montiranim procesima pokušava stvoriti privid borbe protiv korupcije, SDA će se boriti protiv njihovih udbaško-staljinističkih metoda i na to upozoravati bh. javnost.
Koruptokracija je potpuno izgubila svaki osjećaj za realnost. Ušli su u fazu totalnog međusobnog sukoba do istrebljenja. Kada ste čuli bilo kakvo saopćenje koje se odnosi na stvarne probleme građana, ekonomske i socijalne prirode? Sulejmana Tihića koji živi u stanu vrijednom 1 milion eura u Importane centru, a koji su mu kupili privilegovani dobavljači BH Telekoma, koji BH Telekomu, stvar vrijednu 1 Km prodaju za 50 Km, ne zanimaju problemi običnog građana. On protiv SDP-a, vodi rat za resurse poput lukrativnih direktorskih pozicija koji osiguravaju korupciju i nepotizam. Svi ljudi kojima je stalo do boljeg stanja u našem društvu trebaju pozdraviti ovakav razvoj situacije. Kako se budu bližili izbori, ovaj obračun će se sve više radikalizovati. NIJE ISKLJUČEN NI ORUŽANI SUKOB U MAFIJAŠKOM STILU....SAČEKUŠE, ZASJEDE....
cadburry

#29653 Re: SDP

Post by cadburry »

Koja skupina budalaština i laži je ovo saopćenje SDA. :-)

Eto oni znaju s kim se i kada sreće Lagumdžija. A o glupostima u vezi BH Telecoma, krave muzare SDA i Feroelektra, čijom privtaizacijom je uništen jedan gigant, a SDAovci na čelu sa Desnicom uvećali svoje bogatstvo za koji miliončić, ne treba ni pominjati.

Aferu "Reket" je Tužilaštvo proglasilo montiranim procesom, a kasnije SDA parlamentarci usvojili izvještaj Tužilaštva, potvrdivši da je to ok. :-) A nije ni čudno da je tako, kada je jedini dokaz bila izjava uglednog člana SDA.
cadburry

#29654 Re: SDP

Post by cadburry »

Shahab wrote:
cadburry wrote: Za nas, članove SDP-a na dnu partijske hijerarhije, bez ambicija za direktnim ulaskom u politiku, pravi izbori su 2015., a ne 2014. ;-) A neka stroga partijska disciplina u SDPu je uvriježen mit u narodu i bude smiješno kada neko ko nije član SDPa i nema ambicija da postane, kritikuje način na koji Lagumdžija rukovodi partijom.

Lagumdžija je odgovoran u političkom smislu građanima BiH kao ministar i kao "politički lider" (što je idiotluk nametnut od međunarodne zajednice, kreiranjem n-torki), a njegovo djelovanje u menadžerskom smislu unutar partije ostavite nama članovima.
Ti si OK osoba. Prilično kulturno i intelektualno zastupaš svoje stavove. Odgovornost intelektualaca jeste da vrate kriterij istine u debatu. Nema potrebe za radikalizacijom između političkih neistomišljenika. Ima u SDP-u dosta progresivnih i kvalitetnih ljudi na srednjem i nižem nivou. Možda najviše od svih stranaka.Iz vrha SDP-a osobno cijenim Besimu Borić.
Hvala ti. Zbog toga ustrajno težim promjenama u SDP-u i odbrani SDP-a od laži i insinuacija i složim se sa svakom argumentovanom kritikom članova, funckionera i čelnika SDP-a. :)
cadburry

#29655 Re: SDP

Post by cadburry »

Corto Maltese wrote: Ništa neuobičajeno. SDP prolazi kroz ono kroz šta prolazi svako ko pređe na tamnu stranu.
Ali ne brini, taj period kratko traje. Nakon narednih izbora, na stavove SDP BiH se više uopšte neće reagovati. Osim kroz kakav vic, šalu, pošalicu.
Corto Maltese wrote:
cadburry wrote: Za nas, članove SDP-a na dnu partijske hijerarhije, bez ambicija za direktnim ulaskom u politiku, pravi izbori su 2015., a ne 2014. ;-)
Znamo. Damir nas je već obavijestio da je partija važnija od države.
Corto, cijenim tvoj doprinos misiji nametanja teze "Sve stranke su iste, ali samo jedna je garant odbrane i opstanka BiH i Bošnjaka", ali ti iskreno želim neuspjeh u tome. :)

Iako smatram da si pametan (ali zlonamjeran) dečko, pojasnit ću ti šta sam htio reći: ja smatram da niti jedna druga stranka osim SDPa (izuzetak je i Naša stranka, ali oni su još slabi) ne može donijeti progres ovom društvu, a budući da mi je jasno da SDP ide u opoziciju 2014., smatram da ti izbori neće donijeti ništa dobro. Sa druge strane, smatram i da SDP ovakav kakav je ne može donijeti progres društvu, pa zbog toga sa nadom isčekujem unutarstranačke izbore 2015. Sad jasno šta sam htio reći? :
cadburry

#29656 Re: SDP

Post by cadburry »

Istrajavati na rješavanju problema u oblasti rada i socijalne politike
Image

Socijaldemokratska partija BiH traži od svih svojih kadrova u izvršnoj vlasti i zastupnika i zastupnica u parlamentima da istrajavaju na rješavanju dugogodišnjih nagomilanih problema iz oblasti i rada i socijalne politike, kršenja radničkih prava.

I ne samo da istrajavaju na tome nego da imaju jedan proaktivan odnos kad je u pitanju rješavanje svih ovih problema.

Kazala je ovo danas na pres-konferenciji u Sarajevu predsjednica Foruma sindikalnih aktivista/aktivistica SDP-a BiH Besima Borić o temi "podrška SDP-a sindikalnim organizacijama i radničkoj kategoriji u ostvarivanju njihovih prava“.

Borić ističe da SDP traži jedan aktivan političko-sindikalni dijalog na rješavanju ovih problema.

Kada govorimo o rješavanju ovih pitanja, to se posebno odnosi na donošenje seta zakona iz oblasti rada i socijalne politike koji su negdje "zaglavljeni“ u parlamentarnoj proceduri ili su u pripremi, a koji bi uveliko donijeli rješavanje ovih problema bilo da je riječ o novim zakonskim rješenjima ili o izmjenama postojećih - kazala je Borić.

Misli prije svega na zakon o radu, zakon o zaštiti na radu, o inspekcijama, zakon o štrajku, zakon o prekršajima i jedan koji je u pripremi, za SDP vrlo značajan, zakon o uvezivanju staža radnicima.

Kada je u pitanju zakon o radu, Borić je kazala da je provedena parlamentarna procedura i javna rasprava te je "dato niz dobrih, kvalitetnih zakonskih rješenja za ukupno novi zakon o radu“.

Međutim, pojavio se problem nakon javnih rasprava o nekim rješenjima koja su ponuđena u prijedlogu zakona, a tiču se trajanja kolektivnoga ugovora. Pojavili su se problemi koji su ustvari pokazali nesuglasje dvaju socijalnih partnera - poslodavaca i sindikata. Mi u SDP-u želimo poručiti da nećemo prihvatiti nikakvo rješenje koje ide na štetu radnika, odnosno da tražimo od socijalnih partnera da vode dijalog i da zajedno u tom tripartitnom dijalogu se pronađu adekvatna rješenja koja neće nikoga ošteti, a naročito neće ići na štetu radnika - potcrtala je Borić.

Istaknula je da je jako bitno da sindikati rade na svom jačanju, na vraćanju povjerenja članstva u sindikat kao organizaciju koja može rješavati ili rješava njihova pitanja.

To je nešto čime bi oni trebali da se pozabave idući ususret novom zakonu o radu. Što se nas u SDP-u tiče, jako smo zainteresirani za jačanje sindikata kao socijalnog partnera. Samo jaki sindikati mogu ostvariti pravi uticaj i nuditi rješenja koja onda u dijalogu vlast treba da prihvati - kazala je Borić.

Navela je i aktivnost koja je, kako je kazala, vrlo značajna i koju je premijer Nermin Nikšić započeo prije nekoliko mjeseci, a riječ je o uvezivanju radnog staža.

Mi afirmišemo ovu aktivnost premijera Nikšića i u SDP-u insistiramo da se istrajava na tome - kazala je Borić.

Generalna sekretarka Foruma sindikalnih aktivista/aktivistica SDP-a BiH Emina Abrahamsdotter je kazala da je u našoj zemlji ugroženo pravo na sindikalno organizovanje, posebno u privatnom sektoru.

Sindikalno organizovanje je postalo privilegija zaposlenih u administraciji, na nekim sigurnom radnim mjestima, dok radnici i radnice u privatnom sektoru iz straha i raznih pritisaka se ne usuđuju često ni na taj korak. Znamo da je sindikalno organizovanje osnovno ljudsko pravo. Zbog toga pozivamo i vlasti i sindikate i poslodavce da zajednički radimo na tome da kreiramo ambijent u kojem će biti moguće, normalno, realno organizovati se u sindikat - kazala je Abrahamsdotter.
:thumbup: za rad na rješavaju pitanja radnika!
Co0l

#29657 Re: SDP

Post by Co0l »

Kolaps sistema: Od jutros u FBiH nije moguće uraditi tehnički pregled vozila

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kolaps-s ... /130503096
Hoce to kad se poslovi daju pogodnim a ne strucnim.
Shahab

#29658 Re: SDP

Post by Shahab »

cadburry wrote:
Istrajavati na rješavanju problema u oblasti rada i socijalne politike
Image

Socijaldemokratska partija BiH traži od svih svojih kadrova u izvršnoj vlasti i zastupnika i zastupnica u parlamentima da istrajavaju na rješavanju dugogodišnjih nagomilanih problema iz oblasti i rada i socijalne politike, kršenja radničkih prava.

I ne samo da istrajavaju na tome nego da imaju jedan proaktivan odnos kad je u pitanju rješavanje svih ovih problema.

Kazala je ovo danas na pres-konferenciji u Sarajevu predsjednica Foruma sindikalnih aktivista/aktivistica SDP-a BiH Besima Borić o temi "podrška SDP-a sindikalnim organizacijama i radničkoj kategoriji u ostvarivanju njihovih prava“.

Borić ističe da SDP traži jedan aktivan političko-sindikalni dijalog na rješavanju ovih problema.

Kada govorimo o rješavanju ovih pitanja, to se posebno odnosi na donošenje seta zakona iz oblasti rada i socijalne politike koji su negdje "zaglavljeni“ u parlamentarnoj proceduri ili su u pripremi, a koji bi uveliko donijeli rješavanje ovih problema bilo da je riječ o novim zakonskim rješenjima ili o izmjenama postojećih - kazala je Borić.

Misli prije svega na zakon o radu, zakon o zaštiti na radu, o inspekcijama, zakon o štrajku, zakon o prekršajima i jedan koji je u pripremi, za SDP vrlo značajan, zakon o uvezivanju staža radnicima.

Kada je u pitanju zakon o radu, Borić je kazala da je provedena parlamentarna procedura i javna rasprava te je "dato niz dobrih, kvalitetnih zakonskih rješenja za ukupno novi zakon o radu“.

Međutim, pojavio se problem nakon javnih rasprava o nekim rješenjima koja su ponuđena u prijedlogu zakona, a tiču se trajanja kolektivnoga ugovora. Pojavili su se problemi koji su ustvari pokazali nesuglasje dvaju socijalnih partnera - poslodavaca i sindikata. Mi u SDP-u želimo poručiti da nećemo prihvatiti nikakvo rješenje koje ide na štetu radnika, odnosno da tražimo od socijalnih partnera da vode dijalog i da zajedno u tom tripartitnom dijalogu se pronađu adekvatna rješenja koja neće nikoga ošteti, a naročito neće ići na štetu radnika - potcrtala je Borić.

Istaknula je da je jako bitno da sindikati rade na svom jačanju, na vraćanju povjerenja članstva u sindikat kao organizaciju koja može rješavati ili rješava njihova pitanja.

To je nešto čime bi oni trebali da se pozabave idući ususret novom zakonu o radu. Što se nas u SDP-u tiče, jako smo zainteresirani za jačanje sindikata kao socijalnog partnera. Samo jaki sindikati mogu ostvariti pravi uticaj i nuditi rješenja koja onda u dijalogu vlast treba da prihvati - kazala je Borić.

Navela je i aktivnost koja je, kako je kazala, vrlo značajna i koju je premijer Nermin Nikšić započeo prije nekoliko mjeseci, a riječ je o uvezivanju radnog staža.

Mi afirmišemo ovu aktivnost premijera Nikšića i u SDP-u insistiramo da se istrajava na tome - kazala je Borić.

Generalna sekretarka Foruma sindikalnih aktivista/aktivistica SDP-a BiH Emina Abrahamsdotter je kazala da je u našoj zemlji ugroženo pravo na sindikalno organizovanje, posebno u privatnom sektoru.

Sindikalno organizovanje je postalo privilegija zaposlenih u administraciji, na nekim sigurnom radnim mjestima, dok radnici i radnice u privatnom sektoru iz straha i raznih pritisaka se ne usuđuju često ni na taj korak. Znamo da je sindikalno organizovanje osnovno ljudsko pravo. Zbog toga pozivamo i vlasti i sindikate i poslodavce da zajednički radimo na tome da kreiramo ambijent u kojem će biti moguće, normalno, realno organizovati se u sindikat - kazala je Abrahamsdotter.
:thumbup: za rad na rješavaju pitanja radnika!
Osnovno pitanje za društvo jeste kako otvoriti novih 35 000 SAMOODRŽIVIH radnih mjesta u FBiH. Prema nekim projekcijama to bi bilo dostatno za stabilizaciju ekonomskog sistema. kada kažem samoodrživa mislim na radna mjesta koja opstaju u tržišnim uvjetima, dakle radna mjesta koja proizvode robe i usluge, konkurentne na tržištu.
Corto Maltese

#29659 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

cadburry wrote: (B)ja smatram da niti jedna druga stranka osim SDPa (izuzetak je i Naša stranka, ali oni su još slabi) ne može donijeti progres ovom društvu, a budući da mi je jasno da SDP ide u opoziciju 2014., smatram da ti izbori neće donijeti ništa dobro. Sa druge strane, (A)smatram i da SDP ovakav kakav je ne može donijeti progres društvu
Ne može niko osim SDP, ali ne može ni SDP!? Ti si veći pesimista od mene.
U svakom slučaju, nisi jedini koji je upao u proturječje koje se očituje u gornjim rečenicama. To proturječje je plod jedne zablude zbog koje je potrebno neprestano objašnjavati da trenutno u Bosni i Hercegovini djeluje SDP BiH koji je ovakav kakav je, dakle B. A ti bi da mu halališ grijehe na račun nekon nepostojećeg SDP BiH, dakle A, koji spada u domen lijepih želja i vlažnih snova. U stvari, može se i halaliti, ali to onda spada pod podforum Religija, a ne Politika.
Last edited by Corto Maltese on 03/05/2013 21:05, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#29660 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

cadburry wrote:
kamen spoticanja wrote:
cadburry wrote:Imam osjećaj da ukoliko bi SDP iznio stav da je Radovan Karadžić ratni zločinac, da bi Karadžiću jako skočila popularnost kod Bošnjaka. :-)

u posljednje vrijeme, ljudi u javnom životu se ocjenjuju na način da, ako SDP kaže da ne valja, onda sigurno valja i obrnuto, pa se brane okorjeli kriminalci, ustaše i četnici koje kao takve nazove i SDP.
eee to i jeste ono stio chuturi nase kokosi...brane se neodbranjive stvari onda kad to politicki odgovara onima za koje ko biva navijamo...pa sad crveni bojovnici pljuju vaskovica kao cetnika dok su se u njega zaklinjali kad je ko biva raskrinkavao dodika
u isto vrijeme zeleni ga citiraju jer kao brani njihov interes bez obzira sto su ga zvali cetnikom dok je radio za bakira hadziomerovica i zlatka lagumdziju...
a u konacnici vaskovic je svo vrijeme cetnik samo nase pare trose dresovi drugacijih boja...
i zato smo u klincu i banani i zato nam je socijalna svijest ko kod nojeva,i zato jedino mi za 1. maj krkamo janjetinu kupljenu na kredit
i sto je najgore 98% onih koji na ovom forumu brane i napadaju nemaju apsolutno nikakve direktne koristi od politickih im vodja...imaju samo stetu
Dakle onaj zastrašujući format emisije 60 minuta u kojem je četnički reporter slobodan vaskovic bio udarna igla je bio ok i progresivan ili ga je trebalo pljuvati gromoglasno?
Ja sam za varijantu da hvalimo i kritikujemo objektivno ili bar da se suzdržimo od odbrane neodbranjivog. :)

Znam da je SDP uradio dosta sranja, ali nije sve tako crno kako se predstavlja na ovom forumu. SDPovi funkcineri (mislim prije svega na ministre, direktore i druge koji ne spadaju u najuži krug rukovodstva stranke) su uradili jako puno dobrih stvari, koje ću ja nekada napisati na ovom forumu. I dalje smatram da je SDP najbolja skupina na političkoj sceni, kojoj su potrebne određene izmjene u rukovodstvu, u odnosima s javnošću i u odlučnosti za borbu protiv korupcije i nepotizma. Ali u svakom slučaju, sranja SDPa ne planiram braniti.
kamen spoticanja

#29661 Re: SDP

Co0l wrote:

Ili recimo ovakvi biseri...to su valjda ti potezi koji ce donijeti progres...
wolf07

#29662 Re: SDP

Post by wolf07 »

Ima istine u ovome sto kazes da veliki broj ljudi jednostavno razmislja po rezonu - samo nek' je suprotno od onog sto kaze SDP! Ja imam osjecaj da nije u pitanju neka patoloska mrznja spram SDP-a nego stupidne izjave da je "partija vaznija od drzave", nevidjena najezda SDP rodbine na sve pozicije u drzavi, saginjanje glave pred Dodikom, uvlacenje u supak HDZ-ovima, koaliranje sa SBB-om i podupiranje Fahrinog sjedanja na stolicu ministra za sigurnost :-), prihvatanje svega sto nam namece srpsko-hrvatski lobi a sto je u pravilu stetno po interese BiH.

A sad sto se tice Karadzica! Sta bi bilo kad bi bilo! Prije svega da li je neko cuo Lagumdziju da kaze kako su Radovan ili Ratko ratni zlocinci??? Ja znam da je govorio za Aliju da je star, da treba da ide iz politike i tome sl. ali nisam recimo nikad cuo da kaze da je Karadzic zlocinac, zanimljivo!
cadburry

#29663 Re: SDP

Post by cadburry »

kamen spoticanja wrote:
Co0l wrote:

Ili recimo ovakvi biseri...to su valjda ti potezi koji ce donijeti progres...
OK, ovo je jedan primjer. Na ovoj i prethodnoj stranici imaš 3-4 pozitivna primjera djelovanja SDPa.

Ako se radi o pronevjeri para, korupciji i sl., nadam se da će ministar, Enver Bijedić, završiti u zatoru, i to bih volio još za vrijeme vladavine SDP-a, a ako ne, onda kada SDP ode u opoziciju.

Ali isto tako postoji mogućnost da je jednostavno kriv Zakon o javnim nabavkama, koji tjera svaki organ uprave da izabere najjeftinijeg ponuđača, pa da je ova firma jednostavno bila najjeftinija.
kamen spoticanja

#29664 Re: SDP

Tako kazu i zeleni...kriv je zakon jer je sve po zakonu...
A u biti zlatko je posao dao svom jaranu filipovicu koji je tri dana prije osnivao firmu...nema bijedic s tim nikakve veze
cadburry

#29665 Re: SDP

Post by cadburry »

kamen spoticanja wrote:Tako kazu i zeleni...kriv je zakon jer je sve po zakonu...
A u biti zlatko je posao dao svom jaranu filipovicu koji je tri dana prije osnivao firmu...nema bijedic s tim nikakve veze
Ma ja tebi kažem da ima pregršt pozitivnih primjera rada SDP-ovih funkcionera.

A za ovaj slučaj stvarno ne znam. Zakon je loš (SDP nije učestvovao u njegovom donošenju), mada ne znam ni kako bi se mogao poboljšati (zato se ja ne bavim politikom). Ako je prekršen zakon, Bijedić treba u zatvor, a ne Lagumdžija, jer Bijedić krši zakon. A mislim da Zakon nije prekršen.

I da, provjerih na internetu, firma je osnovana 9 godina prije ugovaranja ovog posla, a ne tri dana.
kamen spoticanja

#29666 Re: SDP

cadburry wrote:
kamen spoticanja wrote:Tako kazu i zeleni...kriv je zakon jer je sve po zakonu...
Ma ja tebi kažem da ima pregršt pozitivnih primjera rada SDP-ovih funkcionera.

A za ovaj slučaj stvarno ne znam. Zakon je loš (SDP nije učestvovao u njegovom donošenju), mada ne znam ni kako bi se mogao poboljšati (zato se ja ne bavim politikom). Ako je prekršen zakon, Bijedić treba u zatvor, a ne Lagumdžija, jer Bijedić krši zakon. A mislim da Zakon nije prekršen.

I da, provjerih na internetu, firma je osnovana 9 godina prije ugovaranja ovog posla, a ne tri dana.
To tri dana je figurativno...kazem ti ako je kriv zakon onda sda nista nije kriva...i problem nije toliko sto su svojima dali posao problem je sto svoji nisu imali kapacitet pa je jedno vrijeme sljakalo tako sto su posao radili dosadasnji izvodjaci IPI iz zenice (koji su btw firma koju je napravila sda tj rahmetlija hadzipasic) i nesto malo neka firma iz sirokog brijega a zlatkovi su kupili kajmal...e sad na kraju su probali sami i puklo je...
Ennaa

#29667 Re: SDP

Post by Ennaa »

Mi smo svjesni kako mnogi od njih na ovaj način vraćaju usluge za zapošljavanje najbližiih članova porodice u javna preduzeća kojima drma SDA i razni Zukići. Ipak, moraju biti svjesni da istina uvijek nađe put do ušiju onih koji je žele čuti, pa ni ovaj slučaj neće biti izuzetak.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29668 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Đandari kako vam je koalicioni partner Živko pomilko.....jestel mu barem VIP ćeliju dali sa zlatnim rešetkama?
de balzac

#29669 Re: SDP

Post by de balzac »

JoseMujica wrote:Đandari kako vam je koalicioni partner Živko pomilko.....jestel mu barem VIP ćeliju dali sa zlatnim rešetkama?
ne vjerujem, ali su mu zato vjerovatno "advokati" poslali zlatnu kašiku :wink:
cadburry

#29670 Re: SDP

Post by cadburry »

Vlada FBiH predstavlja rezultate plana za borbu protiv korupcije

Tim za monitoring i koordinaciju provođenja Općeg plana Vlade Federacije BiH u borbi protiv korupcije, danas će u Sarajevu održati prezentaciju rezultata projekta i edukacije kontakt osoba za provođenje ovog plana.

O oblicima i dosadašnjim efektima uzajamne saradnje Vlade FBiH i Vlade Velike Britanije na planu borbe protiv korupcije ovom prilikom govorit će premijer FBiH Nermin Nikšić i ambasador Velike Britanije u BiH Nigel Casey.

Prezentacija će biti održana u hotelu Evropa, a početak je planiran u 10 sati.

U cilju stvaranja sveobuhvatnog okvira za provođenje antikorupcijskih aktivnosti, Vlada Federacije BiH je 8. maja 2012. godine donijela Opći plan u borbi protiv korupcije i formirala Tim za monitoring i koordinaciju provođenja plana kako bi se on mogao implementirati na sistematičan način.

Jedna od aktivnosti koja se trenutno implementira jeste projekt pod nazivom "Podrška Vladi Federacije BiH u suprotstavljanju korupciji putem izrade i implementacije operativnih antikorupcijskih planova i programa edukacije", koji je u direktnoj funkciji provođenja Općeg plana borbe protiv korupcije.

Projekt implementira nevladino udruženje Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu u saradnji s Vladom Federacije BiH i uz finansijsku podršku Vlade Velike Britanije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /130506004
Banksy

#29671 Re: SDP

Post by Banksy »

cadburry wrote:
Vlada FBiH predstavlja rezultate plana za borbu protiv korupcije

Tim za monitoring i koordinaciju provođenja Općeg plana Vlade Federacije BiH u borbi protiv korupcije, danas će u Sarajevu održati prezentaciju rezultata projekta i edukacije kontakt osoba za provođenje ovog plana.

O oblicima i dosadašnjim efektima uzajamne saradnje Vlade FBiH i Vlade Velike Britanije na planu borbe protiv korupcije ovom prilikom govorit će premijer FBiH Nermin Nikšić i ambasador Velike Britanije u BiH Nigel Casey.
:lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29672 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ovo nije ni za smijeha, ni za suza....ovo je sado-mazo perverzija Markiza de treNerka...očekujem žurno da Markiz de treNerko formira i Agenciju za borbu protiv nepotizma, đe bi direktori mogli biti još koji brat ili sestra ako ih ima :lol:
ultima_palabra

#29673 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

:suplja:
novi.dan.nova.nafaka

#29674 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

treNerka aka Dobro ga je imati za brata zvani Lubenica, Damke Reket aka Alija Goro i ekipa... :-D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/363 ... _goro.html
cadburry

#29675 Re: SDP

Post by cadburry »

Šegačite se vi do sutra, ali mi smo nedavno vidjeli najveću antikorupcionu akciju u zadnjih 10 godina sigurno.

A drug treNerka ima pečat da je pošten. :mrgreen: (što govori kakvi su nam zakoni zapravo)
Post Reply