Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Dugarry

#29651 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

Danguba wrote: 07/09/2025 14:23
Dugarry wrote: 07/09/2025 14:05 Adis je najbolje objasnio razloge za poraz.

Slobodna bacanja
Los skok u odbrani
Povreda Robersona

Nema dalje
Kako nema dalje, vazda gubimo zato sto puno grijesimo a ne zato sto je protivnik jak.
U sportu grijese svi.

Bacanja lose izvodimo i to je to.
Sto se skoka tice, tu smo mogli bolje odraditi. Od selektora do igraca.
canvra888

#29652 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Edin H. wrote: 07/09/2025 14:30
hrasno38 wrote: 07/09/2025 14:25
Edin H. wrote: 07/09/2025 13:49 Musina odluka da se sada operiše i i FIBA-na u vezi Garze su nas koštale medalje.
Musa se morao sad operisat jer su mu se pojavili snazni bolovi
S obzirom da je potpisao novi ugovor i da se naravno očekuje da bude zdrav za početak čisto sumnjam da je to slučaj.

Uvijek se svede na Asmirove riječi: “Šta im je, ja od ovoga živim.”: :D
Treba se pustiti sumnjičenja i dati benefit of doubt igraču koji je pod injekcijama igrao za reprezentaciju.
Edin H.

#29653 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Leopard_SA wrote: 07/09/2025 14:29
hrasno38 wrote: 07/09/2025 14:28 60,9% sto je veoma lose
Ocajno, protiv Poljske nam je procenat i bio ok koliko toliko. Protiv Spanije i Italije, ne daj Bože da se ponovi. Nerealno
Rekoh ranije Juka bi trebao razgovarati sa Ratkom Radovanovićem da sazna kako je onoliki čovijek uspio da popravi slobodna od očajnih do solidnih.
Edin H.

#29654 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

canvra888 wrote: 07/09/2025 14:32
hrasno38 wrote: 07/09/2025 14:25

Musa se morao sad operisat jer su mu se pojavili snazni bolovi
S obzirom da je potpisao novi ugovor i da se naravno očekuje da bude zdrav za početak čisto sumnjam da je to slučaj.

Treba se pustiti sumnjičenja i dati benefit of doubt igraču koji je pod injekcijama igrao za reprezentaciju.
Puno je tu novaca.

Razumljivo jeste, ali ne treba biti ni naivan.
Moenx

#29655 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Moenx »

Edin H. wrote: 07/09/2025 13:49 Musina odluka da se sada operiše i i FIBA-na u vezi Garze su nas koštale medalje.
Koja su Vaša očekivanja od kval za svj prvenstvo
Cime raspolazemo mi cime Srbi i Turci
Nema Jokica Nurkica Senguna
Dosta tima naseg igra u Dubaiju doduse sa evropskom konkurencijom
Da li ce se Halilovic Musa oporaviti
Da li ce se Robertson odazivati i da li ce Garza dobiti pasos ali i on je NBA
insaneinthebrain

#29656 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

LSD wrote: 07/09/2025 14:13 Image
Ben Simons BH reprezentacije. Pa sutaj jadan ne bio :-)
skrbavi-admin

#29657 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by skrbavi-admin »

hvala im......
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#29658 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Moenx wrote: 07/09/2025 14:34
U tim kvalifikacijama idu dalje 3/4 reprezentacije i bar u ovim prvim kvalifikacijama cisto sumnjam da ce igrati iko i iz NBA i Eurolige izuzev ako se FIBA nesto ne dogovri sa euroligom tako da cemo se morati osloniti na mnoge druge igrace koji do sada nisu imali priliku. Najvaznije je dobiti obe utakmice protiv Svicarske i kuci makar jednu od dvije protiv Turske i Srbije. Mislim da je Roberson sa ovim EP zavrsio karijeru u reprezentaciji a isto tako mislim i da Castaneda nece igrati i da cemo morati traziti novog igraca. E sad posto Dubai ima ogroman fond igraca a na celu Dubaia je sarajlija moguce vrlo lako da pusti Musu i Kamenjasa
canvra888

#29659 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Edin H. wrote: 07/09/2025 14:34
canvra888 wrote: 07/09/2025 14:32

Puno je tu novaca.

Razumljivo jeste, ali ne treba biti ni naivan.
Ne treba biti ni sumnjičav i poletan sa potvorama. Ogriješi se čovjek. A ugovor je svakako potpisan, novci nigdje ne bi išli.
Distortion

#29660 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Distortion »

Kad ti se ukaze prilika da prođeš među 8 najboljih onda nema prostora za tremu i sakrivanje. @LSD je dobro izdvojio img gdje Kamenjas dobio odlicnu loptu i otvoren prostor prema kosu i on nesto improvizuje i vraca se nazad umjesto da postigne 2 poena i odemo na +7.

Juka i Robertson nisu mogli sami, pogotovo na kraju kad se Joe povrijedio. Atic cijelo vrijeme igra odlicno i onda nestaje u ovoj utakmici, pa ni pokusao nije sutnut 3 poena u drugom poluvremenu.

Ovi blokovi su nam pravili probleme i kod preuzimanja nismo imali rjesenja jer je reket bio prazan pa su nam i skakali. Kamenjas i Alibegovic jednostavno nisu odigrali ni blizu sto ovakva utakmica trazi. Trebao nam je bar jos raspolozen Atic da do kraja pariramo jer je on sve ove utakmice igrao odlicno.

Sudije su nas kulturno povalile u ovoj utakmici.

Nismo imali snage i dovoljno sirine u ekipi sto su protivnici iskoristili. Kako god, za nas je ovo veliki uspjeh.
baxus

#29661 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by baxus »

Al ih je Kameni poslao po ćevape 😁
Leopard_SA

#29662 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Leopard_SA »

Edin H. wrote: 07/09/2025 14:32 Rekoh ranije Juka bi trebao razgovarati sa Ratkom Radovanovićem da sazna kako je onoliki čovijek uspio da popravi slobodna od očajnih do solidnih.
Ma samo vjezba, vjezba i opet vjezba. Nisu se ni Doncic i Curry rodili sa svojim suterskim sposobnostima nego su vjezbali do iznemoglosti. Isto kao Radovanovic. Musa je prosle sezone zbog trejda i povrede ispao iz forme. Vidjelo se to na prvim utakmicama, vremenom je i slobodna popravio, ali ne dovoljno da popravi generalno ocajan postotak slobodnih
atmel

#29663 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by atmel »

Gegić par lopti prodao, izmašivao se trice. Čak i prošlu tekmu se je lomio rezultat sa Gruzijom zbog njega.
Tip par uzastopni akcija ili maši trojku ili izgubi loptu u dodavanju.

Lazić dva puta na trojki sam i fula, čak drugu trojku dok je pucao promaši i obruč. Odbrana katastrofa.
Alibegovića neću komentarisati jer je bio ozlijeđen ali ni prijašnje utakmice nije šta pokazao,.
Atić je iznad ovih gore Jordan..tip barem nešto uradi.
Kamenjaš se krio cijelu utakmicu, stoji slobodan i ne smije pucati.
Nurkić ne može sam...zadnje tri utakmice dokazao zasto je NBA igrač.
Roberson se probudio u zadnjim utakmicama, šteta zbog ozljede.
Vrabac talašika, sam na trici i tačno čeka Poljaka da dodje do njega da ne puca trojku. Danas je čak i odbranu igrao slabo.
Sve u svemu dali su maksimum.. čestitke selektoru, timu i igračima.
no_sekirli

#29664 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by no_sekirli »

Nazalost, ne mogu 2 igraca protiv cijele poljske repke, plus ocajna slobodna i to je to.

Steta za Musu, da je igrao, pregazili bi Poljake.
Dugarry

#29665 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

hrasno38 wrote: 07/09/2025 14:54
U tim kvalifikacijama idu dalje 3/4 reprezentacije i bar u ovim prvim kvalifikacijama cisto sumnjam da ce igrati iko i iz NBA i Eurolige izuzev ako se FIBA nesto ne dogovri sa euroligom tako da cemo se morati osloniti na mnoge druge igrace koji do sada nisu imali priliku. Najvaznije je dobiti obe utakmice protiv Svicarske i kuci makar jednu od dvije protiv Turske i Srbije. Mislim da je Roberson sa ovim EP zavrsio karijeru u reprezentaciji a isto tako mislim i da Castaneda nece igrati i da cemo morati traziti novog igraca. E sad posto Dubai ima ogroman fond igraca a na celu Dubaia je sarajlija moguce vrlo lako da pusti Musu i Kamenjasa
Nije cilj samo proci prvu grupu, nego i drugi. Za to nam trebaju pobjede kuci protiv Srbije i Turske. Mislim da sve ispod toga nece biti dovoljno.
kakotakonikako

#29666 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakotakonikako »

Danas nam je itekako falio Musa.

:bih:
Leopard_SA

#29667 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Leopard_SA »

Ne mogu vjerovati da ovdje pojedini kritikuju Vrapca. Ljudi dragi, momak je radio strasan posao u odbrani citavo prventsvo. U napadu nije bilo ni za ocekivati da ce donjeti neku prevagu, ali u odbrani je radio konstantno dobar posao
Moenx

#29668 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Moenx »

Dugarry wrote: 07/09/2025 15:06
hrasno38 wrote: 07/09/2025 14:54

Nije cilj samo proci prvu grupu, nego i drugi. Za to nam trebaju pobjede kuci protiv Srbije i Turske. Mislim da sve ispod toga nece biti dovoljno.
Da to sam i mislio tu se za 4 pozicije koje idu na svj valja izdici nad ili Italijom Srbijom Turskom Litvanijom
Jos i to neigranje NBA i plus Euroligasa to mi je nepoznanica
Dosta se reprezentativaca naslo u KK Bosna
Pa vazno je sakupljati podatke
spree

#29669 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

hrasno38 wrote: 07/09/2025 13:42
spree wrote: 07/09/2025 13:27 Momcima svaka čast. Odličan turnir osim što je možda moglo malo bolje protiv Španije. Poljaci imaju šut i to je to. Realno i oni su se bacali na glavu i igrali dobru odbranu. Šteta što se nije pokušala očistiti Nurkić strana. Mada svejedno naši su se uplašili šuta. Vjerovatno i umor. Recimo oko preko pola loyda i iz auta su trebali svirati ali jbg pitanje je da li bi to uticalo. Steta vala. Bez obzira na sve ponosan sam na njih. Svi trebamo biti. Borili se lavovski uprkos svemu. Robersonu spomenik podići. Neko ko nije odavde toliko borbe, ruka na srcu kad je himna i u poznim godinama dao zadnji atom snage, ma i preko toga :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: . Da je za ubuduće ostaviti ovakav pristup i naći kakve šutere mlade. Mogli bi se puno bolji rezultati praviti. Adisu produžiti ugovor u avionu ako je ikako moguće.
Napokon da se oko necega slozimo
Ma imamo mi više stvari oko kojih se slažemo.
Evo čak si nadošao za selektora, mislim da si pozivao na otkaz. Ali jbg šta je bilo bilo je. Valjalo bi skinuti zvjezdicu Garzi. Johnu hvala za sve, ali godine su tu, dakle valjalo bi naći amerikanca, ali glavna stvar da bude da je sličan mentalitetom Robersonu. Koji će nam vrag Lebron ako će ko Castaneda izbjeći da igra za nas. Probati i sa kondicem. Vidjeti kakva je situacija. Treba graditi na ovome. Iskoristiti dobru atmosferu i nurkica dok još može. Valjda nekada negdje u narednom periodu iskoči neki šuter. Evo Bosna je u Abi to bi se moglo pravo pozitivno odraziti i na reprezentaciju.
spree

#29670 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Ne zna i to je to. Što je najgore svi to znaju. Nije mi jasno kako je imao statistike koje je imao u budućnosti. Kontao sam po tome da je napredovao, a ono corak.
Altsa

#29671 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Lug wrote: 07/09/2025 13:37
Altsa wrote: 07/09/2025 13:26 Mi da bi smo pobijedili moramo imati vise raspolozenih igraca. Na zalost danas to nije bio slucaj. Atic, Alibegovic, Gegic, Kamenjas nisu bili na nivou prethodnih utakmica i to je razlog danasnjeg poraza. Poljaci ekipa koja nije nista bolja od nas ali mali broj raspolozenih igraca kod nas nije mogao drzati cijelu utakmicu u plusu i nakraju smo porazeni. Cestitke za borbu i zalaganje i pored oslabljenog rostera. :bih:
danas dobri jedino Nurkic i Roberson, ostali vrlo slabi, psihicki pali, kao da su se prepali pobjede. Na ovakva prvenstva mi bi morali voditi psihologa,najozbiljnije mislim, mentalno panemo i to u svim sportovima.
Ma tu Adis igra veliku ulogu ali je ocito u tom segmentu zakazao.
mali_balon

#29672 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mali_balon »

Better Man wrote: 07/09/2025 12:56
mali_balon wrote: 07/09/2025 12:55 Nemere se ovo gledat
Kako se naši boje šutorato, to nije normalno.
Ne znam sta bi.....sve bilo ok do poluvremena....jedino forma umor.....ne znam
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29673 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izvrsni direktor »

Altsa wrote: 07/09/2025 15:36
Lug wrote: 07/09/2025 13:37
Altsa wrote: 07/09/2025 13:26 Mi da bi smo pobijedili moramo imati vise raspolozenih igraca. Na zalost danas to nije bio slucaj. Atic, Alibegovic, Gegic, Kamenjas nisu bili na nivou prethodnih utakmica i to je razlog danasnjeg poraza. Poljaci ekipa koja nije nista bolja od nas ali mali broj raspolozenih igraca kod nas nije mogao drzati cijelu utakmicu u plusu i nakraju smo porazeni. Cestitke za borbu i zalaganje i pored oslabljenog rostera. :bih:
danas dobri jedino Nurkic i Roberson, ostali vrlo slabi, psihicki pali, kao da su se prepali pobjede. Na ovakva prvenstva mi bi morali voditi psihologa,najozbiljnije mislim, mentalno panemo i to u svim sportovima.
Ma tu Adis igra veliku ulogu ali je ocito u tom segmentu zakazao.
Nasa reprezentacija u psiholoskom segmentu nikad nije stojala bolje. Upravo je to najjaca stvar koju je adis ovoj reprezentaciji dao
hrasno38

#29674 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Leopard_SA wrote: 07/09/2025 15:22 Ne mogu vjerovati da ovdje pojedini kritikuju Vrapca. Ljudi dragi, momak je radio strasan posao u odbrani citavo prventsvo. U napadu nije bilo ni za ocekivati da ce donjeti neku prevagu, ali u odbrani je radio konstantno dobar posao
Naravno Vrabac je prevashodno odbrambeni igrac a ne neko ko postize koseve ali danas i u odbrani nije bio na nivou i nije imao skokova.
hrasno38

#29675 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

spree wrote: 07/09/2025 15:25
hrasno38 wrote: 07/09/2025 13:42
spree wrote: 07/09/2025 13:27 Momcima svaka čast. Odličan turnir osim što je možda moglo malo bolje protiv Španije. Poljaci imaju šut i to je to. Realno i oni su se bacali na glavu i igrali dobru odbranu. Šteta što se nije pokušala očistiti Nurkić strana. Mada svejedno naši su se uplašili šuta. Vjerovatno i umor. Recimo oko preko pola loyda i iz auta su trebali svirati ali jbg pitanje je da li bi to uticalo. Steta vala. Bez obzira na sve ponosan sam na njih. Svi trebamo biti. Borili se lavovski uprkos svemu. Robersonu spomenik podići. Neko ko nije odavde toliko borbe, ruka na srcu kad je himna i u poznim godinama dao zadnji atom snage, ma i preko toga :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: . Da je za ubuduće ostaviti ovakav pristup i naći kakve šutere mlade. Mogli bi se puno bolji rezultati praviti. Adisu produžiti ugovor u avionu ako je ikako moguće.
Napokon da se oko necega slozimo
Ma imamo mi više stvari oko kojih se slažemo.
Evo čak si nadošao za selektora, mislim da si pozivao na otkaz. Ali jbg šta je bilo bilo je. Valjalo bi skinuti zvjezdicu Garzi. Johnu hvala za sve, ali godine su tu, dakle valjalo bi naći amerikanca, ali glavna stvar da bude da je sličan mentalitetom Robersonu. Koji će nam vrag Lebron ako će ko Castaneda izbjeći da igra za nas. Probati i sa kondicem. Vidjeti kakva je situacija. Treba graditi na ovome. Iskoristiti dobru atmosferu i nurkica dok još može. Valjda nekada negdje u narednom periodu iskoči neki šuter. Evo Bosna je u Abi to bi se moglo pravo pozitivno odraziti i na reprezentaciju.
Nemoj zezati pa nas dvojica smo od pocetka bili za Adisa kad su mnogi prizvali Bosnica.
Post Reply