Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Papastadopulos

#29651 Re: Premijer liga BiH

Post by Papastadopulos »

kojih nas jbt
Ned071

#29652 Re: Premijer liga BiH

Post by Ned071 »

Sejfudin Tica direktor zeljinog OP? Zar moze to biti neko bez pro licence?
jeza u ledja

#29653 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Papastadopulos wrote:kojih nas jbt
Anamonih.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#29654 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Tomahawk11 wrote:Samo se vi zaj... Slobodica vec 7 boba :P
Dobro, jes da su igrali sa raspalim Olimpikom, nikad gorim Sirokim i Vitezom, ali....

Sad Zeljo, pa Zrinja, je li tako? :mrgreen:
prosle godine smo gubili od raspalih, tako da je ovo mali korak za covjecanstvo, ali veliki za Slobodu :mrgreen:

a sad cemo nastrumfati male plave :evil:
osim ako oni nas ne nastrumfaju :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#29655 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Raigor Stonehoof wrote:
Charuga wrote: Silovanje, j.banje, ista stvar.
Pa sad...za jebanje se ne ide u zatvor :D
To stoji ... :mrgreen:
Capajebo

#29656 Re: Premijer liga BiH

Post by Capajebo »

Charuga wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Charuga wrote: Silovanje, j.banje, ista stvar.
Pa sad...za jebanje se ne ide u zatvor :D
To stoji ... :mrgreen:
Silovanje normala napis'o, a jebanje ono kobajagi cenzura neka :lol: :lol:
Qoom

#29657 Re: Premijer liga BiH

Post by Qoom »

NSBIH kaže: "Povodom odluke FK „Željezničar“ kojom nije dozvoljen prenos utakmice 3. kola BHT PL BiH, između FK „Željezničar“ i NK „Široki Brijeg“, NS/FS BiH ovim putem još jednom poziva rukovodstvo kluba sa Grbavice da preispita svoju odluku, obzirom da je ista u suprotnosti sa Statutom NS/FS BiH, relevantnim pravilnicima i odlukama organa NS/FS BiH, te ugrožava realizaciju sponzorskog ugovora sa BH Telecomom i kompanijom HD Win, kao i kompletan projekat nazvan „BH Telecom Premijer liga BiH“."

Šta je pozadina priče?
BHF_Manijak

#29658 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

Keš. :mrgreen:
Qoom

#29659 Re: Premijer liga BiH

Post by Qoom »

Kakvi su uopšte aranžmani za prijenos, pretpostavljam da savez kupi kajmak od prava ili...?
BHF_Manijak

#29660 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

TV kuce placaju klubovima, ali kako je Telecom prezeo prava i vlada sa njima, teze je onda napraviti neku dobru ponudu, zato su i cijene nize.
Sad se traze na pola puta Arena i Zeljeznicar.

Ono sto znam, cijene prenosa su realno smijesne sto klubovi uzmu, ali upravo za to sto vise nemaju potpuno vlasnistvo nad svojim utakmicama da ih prodaju kako zele. Telecom diktira.
Qoom

#29661 Re: Premijer liga BiH

Post by Qoom »

Mada realno igrate s Lišticom, veći je interes privuć narod na utakmicu nego ići na varijantu prijenosa. Logično natezanje, mada ništa od toga.
gold'n'brown

#29662 Re: Premijer liga BiH

Post by gold'n'brown »

Samo iz Zelje uvijek zatezu, telecom je sponzor lige i daje fiksan iznos svim klubovima na pocetku sezone, koliko znam na osnovu toga oni su vlasnici tv prava i odlucuju koje ce utakmice ko prenositi.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#29663 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Mislim da je jos prosle godine savez potpisao 3god ugovor sa BHTelecom-om i ta cifra bgm izadje skoro 100k KM po klubu. Godisnje.
Mislim da samo Siroki nije pristao.

E sada kako je to BHTelecom dogovorio sa Arenom ne znam,ali vjerujem da im je prepustio poneku domacu Sarajeva i Zelje,ali da oni to dogovore sa klubom oko prijenosa.

Znam sigurno da se BHT1 slepa uz BHTelecom,radi im prijenose za Moja TV,ali vecinu bezveze utakmica imate na njihovom programu.

Ako je istina da je Arena ponudila mizernih 2000 KM,kazem prvi nek ne daju.

Zeljo moze zatezati sa Arenom i na svom terenu i nigdje vise.
ellaxaz

#29664 Re: Premijer liga BiH

Post by ellaxaz »

Savez mafija
Telekom mafija.
BHF_Manijak

#29665 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

gold'n'brown wrote:Samo iz Zelje uvijek zatezu, telecom je sponzor lige i daje fiksan iznos svim klubovima na pocetku sezone, koliko znam na osnovu toga oni su vlasnici tv prava i odlucuju koje ce utakmice ko prenositi.
Tacno, ali ne mogu Krupa i Zeljo/Sarajevo dobit isto love za prenos utakmice, realno.
jeza u ledja

#29666 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
gold'n'brown wrote:Samo iz Zelje uvijek zatezu, telecom je sponzor lige i daje fiksan iznos svim klubovima na pocetku sezone, koliko znam na osnovu toga oni su vlasnici tv prava i odlucuju koje ce utakmice ko prenositi.
Tacno, ali ne mogu Krupa i Zeljo/Sarajevo dobit isto love za prenos utakmice, realno.
Al zato mogu Chelsea i Burnley. :oops:
mirza_15

#29667 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

BHF_Manijak wrote:
Ko je donio takvu odluku? Telecom ili savez? Mislim da telecom sa tim nema veze. Telecom ima potpisan ugovor sa savezom, a raspodjela tog kolaca je na savezu. Kakav je dogovor arena i bh telecoma? Jedno vrijeme je cini mi se arena radila prenose za mojatv.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
BHF_Manijak

#29668 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:
Gdje, kad? Nisam upratio. Pa bas kako znam da je kod Engleza i Spanaca drasticno velika razlika u korist velikih klubova?

@Mirza, pa od Telecoma svi isto love dobijaju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#29669 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

mirza_15 wrote:
BHF_Manijak wrote:
Ko je donio takvu odluku? Telecom ili savez? Mislim da telecom sa tim nema veze. Telecom ima potpisan ugovor sa savezom, a raspodjela tog kolaca je na savezu. Kakav je dogovor arena i bh telecoma? Jedno vrijeme je cini mi se arena radila prenose za mojatv.

Savez je potpisao ugovor sa firmom HD Win u cijem su vlasnistvu Arene i sa BH Telecomom a BHRT se tu sam slepa ja mislim jer su oni frontalni kokuzi:)
jeza u ledja

#29670 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote:
Gdje, kad? Nisam upratio. Pa bas kako znam da je kod Engleza i Spanaca drasticno velika razlika u korist velikih klubova?

Nije ba. Kod Ngleza ravnomjerno. Bar od TV prava. Mozda se nesto ove godine mijenja, znam da su neki novi ugovor potpisali.

Kod Spanaca Barca i Real dobijaju mnogo vise od ostalih. Supci. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29671 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Kod Engleza postoje tri faktora... Svi klubovi dobiju istu glavnicu, drugi faktor je pozicija, a treći broj utakmica u kojima klub bude prenošen.

Kod nas je ugovor na veliku štetu FKS i FKŽ.
BHF_Manijak

#29672 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:
Nije ba. Kod Ngleza ravnomjerno. Bar od TV prava. Mozda se nesto ove godine mijenja, znam da su neki novi ugovor potpisali.

Kod Spanaca Barca i Real dobijaju mnogo vise od ostalih. Supci. :D
Ma znam da opet ima razlike, evo Velkoski je naveo. Znam kad su se prosle sezone upravo s tim podacima tabele postavljale.
Nije bas razlika ogromna kao u Spaniji, ali dobije Chelsea opet vise od Wigana ili tako tih timova.

Kod Nijemaca je to bas mala razlika i zato se ovi veci bune. Kod Svaba haman k'o kod nas. :lol: :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#29673 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

I u Spaniji su to dosta izjednacili kako je novi ugovor potpisan,nije vise drasticna razlika u korist Barce i Reala. Isto imaju fiksni dio koji svi jednako dobijaju i cini mi se da je on 55 mil €,a onda na osnovu tabele se drugi dio dijeli.
LSD

#29674 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Jasno, svi ti milioni azijata širom svijeta sa Messijevim i Ronaldovim dresovima su inace ludi za Granadom, Rayom, Getafeom i slicnim - pa je stoga nepravda što navedeni klubovi ne zarađuju od TV prava poput Barce i Reala.
mirza_15

#29675 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote:

Telecom je potpisao ugovor sa nogometnim savezom i daje poprilicnu sumu za taj sponzorski ugovor. Suma je tolika da je i Ivica Osim izjavio nesto u fazonu da se to ne isplati i zahvalio se telecomu na podrsci. Nije telecom uslovio nogometni savez da svako mora dobiti isto. Mogao je nogometni savez postaviti drugacije kriterije raspodjele tog novca, ako treba ugraditi to u sponzorski ugovor, prije toga ispregovarati sa klubovima ako je potrebno. Sta telecom briga koliko ce ko dobiti. Telecomu je izvaliti cifru. Na drugoj strani je sta ce sa tim parama i kako ce ih raspodjeliti.

A sto se tice generalno prava za prenos prije bh telecoma su klubovi dobijali duplo golo za tv prava i nasu ligu niko nije htio da prenosi, a sada bi neki cifre da izvuku iz toga jer se pojavila krava muzara. Bas bih volio da vidim za koliko bi to zeljo prodao, ako bi uopste prodao, prava na svoje utakmice. Dosla bi garant super ponuda od neke tv kuce da prenosi zeljo-krupa. Niko ne razmislja o tome da tv kuca koja kupi prava na prenos mora da zaradi takodjer, a jedina utakmica koju bi zeljo mogao prodati za neku pristojnu sumu je derbi. Sve drugo se ni jednoj tv kuci ne bi isplatilo, a ranije su i za derbi nudjene i davane smijesne cifre. Novinar si, istrazi koliko su to zeljo i sarajevo zaradjivali prije generalnog sponzora lige od tv prava na domace utakmice. Pa zeljo, i pored toga sto je, zahvaljujuci generalnom sponzoru lige, stalno na tv-u ne moze da nadje svog generalnog sponzora! Kako ce onda tv kuca koja bude prenosila zeljo-krupa pokriti troskove prenosa i tv prava, a niko nece na zeljin dres da stavi svoju reklamu koja bi se, pored ostalog, gledala i svaki vikend i putem tv ekrana? Zeljo bi izgleda da dobije vise od tv prava nego sto trazi od potencijalnog generalnog sponzora, a sam ne bi zaradio ni pola onoga sto sada dobije da prodaje prava na svoje utakmice u ligi.

Locked