Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#29651 Re: Sarajevski derbi
Što se tiče posjete, mislim da je razlog jednostavan..previše je razočarenja u oba kluba, čak u Sarajevu je mislim to još dublje "do jučer "bilo...sa ovakvom odigranom sezonom, prije 3-4 godine mi bi imali haman pun sjever i istok, i fin dio zapada..znači min.15 hiljada samo nas bez ikakve dileme...vjerujem u tavoj situaciji nešto slično i kod komšija bi se moglo očekivati na jugu i njihovom dijelu zapada...jednostavno navijači nisu nestali s lica zemlje, nego klubovi previše stagniraju, čak nazaduju, previše lažnih obećanja nekakvih nazovi uprava, a blmiramo se iz sezone u sezonu kako u domaćoj ligi tako i u Evropi..nije jedna polusezona dovoljno da se sad svi dignu na noge, jer oni malo "stariji i iskusniji" više ne padaju na par pobjeda koje će ih naložiti ko prije kad se više vjerovalo i nadalo boljem....treba neki malo duži kontuinitet dobrih igaara, uz obavezan trofej,min. jedna dobra sezona u Evropi gdje ćemo opet doći do play off-a, ložiona kroz marketing sa pokrićem, i vjerovatno bi bilo daleko bolje što se tiče broja navijača i atmosfere generalno....priča kako to nisu pravi navijači ne pije vode, jer očito da nisu nebitni, jer bez njih imamo cirkus na tribinama po pitanju brojnosti....ako ćemo gledati tribine, ovo više nije derbi, jer ovakva brojnstmože biti dobra ali samo za gostovanj van Kantona
...mnogo imam prijatelja svojih pitara kojim je naravno drago što pobjeđujemo, ali ipak i dalje ne idu, jednostavnio njihovo objašnjenje da nemaju više povjerenja i da im je ubijena svaka nada u bolje sutra....nije da ih nikako ne razumijem...blamaža zadnja u Evropi je samo stavila pečat na tako nešto...takvi će se teško vratiti, a ima ih jako puno, uostalom sve se fino vidi kroz tribine i posjetu, osim kako navedoh mnogo dužeg kontuiniteta dobroga na terenu i van terena, a to ne može biti kroz par utakmica ili jedna polusezona...
- mousstapha
#29653 Re: Sarajevski derbi
Oboli covjek prateci nas fudbal. Treba vise kontinuiteta da bi se vratilo povjerenje. Vjerovatno nije samo ni do rezultata. Kad pogledam Dinamo, to nekako najprije uocim. A i Zvezda je prosle godine imala rasprodan stadion u Evropi, da bi sljedeci vikend u ligi to bilo totalno mala brojka. Nekako i jeste najgore kada klub izgubi nekog navijaca koji je redovan bio na svim utakmicama. A takav se zarekne da nece dolazit, jer je bas dugo trpio svakakva sranja.
- armin071
#29654 Re: Sarajevski derbi
Gledam sad neke snimke pa nekad je protiv Sirokog i Zrinjskog bilo po 15000 hiljada i to ne tako davno a sad ne moze ni na derbiju i to sa manijacima zajedno. Raja je totalno oguglala kako na derbi tako i na kompletnu plbih.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- Ultraviolent
#29656 Re: Sarajevski derbi
2009/10. igras protiv Laktasa 1000 ljudi samo na sjeveru. Danas protiv neatraktivnih klubova jedva 300.armin071 wrote:Gledam sad neke snimke pa nekad je protiv Sirokog i Zrinjskog bilo po 15000 hiljada i to ne tako davno a sad ne moze ni na derbiju i to sa manijacima zajedno. Raja je totalno oguglala kako na derbi tako i na kompletnu plbih.
- Šibicar
#29657 Re: Sarajevski derbi
Cestitam pitarima na zasluzenoj pobjedi....
- BHF_Manijak
#29658 Re: Sarajevski derbi
A sta nam se nudi ljudino, realno? Nekad se imalo sta i atraktivno vidjeti, danas Boga mi tanko. Evo ima li u obje ekipe zajedno jedan majstor k'o Dzelo Muharemovic ili Zeka Turkovic? Ne pizdim ja za proslim vremenima, ono k'o kad jugonostalgicari seru kako danas nista ne valja, a prije je sve wow bow bilo, vec fakat danas nemas vidjeti majstora s loptom.armin071 wrote:Gledam sad neke snimke pa nekad je protiv Sirokog i Zrinjskog bilo po 15000 hiljada i to ne tako davno a sad ne moze ni na derbiju i to sa manijacima zajedno. Raja je totalno oguglala kako na derbi tako i na kompletnu plbih.
Proci ce Miljacke i Miljacke da makar na derbi opet dodje 25+ hiljada ljudi.
I nije to vise ni do rezultata. Evo Sarajevo je prvo, pa rekao bih i ubjedljivo, pa opet brojka na sjeveru da se u nekim ranijim vremenima ono sprdas sa komsijama. Medjutim u danasnjem vremenu sta reci, kad je to postala "normalna brojka".
U gradu je nakva apatija, defetizam, u svim sferema, pa se i na sport preselilo.
- Šibicar
#29659 Re: Sarajevski derbi
Pa i ono kad smo bili 1. i 2. jedva nas se toliko skupilo....
- Maharadza
#29660 Re: Sarajevski derbi
Morate shvatiti da će ovo osipanje biti samo gore, jer je EGZODUS iz zemlje ljudi moji! I šta ostaje? Uhljebi koje zalibo neka stvar za sportom osim za El-clasico ili sl. i jadna bijeda koja se bori za preživljavanje...a istinskih navijača je svakako uvijek bilo šačica, i kod jednih i kod drugih!
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#29661 Re: Sarajevski derbi
zato na vrijeme treba poceti s imugrantima raditi... uciti sufaruMaharadza wrote:Morate shvatiti da će ovo osipanje biti samo gore, jer je EGZODUS iz zemlje ljudi moji! I šta ostaje? Uhljebi koje zalibo neka stvar za sportom osim za El-clasico ili sl. i jadna bijeda koja se bori za preživljavanje...a istinskih navijača je svakako uvijek bilo šačica, i kod jednih i kod drugih!
-
klosar pravi
#29662 Re: Sarajevski derbi
Ultraviolent wrote:2009/10. igras protiv Laktasa 1000 ljudi samo na sjeveru. Danas protiv neatraktivnih klubova jedva 300.armin071 wrote:Gledam sad neke snimke pa nekad je protiv Sirokog i Zrinjskog bilo po 15000 hiljada i to ne tako davno a sad ne moze ni na derbiju i to sa manijacima zajedno. Raja je totalno oguglala kako na derbi tako i na kompletnu plbih.
To je prva sezona od povratka Hordi na sjever ili druga?
Nije ni bitno jer protiv najmanjih klubova poput Leotara bilo je 1, 300 do 500 svaku domacu kop na sjeveru..
Nešto što niko u državi nije imao niti ce imat ikad u buducnosti.
Potrajalo je to 3 godine i tamo od 2011 ide pad što je najnormalnije, ovo danas što gledamo isto normalno ova liga i klub i zaslužuju po 300 do 500 da dolaze i navijaju.
- Dinostula
#29663 Re: Sarajevski derbi
Sjever se vise nece nikad napuniti a jedan od razloga je i pirotehnika.Bacalo se i palilo i ranije ali brate ni blizu kao sada.
Znaci samo iz moje kuce brat i ja bi sigurno nekad otisli na sjever ali da me neko napravi invalidom i da mi baci topovski udar na glavu pa nisam lud radije ce platiti te dodatne 3KM.Sad racunaj da u gradu ima jos sigurno 1000-2000 koji ovako razmisljaju.Jos da dodam da je i samo navijanje na sjeveru vise nego ocajno.
Znaci samo iz moje kuce brat i ja bi sigurno nekad otisli na sjever ali da me neko napravi invalidom i da mi baci topovski udar na glavu pa nisam lud radije ce platiti te dodatne 3KM.Sad racunaj da u gradu ima jos sigurno 1000-2000 koji ovako razmisljaju.Jos da dodam da je i samo navijanje na sjeveru vise nego ocajno.
- Logovan
#29664 Re: Sarajevski derbi
Horde se vratile na proljeće 2008. godine.klosar pravi wrote:Ultraviolent wrote:2009/10. igras protiv Laktasa 1000 ljudi samo na sjeveru. Danas protiv neatraktivnih klubova jedva 300.armin071 wrote:Gledam sad neke snimke pa nekad je protiv Sirokog i Zrinjskog bilo po 15000 hiljada i to ne tako davno a sad ne moze ni na derbiju i to sa manijacima zajedno. Raja je totalno oguglala kako na derbi tako i na kompletnu plbih.
To je prva sezona od povratka Hordi na sjever ili druga?
Nije ni bitno jer protiv najmanjih klubova poput Leotara bilo je 1, 300 do 500 svaku domacu kop na sjeveru..
Nešto što niko u državi nije imao niti ce imat ikad u buducnosti.
Potrajalo je to 3 godine i tamo od 2011 ide pad što je najnormalnije, ovo danas što gledamo isto normalno ova liga i klub i zaslužuju po 300 do 500 da dolaze i navijaju.
Previše se sere po sjeveru. Svi nešto pametuju jebo te.
-
klosar pravi
#29665 Re: Sarajevski derbi
Šta kaže ovaj iznad nece se napuniti zbog pirotehnike..
Koliko se sam sebi smijem kakvi pojedinci pišu po ovim temama..
Doduše zar me išta treba cuditi neki dan lik piše ide li se u evropu ako osvojiš kup...
Ma logovani da piše se o posjetama, a prošlo 10 godina..
Koliko se sam sebi smijem kakvi pojedinci pišu po ovim temama..
Doduše zar me išta treba cuditi neki dan lik piše ide li se u evropu ako osvojiš kup...
Ma logovani da piše se o posjetama, a prošlo 10 godina..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#29666 Re: Sarajevski derbi
Generacije koje su išle na utakmice su naišle na prave životne probleme i više nemaju vremena za gledanje 11 bolida koji ganjaju loptu, zato su i posjete kakve jesu. Jednostavno 
-
klosar pravi
#29667 Re: Sarajevski derbi
Velkoski wrote:Generacije koje su išle na utakmice su naišle na prave životne probleme i više nemaju vremena za gledanje 11 bolida koji ganjaju loptu, zato su i posjete kakve jesu. Jednostavno
Zna se to, al' toliko smo otisli u kurac da te iste generacije nije zamjenilo bar 50 % novih..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#29668 Re: Sarajevski derbi
Pa normalno, danas je likovima s 15 godina glavna shisha i Instagram, mi smo ipak bili malo manje retardirani zbog nedostatka interneta 
-
klosar pravi
#29669 Re: Sarajevski derbi
Velkoski wrote:Pa normalno, danas je likovima s 15 godina glavna shisha i Instagram, mi smo ipak bili malo manje retardirani zbog nedostatka interneta
Tacno znam da ces spomenuti internet kad sam procitao prvi dio posta..
Sinoc citam ove sportske novosti i kontam koliko je bilo bolje kad smo cekali petak i kupovali sport to je bio merak..
Ma i to što kazes shisha instagram zajebancije, al' fazon je što nisu nikako okusili da se ide na utakmice bukvalno između ta 2 nesvjesno birano drugo..
Shishu kad vidim naježim se momentalno ručnu bacit, al' zamisli ti ovog iznad kad on piše o nekoj pirotehnici pa nece da dolazi da li je svjestan koliko je providan i znamo kakve nebuloze piše..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#29670 Re: Sarajevski derbi
Otkad znam za sebe bio jedan belaj, na nekoj beze domaćoj (možda Čelik?) onaj momak uzeo topovski što nije eksplodir'o i nastrad'o baš. Doduše, pade mi na pamet i onaj što mu je pod nogom puk'o jer se zajebav'o i to je to. Znači za 23 godina dva belaja s topovskim. Ako je to razlog da se ne dođe onda ne treba voziti ni auto, jer su češći sudari
Kod komšija ne znam da je ikad bio belaj s pirotehnikom?
A ovo gore, ma jednostavno druga vremena, poslije ~2011 je sve krenulo nizbrdo i nikada nije stalo
A ovo gore, ma jednostavno druga vremena, poslije ~2011 je sve krenulo nizbrdo i nikada nije stalo
-
klosar pravi
#29671 Re: Sarajevski derbi
Velkoski wrote:Otkad znam za sebe bio jedan belaj, na nekoj beze domaćoj (možda Čelik?) onaj momak uzeo topovski što nije eksplodir'o i nastrad'o baš. Doduše, pade mi na pamet i onaj što mu je pod nogom puk'o jer se zajebav'o i to je to. Znači za 23 godina dva belaja s topovskim. Ako je to razlog da se ne dođe onda ne treba voziti ni auto, jer su češći sudariKod komšija ne znam da je ikad bio belaj s pirotehnikom?
Moguce da je Celik i ovo sad nedavno što je bilo prošlu sezonu ili sezona prije te nisam siguran..
Dakle 2 puta, a fazon je što se nikome ništa nije desilo na tribini kad stojiš na sredini ili u prvim redovima a evo i dalje prica da bi kao došao da nema toga..
A pogotovo je smiješno koliko ustvari često bude pirotehnika jer derbi je derbi na normalnim utakmicama budu upaljene 3 baklje i to je to u 90 posto situacija osim ako nije rođendan..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29672 Re: Sarajevski derbi
Meni se čini da je sve rečeno...
Da zatvorimo temu do sljedećeg derbija jednom prigodnom...

Da zatvorimo temu do sljedećeg derbija jednom prigodnom...

- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#29673 Re: Premijer liga BiH
Onda ce biti kasno, treba preventivno raditi! 
- manijak1
#29674 Re: Premijer liga BiH
Nemate šta tražiti na Grbavici
ne znam šta će vam karte
U baze
Moja TV i navijajte , pa tamo razvaljujte privatnu imovinu nekažnjeno .
U baze
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#29675 Re: Premijer liga BiH
Zeljo racuna na lovu od karti za derbi, zato Pitari trebaju bojkotovati