Iako je u svijetu moguće ponuditi ove usluge putem CI modula, Telemach (a ni ostale članice United Grupe), ne nude ovu uslugu putem modula, već samo putem resivera i usluge D3 GO, jer za resivere i D3 GO aplikaciju imaju gotovo softwersko rješenje od kompanije Zappware.dowydyenya wrote:Da li ta usluga 72 sata unazad vazi i za cam module ili nama ostaje samo da vrtimo kanale?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#29651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
Adi-g
#29652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo iz avaza ako ovo trazite. malo sam brzinski pa nadam se da cete se snacicrnivrag wrote:Sad sam ja Telemach poslao poruku da pitam za novi cjenovnik, a evo bacio sam se u potragu za Avazom od ponedjeljka.

- crnivrag
#29653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad ću detaljno proanalizirati cjenovnik, hvala ti puno na ovomeAdi-g wrote: Evo iz avaza ako ovo trazite. malo sam brzinski pa nadam se da cete se snaci
-
The Realist
#29654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Duo Net Family i Extra dobijaju sve uključeno u paket.
Samo da potvrdim, znači nema naplate za nas na većim paketima kada je u pitanju VOD, odgledamo film i to je to?
Samo da potvrdim, znači nema naplate za nas na većim paketima kada je u pitanju VOD, odgledamo film i to je to?
- Benq
#29655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I mene ovo zanima jer je Klub Zona ukljucena u TG Extra paketu , ako to bude tako , onda necu Family paket nego ExtraThe Realist wrote:Duo Net Family i Extra dobijaju sve uključeno u paket.
- crnivrag
#29656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Klub Zona je inače usluga gdje je moguće gledati većinu filmova za jednaku mjesečnu naknadu, a ako se ne koristi ova usluga onda se naplaćuju filmovi po cjenovniku odozgo.Benq wrote:
I mene ovo zanima jer je Klub Zona ukljucena u TG Extra paketu , ako to bude tako , onda necu Family paket nego Extra
Sad ću uraditi detaljnu analizu.
- agent_zero
#29657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakva je sad kvaliteta poziva preko telemach voip-a? Isplati li se preći na trio paket?
-
Adi-g
#29658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
samo ne zaboravite da na cijenu paketa placate dodatnih 15KM za kablovsku
-
kakaljin
#29659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
meni se cini iz ovih cijenovnika da je klub zona 6 KM mjesecno, a u nekim paketima ukljucena, ali da se filmovi dodatno placajuBenq wrote:I mene ovo zanima jer je Klub Zona ukljucena u TG Extra paketu , ako to bude tako , onda necu Family paket nego ExtraThe Realist wrote:Duo Net Family i Extra dobijaju sve uključeno u paket.
Samo da potvrdim, znači nema naplate za nas na većim paketima kada je u pitanju VOD, odgledamo film i to je to?, a dobijem i brzi net.
- Benq
#29660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da , tako sam i ja mislio ali nesto mi tu fishycrnivrag wrote: Klub Zona je inače usluga gdje je moguće gledati većinu filmova za jednaku mjesečnu naknadu, a ako se ne koristi ova usluga onda se naplaćuju filmovi po cjenovniku odozgo.
Sad ću uraditi detaljnu analizu.
- crnivrag
#29661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dakle situacija je sljedeća:
Za korisnike paketa Duo Tel Grande Family, Duo Tel Grande Extra, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra, Trio Grande Extra i Trio Grande Premium, usluga Klub Zona je uključena u paket, i korisnici mogu gledati većinu filmova besplatno (neki filmovi ipak ne idu u Klub Zonu i naplaćuju se po važećem cjenovniku).
Nakon odabira filma, ako piše opcija Gledaj, onda je taj film uključen u Klub Zonu, ako piše Iznajmi onda se film iznajmljuje po važećem cjenovniku.
Usluga Klub Zona za korisnike ostalih paketa, kao i korisnike digitalne televizije košta 6 KM mjesečno, ili takvi korisnici mogu iznajmljivati filmove pojedinačno po cijeni od 0,75 KM - 6 KM u zavisnosti od sadržaja i kvalitete slike (SD ili HD film).
Filmovi se iznajmljuju na vrijeme od 3 sata do 14 dana (u zavisnosti od odabranog sadržaja), i moguće ih je pogledati koliko god puta želite u tom periodu, a moguće je film premotavati, pauzirati, i pokretati ispočetka.
Usluga 72 sata unazad je dostupna u okviru većine Duo i Trio paketa, osim sljedećih paketa: Duo Tel, Duo Tel Grande, Duo Net, Trio Light i Trio Grande.
Ukoliko korisnici ovih paketa ili korisnici osnovne digitalne usluge žele koristiti uslugu 72 sata unazad, ona će im biti naplaćena 3 KM na mjesečnom nivou.
A usluga UniFon je besplatna i moći će je koristiti korisnici svih Trio i Duo Tel paketa.
Za korisnike paketa Duo Tel Grande Family, Duo Tel Grande Extra, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra, Trio Grande Extra i Trio Grande Premium, usluga Klub Zona je uključena u paket, i korisnici mogu gledati većinu filmova besplatno (neki filmovi ipak ne idu u Klub Zonu i naplaćuju se po važećem cjenovniku).
Nakon odabira filma, ako piše opcija Gledaj, onda je taj film uključen u Klub Zonu, ako piše Iznajmi onda se film iznajmljuje po važećem cjenovniku.
Usluga Klub Zona za korisnike ostalih paketa, kao i korisnike digitalne televizije košta 6 KM mjesečno, ili takvi korisnici mogu iznajmljivati filmove pojedinačno po cijeni od 0,75 KM - 6 KM u zavisnosti od sadržaja i kvalitete slike (SD ili HD film).
Filmovi se iznajmljuju na vrijeme od 3 sata do 14 dana (u zavisnosti od odabranog sadržaja), i moguće ih je pogledati koliko god puta želite u tom periodu, a moguće je film premotavati, pauzirati, i pokretati ispočetka.
Usluga 72 sata unazad je dostupna u okviru većine Duo i Trio paketa, osim sljedećih paketa: Duo Tel, Duo Tel Grande, Duo Net, Trio Light i Trio Grande.
Ukoliko korisnici ovih paketa ili korisnici osnovne digitalne usluge žele koristiti uslugu 72 sata unazad, ona će im biti naplaćena 3 KM na mjesečnom nivou.
A usluga UniFon je besplatna i moći će je koristiti korisnici svih Trio i Duo Tel paketa.
Last edited by crnivrag on 07/04/2016 13:33, edited 2 times in total.
- crnivrag
#29662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Članarina je 6 KM za cijeli mjesec bez obzira koliko filmova pregledaš, s tim da nisu bukvalno svi filmovi dostupni u Klub Zoni, npr. najnoviji filmovi koji su prije nekoliko mjeseci bili u kinima, se naplaćuju po važećem cjenovniku.Benq wrote:
Da , tako sam i ja mislio ali nesto mi tu fishy, 6KM izadje iznajmljivanje jednog filma , a 6KM je i pretplata mjesecna za Klub Zonu, hmm... Zasto bi onda neko placao jedan film 6KM kad moze za tu cijenu gledati citav mjesec sta zeli.. Ili je ovo "clanarina" 6KM mjesecno + koliko filmova odgledas.
A 6 KM vjerovatno košta neki mega popularni full HD filmovi od preko 2,5 sata trajanja.
- south
#29663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
yebem im mamu lopovsku sa tim naplacivanjem usluge "72 sata unazad "
koja govna
zasto onda ne naplacuju na D3GO u duo net paketima
- crnivrag
#29664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pojma nemam, ali ovo nije samo u okviru Telemach ponude, jer i ostale članice United Grupe naplaćuju ove usluge po istom principu.south wrote:yebem im mamu lopovsku sa tim naplacivanjem usluge "72 sata unazad "![]()
koja govna
- Benq
#29665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da , nakon detaljne analize ovog novog cjenovnika , i ja sam dosao do tog zakljucka , ajde sve u svemu nije lose, dobro ce doci korisnicima koji nisu sa torentima na TI a siguran sam da ce biti mnogo dobrih filmova i za 6KM se stvarno ovo isplati.crnivrag wrote: Članarina je 6 KM za cijeli mjesec bez obzira koliko filmova pregledaš, s tim da nisu bukvalno svi filmovi dostupni u Klub Zoni, npr. najnoviji filmovi koji su prije nekoliko mjeseci bili u kinima, se naplaćuju po važećem cjenovniku.
A 6 KM vjerovatno košta neki mega popularni full HD filmovi od preko 2,5 sata trajanja.
- crnivrag
#29666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A vidiš čudno je što je u Dnevnom Avazu objavljen cjenovnik za HS i HKB, a nema cjenovnika za Telemach, a također cjenovnik nije dostupan na stranici Telemach-a.Benq wrote:
Da , nakon detaljne analize ovog novog cjenovnika , i ja sam dosao do tog zakljucka , ajde sve u svemu nije lose, dobro ce doci korisnicima koji nisu sa torentima na TI a siguran sam da ce biti mnogo dobrih filmova i za 6KM se stvarno ovo isplati.
-
The Realist
#29667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo za VOD ima logike. Tako je i na SKY-u, s tim da kod njih se skine film na reciever i mislim bude tu koliko hoćeš (mada hajde, vjerujem da ono što bude uključeno u KLUB ZONU ionako možeš gledati koliko hoćeš puta), dok se dio filmova ipak posebno plaća.
Nadam se da će većina kanala imati 72h (kad kažem većina, mislim na one koje ja gledam
).
Nadam se da će većina kanala imati 72h (kad kažem većina, mislim na one koje ja gledam
- crnivrag
#29668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A pošto nije navedeno u cjenovniku, nadam se da će paket HBO Premium sadržavati uslugu HBO on Demand koja se nudi u okviru VOD servisa za korisnike HBO Premium paketa u ostalim članicama United Grupe.
- crnivrag
#29669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je suditi po ponudi ove usluge u kompanijama SBB, Telemach SI i Telemach CG, usluga bi trebala biti dostupna na skoro svim filmskim, dokumentarnim, sportskim kanalima, te na ponekom dječijem i zabavnom, a što se domaćih kanala tiče, u ovim kompanijama je usluga dostupna na komercijalnim i državnim domaćim kanalima, dok lokalni nisu dio te ponude.The Realist wrote:Ovo za VOD ima logike. Tako je i na SKY-u, s tim da kod njih se skine film na reciever i mislim bude tu koliko hoćeš (mada hajde, vjerujem da ono što bude uključeno u KLUB ZONU ionako možeš gledati koliko hoćeš puta), dok se dio filmova ipak posebno plaća.
Nadam se da će većina kanala imati 72h (kad kažem većina, mislim na one koje ja gledam).
-
dowydyenya
#29670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Iako je u svijetu moguće ponuditi ove usluge putem CI modula, Telemach (a ni ostale članice United Grupe), ne nude ovu uslugu putem modula, već samo putem resivera i usluge D3 GO, jer za resivere i D3 GO aplikaciju imaju gotovo softwersko rješenje od kompanije Zappware.dowydyenya wrote:Da li ta usluga 72 sata unazad vazi i za cam module ili nama ostaje samo da vrtimo kanale?
Znaci sadaa je bolje i jedna uticnica vise zauzeta nego imati cam modul jbg djaba baci 25 maruna.
- crnivrag
#29671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam sve vrijeme, otkako su se u ponudi našli CI moduli, upozoravao korisnike koji namjeravaju da koriste ove usluge, da im one neće biti dostupne putem CI modula, i da dobro promisle prije nego se odluče na uzimanje modula.dowydyenya wrote: Znaci sadaa je bolje i jedna uticnica vise zauzeta nego imati cam modul jbg djaba baci 25 maruna.
- Benq
#29672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da cu nakon ovoga preci sa modula na resiver , jer mi se desilo X puta da hocu nesto da gledam ali jednostavno me nesto drugo okupira i zaboravim na to.. A opet , odbija me sto je to jos jedan daljinski. Ne znam , razmislit cu ima jos fore , dok vidim kako to uopste hoda i feedback od raje.
- crnivrag
#29674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh ovako je već bolje, hvala Telemach na cjenovnikuTelemach wrote:
Usput imate privatnu poruku, da li biste mogli odgovoriti na upit koji sam Vam poslao?
-
The Realist
#29675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To bi odlično bilo, za to mi i trebacrnivrag wrote: Ako je suditi po ponudi ove usluge u kompanijama SBB, Telemach SI i Telemach CG, usluga bi trebala biti dostupna na skoro svim filmskim, dokumentarnim, sportskim kanalima, te na ponekom dječijem i zabavnom, a što se domaćih kanala tiče, u ovim kompanijama je usluga dostupna na komercijalnim i državnim domaćim kanalima, dok lokalni nisu dio te ponude.