SDA-All about

Roccohljup

#29626 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

The BEN10 wrote:Hahahahahhaa, Alfons na aparatima!!! :lol: :lol: :lol: :evil: :evil: :evil:
Eno ga u prvom safu, ishareti joj :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29627 Re: SDA-All about

Post by pici »

Sebija Izetbegović u Tuzli

sad hotel tuzla na prijemu prve hanume u bOsnjaka...

Image

postrojavanje u 21 oKloK

Image
JThomas

#29628 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ovo njoj dođe k'o međunarodna razmjena ili seminar... :lol:
pici

#29629 Re: SDA-All about

Post by pici »

Amir Zukić i ostali se izjasnili da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice

Image

Image
megaman4

#29630 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

pici wrote:Sebija Izetbegović u Tuzli

Image

postrojavanje u 21 oKloK

Image
Sebija izgleda puca da bude i Rektor Univerziteta u Sarajevu. Sve ce staviti pod svoju sapu.
zippoo87

#29631 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

potpuno je pogresno u ovakvim okolnostima vezivati SDA i vjeru i bosnjake...da ne kazem da je i opasno
jer svaki iole razuman i osebi prisebi bosnjak ne podrzava ovakvu SDA i smatra je zlom i mafijaskom organizacijom
ovo mislim na one koji ne gledaju stranke kao mjesto gdje ce doci do novca i moci,nego na ljude koji zive od svog rada i koji su iole pametni

evo ovaj hafiz je pametan i obrazovan covjek i evo sta govori o SDA...to je sva sustina
oko SDA se mozemo porijeliti samo u dva tabora...one koji podrzavaju krimina,korupciju,unistavanje,neznanje,neobrazovanost,primitivizam i one koji podrzavaju obrazovanje,pravnu drzavu,red,rad i disciplinu
trece nema

pogledajte samo sta rade sada oko ovih zakona o akcizama i kako siluju demokratiju i pravni poredak...pokusavaju usvajati nesto na nekim tajnim telefonskim sjednicama,po hitnom postupku...izbjegavaju javne rasprave ,sve je netransparentno...prica je da ce pare ici za gradnju autoputa ali u to ne vjeruju ni price na grani a kamoli oni...vise od polovine ce otici u krpljenje budzeta a kada opet promijene vozni park koji je star 2 godine,onda ce opet zafaliti novca ,pa ce smisliti neki novi namet i tako dok nam sve ne uniste i ne prodaju

samo debili mogu glasati za ovu kriminalnu organizaciju...nema tu nikakvih izgovora ni opravdanja
megaman4

#29632 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

zippoo87 wrote:potpuno je pogresno u ovakvim okolnostima vezivati SDA i vjeru i bosnjake...da ne kazem da je i opasno
jer svaki iole razuman i osebi prisebi bosnjak ne podrzava ovakvu SDA i smatra je zlom i mafijaskom organizacijom
ovo mislim na one koji ne gledaju stranke kao mjesto gdje ce doci do novca i moci,nego na ljude koji zive od svog rada i koji su iole pametni

evo ovaj hafiz je pametan i obrazovan covjek i evo sta govori o SDA...to je sva sustina
oko SDA se mozemo porijeliti samo u dva tabora...one koji podrzavaju krimina,korupciju,unistavanje,neznanje,neobrazovanost,primitivizam i one koji podrzavaju obrazovanje,pravnu drzavu,red,rad i disciplinu
trece nema

pogledajte samo sta rade sada oko ovih zakona o akcizama i kako siluju demokratiju i pravni poredak...pokusavaju usvajati nesto na nekim tajnim telefonskim sjednicama,po hitnom postupku...izbjegavaju javne rasprave ,sve je netransparentno...prica je da ce pare ici za gradnju autoputa ali u to ne vjeruju ni price na grani a kamoli oni...vise od polovine ce otici u krpljenje budzeta a kada opet promijene vozni park koji je star 2 godine,onda ce opet zafaliti novca ,pa ce smisliti neki novi namet i tako dok nam sve ne uniste i ne prodaju

samo debili mogu glasati za ovu kriminalnu organizaciju...nema tu nikakvih izgovora ni opravdanja
Sad sam procitao jedan komentar, u kojem se kaze da SDA nije ni svjesna da za godinu dana nece biti ni penzija ni plata ako ovo urade, jer ce privreda definitivno nestati.

Bakir se igra sa vatrom a sindikat i radnici najavljuju socijalni bunt. Izgleda da smo dosli pred zid. Ovo je definitivno kraj sistema i drzave. Ode narod, privreda pred gasenjem, zdravstvo pred umiranjem, nema plata ni penzija, sve vise siromasnih, a sto ce na kraju rezultirati teskom krizom, ciji ce epilog biti socijalni nemiri i bankrot drzave. Vracamo se u 50-te godine 20 vijeka ako ne i gore.
zippoo87

#29633 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

ne mora da znaci...pitanje je samo koga imenovati i sa kim graditi drzavu,kada uklonimo ovaj postojeci sljam...ako uklonimo
da se mene pita i da sam ja taj koji bi preuzeo drzavu,politicare koji su od rata naovamo u vlasti bi protjerao iz drzave a imovinu im zaplijenio...ono sto imaju na racunima neka nose,dok i to ne dodje na red,da im se blokira i ta imovina
da nema ovih stetocina i kada bi sav novac koji BiH trenutno proizvodi mogao ici u stvarni razvoj a ne u plate i ostale nepotrebne troskove...mislim da bi se ova drzava za jedan mandat,tj.4 godine mogla preporoditi
a uslov svih uslova bi bio da su rashodi nekoliko puta manji od prihoda a sada je obrnuta situacija
mi imamo sasvim dovoljno para,tj.dovoljno novca ulazi u drzavu ali velika vecina budzeta tj. javnog novca se ukrade a ono sto ostane se podijeli kroz plate i partijske firme

problem BiH nije nedostatak novca,nego visak stetocina,gamadi,neobrazovanih seljancadi koji su obukli odjela i misle da su sada bitni...dakle vratiti rashode u realnost...

zadnje 2 godine BiH je naplatila nekoliko stotina miliona KM vise kroz raznorazne poreze i prihode a gdje su te pare ?
imamo ekonomski rast izmedju 2-3 posto...gdje su te pare
u Posteno veceras kod Duske Jurisic bila Cenicka...zenina je svaka zlatna...otvorena i jasna
javno je protiv povecanja akciza...i Jusko kaze da od kako su uvedene prve akcize,nikada nikome nije pokazan izvjestaj koliko para je uzeto kroz akcize i gdje su te pare otisle...ja ne vidim te nove puteve a ni stare da su sredjeni ni od ovih prvih akciza,dakle,izgradnja puteva je obicna ubleha i od toga nema nista...Juskina projekcija je da bi od povecanja akciza dodatno bilo ubrano oko 170 miliona KM ...a to nije dovoljno da se koridor Vc gradi potrebnom dinamikom

dakle oni te pare trose za plate i stavljaju ih u budzet a kada zafali,opet nam podvaljuju pricu da to hoce MMF..nece to MMF,nego ova jadna i prokleta vlast,kojima da milijarde imamo,oni bi to shebali i pokrali i dizali kredite za jos milijardi...to je stanje uma i javasluka,nema to veze sa ekonomjom ni napretkom

ideja za akcize je dosla od Fadila i Cvijanovicke...oni su to ugradili licno u reformsku agendu...dva nepismena debila ...jadno ih je oboje gledati na TVu...koliko ne znaju
a Fadil fol dolazi iz realnog sektora,fol on se u nesto razumije...obicni pijun
seln

#29634 Re: SDA-All about

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
pemanapemani wrote:Kako se nonsalantno i kroz zajebanciju prica o zdravstvu u KS.
Tacno da covjek pojedincima pozeli dugotrajno lijecenje na Kosevu. Da im rodbina obilazi apoteke po Palama i Ilijasu trazeci tetanus ili lokalnu anesteziju i da im dobavljac citostatika iz inostranstva padne na granici.
Meni mozes samo pozeliti lijecenje na Gradini, ali ne moras jer sam vec redovni gost. Mogao bi im pisati recenzije po TripAdvisoru.. :lol:

U Sarajevu jedino zube popravljam, a i to samo ako je u pitanju skidanje kamenca i mijenjanje plombi. Za iole ozbiljnije stvari idem profesionalcima koji karijeru nisu gradili na stranci.

Kad sam operisao vilicu prije par godina, picio u Tuzlu - dr Muradbegovic.
Kad mi se stari trebao operisati, trazili najbolje - Tuzla, Centar za Srce, dr Kabil & co.
Kad sam trebao raditi magnet - Tuzla, dr Azabagiceva ekipa.
Gastro zajebancije - Tuzla, dr Smajic
Kad me kosti matore zabole - Tuzla, dr Kacar

U Sarajevu sam cak prestao i servisirati auta prije desetak godina, radi kriminalne nesposobnosti ovlastenih servisa koji su mi jednom predali nedovrsen auto, nesiguran za voznju. Od tad - InterAuto Tuzla, Sladjan ili MRM Mostar, Drazen

Sasvim je normalno da u modernoj privredi i drustvu imamo specijalizaciju poslova. Ljudi u Sarajevu se mahom specijaliziraju za politiku... Dakle, ako mi kad mi bude trebao iskusan politicar, onda cu ga traziti u Sarajevu. :) A do tad... Tuzla, Mostar, Osijek, Zenica itd.
Reci mi, dina ti, sta je sa Rifatbegovicem?
Poznavao sam ga dok je bio student, bio je sasvim OK momak, bez sumnje inteligentan i vrijedan i cuo sam da je postao odlican specijalista.
Takodje sam cuo da se prikljuci stranci "prvoj u Bosnjaka", pa ne znam koliko je to uticalo na njegov karakter.

p.s. Je li dr.Smajic od seljubljanskih Smajica?
Gojeni H

#29635 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

Alfons Kauders wrote:
pemanapemani wrote:Kako se nonsalantno i kroz zajebanciju prica o zdravstvu u KS.
Tacno da covjek pojedincima pozeli dugotrajno lijecenje na Kosevu. Da im rodbina obilazi apoteke po Palama i Ilijasu trazeci tetanus ili lokalnu anesteziju i da im dobavljac citostatika iz inostranstva padne na granici.
Meni mozes samo pozeliti lijecenje na Gradini, ali ne moras jer sam vec redovni gost. Mogao bi im pisati recenzije po TripAdvisoru.. :lol:

U Sarajevu jedino zube popravljam, a i to samo ako je u pitanju skidanje kamenca i mijenjanje plombi. Za iole ozbiljnije stvari idem profesionalcima koji karijeru nisu gradili na stranci.

Kad mi se stari trebao operisati, trazili najbolje - Tuzla, Centar za Srce, dr Kabil & co.

U Sarajevu sam cak prestao i servisirati auta prije desetak godina, radi kriminalne nesposobnosti ovlastenih servisa koji su mi jednom predali nedovrsen auto, nesiguran za voznju. Od tad - InterAuto Tuzla, Sladjan ili MRM Mostar, Drazen

Sasvim je normalno da u modernoj privredi i drustvu imamo specijalizaciju poslova. Ljudi u Sarajevu se mahom specijaliziraju za politiku... Dakle, ako mi kad mi bude trebao iskusan politicar, onda cu ga traziti u Sarajevu. :) A do tad... Tuzla, Mostar, Osijek, Zenica itd.
Nije ni u Tuzli sjajno, mada je haman u odnosu na Sarajevo predobro.

Plava bolnica - 10- (minus samo da ne kazu da pretjerujemo :D )
Interno i stara Gradina ... hebote, neke stvari k'o prije 30 godina. Pojedinci nisu ni za stale, a kamoli za rada s ljudima.
Gojeni H

#29636 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

megaman4 wrote:
pici wrote:Sebija Izetbegović u Tuzli

Image
Na licu se vidi unutrasnja dobrota, poniznost, spremnost na zrtvu za svoj narod i zemlju ... :oops:
Alfons Kauders

#29637 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
Alfons Kauders wrote:

Poznavao sam ga dok je bio student, bio je sasvim OK momak, bez sumnje inteligentan i vrijedan i cuo sam da je postao odlican specijalista.
Takodje sam cuo da se prikljuci stranci "prvoj u Bosnjaka", pa ne znam koliko je to uticalo na njegov karakter.

Ima vise Rifatbegovica pa nisam siguran, ukljucujuci onog sto je snimio pjesmu Fahri kad su ga uhapsili :D

Za Smajica vala ne znam odakle je rodom, starija generacija od mene, covjek vec ima dvoje odrasle djece... Ali i nasa generacija dobro kotira, npr. u ovom polju imas Salkica koji takodjer rastura...

Zaboravio sam Suljagica, ali doduse on se prosirio i na Sarajevo, tj bude 2 dana u Sarajevu (lakse mu da on dodje nego da raja pici iz Sarajeva do Oktobarske)
Obi Wan Bosnian

#29638 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

pici wrote: Image
Osta vođa bez svoje desne i lijeve ruke. Ili da budemo poetični "bez svojih krila":

leteli morem a bura je bila
vetar ih baci na jednu stenu
a on tu osta slomljenih krila

A ona ode (u Tuzlu), ostavi njega
da ceka svoju poslednju zoru
jedino malo naso je snage
da se pozali voljenom moru

Reci joj more da nju jos volim
za zlu je sudbu svoju ne krivim
ah zar se tako sad ljubav deli
ja da umirem a ona da zivi

On nije hteo zoru da ceka
on nije hteo sunce da sine
s visoke stene baci se galeb
voljenom moru u plave dubine

:oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29639 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

megaman4 wrote:
zippoo87 wrote:potpuno je pogresno u ovakvim okolnostima vezivati SDA i vjeru i bosnjake...da ne kazem da je i opasno

trece nema

Sad sam procitao jedan komentar, u kojem se kaze da SDA nije ni svjesna da za godinu dana nece biti ni penzija ni plata ako ovo urade, jer ce privreda definitivno nestati.

Bakir se igra sa vatrom a sindikat i radnici najavljuju socijalni bunt. Izgleda da smo dosli pred zid. Ovo je definitivno kraj sistema i drzave. Ode narod, privreda pred gasenjem, zdravstvo pred umiranjem, nema plata ni penzija, sve vise siromasnih, a sto ce na kraju rezultirati teskom krizom, ciji ce epilog biti socijalni nemiri i bankrot drzave. Vracamo se u 50-te godine 20 vijeka ako ne i gore.

ne valja vam logika, ama baš nikako...vi razmišljate u čistim formama, teoretski i po tome da ako bude gore narofd će se buniti :facepalm:

praksa vas svakodnevno demantuje...što je gore utoliko ovakve kriminalne organizacije imaju veću kontrolu i sve su jače...siromaštvo je saveznik kriminala
zippoo87

#29640 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

danas kod nas u Gracanici otvoren sajam GRAPOS EXPO i gle cuda,pojavio se i ridjobrki...opet prica o novim radnim mjestima koje "je otvorio" haha
ovaj put spomenuo je nesto oko 60000 novih radnih mjesta...slusao sam iz druge sobe na radiju,pa nisam bas sve detaljno cuo
ali ridjobrki ne odustaje...a jos je smjesnije kako lik zivi u nekom paralelnom univerzumu...prica o poteskocama u privredi,o prevelikim nametima,o problemima...kao da su ti problemi dosli sa Marsa a ne direktno od SDA
ludnica
nije mi samo jasno ko ga dovede u Gracanicu i koji ce K on nama i na ovakvim manifestacijama?
Alfons Kauders

#29641 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

zippoo87 wrote:danas kod nas u Gracanici otvoren sajam GRAPOS EXPO i gle cuda,pojavio se i ridjobrki...opet prica o novim radnim mjestima koje "je otvorio" haha
ovaj put spomenuo je nesto oko 60000 novih radnih mjesta...slusao sam iz druge sobe na radiju,pa nisam bas sve detaljno cuo
ali ridjobrki ne odustaje...a jos je smjesnije kako lik zivi u nekom paralelnom univerzumu...prica o poteskocama u privredi,o prevelikim nametima,o problemima...kao da su ti problemi dosli sa Marsa a ne direktno od SDA
ludnica
nije mi samo jasno ko ga dovede u Gracanicu i koji ce K on nama i na ovakvim manifestacijama?
Znaci sad 60,000? Odnosno 10,000 novih radnih mjesta u 10 dana od debilne izjave za 50,000?

Jebiga ako nastavi tim tempom, mi cemo za godinu i po biti primorani uvoziti radnu snagu iz Afrike ili Azije.

Glasaci SDA su mentalno retardirani. I ne, ovo nije uvreda, vec sasvim realan opis stanja. Drugog opravdanja nema.
GeeTnT

#29642 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:
zippoo87 wrote:danas kod nas u Gracanici otvoren sajam GRAPOS EXPO i gle cuda,pojavio se i ridjobrki...opet prica o novim radnim mjestima koje "je otvorio" haha
ludnica
Znaci sad 60,000? Odnosno 10,000 novih radnih mjesta u 10 dana od debilne izjave za 50,000?

Jebiga ako nastavi tim tempom, mi cemo za godinu i po biti primorani uvoziti radnu snagu iz Afrike ili Azije.

Glasaci SDA su mentalno retardirani. I ne, ovo nije uvreda, vec sasvim realan opis stanja. Drugog opravdanja nema.
Glasaci sda su manje retardirani od onih koji ne glasaju, jer ovi prvi bar imaju interes. Btw covjek spomenuo Gracanicu koja i pored Kukinih poteza u toj opcini, pozvala Bakira na sajam...nenadjebivo!
Novak20

#29643 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
ludnica

Glasaci sda su manje retardirani od onih koji ne glasaju, jer ovi prvi bar imaju interes. Btw covjek spomenuo Gracanicu koja i pored Kukinih poteza u toj opcini, pozvala Bakira na sajam...nenadjebivo!
:thumbup:
Roccohljup

#29644 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

sad se bake kaje.....kud ne rekoh pola miliona :D:D:D
seln

#29645 Re: SDA-All about

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
seln wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ima vise Rifatbegovica pa nisam siguran, ukljucujuci onog sto je snimio pjesmu Fahri kad su ga uhapsili :D
Adi Rifatbegovic, mislim da je specijalizirao plasticnu hirurgiju.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29646 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

SDA ubjedljivo gubi izbore 2018 , toga su svjesni svi i oni i opozicija i mi preostali.
Problem je sto opozicija nema plan sistematskog politickog unistavanja SDA kamarile , opozicija samo ceka da zajase pa makar do 2022.
A onda sve po starom...
pici

#29647 Re: SDA-All about

Post by pici »

Sjaši Kurta da uzjaše Murta... samo SDA na svim nivoJima :bih:
Alfons Kauders

#29648 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

sabina1 wrote:SDA ubjedljivo gubi izbore 2018 , toga su svjesni svi i oni i opozicija i mi preostali.
Problem je sto opozicija nema plan sistematskog politickog unistavanja SDA kamarile , opozicija samo ceka da zajase pa makar do 2022.
A onda sve po starom...
Kako ih gubi? Opet ce moci sastaviti koaliciju, bilo sa SBB, bilo sa laznom ljevicom.
avenija

#29649 Re: SDA-All about

Post by avenija »

Imamo li luksuza cekati 2018 godinu ? Do tada ce SDA mnogo toga izgubiti i podjeliti..
Kljucno ce biti Sarajevo na izborima gdje je vecina SDA uhljeba, dok ce u svim drugim mjestima(ne racunam Banovice :mrgreen:) dozivjeti debakl.
Haris.ba

#29650 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

sabina1 wrote:SDA ubjedljivo gubi izbore 2018 , toga su svjesni svi i oni i opozicija i mi preostali.
A onda sve po starom...
Moguće. Zavisi kako Dodo odigra sa referendumom o tužilaštvu i sudu i Čovke sa izbornim zakonom.

Niko neće spominjati ekonomiju 2018. I u toj igri ne mora značiti da opet SDA neće pobjediti. Pitanje je samo kolika pobjeda.

Sjećate se narativa u postizbornoj noći 2016? SDA je (relativni) pobjednik. I odmah su se naštimali. I kurban DF je došao.
Mada je sve do matematike. SDA može i 2018. pobjediti (imati najviše glasova za parlamente), ali ako izgubi mjesto u predsjedništvu, i ako bude matematike - naročito u Domu naroda, sasvim je moguće da SBB, DF i SDP formiraju vlast sa HDZ u Federaciji.

Mada je veća šansa da opet bude SDA sa nekim kurbanom tipa SDP, DF ili SBB. Moguće je i da bude situacija ko sa SzBiH. Da im prepusti premijersko mjesto, i onda malo odmori i igra malo pozicija - malo opozicija poznatu igru.

Šta god da bude, neće nestati kao SzBiH.

Na ovom forumu što više prognoziraju pad SDA - ona sve bolji rezultat.
Post Reply