BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

N.N.

#29627 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by N.N. »

Ne sluti na dobro sto se tice transfera, vecina ih ode u losije klubove nego gdje su i bili, osim Tarika...

Jos Alajbegovic da šarne u Atalanti i klasicno sviranje qurcu :D
luckylaka

#29628 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

N.N. wrote: 21/07/2026 11:04 Ne sluti na dobro sto se tice transfera, vecina ih ode u losije klubove nego gdje su i bili, osim Tarika...

Jos Alajbegovic da šarne u Atalanti i klasicno sviranje qurcu :D
Mislis da stotine menafjera nije bilo na svjetskom i procijenilo koliko ko vrijedi i gdje ko moze.Druga stvar je sto bi mi prodali sve u ligu petice ali meni bi bilo bitnije da oni izbore minutaze i u svojim trenutnim klubovima
dječak sa šibicama

#29629 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by dječak sa šibicama »

Za mladog igraca sa 19 godina najgora stvar je potpisati za veliki klub, osim ako nije generacijski talenat ko Yamal recimo a nijedan nas nije, budimo realni.

Ode u neki Chelsea i ne gine mu selidba po posudjevinama, i onda cas vamo cas tamo i malo koji u tome uspije. Mozes ih na prste prebrojati, kad sam kod Chelsea pade mi na pamet Pasalic kojeg su seljakali od spanije do italije i na kraju imao srecu da je nesto pokazao u Milanu pa u Atlanti i ostao tamo. Vecinom ti mladi koje oni kupe, zavrse sa nekom skromnom karijerom a Chelsea, City, UTD, da ne spominjem talijanske klubove, oni kupuju na sve strane i nagomilaju desetine mladica godisnje i onda to salju u svoje "rezervne klubove". Nije ni to lose nuzno, u nekoj belgijskoj ligi mozda mozes uspjeti, ali prije da neces jer nisi pod ugovorom vec "razvojna" kvaka.
Talijani ih bacaju po primaveri, malo koji uspije da ispliva na vrhunski nivo.
Sanabija

#29630 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Sanabija »

Lično mislim da je za Alajbegovića Atalanta odličan klub, srednja talijanska klasa. Ako se tu pokaže, a lakše mu je nego u velikim klubovima, onda dalje. Pogledajte Olma, za Dinamo igrao a gdje je sada, za razliku od Halilovića koji ode u Barcelonu i nestade. Klubovi srednje klase i jesu najbolju za razvoj igrača, osim ako baš neko nije Yamal...
Post Reply