To ce trojka odluciti, neces ti sigurno.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
nauticamid
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne izmislja a iseljavanja nisu pocela 1992 ni 1922Romanija wrote: ↑30/04/2025 21:04Naravno da izmislja, tj baca bombe, jer ne postoje takvi podaci. Idi logicno najslabije nastanjen region BiH (sa I Hercegovinom) je donio Hr >2 mil stanovnika, jah........ A sad sto su Posavci zamjenili domovinu sa Slavonijom to nije bilo do njega.palermo wrote: ↑30/04/2025 20:28 Meni je u ovom intervju Covica zapravo najzanimljiviji podatak koji je iznio da danas 50 % gradjana Htvatske vodi porijeklo sa.ovih prostora. Ako jos.dodamo rodbinske I yazbinske veze.koje su uspostavili tokom.zivoya u Hrvatskoj I sa drugim gradjamima Hrvatske dolazimo do jasnog zakljucka da politika Hrvatske spram Bosne I Hercegovine se.nece.mijenjati narednih godina.
Osim ako ih mi ne natjeramo.
Ko misli da Covic izmislja podatke.....tja, nisam siguran da.izmislja.
Nego mnogo prije
Brojka je s potomcima i 75%
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#29628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nije puno i nije imenom i prezimenom, ali popišo se po federalnoj vladi i po načinu na koji se uradilo sa minimalnom platom. popišo se i na to što su išli u SAD a krajnji domet je sastanak sa Alkalajem, rezultat svega 0.
za Bećirevića kako već dvije godine redom ide i objašnjava da je plan sve ono što se danas dešava i da radi dobar posao. Konakovića da je proširio krug sagovornika. za Komšića kako imaju dobru saradnju, ali da nema šanse da idu zajedno u neke političke projekte.
možda je i to sve šiljenje pred predstojeći kongres SDPa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apsolutno. Zlaja je uvijek bio ljigavac. Trenutno je koristan ali to ne mijenja sustinu.Chmoljo wrote: ↑30/04/2025 23:28nije puno i nije imenom i prezimenom, ali popišo se po federalnoj vladi i po načinu na koji se uradilo sa minimalnom platom. popišo se i na to što su išli u SAD a krajnji domet je sastanak sa Alkalajem, rezultat svega 0.
za Bećirevića kako već dvije godine redom ide i objašnjava da je plan sve ono što se danas dešava i da radi dobar posao. Konakovića da je proširio krug sagovornika. za Komšića kako imaju dobru saradnju, ali da nema šanse da idu zajedno u neke političke projekte.
- canvra888
#29630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo ja tebe kao velikog zastupnika trojke i svakog njihovog poteza po treći put pitam jer si dva puta samo izignorisala pitanje - po kojem osnovu su sebi povećali troškove smještaja za onako apsurdno velik procenat?Styling wrote: ↑30/04/2025 19:33“Mrtva” Trojka koja je pokrenula stvari po pitanju EU integracija s mrtve tačke, diplomatija nam najbolje stoji poslije rata, boračka populacija u KS dobila stanove,subvencije na svakom koraku, minimalna plata 1000, povećanje socijalnih naknada, povećanje plata državnim službenicima, Mileta sveli na nulu toliko da ih moli da razgovaraju, Čoviću se gaće tresu da i on ne završi kao Dodik, ……na njih misliš?
A pošto nerijetko tvrdiš da barataš politikom, možeš nam objasniti i kojom logikom je povoljno i dobronamjerno za građane fiskalizacija fizičkih lica sa pragom od samo mizernih 5000 KM? Povoljno i dobronamjerno za građane, ili za budžet pa da opet mogu sebi povećavati troškove smještaja za apsurdne procente?
- no_sekirli
#29631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apsolutno pristojan Zlaja veecras. Fokusirao se na rad u UNu, izgleda da je i sebe ubijedio da je prerastao politicko blato na domacoj sceni._BataZiv_0809 wrote: ↑30/04/2025 23:37Apsolutno. Zlaja je uvijek bio ljigavac. Trenutno je koristan ali to ne mijenja sustinu.Chmoljo wrote: ↑30/04/2025 23:28nije puno i nije imenom i prezimenom, ali popišo se po federalnoj vladi i po načinu na koji se uradilo sa minimalnom platom. popišo se i na to što su išli u SAD a krajnji domet je sastanak sa Alkalajem, rezultat svega 0.
Medjutim, onaj monolog Zukica o potrebi fokusiranja politicara za poboljsavanje standarda gradjana, gdje nije u igri "visoka politika" je bio highlight veceri.
Frajer kad sve ne pocera u 3PM
- Ozimician
#29632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://bljesak.info/gospodarstvo/posao ... ima/514820
SKB Mostar zaposlio 500 radnika unatoč velikim financijskim gubicima
U samo godinu dana zaposlili su gotovo 500 novih radnika, točnije 492, čime su prestigli čak i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu — tradicionalnog lidera po broju zaposlenih u zdravstvenom sektoru Federacije BiH.
U samo godinu dana zaposlili su gotovo 500 novih radnika, točnije 492, čime su prestigli čak i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu — tradicionalnog lidera po broju zaposlenih u zdravstvenom sektoru Federacije BiH.
- Styling
#29633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Troškovi života rastu svima pa i njihov smještaj, zahvaljujući visokim cijenama kirija u Sarajevu.canvra888 wrote: ↑01/05/2025 00:03Evo ja tebe kao velikog zastupnika trojke i svakog njihovog poteza po treći put pitam jer si dva puta samo izignorisala pitanje - po kojem osnovu su sebi povećali troškove smještaja za onako apsurdno velik procenat?Styling wrote: ↑30/04/2025 19:33“Mrtva” Trojka koja je pokrenula stvari po pitanju EU integracija s mrtve tačke, diplomatija nam najbolje stoji poslije rata, boračka populacija u KS dobila stanove,subvencije na svakom koraku, minimalna plata 1000, povećanje socijalnih naknada, povećanje plata državnim službenicima, Mileta sveli na nulu toliko da ih moli da razgovaraju, Čoviću se gaće tresu da i on ne završi kao Dodik, ……na njih misliš?
A pošto nerijetko tvrdiš da barataš politikom, možeš nam objasniti i kojom logikom je povoljno i dobronamjerno za građane fiskalizacija fizičkih lica sa pragom od samo mizernih 5000 KM? Povoljno i dobronamjerno za građane, ili za budžet pa da opet mogu sebi povećavati troškove smještaja za apsurdne procente?
Ovo sa fiskalizacijom mi je novo i ne znam detalje tako da ti ne mogu odgovoriti.
-
Romanija
#29634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tu ne sumnjam, vi krizari s Poskoka vjerovatno mislite da je cijela Hr potekla iz tri zpaadno-hercegovacke...jel ono zupe? Isto kao sto su 90% Sarajlija Sandzaklije u stvari. Kad mislis da je prekodrinsko ludilo doseglo nove maksimume pojave se ovakve skutorije. Odi u Rijeku, Cakovec ili Sisak i reci im da su im potomci iz Hercegovine.Truba wrote: ↑30/04/2025 23:27Ne izmislja a iseljavanja nisu pocela 1992 ni 1922Romanija wrote: ↑30/04/2025 21:04Naravno da izmislja, tj baca bombe, jer ne postoje takvi podaci. Idi logicno najslabije nastanjen region BiH (sa I Hercegovinom) je donio Hr >2 mil stanovnika, jah........ A sad sto su Posavci zamjenili domovinu sa Slavonijom to nije bilo do njega.palermo wrote: ↑30/04/2025 20:28 Meni je u ovom intervju Covica zapravo najzanimljiviji podatak koji je iznio da danas 50 % gradjana Htvatske vodi porijeklo sa.ovih prostora. Ako jos.dodamo rodbinske I yazbinske veze.koje su uspostavili tokom.zivoya u Hrvatskoj I sa drugim gradjamima Hrvatske dolazimo do jasnog zakljucka da politika Hrvatske spram Bosne I Hercegovine se.nece.mijenjati narednih godina.
Osim ako ih mi ne natjeramo.
Ko misli da Covic izmislja podatke.....tja, nisam siguran da.izmislja.
Nego mnogo prije
Brojka je s potomcima i 75%
- Point.
#29635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako su tačne ove brojke od Trubadura od 75%, predlažem u tom slučaju da se 75% Hrvatske pripoji Bosni i Hercegovini 
-
Romanija
#29636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je u rangu one da su svi Evropljani potekli od Srba koji se proto-evropski narod.
Ako imas imalo znanja iz matematike i statistike i primjenis to na demografiju ex YU.......i onda to uporedis sa ovim krizarskim i poskokvskim brojevima, ispada da se cjelokupna hercegovacka populacija Hrvata iseljivala u Hr svakih 17 godina i da zene u Hr koje nisu imale hercegovacko porijeklo nisu radjale djecu...... LUDILO!!!!!!! Ali sve moze u borbi za izbornu jedinicu i zombificiranu HZHB.
- Styling
#29637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hrvati iz BiH se jesu iseljavali u velikom broju, ali poglavito u Njemačku, Ameirku, Australiju. Manji broj u Hrvatsku. Isto tako je i činjanica da danas 80% Hrvata u BiH ima hrvatski pasoš kao i određeni broj Bošnjaka koji su pasoš nafatali na osnovu roditelja koji su se prije ‘74. izjašnjavali kao Hrvati.Romanija wrote: ↑01/05/2025 12:10To je u rangu one da su svi Evropljani potekli od Srba koji se proto-evropski narod.
Ako imas imalo znanja iz matematike i statistike i primjenis to na demografiju ex YU.......i onda to uporedis sa ovim krizarskim i poskokvskim brojevima, ispada da se cjelokupna hercegovacka populacija Hrvata iseljivala u Hr svakih 17 godina i da zene u Hr koje nisu imale hercegovacko porijeklo nisu radjale djecu...... LUDILO!!!!!!! Ali sve moze u borbi za izbornu jedinicu i zombificiranu HZHB.
-
Hakiz
#29638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kada dobiješ naknadu za prevoz, kupon, ne dobiješ toliko da možeš ići taksijem svaki dan. Dobiješ toliko da možeš doći na posao najjeftinijim javnim gradskim prevozom.Styling wrote: ↑01/05/2025 07:29Troškovi života rastu svima pa i njihov smještaj, zahvaljujući visokim cijenama kirija u Sarajevu.canvra888 wrote: ↑01/05/2025 00:03Evo ja tebe kao velikog zastupnika trojke i svakog njihovog poteza po treći put pitam jer si dva puta samo izignorisala pitanje - po kojem osnovu su sebi povećali troškove smještaja za onako apsurdno velik procenat?Styling wrote: ↑30/04/2025 19:33
“Mrtva” Trojka koja je pokrenula stvari po pitanju EU integracija s mrtve tačke, diplomatija nam najbolje stoji poslije rata, boračka populacija u KS dobila stanove,subvencije na svakom koraku, minimalna plata 1000, povećanje socijalnih naknada, povećanje plata državnim službenicima, Mileta sveli na nulu toliko da ih moli da razgovaraju, Čoviću se gaće tresu da i on ne završi kao Dodik, ……na njih misliš?
Ovo sa fiskalizacijom mi je novo i ne znam detalje tako da ti ne mogu odgovoriti.
Ne vjerujem da su njihove naknade takve da omogućavaju boravak samo u najjeftinijem smještaju, a da razliku za svaki veći luksuz moraju platiti sami iz svojih, previsokih, plata.
Ali, neka su invalidi preskupi, penzioneri takođe. Da guzonjama ne zafali za penthaus. A i manekenke poskupjele.
- canvra888
#29639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam pitao po kojem osnovu su povećali za onako apsurdno velik procenat, tj. sa 300 KM na 611 KM, jer ničim ne mogu opravdati povećanje od preko 100%. Ne ni većim kirijama. Po toj logici su onda morali svima u javnim ustanovama povećati troškove smještaja na pomenutu cifru, a naravno da nisu.Styling wrote: ↑01/05/2025 07:29Troškovi života rastu svima pa i njihov smještaj, zahvaljujući visokim cijenama kirija u Sarajevu.canvra888 wrote: ↑01/05/2025 00:03Evo ja tebe kao velikog zastupnika trojke i svakog njihovog poteza po treći put pitam jer si dva puta samo izignorisala pitanje - po kojem osnovu su sebi povećali troškove smještaja za onako apsurdno velik procenat?Styling wrote: ↑30/04/2025 19:33
“Mrtva” Trojka koja je pokrenula stvari po pitanju EU integracija s mrtve tačke, diplomatija nam najbolje stoji poslije rata, boračka populacija u KS dobila stanove,subvencije na svakom koraku, minimalna plata 1000, povećanje socijalnih naknada, povećanje plata državnim službenicima, Mileta sveli na nulu toliko da ih moli da razgovaraju, Čoviću se gaće tresu da i on ne završi kao Dodik, ……na njih misliš?
A na stranu sad što ih pola i ne živi po tim stanovima, nego samo ubiru troškove smještaja.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mene stvarno ne zanima niti bi ikoga trebalo to da zanima, plate u realnom sektoru su davno.presisale i ministre i ostale kurceveStyling wrote: ↑01/05/2025 07:29Troškovi života rastu svima pa i njihov smještaj, zahvaljujući visokim cijenama kirija u Sarajevu.canvra888 wrote: ↑01/05/2025 00:03Evo ja tebe kao velikog zastupnika trojke i svakog njihovog poteza po treći put pitam jer si dva puta samo izignorisala pitanje - po kojem osnovu su sebi povećali troškove smještaja za onako apsurdno velik procenat?Styling wrote: ↑30/04/2025 19:33
Mene zanima sto je infrastruktura 0 i nastavlja da bude 0
Socijalna davanja nece dovesti drzavu u stanje da napreduje i bude finansijski samoodrziva
Ima naravno dobrih stvari koje jesu rijesene
Ali
Metar ceste nije napravljen od konjica do mostara
Od tuzle do sarajeva
45min ti treba da pređeš most u krivoglavcima, zasto? Zato sto imamo titinu cestu u 3 industrijske zone. Do sabaha nabrajati probleme koji se ne rjesavaju, koji su od znacaja, ali ne.
Vlast se i dalje fokusirala na glasove i odrzavanje sirotinje sirotinjom, ne na napredak te sirotinje.
-
Dr Arsla
#29641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slučajni prolaznik_BataZiv_0809 wrote: ↑30/04/2025 23:37Apsolutno. Zlaja je uvijek bio ljigavac. Trenutno je koristan ali to ne mijenja sustinu.Chmoljo wrote: ↑30/04/2025 23:28nije puno i nije imenom i prezimenom, ali popišo se po federalnoj vladi i po načinu na koji se uradilo sa minimalnom platom. popišo se i na to što su išli u SAD a krajnji domet je sastanak sa Alkalajem, rezultat svega 0.
-
Romanija
#29642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slucajni prolaznik i dan danas "silji" za BiH za razliku od cijele plejade SDA-ovaca koji su nestali sa scene nakon sto su orobili sto se moglo i udomili cijele familije.
- Chmoljo
#29643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je ona bolnica koju je pomagao ekonomski ekspert Novalic. Interesantno da je nekim cudom u raspodjeli preskocio bolnicu kojoj nije bio sda ili hdz kadar. Opcu bolnicu u sarajevu.Ozimician wrote: ↑01/05/2025 01:42 https://bljesak.info/gospodarstvo/posao ... ima/514820
Ali akobogda, vratice se SDA jos jaca, pa ce i tih dodatnih 500 biti namireni, ne sekiram se ja.
-
PM72
#29644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja bih se sutra izjasnio ko hrvat da mi hoće dati hrvatski pasoš.Al nedaju đubradStyling wrote: ↑01/05/2025 12:30Hrvati iz BiH se jesu iseljavali u velikom broju, ali poglavito u Njemačku, Ameirku, Australiju. Manji broj u Hrvatsku. Isto tako je i činjanica da danas 80% Hrvata u BiH ima hrvatski pasoš kao i određeni broj Bošnjaka koji su pasoš nafatali na osnovu roditelja koji su se prije ‘74. izjašnjavali kao Hrvati.Romanija wrote: ↑01/05/2025 12:10To je u rangu one da su svi Evropljani potekli od Srba koji se proto-evropski narod.
- Ozimician
#29645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo tako, nadam se da je sada situacija drugacija i da dobijaju manje novca nego za vrijeme Provaliceve vlade.Chmoljo wrote: ↑01/05/2025 20:45To je ona bolnica koju je pomagao ekonomski ekspert Novalic. Interesantno da je nekim cudom u raspodjeli preskocio bolnicu kojoj nije bio sda ili hdz kadar. Opcu bolnicu u sarajevu.Ozimician wrote: ↑01/05/2025 01:42 https://bljesak.info/gospodarstvo/posao ... ima/514820
Ali akobogda, vratice se SDA jos jaca, pa ce i tih dodatnih 500 biti namireni, ne sekiram se ja.
- Chmoljo
#29646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako dobijaju manje, nadajmo se da se nece Neka i za to izvinjavati.Ozimician wrote: ↑01/05/2025 21:06Upravo tako, nadam se da je sada situacija drugacija i da dobijaju manje novca nego za vrijeme Provaliceve vlade.Chmoljo wrote: ↑01/05/2025 20:45To je ona bolnica koju je pomagao ekonomski ekspert Novalic. Interesantno da je nekim cudom u raspodjeli preskocio bolnicu kojoj nije bio sda ili hdz kadar. Opcu bolnicu u sarajevu.Ozimician wrote: ↑01/05/2025 01:42 https://bljesak.info/gospodarstvo/posao ... ima/514820
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#29647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svako normalan ne zeli nekome drugo manje, vec svima isto puno..ali etoChmoljo wrote: ↑01/05/2025 21:07Ako dobijaju manje, nadajmo se da se nece Neka i za to izvinjavati.Ozimician wrote: ↑01/05/2025 21:06Upravo tako, nadam se da je sada situacija drugacija i da dobijaju manje novca nego za vrijeme Provaliceve vlade.Chmoljo wrote: ↑01/05/2025 20:45
To je ona bolnica koju je pomagao ekonomski ekspert Novalic. Interesantno da je nekim cudom u raspodjeli preskocio bolnicu kojoj nije bio sda ili hdz kadar. Opcu bolnicu u sarajevu.
- Chmoljo
#29648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Super je to da se ne svodi na puko uhljebljivanje na teret zajednickog racuna.izvrsni direktor wrote: ↑01/05/2025 21:08
Svako normalan ne zeli nekome drugo manje, vec svima isto puno..ali eto
Srecom Sebija je izvlacila klinicki iz dugovanja, a hdz ga je svlacio u dug. I opet su isto dobijali.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jak em ka ultramk ultra wrote: ↑01/05/2025 13:45Mene stvarno ne zanima niti bi ikoga trebalo to da zanima, plate u realnom sektoru su davno.presisale i ministre i ostale kurceveStyling wrote: ↑01/05/2025 07:29Troškovi života rastu svima pa i njihov smještaj, zahvaljujući visokim cijenama kirija u Sarajevu.canvra888 wrote: ↑01/05/2025 00:03
Evo ja tebe kao velikog zastupnika trojke i svakog njihovog poteza po treći put pitam jer si dva puta samo izignorisala pitanje - po kojem osnovu su sebi povećali troškove smještaja za onako apsurdno velik procenat?
Mene zanima sto je infrastruktura 0 i nastavlja da bude 0
Socijalna davanja nece dovesti drzavu u stanje da napreduje i bude finansijski samoodrziva
Ima naravno dobrih stvari koje jesu rijesene
Ali
Metar ceste nije napravljen od konjica do mostara
Od tuzle do sarajeva
45min ti treba da pređeš most u krivoglavcima, zasto? Zato sto imamo titinu cestu u 3 industrijske zone. Do sabaha nabrajati probleme koji se ne rjesavaju, koji su od znacaja, ali ne.
Vlast se i dalje fokusirala na glasove i odrzavanje sirotinje sirotinjom, ne na napredak te sirotinje.
-
Dr Arsla
#29650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Taj slučajni prolaznik je opljačkao fondaciju Adilbega Zulfikarpašića a Smućko mu samo vraća uslugu od ranije