JThomas wrote:cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jesi mi se natovario na kosti, ko da si se zaljubio
Wrong gender, sorry

ti baš k'o dijete. grabovica, šanko, sendijarević, koka, karić, itd. žao mi je, nisam za to glasao, glasao sam protiv toga, a dobio sam opet to. potpuno isto vrijedi i za SDPov četverogodišnji mandat, da sam htio to što su dali i pokazali glasao bih direktno za SDA.
Očito pišeš napamet i raspolažeš sa jako malo informacija. Al haj krenimo redom. DF je u vlasti na nivou Federacije bio nešto više od dva mjeseca i ne znam šta si očekivao za to vrijeme. Da ulete i u prvih pet dana smijene sve direktore u svojim resorima, mimo svih procedura, kako bi uvalili svoje kadrove pa da onda ovi smijenjeni tuže državu i da ih se kao Kamočajia vrača na poslove uz plačanje odštete? Izvini ali ja lično, a mislim ni ti, nisam glasao za to. Čudi me da jedan pravnik poziva na kršenje zakona i procedura jer tačno je definisano na koji način se neki direktor imenuje i smijenjuje sa funkcije. Dalje pominjati DF u kontekstu Šanke je nalijeganje na klasični spin jer je svakome ko iole prati događanja te poznaje procedure jasno da DF nema nikakve veze sa tim. DF nije mogao uticati na njegovo imenovanje, jer nije ni bio u vlasti kada je do istog došlo, niti ga je mogao smijeniti jer nije imao članove UO i ministra koji su to mogli uraditi. Pogledaš kako je imenovana Seka, koji je sastav UO te kako i kada je isti imenovan, pa ti sve bude jasno ako do sada nije.
Od ovih svih koje si nabrojao jedino je Koka onaj na čije je imenovanje DF uticao i to je bio potez koji im se može uzeti kao loš ali ja mislim da je to imenovanje bilo urađeno prije svega jer DF unutar svog članstva nije imao tako kvalitetan kadar a na tu poziciju se ne može staviti baš bilo ko. Uz to ako se sjećaš u vrijeme kada je imenovan trebalo je nekako obezbjediti potporu SDP-ovih Srba u Domu naroda i mislim da je imenovanje Kurteša malo i stvar tog nekog političkog dogovora. S obzirom da mu je najveći grijeh "sudar kod Jagode" za mene lično to imenovanje nije bio nešto pretjerano strašno iako bi volio da je neko drugi bio imenovan na tu funkciju.
I za kraj jako je naivno i glupo svoditi se u istu ravan. Ni dva prsta na ruci nisu isti tako ni sve stranke nisu iste. Ne može se DF koji je u vlasti na federalnom nivou bio dva mjeseca i na kantonalnom nivou par mjeseci više, iako je koalicija i tu bila klimava nakon raspada na federalnom nivou, svoditi u istu ravan sa SDA pa i SDP-om koji su na vlasti od rata na ovamo i koji iza sebe imaju višestruke afere. Kad i ako DF bude imao 10% afera koje iza sebe imaju ovi ostali onda možemo pričati o tome da su isti kao i oni. Dao Bog da ovakav DF nama bude najveći problem na političkoj sceni. Kada to bude slučaj mi ćemo biti jako sretna zemlja a ja ću biti jako sretan čovjek.