Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
biglebovski
#29601 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Korona vs. Zdrav razum? Osobe sa Usher sindromom i njihovi najmiliji najnovije žrtve pomahnitalih koronaša?
24-GODIŠNJA Caroline Paknaite vozila se sa 16-godišnjom sestrom Saule vlakom Liverpoolom. S obzirom na to da Caroline ima Usher sindrom, genetski poremećaj koji utječe na vid i sluh, Saul je povukla masku s lica kako bi je sestra mogla razumjeti.
To je uznemirilo drugu putnicu koja je tinejdžerku verbalno napala i izvrijeđala. Caroline je uznemirujući video objavila na Facebooku i prepričala situaciju te druge zamolila za razumijevanje.
https://www.index.hr/mame/clanak/tinejd ... 00924.aspx
24-GODIŠNJA Caroline Paknaite vozila se sa 16-godišnjom sestrom Saule vlakom Liverpoolom. S obzirom na to da Caroline ima Usher sindrom, genetski poremećaj koji utječe na vid i sluh, Saul je povukla masku s lica kako bi je sestra mogla razumjeti.
To je uznemirilo drugu putnicu koja je tinejdžerku verbalno napala i izvrijeđala. Caroline je uznemirujući video objavila na Facebooku i prepričala situaciju te druge zamolila za razumijevanje.
- CikCikCikPogodi
#29602 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam zasto se pravi hajka oko ovoga na vijestima. Ali hajde vrlo jednostavno, oni u Velikoj Britaniji imaju Transportsku policiju, koja je prisutna na svakoj stanici, prijavi se i gotovo, ipak je to razumna zemlja. Nije to Balkan gdje bi se pola policajaca smijalo na ovakve stvari.biglebovski wrote: ↑26/07/2020 12:49 Korona vs. Zdrav razum? Osobe sa Usher sindromom i njihovi najmiliji najnovije žrtve pomahnitalih koronaša?
Po ponasanju zene se vidi da bi napala nekoga ako bi doso da je smiri.
-
Mogy87
#29603 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A nisi upratio da je ovo dnevna rubrika Korona je kriva za sve?CikCikCikPogodi wrote: ↑26/07/2020 13:23Ne znam zasto se pravi hajka oko ovoga na vijestima. Ali hajde vrlo jednostavno, oni u Velikoj Britaniji imaju Transportsku policiju, koja je prisutna na svakoj stanici, prijavi se i gotovo, ipak je to razumna zemlja. Nije to Balkan gdje bi se pola policajaca smijalo na ovakve stvari.biglebovski wrote: ↑26/07/2020 12:49 Korona vs. Zdrav razum? Osobe sa Usher sindromom i njihovi najmiliji najnovije žrtve pomahnitalih koronaša?
Od toga sto neki debil mlati zenu, gladi u svijetu, zagadjenja do lopovluka i korupcije u BiH u zadnjih 30 godina.
Kolega forumas izbaci barem dva takva posta dnevno.
Last edited by Mogy87 on 26/07/2020 13:32, edited 1 time in total.
-
biglebovski
#29604 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma katastrofa. Jadne Karolina i njena sestra Saule. Malo im njihova tragedija sa ovim sindromom, pa da ih se još i ovako drsko i bezobzirno napada u javnom transportu. Jadan i muž od ove pomahnitale žene. Ja se nadam da je Transportska policija uhapsila ovu ženu i odvela je pred sudiju.CikCikCikPogodi wrote: ↑26/07/2020 13:23Ne znam zasto se pravi hajka oko ovoga na vijestima. Ali hajde vrlo jednostavno, oni u Velikoj Britaniji imaju Transportsku policiju, koja je prisutna na svakoj stanici, prijavi se i gotovo, ipak je to razumna zemlja. Nije to Balkan gdje bi se pola policajaca smijalo na ovakve stvari.biglebovski wrote: ↑26/07/2020 12:49 Korona vs. Zdrav razum? Osobe sa Usher sindromom i njihovi najmiliji najnovije žrtve pomahnitalih koronaša?
-
last mohicans
#29605 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedna od meni nairitantniji stvari od početka epidemije. Toliko se to trude naglasiti, te zaboravite zivot kakav ste imali, nikad vise grljenje, ljubljenje,emocije, putovanja kakva ste imali itd...itd. Uredu je, shvatili smo, samo je pitanje da li ce tako biti. Namece se pitanje i smisao svega ovoga. Kao da je neki skriveni cilj epidemije da razjebe drustva, socijalno ponašanje među ljudima i međusobnu interakciju. Tako to potenciraju kao da ce trajati najmanje desetinama godina.biglebovski wrote: ↑25/07/2020 18:39Tačno mi nije jasno to konstantno potenciranje nečeg novog normalnog od strane ovog jebivjetra i ekipe. Svojim istupima i izjavama samo inat u ljudima stvaraju, čini mi se. Totalno pogrešan pristup.
- zemomak
- CikCikCikPogodi
-
laik1981
#29608 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije bolest sve sto boli..
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#29609 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I njima to smijesno jebo ih onaj ko ih obu
- TDK-90
#29610 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravolast mohicans wrote: ↑26/07/2020 15:30
Jedna od meni nairitantniji stvari od početka epidemije. Toliko se to trude naglasiti, te zaboravite zivot kakav ste imali, nikad vise grljenje, ljubljenje,emocije, putovanja kakva ste imali itd...itd. Uredu je, shvatili smo, samo je pitanje da li ce tako biti. Namece se pitanje i smisao svega ovoga. Kao da je neki skriveni cilj epidemije da razjebe drustva, socijalno ponašanje među ljudima i međusobnu interakciju. Tako to potenciraju kao da ce trajati najmanje desetinama godina.
Dobro se sjecam jos pocetkom godine izjava i naslova : "ZIVOT VISE NECE BITI KAO PRIJE" , odmah na pocetku
"Uzivali smo prvise slobode" !!! "Moramo se naviknuti na novi nacin zivota "!!!
Mozda treba podsjetiti da mnogi vlastodrzci svrsavaju na kineski nacin zivota, potpuna kontrola svih segmenata drustva.
Sve lici na to da zele nametnuti zivot bez mogucnosti izbora (ne samo Izbora u politici nego svega)
Ne odmah sutra , ali revolucija protiv naroda je izgleda pocela.
I neke "teorije zavjere" imaju smisla: Ukinut ce novac , kad tad ce ljude cude cipovati , skola moze vrlo lako postati soba u stanu , smanjiti sve drustvene dogadjaje i susrete.
Turizam i ugostiteljsvo ( putovanja i sve sto putovanje nosi) nece jednostavno prezivjeti - morat ce se izmisliti nesto da to zamijeni ali sta ?
-
laik1981
#29611 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To sto se provlaci kao neko "novo normalno" je toliko nenormalno i morbidno da samo teski kreteni mogu pristati na tako nesto.. Ako ljudi tako nesto pocnu prihvatati onda treba poceti navijati da nas hekne kakva kometa i zavrsi sa nama. Ova kampanja koja promovise asocijalizaciju je kretenizam sirih razmjera.
- Bluemore
#29612 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam je li bilo ali vrijedi poslusati
Odlican intervju
https://www.face.ba/vijesti/bih/prof-d ... h-7jv5CI
Odlican intervju
-
omar little
#29613 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ma u svakoj drzavi imaju te agente koji idu okolo i bacaju koronu, zarazuju svijet. jasno je odavno da je ovo kineska igra opasna za prevlast i ekonomsku korist. uniste svoju ekonomiju samo da bi gledali zapad kako propada. a, ruse da ne spominjemo. samo treba otvoriti oci, sve je tu. ispod lazi i panike.CikCikCikPogodi wrote: ↑25/07/2020 22:57Zaboravio sam nepomenuti, to se nije pojavljivalo u medijima u BiH, ova je vjerovatno pobjegla iz konzulata u Hustonu, kojeg je americka vlada nardila da bude napusten. Kineske diplomate su prije tog napustanja palili svaki papiric sto je bio u konzulatu, pri cemu je Huston Fire Department morao regovati jer su haman pa zaplili zgradu.omar little wrote: ↑25/07/2020 22:52 to je ta sto prosipa koronu po americi po nalogu kineske vlade?! BRAVO. SVAKA CAST AMERICKI MARSALI. heroji spasili svoju zemlju, a sta je s bosnom? radi li ovdje ko na hapsenju kineskih biologinja da se zaustavi ova epidemija??
- zubi
#29614 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Odlican.Bluemore wrote: ↑26/07/2020 20:52 Ne znam je li bilo ali vrijedi poslusati
Odlican intervju
Piramide u Visokom imaju energiju, treba provjeriti djeuluju li negativni joni na Koronu?
- GAU8
#29615 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Normalno i nenormalno je relativna stvar u zavisnosti od toga gdje se nalazite.laik1981 wrote: ↑26/07/2020 19:32 To sto se provlaci kao neko "novo normalno" je toliko nenormalno i morbidno da samo teski kreteni mogu pristati na tako nesto.. Ako ljudi tako nesto pocnu prihvatati onda treba poceti navijati da nas hekne kakva kometa i zavrsi sa nama. Ova kampanja koja promovise asocijalizaciju je kretenizam sirih razmjera.
Ko je bio recimo u Japanu, shvatio bi.
I niko ne zabranjuje socijalizaciju, samo pokusava iznaci nacine za istu, pod novim okolnostima.
Smirimo malo tenzije
I te izjave: "ne mogu zagrliti rodbinu, nek me hekne kometa" su bas onako logicne
-
laik1981
- GAU8
#29617 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
citam... dodjem do "piramide" i pomislim ko je sve postao prof. dr.Bluemore wrote: ↑26/07/2020 20:52 Ne znam je li bilo ali vrijedi poslusati
Odlican intervju
-
kakavdanakneiskustvu
-
splinter
#29619 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ova je doktorica vrhunski stručnjak, ne samo u BiH nego i u regionu zasigurno.zubi wrote: ↑26/07/2020 21:17Odlican.Bluemore wrote: ↑26/07/2020 20:52 Ne znam je li bilo ali vrijedi poslusati
Odlican intervju
Piramide u Visokom imaju energiju, treba provjeriti djeuluju li negativni joni na Koronu?
I mene je liječila jer sam iskreno samo u nju imao povjerenja.
Međutim ona je infektolog, nije ni epidemiolog ni mikrobiolog ni genetičar.
Sa neke patofiziološke strane odlično je objasnila razvoj i tok bolesti, možda i najbolje što sam do sad čuo.
Ipak mislim da nije kompetentna da kometariše porijeklo virusa. Vjerovatno se u svojoj bogatoj karijeri nije susretala s ovakvim agensom pa je malo zbunjena oko svega što se dešava.
-
laik1981
#29620 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Djeluju li negativni joni na viruse i bakterijesplinter wrote: ↑26/07/2020 21:36Ova je doktorica vrhunski stručnjak, ne samo u BiH nego i u regionu zasigurno.zubi wrote: ↑26/07/2020 21:17Odlican.Bluemore wrote: ↑26/07/2020 20:52 Ne znam je li bilo ali vrijedi poslusati
Odlican intervju
Sa neke patofiziološke strane odlično je objasnila razvoj i tok bolesti, možda i najbolje što sam do sad čuo.
Ipak mislim da nije kompetentna da kometariše porijeklo virusa. Vjerovatno se u svojoj bogatoj karijeri nije susretala s ovakvim agensom pa je malo zbunjena oko svega što se dešava.
- zubi
#29621 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MIslim da je jedino sto ce ljudi cuti iz njenog intervju upravo ovo bodirano...splinter wrote: ↑26/07/2020 21:36Ova je doktorica vrhunski stručnjak, ne samo u BiH nego i u regionu zasigurno.zubi wrote: ↑26/07/2020 21:17Odlican.Bluemore wrote: ↑26/07/2020 20:52 Ne znam je li bilo ali vrijedi poslusati
Odlican intervju
-
splinter
#29622 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moguće je da djeluju. Ali za tako nešto treba naučno uporište. Nije moja oblast i ne mogu tamo zalaziti.laik1981 wrote: ↑26/07/2020 21:38Djeluju li negativni joni na viruse i bakterijesplinter wrote: ↑26/07/2020 21:36Ova je doktorica vrhunski stručnjak, ne samo u BiH nego i u regionu zasigurno.
Ipak mislim da nije kompetentna da kometariše porijeklo virusa. Vjerovatno se u svojoj bogatoj karijeri nije susretala s ovakvim agensom pa je malo zbunjena oko svega što se dešava.Ja citao neka istrazivanja da djeluju
![]()
Pričao sam s njom prije neki dan i mislim da su njeni stavovi našli inspiraciju u jednom istraživanju da li Johns Hopkins ili ne znam tačno koji institut je bio u pitanju kako je ovaj virus građom drukčiji od ostalih.
Međutim nisam se složio s njom , ja imam svoje mišljenje. Ipak to ne mijenja činjenicu da me žena spasila i pomogla da riješim svoj problem.
-
BadBoy
#29623 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Umjesto što sjediš i namišljaš neke glupe teorije zavjere, malo uzmi i čitaj kako i koliko dugo su trajale izolacije kroz ljudsku historiju.TDK-90 wrote: ↑26/07/2020 18:50Upravolast mohicans wrote: ↑26/07/2020 15:30
Jedna od meni nairitantniji stvari od početka epidemije. Toliko se to trude naglasiti, te zaboravite zivot kakav ste imali, nikad vise grljenje, ljubljenje,emocije, putovanja kakva ste imali itd...itd. Uredu je, shvatili smo, samo je pitanje da li ce tako biti. Namece se pitanje i smisao svega ovoga. Kao da je neki skriveni cilj epidemije da razjebe drustva, socijalno ponašanje među ljudima i međusobnu interakciju. Tako to potenciraju kao da ce trajati najmanje desetinama godina.![]()
Dobro se sjecam jos pocetkom godine izjava i naslova : "ZIVOT VISE NECE BITI KAO PRIJE" , odmah na pocetku!!!
"Uzivali smo prvise slobode" !!! "Moramo se naviknuti na novi nacin zivota "!!!
Mozda treba podsjetiti da mnogi vlastodrzci svrsavaju na kineski nacin zivota, potpuna kontrola svih segmenata drustva.
Sve lici na to da zele nametnuti zivot bez mogucnosti izbora (ne samo Izbora u politici nego svega)
Ne odmah sutra , ali revolucija protiv naroda je izgleda pocela.
I neke "teorije zavjere" imaju smisla: Ukinut ce novac , kad tad ce ljude cude cipovati , skola moze vrlo lako postati soba u stanu , smanjiti sve drustvene dogadjaje i susrete.
Turizam i ugostiteljsvo ( putovanja i sve sto putovanje nosi) nece jednostavno prezivjeti - morat ce se izmisliti nesto da to zamijeni ali sta ?
Jedna od najboljih anegdota:
1666. godine zbog pandemije bubonske kuge, dvadesettrogodišnji Sir Isaac Newton je sa Cambridge koledža poslan kući u karanten. Za vrijeme te karantene i jer mu je bilo dosadno, otkrio je infitezimalni račun.
Šta ljudi danas rade? Žale se što moraju staviti masku i što moraju stajati 1.5 metar udaljeni od komšije.
-
daddy-kool
#29624 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sajma je imala odlican intervju, 90% je bilo na mjestu, jedna od najboljih do sada. Jeste zasrala sa piramidama, teorijama o porijeklu virusa i prskanju na moru. Ali je bilo zaista i korisnih savjeta.zubi wrote: ↑26/07/2020 21:40MIslim da je jedino sto ce ljudi cuti iz njenog intervju upravo ovo bodirano...splinter wrote: ↑26/07/2020 21:36Ova je doktorica vrhunski stručnjak, ne samo u BiH nego i u regionu zasigurno.
- TDK-90
#29625 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nevjerovatna je kolicna sadista , i podanika rezima