Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
pepeljara

#29601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

@Telemach

cisto da znate da ste sada pod "posebne usluge" i poziv (na 1360) ka vama se posebno tarifira :)

Posebne usluge Ukupno: 7.24KM
Telemach

#29602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara wrote:@Telemach

cisto da znate da ste sada pod "posebne usluge" i poziv (na 1360) ka vama se posebno tarifira :)

Koliko smo upoznati, Vi ne koristite uslugu Telemach telefonije?
'Posebne usluge' Vam tarifira operater s kojeg ste pozivali broj 1360.
pepeljara

#29603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Ovo je prvi put da mi se na racunu bht priikazuje vas broj kao posebna usluga.

sto znaci da sada poziv ka vama se posebno tarifira, i ne iz preplata.

Cisto informacija :)
kakaljin

#29604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

pepeljara wrote:Ovo je prvi put da mi se na racunu bht priikazuje vas broj kao posebna usluga.

Znaci da kao velika firma trebaju da uvedu besplatni broj za svoje korisnike koji nemaju telefoniju. Kao sto ostali imaju. Pa neka onda idu reklame, a ne ovako kada ih nazoves dok se ispucaju reklame pa dok izbiras do kojeg operatera da te prebaci pa opet dok se operater javi ide reklama, korisiku se veliki iznos naplati dok dodje do operatera.
Last edited by kakaljin on 06/04/2016 14:39, edited 1 time in total.
pepeljara

#29605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

kakaljin wrote:
pepeljara wrote:Ovo je prvi put da mi se na racunu bht priikazuje vas broj kao posebna usluga.

Znaci da kao velika firma trebaju da uvedu besplatni broj za svoje korisnike koji nemaju telefoniju. Kao sto ostali imaju.

totalno se slazem :) :thumbup: :thumbup:

@Telemach, da li ce i za nas korisnike koji ne koristimo vase telefone imati poziv na besplatni telefon ?
Kemal Malovčić

#29606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kemal Malovčić »

Nije bilo telefona, zvao 1360, slao podatke i ovdje preko privatnih poruka Telemachu, i ništa nije riješeno, a sada nemam ni interneta.

Na modemu (ubee) svijetle gornje četiri lampice (uključujući i onu online), a donje četiri ne.
Telemach

#29607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kemal Malovčić wrote:Nije bilo telefona, zvao 1360, slao podatke i ovdje preko privatnih poruka Telemachu, i ništa nije riješeno, a sada nemam ni interneta.

Na modemu (ubee) svijetle gornje četiri lampice (uključujući i onu online), a donje četiri ne.
Provjerimo odmah sve što je potrebno.
Telemach

#29608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kemal Malovčić wrote:Nije bilo telefona, zvao 1360, slao podatke i ovdje preko privatnih poruka Telemachu, i ništa nije riješeno, a sada nemam ni interneta.

Možete li sada provjeriti Vaše usluge?
south

#29609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

Reglan wrote:Hocemo nesto na ovaj fazon Telemach :D

Image

milion puta smo im pisali da naprave univerzalnu D3GO aplikaciju koja ce raditi na svim Windows uređajima i koju mogu portovati sa iOS sistema.. nazalost, nista od toga :evil: al i sam Microsoft se raspada sto se tice mobitela, pa nije ni cudo sto ne prave aplikaciju...
Last edited by south on 06/04/2016 15:37, edited 2 times in total.
Kemal Malovčić

#29610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kemal Malovčić »

Telemach wrote:

Sada radi sve, i internet i telefon po prvi put.

Edit: dok ovo pišem, modem se restartuje.
Last edited by Kemal Malovčić on 06/04/2016 15:19, edited 2 times in total.
Telemach

#29611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kemal Malovčić wrote:
Telemach wrote:

Sada radi sve, i internet i telefon po prvi put.

Edit: dok ovo pišem, modem se restartuje.
:) Mi smo Vam osvježili servise i dodatno uradili reset i sinhronizaciju.
Kemal Malovčić

#29612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kemal Malovčić »

Telemach wrote:
Hvala.

Ali ovo je užasno sporo. Test 1: http://www.speedtest.net/my-result/5229295875, test 2: http://www.speedtest.net/my-result/5229312942 Za treći test nemam strpljenja, cijeli proces traje godinu.
Telemach

#29613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kemal Malovčić wrote:
Telemach wrote:
Hvala.

Ali ovo je užasno sporo. Test 1: http://www.speedtest.net/my-result/5229295875, test 2: http://www.speedtest.net/my-result/5229312942 Za treći test nemam strpljenja, cijeli proces traje godinu.
Obzirom da je Vaš account bio u aktivacionoj fazi te je danas aktiviran, očekujemo da u najkraćem roku dobijete brzinu predviđenu Ugovorom.
Molimo Vas za još malo strpljenja, pratićemo rad Vaših servisa.
Kemal Malovčić

#29614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kemal Malovčić »

.
rizibizi

#29615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

mirza_15 wrote:
rizibizi wrote:Fali vam samo Aca Kabanica da party bude savrsen. Dosli ovi sto idu prvi da pricaju o postenju i poslovanju, bas treba ima dobar djon obraz pa pricati o postenju i BHT-ovom poslovanju "po zakonu" sto bi rekao Lepi Cane. Dovoljno je reci KKR i onda pogledati ko je glavni covjek fonda i pa ce sve biti jasnije. Nego, uzimaju svi nije to problem, ne radi niko za bombone, samo sto se ponuda Telemacha i ponuda BHT (ono sto mene kao korisnika najvise interesuje) ne mogu ni primirisati jedna drugoj. Nemojte pricu mi kopamo, oni ne kopaju, oni bacaju kablove okolo pa gdje se zakaci itd. Dok je BHT brojao svaki Kb tamo nekad davnih 2000. dosli ljudi, dali svasta nesto i to za dobro manje para, potopili vas ko Titanik i to na domacem terenu, ali jebe se BHT dok je ovaca bice i vune, politika poslovanja do danas se nije promjenila.
Ne dajte se omesti i nastavite pricati lovacke price. Sve i jedna tvrdnja iz tvog komentara je pobijena vise puta na ovom forumu i bilo bi glupo ponovo praviti cirkus od ove teme. Samo da napomenem da BH Telecom u svoj ovoj prici ja nisam ni spomenuo, ali ga vas nekoliko korisnika Telemacha, na temi o Telemachu ne vadite iz postova. Malo vam smijesna logika da kada se god prozove Telemach za nesto vi prozovete BH Telecom (cesto neosnovano). Ne spomene niko od korisnika BH telecoma, BH Telecom na ovoj temi dok vi to ne uradite. To radite vi sami, a onda poslije kukate. Evo, ja ni sada necu odgovoriti nista na tvoje i tvrdnje tvojih kolega jer necu da tema ode tamo gdje je vi vodite takvim pristupom.
Care ja za tvoju informaciju nisam korisnik Telemacha (jos uvijek :skoljka: ) ali sam bio korisnik BHT i nazalost pratio vasu politicku temu na ovom forumu. kao obican korisnik imam sasvim dovoljno iskustva sa raznim tipovima uposlenika od portira (opet nazalost) do montera, preko supporta pa sve do nekih strucnih saradnika u finansijama i kojekakvim sluzbama. Ne kazem ja da je u LoL-u ili Telemachu, nekad HS-u bolja situacija ali nemojte svasta gurati pod bubrege. Mozes ti pobijati sta hoces i pozivati se na kojekakve lovacke price, ali ja znam da sam na BHT za 50 KM mjesecno gledao u svaki Kb koji potrosim, a gledao bih i dan danas da nije bilo sta je bilo jer to tako prave patriJote rade.
mirza_15

#29616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

eto to je jedan mit koji je razbijen dokazima na ovoj temi. BH Telecom je imao flat davno prije nego je telemach uopste dosao, a u paketima (kako ga telemach jedino i nudi) je od kraja 2009. godine kada je mojaTV pocela sa komercijalnim pruzanjem usluga. Telemach je dosao krajem 2010. godine u BiH. Bili su i drugi paketi koji su bili flat puno ranije. Da ne spominjem da je totalno van svake pameti porediti ponudu iz 2.000 godine npr. i danasnju ponudu. Ali mit, mit. Ne dajte se omesti. Ja vam necu dalje smetati. Samo nastavite.
probook

#29617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Hahah cega se sve konkirencija nece sjetiti. Znaci br TM koji pocinje sa 033 ne racuna se kao poziv prema fixnim mrezama u BiH :-)
kakaljin

#29618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

probook wrote:

Hahah cega se sve konkirencija nece sjetiti. Znaci br TM koji pocinje sa 033 ne racuna se kao poziv prema fixnim mrezama u BiH :-)
Broj 1360 nije broj koji ima pozivni 033
odmor

#29619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

kakaljin wrote:
probook wrote:

Nek nabiju milion maraka po pozivu prema 1360 sa bht telefona. Dobar potez.. valjda ce se ljudi i na taj nacin opametit i nece zvati 1360!
Trebo bi bht uvesti da se svi pozivi prema telemach brojevima naplacuju drasticno.. haha
Dok je ovaca bice vune.. zivjeli uhljebi :-D
kakaljin

#29620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

odmor wrote:
kakaljin wrote:
probook wrote:
Nek nabiju milion maraka po pozivu prema 1360 sa bht telefona. Dobar potez.. valjda ce se ljudi i na taj nacin opametit i nece zvati 1360!
Trebo bi bht uvesti da se svi pozivi prema telemach brojevima naplacuju drasticno.. haha
Dok je ovaca bice vune.. zivjeli uhljebi :-D

Pa sve velike firme imaju besplatan broj na koji ih mogu nazvati svi bez obzira da li su njihovi korisnici ili ne. Dok to telemach nema za svoje korisnike koji nemaju fiksni telefon od telemacha.
channel10

#29621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Da li je samo kod mene kriminalna slika na analognoj tv?

edit: Sad je malo bolja :)
probook

#29622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

kakaljin wrote:
probook wrote:

Ja sam prije nekoliko mjeseci kada sam na salteru prijavljivao neki usligu dobio br 033 xxx xxx ili 1360 da zovnem i prijavim paket. Kao svejedno sta okrenes na isto te usmjerava.

A nasao sam upravo i ovaj post
Telemach wrote:. Također budite slobodni da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Srdačan pozdrav,
The Realist

#29623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

mirza_15 wrote: Ne dajte se omesti i nastavite pricati lovacke price. Sve i jedna tvrdnja iz tvog komentara je pobijena vise puta na ovom forumu i bilo bi glupo ponovo praviti cirkus od ove teme. Samo da napomenem da BH Telecom u svoj ovoj prici ja nisam ni spomenuo, ali ga vas nekoliko korisnika Telemacha, na temi o Telemachu ne vadite iz postova. Malo vam smijesna logika da kada se god prozove Telemach za nesto vi prozovete BH Telecom (cesto neosnovano). Ne spomene niko od korisnika BH telecoma, BH Telecom na ovoj temi dok vi to ne uradite. To radite vi sami, a onda poslije kukate. Evo, ja ni sada necu odgovoriti nista na tvoje i tvrdnje tvojih kolega jer necu da tema ode tamo gdje je vi vodite takvim pristupom.
Jedini razlog iz kojeg se uopšte spominje Telekom (mada ustvari to i nije bio direktno spomenut, već ga je "druga strana" pomenula sama) je taj što kada pogledaš koji forumaši su krenuli sa ovim, jasno ti je i iz kojeg razloga rade te stvari. Još se koriste pogrešni argumenti.

Umjesto da se raspravlja o problemima koje imamo kao korisnici, ovdje se počelo o nekakvom moralu i sličnim glupostima i to od strane pogrešnih ljudi.
afannedim

#29624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Jel moguće da se naplaćuje usluga 72 sata unazad gledanje tv.
ElRe

#29625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

probook wrote:

Iz cjenonika BH Telecoma se vidi da je cijena poziva prema 13xx (1360) i 033 835 555 ista.

Image

Ako su naplatili skuplje, zalite se.
Locked