Demokratska fronta Željko Komšić

pemanapemani

#29576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

daddy-kool wrote:
JoseMujica wrote:

neče sad, ali zaubuduče temelji su postavljeni i svi spremni u niskom startu....Svrbija je legitimizirala i ogradila svoj tor....ostaje da se vidi kako če Rvacka to svršit
Jašta su nego svi u niskom startu, legitimizaciju nažalost daju ovi "naši" svojim postupcima. Stvarno mi nije jasan ovaj zaokret u strategiji Sarajeva gdje se dojučerašnje probosanske i bosanske stranke sada promovišu kao bošnjačke, prihvata se retorika dogovora naroda (i narodnosti). Spominju se "bošnjački lideri". Ovo se desilo unazad pola godine-godinu dana, a Šćepo je dosta kumovao tome.
Tačno tako. Velikosrpska politika bacila udicu o bošnjačkoj naciji, ljudi se uhvatili za nju kao pijan plota i na kraju se probudiš i skontaš da BiH više nikome nije prioritet. Kada kažeš etnija Bošnjak, a nacija bosanskohercegovačka dosta ljudi totalno popizdi i počne držati predavanje kako su Bošnjaci nacija uopće ne spominjući Bosnu i Hercegovinu.
Naprosto ne mogu vjerovati šta ljudi rade i kako lagano sahranjuju državu i pišaju na sve one koji su se borili za BiH.

Šta bi bilo da su ove mehanizme i agende usvojili DF ili SDP?
Sutra bi imali 10 hiljada razjarenih "patriota" na ulicama u lovu na zle jugokomuniste.

Na ovakvo razmišljanje je najviše uticalo stalno ponavljanje - idi u Čitluk i Prijedor pa tamo propagiraj neke bosanske ideje, a ne tamo gdje su Bošnjaci većina.
Što bi značilo da je privrženost državi BiH neki teret, nešto teško što leži na plećima Bošnjaka, a oni neće da se pate i da budu drugačiji od Srba i Hrvata. Hoće ljudi da budu isključivo pripadnici bošnjačke nacije i nema druge.

Nažalost, BiH je postala samo sredstvo ili eventualno neki sekundarni interes.
Moenx

#29577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Moenx »

vivaldi wrote:sda dobija izbore jer je konkunrecija shega
Ma tu je stvar toga i sto je cijela scena na politickomhorizontu BiH blago treceno stjesnjena
I to u vise smisala i nacina
Naime mi kad izadjemo na izbore pitanje je da lije posrijedi da ce na kraju svega kao rezulatat biti nesto sto bi se zvalo glasacka volja
Recimo Bosnjaci mogu izabrati hrvatskog clana Predsjednistva
I t Hrvati kazu to je majorizacija
Ali sta imamo recimo kod Bosnjaka koji svoju afirmaciju i poziciju u drzavi mogu izgraditi tako da imaju 70 posto glasova Bosnjaka plus (a i to je podjednako ) da ta stranka ima neku saglasnost sa logikom onih koje dolaze iz korpusa hrvatskog i srpskog naroda
Nije li to majorizacija od strane Hrvata
Jer Hrvati cekaju nakon svih izbora i vele mi moram biti u vladajucoj kolaiciji
Kako su u koaliciji moraju biti i na drzavom nivou sto malo ostavlja sanse da ta stranka iz bosnjackog korpusa zablista i na drzavnom nivou ako nema 70 posto
Takoda je sve to suhveli
cvrčak_na_hedonizmu

#29578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

JThomas wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Mali je uzorak, nije mjerodavno. Ovi su barem izašli iz vlasti kad su vidjeli da su zaglibili ( sto ih je i spasilo na kraju ) + otjerali onu dvojicu glupana.

Ne možeš porediti DF-ovo učešće u vlasti sa SDA, al nikako.
mislio sam na one koji su odradili puni četverogodišnji mandat. a u DF je mnogo, previše njihovih faca. i još više su ih zadržali na funkcijama umjesto da ih smijene.
Onda da ostavimo SDA, još malo im treba da nas u statistikama uvrste sa nerazvijenim afričkim zemljama :D

Bolje ljudi reptili iz priče Ickea nego zeleni štakori. Tačka.
ultima_palabra

#29579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

To je isti modus operandi i isti mentalni sklop. To što jedni postavljaju džamijske, a drugi kafanske jarane je jedina razlika.
cvrčak_na_hedonizmu

#29580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Iskreno ne znam gdje vi živite ( mislim generalno, ne na vi kao neku grupu nego na forumaše koji mi repliciraju ) u kakvim krugovima se krećete, kako za hljeb zarađujete, koliko imate kontakta sa zdravstvom, pravosuđem i tako dalje.

Ja sam imao mnogoooo kontakta sa "sistemom", od posla ( jebe nas ko stigne, ganjaju prijavljene firme, mi im govorimo imate ljude koji rade neprijavljeno, kažu to nas ne zanima, da ne idem u detalje ), stari rahmetli trebao na kateterizaciju rekli mu 6 mjeseci, sa štelom i 300 stoje za par dana, na sudu sam zbog stana haman tri godine i tako dalje. Komšija (SDA) došao sa glofom tricom, za par godina RAV4 i A3, kod kuma ista situacija, levat napravio dva sprata kuće, uložio bože sačuvaj za par godna. Jel trebam reći koja je stranka.

O ekonomskim parametrima, kojem sam više putao spominjao, da ne pričam.

Sistem ne valja. Sistem je direktni produkt SDA, jer vladaju od početka i najduže. Često se susrećem sa sistemom u životu, vrlo sam realan, razmislim o postupcima, zaista ne znam gdje vi živite, ali očito ne živimo i zarađujemo u istoj državi.

SDA je nešto najgore što se desilo BiH ( nakon ustaša i četnika ). Ko kaže da su ovi isti kao SDA veze nema sa realnošću, jer su ovi dokazali u zadnjih 20 i kusur godina da ne mogu i ne znaju bolje. Daj da nešto mijenjamo, ne može nam biti gore. Čarobni štapić, na žalost, ne postoji, znači imamo situaciju za ili protiv SDA. Vrlo prosto. Ostala rješenja nisu realna, ako ih ima rado bi ih čuo.
Hakiz

#29581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

HM 2011 wrote:97% stanovništva komplet BiH se izjasnilo da je bitno bitni pripadnik konstitutivnog naroda- šta onda i DF i NS u svemu tome predstavljaju ? Čije interese zastupaju ? SDP čije interese zastupa i što je najgore sa čijim glasovima ?

Na drugoj strani čije interese zastupaju politički predstavnici drugih naroda ? Vlastite interese.

Probudite se ljudi....

Samo jedna stranka na svim nivoima.....

Bitno je biti Bošnjak - i sada treba zaštiti interese Bošnjaka, omogućiti formiranje vlasti u Kantonima sa Bošnjačkom većinom, omogućiti ispunjavanje predizbornih obećanja, uspostaviti valjan sistem....

Drugačije ne može - a nije da već 20 godina ljudi pokušavaju ali na kraju sve bude svedeno na običnu notornu prevaru opet tih istih Bošnjaka po osnovu njihove dobrote i lahkovjernosti.

Kao najbrojniji narod nosimo i najviše odgovornosti za stanje u društvu - pokažimo tu odgovornost - nemojte nasjedati na ublehe - jer ujedinjena ili razjedinjena opozicija Bošnjacima je ono što se nudi bošnjacima da glasaju.....

Suprotstavite se tome - Podržite SDA na svim nivoima....

U jedinstvu je snaga.
Problem je što 25 godina SDA nije zaštitilo Bošnjake. Naime, ako misliš da je priča "moramo glasati za naše jer će i oni drugi za svoje", a pritom ekonomski uništiti narod kojim vladaš, zaštita tog naroda, varaš se.
oridjidji

#29582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oridjidji »

Hakiz wrote:
Problem je što 25 godina SDA nije zaštitilo Bošnjake. Naime, ako misliš da je priča "moramo glasati za naše jer će i oni drugi za svoje", a pritom ekonomski uništiti narod kojim vladaš, zaštita tog naroda, varaš se.
To je dijelimice tacna tvrdnja. Pitanje za kviska je sta su drugi uradili da isti narod zastite?
oridjidji

#29583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oridjidji »

pemanapemani wrote:
daddy-kool wrote:
JoseMujica wrote:

neče sad, ali zaubuduče temelji su postavljeni i svi spremni u niskom startu....Svrbija je legitimizirala i ogradila svoj tor....ostaje da se vidi kako če Rvacka to svršit
Jašta su nego svi u niskom startu, legitimizaciju nažalost daju ovi "naši" svojim postupcima. Stvarno mi nije jasan ovaj zaokret u strategiji Sarajeva gdje se dojučerašnje probosanske i bosanske stranke sada promovišu kao bošnjačke, prihvata se retorika dogovora naroda (i narodnosti). Spominju se "bošnjački lideri". Ovo se desilo unazad pola godine-godinu dana, a Šćepo je dosta kumovao tome.
Tačno tako. Velikosrpska politika bacila udicu o bošnjačkoj naciji, ljudi se uhvatili za nju kao pijan plota i na kraju se probudiš i skontaš da BiH više nikome nije prioritet. Kada kažeš etnija Bošnjak, a nacija bosanskohercegovačka dosta ljudi totalno popizdi i počne držati predavanje kako su Bošnjaci nacija uopće ne spominjući Bosnu i Hercegovinu.
Naprosto ne mogu vjerovati šta ljudi rade i kako lagano sahranjuju državu i pišaju na sve one koji su se borili za BiH.

Šta bi bilo da su ove mehanizme i agende usvojili DF ili SDP?
Sutra bi imali 10 hiljada razjarenih "patriota" na ulicama u lovu na zle jugokomuniste.

Na ovakvo razmišljanje je najviše uticalo stalno ponavljanje - idi u Čitluk i Prijedor pa tamo propagiraj neke bosanske ideje, a ne tamo gdje su Bošnjaci većina.
Što bi značilo da je privrženost državi BiH neki teret, nešto teško što leži na plećima Bošnjaka, a oni neće da se pate i da budu drugačiji od Srba i Hrvata. Hoće ljudi da budu isključivo pripadnici bošnjačke nacije i nema druge.

Nažalost, BiH je postala samo sredstvo ili eventualno neki sekundarni interes.
Nas jebe Dejtonski ustav, ne postoji tu bosansko-hercegovacka nacija, vec Bosnjaci, Srbi, Hrvati i ostali. Tako da je po trenutnoj konstalaciji stvari bolje biti Bosnjak, nego ostali.
JThomas

#29584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Onda da ostavimo SDA, još malo im treba da nas u statistikama uvrste sa nerazvijenim afričkim zemljama :D

samo što su ovi drugi pokazali da su samo prefarbani, a isto štakori. ono što su dobili šansu jedina je razlika bila u obilježjima na zidu, a na djelima nikakva.

jeste ovaj sistem stvorila SDA, to sam ja i sam jedno hiljadu puta napisao ovdje. ali ostali "etablirani" akteri na političkoj sceni su svi redom prihvatili tu igru i taj sistem, i postali SDA u pokušaju. leteće izmjene za vlast u krilu SDA, pa makar u ponekom kantonu i zarad ponekog nadzornog odbora u javnim preduzećima. gdje se onda ponašaju potpuno isto, u onoj mjeri koliko dobiju prilku. to nije uopšte opoziciono djelovanje.
HM 2011

#29585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Hakiz wrote:
HM 2011 wrote:97% stanovništva komplet BiH se izjasnilo da je bitno bitni pripadnik konstitutivnog naroda- šta onda i DF i NS u svemu tome predstavljaju ? Čije interese zastupaju ? SDP čije interese zastupa i što je najgore sa čijim glasovima ?

Na drugoj strani čije interese zastupaju politički predstavnici drugih naroda ? Vlastite interese.

Probudite se ljudi....

Samo jedna stranka na svim nivoima.....

Bitno je biti Bošnjak - i sada treba zaštiti interese Bošnjaka, omogućiti formiranje vlasti u Kantonima sa Bošnjačkom većinom, omogućiti ispunjavanje predizbornih obećanja, uspostaviti valjan sistem....

Drugačije ne može - a nije da već 20 godina ljudi pokušavaju ali na kraju sve bude svedeno na običnu notornu prevaru opet tih istih Bošnjaka po osnovu njihove dobrote i lahkovjernosti.

Kao najbrojniji narod nosimo i najviše odgovornosti za stanje u društvu - pokažimo tu odgovornost - nemojte nasjedati na ublehe - jer ujedinjena ili razjedinjena opozicija Bošnjacima je ono što se nudi bošnjacima da glasaju.....

Suprotstavite se tome - Podržite SDA na svim nivoima....

U jedinstvu je snaga.
problem je sto bosnjaci malo krenu naprijed kad je SDA nosioc vlasti ali da je SDA bila samostalni nosioc vlasti u posljednjih 25 godina - TO JE LAŽ....

eh sad na drugoj strani je problem sto bosnjaci kada ne glasaju za SDA indirektno govore nasa prava kao prava bosnjaka ne treba niti stititi - jer komplet "alternativa" SDA-au funkcionira na osnovu matrice - eno hi nacijonalisti anam oni.... mi smo kosmopolite i onda sa SNSDom i HDZom u izgradnju BiH pritom potpuno zanemarivajuci interese Bosnjaka.....

Suprotstaviti se tome je jedino moguce na nacin jedinstvene podrske prema samo jednoj bosnjackoj stranci - a to je SDA..... Pa ako se nesto ne svidja mjenjaj kadrove unutar SDA - barem ih ima dovoljno.

U jedinstvu je snaga.....
Hakiz

#29586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

HM 2011 wrote: problem je sto bosnjaci malo krenu naprijed kad je SDA nosioc vlasti ali da je SDA bila samostalni nosioc vlasti u posljednjih 25 godina - TO JE LAŽ....

eh sad na drugoj strani je problem sto bosnjaci kada ne glasaju za SDA indirektno govore nasa prava kao prava bosnjaka ne treba niti stititi - jer komplet "alternativa" SDA-au funkcionira na osnovu matrice - eno hi nacijonalisti anam oni.... mi smo kosmopolite i onda sa SNSDom i HDZom u izgradnju BiH pritom potpuno zanemarivajuci interese Bosnjaka.....

Suprotstaviti se tome je jedino moguce na nacin jedinstvene podrske prema samo jednoj bosnjackoj stranci - a to je SDA..... Pa ako se nesto ne svidja mjenjaj kadrove unutar SDA - barem ih ima dovoljno.

Kako Bošnjaci malo krenu naprijed kada je SDA nosilac vlasti? Ja ne znam šta ti podrazumijevaš pod Bošnjaci, ja podrazumijevam ljude sa imenima i prezimenima, ne neku masu.

I gledajući Bošnjake koji jednako teško žive dok je SDA na vlasti i kada nije, i gledajući neke političare iz SDA koji su krumpirani, kradu, nepotizam itd dok ih oni iz SDA koji takvi nisu u tome ne sprečavaju, ne vidim da im je bolje dok je SDA na Vlasti. Pa ni na dijelovima (kantonima i općinama) BiH gdje SDA neprikosnoveno vlada.

Ako SDA misli da će spasiti šumu puštajući da individualno drveće (i to ne staro i bolesno, nego i mlado i zdravo) u toj šumi vene i umire, vara se.

Od 1995. kada izbrojiš godine koliko je ko bio na vlasti očito je da je SDA bila najviše. A to znači da je najviše kriva za sve što smo poslije rata mogli postići a nismo. Drugi, kao i SDA, onoliko koliko su vladali, toliko su krivi.
HM 2011

#29587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Hakiz wrote:
HM 2011 wrote: problem je sto bosnjaci malo krenu naprijed kad je SDA nosioc vlasti ali da je SDA bila samostalni nosioc vlasti u posljednjih 25 godina - TO JE LAŽ....

Kako Bošnjaci malo krenu naprijed kada je SDA nosilac vlasti? Ja ne znam šta ti podrazumijevaš pod Bošnjaci, ja podrazumijevam ljude sa imenima i prezimenima, ne neku masu.

I gledajući Bošnjake koji jednako teško žive dok je SDA na vlasti i kada nije, i gledajući neke političare iz SDA koji su krumpirani, kradu, nepotizam itd dok ih oni iz SDA koji takvi nisu u tome ne sprečavaju, ne vidim da im je bolje dok je SDA na Vlasti. Pa ni na dijelovima (kantonima i općinama) BiH gdje SDA neprikosnoveno vlada.

Ako SDA misli da će spasiti šumu puštajući da individualno drveće (i to ne staro i bolesno, nego i mlado i zdravo) u toj šumi vene i umire, vara se.

Od 1995. kada izbrojiš godine koliko je ko bio na vlasti očito je da je SDA bila najviše. A to znači da je najviše kriva za sve što smo poslije rata mogli postići a nismo. Drugi, kao i SDA, onoliko koliko su vladali, toliko su krivi.
ekonomski pokazatalji pokazuju rast dok je SDA samo nosilac vlasti ali opet samo jedan od stubova a sta ce tek biti kada postane jedini nosilac vlasti iz reda ovog naroda....

ja brojao godine i do sada opet nije SDA najvise odgovorna .....

politicke stranke se mjenjaju kao na pokretnoj traci a politicari u vecini njih samo prelaze iz drugih stranki...... razmisli malo participirali su svi i bez mase njih NIJE MOGLO DALJE - SzaBiH, Koalicija za promjene, pa do posljednje sdp sbb kombinacije.....

U SDA postoji ocuvano jezgro i postoji sistem hijerarhije to treba sacuvati i razvijati....

jedinstvu je snaga...
General War

#29588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

ultima_palabra wrote:To je isti modus operandi i isti mentalni sklop. To što jedni postavljaju džamijske, a drugi kafanske jarane je jedina razlika.
:thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#29589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

JThomas wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Onda da ostavimo SDA, još malo im treba da nas u statistikama uvrste sa nerazvijenim afričkim zemljama :D

samo što su ovi drugi pokazali da su samo prefarbani, a isto štakori. ono što su dobili šansu jedina je razlika bila u obilježjima na zidu, a na djelima nikakva.

jeste ovaj sistem stvorila SDA, to sam ja i sam jedno hiljadu puta napisao ovdje. ali ostali "etablirani" akteri na političkoj sceni su svi redom prihvatili tu igru i taj sistem, i postali SDA u pokušaju. leteće izmjene za vlast u krilu SDA, pa makar u ponekom kantonu i zarad ponekog nadzornog odbora u javnim preduzećima. gdje se onda ponašaju potpuno isto, u onoj mjeri koliko dobiju prilku. to nije uopšte opoziciono djelovanje.
Isti su :oops: Samo jedni vladaju četvrt vijeka i zalijepljeni su za fotelje ko da im od njih život zavisi, a ovi drugi su izašli iz vlasti nakon manje od 6 mjeseci.

U kojem svemiru je to isto ?
relativno84

#29590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

U tih 6 mjeseci jedino cime su se bavili je raspodjela fotelja, veliki napredak :lol:
vivaldi

#29591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

Banksy wrote:
vivaldi wrote:sda dobija izbore jer je konkunrecija shega
SDA ne dobija izbore, ali dobija vlast jer se ''konkurencija'' i ''opozicija'' tuče ko će prije s njima, nakon izbora, ući u koaliciju. Oni ih ustoliče i legitimiraju, svaki put. Ne budu glasovi još ni izbrojani, oni se već rastaljuju i dijele fotelje, i to tako od SBiH, preko SDP-a, pa DF-a jučer i SBB-a danas.

Zato sve pobrojane iznad treba prekrižiti, ili, ako se već želi dati glas SDA, onda direktno, odmah, glasati za njih. Poštenije je i to, nego glumatati da si (forumska) opozicija, a na koncu naše glasove isporučiti onima protiv kojih se deklarativno borimo, a sve za par fotelja, imaginarne energetike i autoceste.
Kako ono ide, možeš neke ljude neko vrijeme, ali ...
pobrojani se prekrizuju s razlogom, opozicioni staz nije dobar za krvnu sliku jer stranka kosta (osim ako nije loklanog, kanotnalnog karaketra), a egzistiranje podrzuamijeva finansijere koji su mahom muhtni likovi i ti vec u startu kreces sa orasima u dzepovima, a niko nista ne daje bez necega zauzvrat.

osim toga, podjednak problem je sto su sve te stranke repa bez korijena, i niko nema jake kontakte i infsrtartukturu poput sda, pogotovo s vanjskim faktorom.

sda niko ne moze pera odbit. mislim mogu oni popusit neke izbore, ali bi se na sljedecim odmah vratili jer je 99% uhu prijemcive i lijepe opozicione price neizvodivo kada postanes vlast.

koliko god cudno zvucalo, jedini pozitivni iskorak (bar onaj dio koji je objektivnim mogucnostima sarajeva/bosnjaka) moze napraviti sda i niko drugi.

ostali jednostavno ne mogu imati taj kapacitet.

kako je sda do sada vladala - znamo. ali sada ko da vidim neku zelju za iskorakom naprijed. zasto sada? nemam pojma, ali nije ni vazno ako se ide u dobrom smjeru
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#29592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

relativno84 wrote:U tih 6 mjeseci jedino cime su se bavili je raspodjela fotelja, veliki napredak :lol:
a čime su se njihovi koalicioni partneri bavili? ekonomskim prosperitetom i integracijama? svašta u božijoj bašći :oops: :-)
HM 2011

#29593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

malakh wrote:
relativno84 wrote:U tih 6 mjeseci jedino cime su se bavili je raspodjela fotelja, veliki napredak :lol:
a čime su se njihovi koalicioni partneri bavili? ekonomskim prosperitetom i integracijama? svašta u božijoj bašći :oops: :-)
trenutno se provodi hajka na Zvizdica kako je mogao samo planirati mehanizam koordinacije i podnosenje aplikacije za clanstvo u EU....

Fadil redovno na tapetu - provedba agende...

neprimjetno je za neke i zvijezdu sa neba da skines....
JThomas

#29594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Isti su :oops: Samo jedni vladaju četvrt vijeka i zalijepljeni su za fotelje ko da im od njih život zavisi, a ovi drugi su izašli iz vlasti nakon manje od 6 mjeseci.

U kojem svemiru je to isto ?
a što nisu smijenili SDPove direktore?

drukčiji, novi, ali malo sutra.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#29595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

HM 2011 wrote:
malakh wrote:
trenutno se provodi hajka na Zvizdica kako je mogao samo planirati mehanizam koordinacije i podnosenje aplikacije za clanstvo u EU....

aha, pa super, samo kakve veze to ima sa mojim pitanjem "čime su se njihovi koalicioni partneri bavili?" :?
HM 2011

#29596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

malakh wrote:
HM 2011 wrote:
malakh wrote:

aha, pa super, samo kakve veze to ima sa mojim pitanjem "čime su se njihovi koalicioni partneri bavili?" :?
Veliki potezi vlade poput provodjenja reformske agende (pre-siroko znacenje) kojoj je cilj clanstvo u EU - nisu odluke koje se donose i provode preko noci bez detaljnog planiranja.... to su rezultati rada....

odgovor i jeste bio na pitanje....

df sa geslom zajedno u promjene ulazi u takvu vladu, unaprijed zna koji je cilj rada, i zabavi se toliko oravima na imenovanja po "konkursnoj proceduri" da to dovede do raspada vlade....

bila im malo teleca glava.
malakh

#29597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

HM 2011 wrote: Veliki potezi vlade poput provodjenja reformske agende (pre-siroko znacenje) kojoj je cilj clanstvo u EU - nisu odluke koje se donose i provode preko noci bez detaljnog planiranja.... to su rezultati rada....

Aha, znači SDA je prepustio BHTelecom, Elektroprivredu, OSU, Centralnu banku, Razvojnu banku, Vodovod, Pokop nekoj drugoj stranci? Inače to je sve kadar nekih drugih stranaka, nisu to ljudi iz SDA.
Ne budali, prvo su podjelili upravne, nadzorne odbore i direktorska mjesta, agencije (što je i normalno u zemljama balkana), pa su onda počeli sa reformskom agendom (čitaj od izglasavanja zakona o radu)..
relativno84

#29598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

malakh wrote:
raspodjelom pozicija i fotelja :D to nije sporno, ali ovi su kao neka alternativa pa se pitam u cemu to :?
malakh

#29599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

relativno84 wrote:
malakh wrote:
raspodjelom pozicija i fotelja :D to nije sporno, ali ovi su kao neka alternativa pa se pitam u cemu to :?
Ne može niko biti alternativa sistemu, jer ko god udje u koaliciju mora popuniti političke organe u javnim poduzećima (ili ce to za njega uraditi njegov koalicioni partner) i ja tu ne vidim neku sponu za prigovor niti jednoj stranci, jer je to sasvim normalno sve do onog trenutka dok se ne izvrši depolitizacija ili privatizacija javnih poduzeća.
Matzan

#29600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Matzan »

HM 2011 wrote: Veliki potezi vlade poput provodjenja reformske agende (pre-siroko znacenje) kojoj je cilj clanstvo u EU - nisu odluke koje se donose i provode preko noci bez detaljnog planiranja.... to su rezultati rada....

df sa geslom zajedno u promjene ulazi u takvu vladu, unaprijed zna koji je cilj rada, i zabavi se toliko oravima na imenovanja po "konkursnoj proceduri" da to dovede do raspada vlade....

bila im malo teleca glava.

Očito da nema nikakve veze što su ministri iz DF-a bili upravu?!

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni- ... /160119026

Od postanka pa do današnjih dana, SDA nikad nije radila na jačanju institucija i sistema, već onako kako im u odgovarajućem
momentu odgovara i kako se na sijelu Zdogovori.
Post Reply