Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#29551 Re: Zeničani
Kakav god da je, od svih pomenutih onaj Isak ipak vodi firmu, da je nesposoban davno bi propala...podvlacim, od ponudjenih najbolji, generalno svi su los izbor i dokaz kako sve stranke nemaju jakih kadrova...sve srednja zalost.
Eno NB gura onu Mehmedicku, na drustvenim mrezama raja pise strucnjak, ma kakav strucnjak? Je li bila direktor neke banke, firme za min. 300 uposlenih da se moze reci da je ekonomski strucnjak? Kako sam cuo prvo zaposlenje budzet i ona neki kapacitet. Ko god je kapacitet nece sjedite u gradskoj upravi za max 1200 plate, nego ce zaradjivati pravu lovu u realnom sektoru. U najmanju ruku bila bi sef odjela u banci za platu od par milja...
Eno NB gura onu Mehmedicku, na drustvenim mrezama raja pise strucnjak, ma kakav strucnjak? Je li bila direktor neke banke, firme za min. 300 uposlenih da se moze reci da je ekonomski strucnjak? Kako sam cuo prvo zaposlenje budzet i ona neki kapacitet. Ko god je kapacitet nece sjedite u gradskoj upravi za max 1200 plate, nego ce zaradjivati pravu lovu u realnom sektoru. U najmanju ruku bila bi sef odjela u banci za platu od par milja...
-
kakavdanakneiskustvu
#29552 Re: Zeničani
u najgorem smo kurcu ako isak ramo bude bilo šta u izvrnoj vlasti,cisto zbog njegovog primitivizna
-
clio_dci120
#29553 Re: Zeničani
Sta ja znam, par puta sjedio sa njim, da se voli hvaliti voli, ali u poslu je od rijeci. Sto obeca, tako bude i bas je prijazan u opohdjenju (doduse tako se valjda svako ponasa prema klijentima). Mislim, ne navijam za njega, briga me, samo eto mozda sam ga ja dozivio u drugom svjetlu hajd znaj. Ne znam detalje o njegovom zivotu, ni kako se obogatio, u to ne ulazim...
A zavisi i sta podrazumjevas pod primitivizomom...
-
Throttle
#29554 Re: Zeničani
Istog sam misljenja, prema meni je bio ok a vise puta sam suradjivao s njim. E sad, kakav je prema drugim, privatno i poslovno, ne znamclio_dci120 wrote:Sta ja znam, par puta sjedio sa njim, da se voli hvaliti voli, ali u poslu je od rijeci. Sto obeca, tako bude i bas je prijazan u opohdjenju (doduse tako se valjda svako ponasa prema klijentima). Mislim, ne navijam za njega, briga me, samo eto mozda sam ga ja dozivio u drugom svjetlu hajd znaj. Ne znam detalje o njegovom zivotu, ni kako se obogatio, u to ne ulazim...
Meni ni u dzep ni iz dzepa, ocito ima svakakvih iskustava
Znam da je bilo nekih cirkusa i obracuna po gradu nekad al nisam imao veze s tim pa mi svejedno
- muhafuca
#29555 Re: Zeničani
Ko god je sposoban i zaradjuje pravu lovu u privatnom sektoru na osnovu svoje sposobnosti - nije lud da ide u politiku za par tricavih hiljada.clio_dci120 wrote:Kakav god da je, od svih pomenutih onaj Isak ipak vodi firmu, da je nesposoban davno bi propala...podvlacim, od ponudjenih najbolji, generalno svi su los izbor i dokaz kako sve stranke nemaju jakih kadrova...sve srednja zalost.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#29556 Re: Zeničani
Jer, samo sto u gradskoj upravi mozes sa strane capit vise nego u banciclio_dci120 wrote:Kakav god da je, od svih pomenutih onaj Isak ipak vodi firmu, da je nesposoban davno bi propala...podvlacim, od ponudjenih najbolji, generalno svi su los izbor i dokaz kako sve stranke nemaju jakih kadrova...sve srednja zalost.
-
clio_dci120
#29557 Re: Zeničani
E sada je druga stvar što kod nas pored sposobnosti moraš biti i u politici da bi firma radila bez problema, barem u većini slučajeva, nažalost tako je, ali evo svi npr znamo kako idu tenderi i javne nabavke kod nas...Ima izUzetaka, it sektor i sl, ali i njih onda resetaju inspekcije jer ne diraju ove prve... Ali i tada ne ideš u politiku da bi čisto od nje živio, nego da bude back up tvojoj glavnoj aktivnosti...npr. kako hoćeš,ali ne možeš porediti sadašnjeg preCednika skupstine ili premijera kojima je to mainstream djelatnost ili Isaka, koji i da ostane bez funkcije opet će fino živjeti...muhafuca wrote:Ko god je sposoban i zaradjuje pravu lovu u privatnom sektoru na osnovu svoje sposobnosti - nije lud da ide u politiku za par tricavih hiljada.clio_dci120 wrote:Kakav god da je, od svih pomenutih onaj Isak ipak vodi firmu, da je nesposoban davno bi propala...podvlacim, od ponudjenih najbolji, generalno svi su los izbor i dokaz kako sve stranke nemaju jakih kadrova...sve srednja zalost.
-
kakavdanakneiskustvu
- muhafuca
#29559 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:E sada je druga stvar što kod nas pored sposobnosti moraš biti i u politici da bi firma radila bez problema, barem u većini slučajeva, nažalost tako je, ali evo svi npr znamo kako idu tenderi i javne nabavke kod nas...Ima izUzetaka, it sektor i sl, ali i njih onda resetaju inspekcije jer ne diraju ove prve... Ali i tada ne ideš u politiku da bi čisto od nje živio, nego da bude back up tvojoj glavnoj aktivnosti...npr. kako hoćeš,ali ne možeš porediti sadašnjeg preCednika skupstine ili premijera kojima je to mainstream djelatnost ili Isaka, koji i da ostane bez funkcije opet će fino živjeti...muhafuca wrote:Ko god je sposoban i zaradjuje pravu lovu u privatnom sektoru na osnovu svoje sposobnosti - nije lud da ide u politiku za par tricavih hiljada.clio_dci120 wrote:Kakav god da je, od svih pomenutih onaj Isak ipak vodi firmu, da je nesposoban davno bi propala...podvlacim, od ponudjenih najbolji, generalno svi su los izbor i dokaz kako sve stranke nemaju jakih kadrova...sve srednja zalost.
znaci kod nas u biti, biti sposoban u (bilo kojem) poslu, znaci znati povezati svoj posao sa politikom i dobijati preferencijalni tretman putem mita i korupcije.
nema generalno veze sa kvalitetom samog posla koji obavljas ili ces obavljati i kako kvalitetno sam posao kojim se busas u prsa vodis.
jer iako sfuseris ili odradis posao polovicno ili si totalno nesposoban obaviti posao koji vodis - niko te nece pozvati na odgovornost
ili kazniti penalima (itd) jer si uvazan sa politkom.
-
clio_dci120
#29560 Re: Zeničani
Nisam tako mislio kako si opisao, u drugom kontekstu sam napisao post...Samo sam htio navesti razlog zašto bi nekog sposoban iz realnog sektora ušao u politiku, bez osvrtanja na to da li su razlozi altruisticki ili egoistični.
A svakako ima i takvih što ti govoriš.
Ja sam samo htio reći da nije svako budala i nesposoban ko iz privatnog sektora ulazi u politiku, a većina koja u politiku ulaze neostvareni i nedokazani u realnom sektoru jesu nesposobni .
A svakako ima i takvih što ti govoriš.
Ja sam samo htio reći da nije svako budala i nesposoban ko iz privatnog sektora ulazi u politiku, a većina koja u politiku ulaze neostvareni i nedokazani u realnom sektoru jesu nesposobni .
-
kakavdanakneiskustvu
-
channel10
#29562 Re: Zeničani
Opet kvar na kotlu? Kod mene hladni radijatori.
-
Kralj Tvrtko I.
#29563 Re: Zeničani
Bgm je do tebe...odnosno lokalno.channel10 wrote:Opet kvar na kotlu? Kod mene hladni radijatori.
- kamen spoticanja
#29564 Re: Zeničani
jesu ovo danas povecali takse benzinskim pumpama?
-
channel10
#29565 Re: Zeničani
Moguće. Uglavnom hladni skroz. Ne znam kakvo je sad stanje jer nisam kod.kuce.Kralj Tvrtko I. wrote:Bgm je do tebe...odnosno lokalno.channel10 wrote:Opet kvar na kotlu? Kod mene hladni radijatori.
-
macchiato
#29566 Re: Zeničani
Nije samo kod tebe, i kod mene su jutros bili hladni. Tek negdje oko 2-3 popodne je opet došlo.
Ne znam šta je bilo u pitanju
Ne znam šta je bilo u pitanju
- Casual's
#29567 Re: Zeničani
Kod mene od 09:00 do 15:00 nije bilo struje. Možda pumpe nisu radile? 
- Atego
#29568 Re: Zeničani
Ja i ne gledam kakvi su .grijalica pici non stop
- Casual's
#29569 Re: Zeničani

Banlozi
-
Nivelacija
#29570 Re: Zeničani
Kasumovic sjeba narod i mjesne zajedniceCasual's wrote:
Banlozi
Sta kaze za klix blokada 15.12
- kamen spoticanja
#29571 Re: Zeničani
opaaCasual's wrote:
Banlozi
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29572 Re: Zeničani
Skrati kroz Pridrazice, pa kod apoteke u Tetovu kroz Šumadiju, pa u Trokućama desno kroz Podbrežje. Uštedit ćeš po sata makar.Casual's wrote: Banlozi
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29573 Re: Zeničani
Tvrtko, sretan ti Dan rudara. Sretno druže naš 
- Casual's
#29574 Re: Zeničani
Jes fudo naguzio Tetovljane.
Ja baš kont'o onaj će nas forumaš okupiti na protestima...
- kamen spoticanja
#29575 Re: Zeničani
boli ih qrac,dobit ce autobusko stajaliste
mozda
mozda