Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

ja vasoj stramki nemerem halaliti onog jednog papka sto ste dali za izglasavanja zakona o radu... evo vidimo kako se ponasa SDA i fadilj prema kolektivnim ugovorima i radnicima... ovo sa konakovicem o suzdrzavanju je jedam minimalni plusic al jos pure morate jesti da bi ste izasli iz sjene snobizma.pozz pici.
criticos

#29552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

pici wrote:ja vasoj stramki nemerem halaliti onog jednog papka sto ste dali za izglasavanja zakona o radu... evo vidimo kako se ponasa SDA i fadilj prema kolektivnim ugovorima i radnicima... ovo sa konakovicem o suzdrzavanju je jedam minimalni plusic al jos pure morate jesti da bi ste izasli iz sjene snobizma.pozz pici.
Samo da te uputim, jer sam dobro upoznat u pomenuti zakon.
Zakon o radu koji je usvojen kada je dotični podigao ruku i ovaj zakon koji je od neki dan na snazi je mutirao skoro 10x od svoga temeljnog usvajanja i to više nije niti približno jedan te isti zakon zbog kojeg ga prozivaš. Zadnja izmjena se desila po pitanju radnog odnosa i umirovljenika/penzionera.
pici

#29553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

criticos wrote:
pici wrote:ja vasoj stramki nemerem halaliti onog jednog papka sto ste dali za izglasavanja zakona o radu... evo vidimo kako se ponasa SDA i fadilj prema kolektivnim ugovorima i radnicima... ovo sa konakovicem o suzdrzavanju je jedam minimalni plusic al jos pure morate jesti da bi ste izasli iz sjene snobizma.pozz pici.
Zakon o radu koji je usvojen kada je dotični podigao ruku i ovaj zakon koji je od neki dan na snazi je mutirao skoro 10x od svoga temeljnog usvajanja i to više nije niti približno jedan te isti zakon zbog kojeg ga prozivaš. Zadnja izmjena se desila po pitanju radnog odnosa i umirovljenika/penzionera.
koje .BA mutiranje pa svaki dan neko gladuje i hoce da se zapali... de mante se floskula... mutiranje :lol: :lol: :lol: :lol:
criticos

#29554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

pici wrote:
criticos wrote:
koje .BA mutiranje pa svaki dan neko gladuje i hoce da se zapali... de mante se floskula... mutiranje :lol: :lol: :lol: :lol:
Zakon o radu iz 1999 i pomenuti zakon su se razlikovali sam u 6 tačaka (oko definiranja rada), da bi od 2016 do prošlog tjedna promijenio u hodu još 18 tačaka (kroz izmjene i dopune). Jasnije?
pici

#29555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

criticos wrote:
Zakon o radu iz 1999 i pomenuti zakon su se razlikovali sam u 6 tačaka (oko definiranja rada), da bi od 2016 do prošlog tjedna promijenio u hodu još 18 tačaka (kroz izmjene i dopune). Jasnije?
nije
JThomas

#29556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

dobro "upoznati u zakon", kad su bile izmjene i dopune?
mrgreen

#29557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

meni licno je cudno ovo kod nas uobicajeno misljenje da glas vrijedi jedino ako se da partiji sa najvise sansi, i da partija jedino vrijedi ako je u vlasti. samo taj neki san o apsolutnoj pobjedi nakon koje bi sve bilo kao med i mlijeko.
da, idealno bi bilo da npr NS osvoji apsolutnu vecinu (kao sto bi SDP navijacima idealno bilo da oni osvoje vecinu, pa bi njihov glas bio "najbolje iskoristen"), ali na ovako rasparcanoj politickoj sceni ne znam za koliko godina ili desetljeca se moze desiti da jedna stranka pomete sve ostale.
ako je glas vrijedan jedino onda kada se da vecinskom pobjedniku, onda ce kod nas svaki glas biti bezvrijedan jos dugo vremena.

izmedju SDA i SDP-a naravno da preferiram SDP, ali izmedju SDP i NS, draze mi je dati glas NS. ne bih voljela ni da SDP osvoji neku veliku vecinu, pa da vedre i oblace kako zele. nek im zatreba NS i za koalicije i za funkcionalnu vladu, kao kontrateža.
ako nije doslo vrijeme da stranka kao NS bude u vlasti, onda i ne treba. cak i ako ne budu u vlasti, zelim da postoje i da budu ako nista jaka opozicija i zato ne mislim da je takav glas protracen.
putokaz1

#29558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Svaki glas stranci koja ne prođe prag je potrošen
Unaprijed neznamo ko Neće proći prag
2014 to su bili USD SDU i sl
ušće

#29559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ušće »

Ima li neko dovoljno strpljiv da mi objasni .
-Kako se mogu u jednaku ravan postaviti -SDP i Naša Stranka
Organizaciono , politički ,prostorog djelovanja ...

-I drugo jeli moguće da za 10 godina djelovanja Stranka koja sebe želi predstaviti kao lijepu budućnost nije ustanju osnovati 10 odbora u 10 opština entiteta RS

Lijep pozdrav...
Better Man

#29560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

criticos wrote:
Trenutno važeći Zakon o radu je objavljen u "Službenim novinama Fedracije BiH" 26/16 i nikakvij izmjena i dopuna nije bilo do sad.
putokaz1

#29561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Možda našoj stranci trebamo dati šansu da dobiju Načelnika,da se pokažu pa onda Ministra ili Premijera.
Da li su Peđa,Sabina i ostali spremni da 2018 u nekoj vladi bez SDA i bez još nekih spremni preuzeti poziciju Ministra?
S obzirom da su naša ministarstva zapuštena,da ima dosta službenika koji ne rade,predmeta u ormarima i sl.
Ja želim sreću za NS da bar udupla broj zastupnika u KS ali eventualni ostanak SDA u Vladi KS bi bio koban
Zato bi i NS trebala bar pokušati stvoriti novu vladu,istina probali u u Gradu Sarajevu 2016 ali ih izdadoše DF i jedna iz SDP
Žao mi je bacanja dijela lijevih glasova koje uzrukuju lideri lijevih stranaka
zippoo87

#29562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

_Reds_ wrote:Odbijajuci i kolaliciju NS je pokazala ono što su mnogi znali.

Nekakvi liberali, koji bi najradije da budu vječito u opoziciji, i da palmude sa strane, pri tome glumeci kvazi elitu.
kakva pausalna recenica
sta je to NS odbila ?
nemas ti pojma a palamudis...kada je ikada NS pokusavala da se gradjanske stranke okupe i naprave nesto i niko to nije htio (mislim na SDP,DF,i ostale) ,samo neke populisticke izjave ,nisu htjeli i nece a onda par mjeseci pred izbore,neki bi da stranke brisu svoja imena i da se stvara neka nova stranka...sto je cisti populizam i takva glupost,da je to nevidjeno i opet kao NS nece u "koaliciju"
najjaci su ovi sto procitaju naslov i onda misle da sve znaju

procitaj opet taj Pedjin intervju,imas tu odgovore ...ali mora se citati a intervju podug...znam da nije lahko

btw. sretna desetogodisnjica i da bude jos desetogodisnjica :D
Dr. Kuca

#29563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr. Kuca »

Ma najbolje biti opozicija. Lova kapa, ti se javljas sve zivo kritikujes, raja te gotivi. Mjera. Nigdje lakseg hljeba.
baxul

#29564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

Dr. Kuca wrote:Ma najbolje biti opozicija. Lova kapa, ti se javljas sve zivo kritikujes, raja te gotivi. Mjera. Nigdje lakseg hljeba.
ništa. trebaju ih birači kaznit velikim brojem glasova. :D
high_volume

#29565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Dr. Kuca wrote:Ma najbolje biti opozicija. Lova kapa, ti se javljas sve zivo kritikujes, raja te gotivi. Mjera. Nigdje lakseg hljeba.
:thumbup: Uskoro će i SDA biti opozicija, sreći i radosti nigdje kraja :D
kmirsad

#29567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Dosta sam ja njih branio, zaveli me šejtani... sad sam došo tobe... okrečem drugu stranu ploče... :twisted:
Ma jebo li ih ljeljak onaj Nihov... lopovski... uvalili se u vlast, pokradoše sve živo... a vam, da se vlasi ne dosjete, upiru prstom u... naše...svetinje... u Naše... jadne, nevine, dokazane patriote, borce za narodnu pravdu i bezgriješnike... :twisted:
_Reds_

#29568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

zippoo87 wrote:
_Reds_ wrote:Odbijajuci i kolaliciju NS je pokazala ono što su mnogi znali.

Nekakvi liberali, koji bi najradije da budu vječito u opoziciji, i da palmude sa strane, pri tome glumeci kvazi elitu.
kakva pausalna recenica
sta je to NS odbila ?
nemas ti pojma a palamudis...kada je ikada NS pokusavala da se gradjanske stranke okupe i naprave nesto i niko to nije htio (mislim na SDP,DF,i ostale) ,samo neke populisticke izjave ,nisu htjeli i nece a onda par mjeseci pred izbore,neki bi da stranke brisu svoja imena i da se stvara neka nova stranka...sto je cisti populizam i takva glupost,da je to nevidjeno i opet kao NS nece u "koaliciju"
najjaci su ovi sto procitaju naslov i onda misle da sve znaju

procitaj opet taj Pedjin intervju,imas tu odgovore ...ali mora se citati a intervju podug...znam da nije lahko

btw. sretna desetogodisnjica i da bude jos desetogodisnjica :D
Pa eto za joše jedno 10 destogišnjica ćete valjda imati stranku u čitavoj Federaciji.- A jedno 25 u čitavoj BiH.

Toliko o sranci kojoj su ponos i dika neka Sabina Čudić i nekav Peđa Kojović.

Držite se vi cuka, maca i LGBT.

Odbijanjem koalicije su pokazali jasno šta je njima prvobitni cilj, možeš ti i Peđa palamuditi do sutra ujutro.
kmirsad

#29569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Tako je... i ona frajla Sabina... nek metne feređu, nikab... il bar marhamu... šta se folira tim svojim fakultetima i obrazovanjem...nek ne sramoti svoj narod i hoda gola po Svetoj Skupštini KS... i još , gluho bilo, čita nekave naučne radove četnika iz Slobomira...
Ma da hoče i nju onaj naš Bizon bacit niz amfiteatar...
Novak20

#29570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

baxul wrote:
:lol: :lol: :lol:

:thumbup: U pravu si 100 %. Jedino kad se NS kazni teretom vlasti, saznaćemo kakvi su zaista.

Nažalost, (pro)birači NS ne mogu se suprostaviti ovoj mašineriji koja glasa, a ne (pro)bira. Komentari na članak P.K. su odraz svijesti, savjesti, kulture, političke kulture i želje za promjenom.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kojovic ... /180403046
BosnaUAmanetu
03.04.2018.
A svakako im nije u interesu da se ljevica ujedini i radi ce sve da poremete odnose u ljevici jer njihovi glasaci su razocarani glasavi ljevice koja ceka da se ujedine.
Ziguligu
03.04.2018.
Kojo bi dao guzice za fotelju.
PresjenikBakir
03.04.2018.
@Muha9946 ...njima je najveci problem sto ih ni na toj navedenoj relaciji niko ne j*be ni 2%...
patriota1234
03.04.2018.
Ima u tome sto podrzavaju paradu ponosa jer pola stranke su pederi
VlahinjaVoliAnal
jučer
smijesna stranka ciji je cilj laprdati protiv sda i primati platu u ks i fed vladi......jadan si kojovicu....idi u banja luku i odrzi govor na trgu, imas moj glas
Capsicum
03.04.2018.
I opet nije propuštena prilika da se "baci koska" čelnim ljudima ljevice. Fol oni su za saradnju sa SDP i DF, a GS izostavljaju... S koje visine gledaju na druge, rekao bi čovjek da su neki jako bitan faktor u BiH, a ne lokalna strančica koja djeluje na potezu od Vijećnice do M.Dvora, a i domet su im prijedlozi o živim ogradama i zelenim fasadama.
Mada, sasvim je razumljiv strah NS, jer njihovo glasačko tijelo i čine razočarani ljevičari. Ujedinjenje ljevice im ne ide na ruku
[skoky
jučer
Jel ovo onaj, sto je ga Smajic otreso ko slinu u skupstini .. :D
kufrutaguta
jučer
Vlaška stranka skup pedera , lezbača , propalih umjetnika , notornih alkoholičara , razočaranih SDP- ovaca , rokera iz garaža , i pokojeg kamiondžije i diplomaca iz univerziteta u Travniku
PresjenikBakir
03.04.2018.
...prije bi kao Bosnjak glasao za Vojislava Seselja nego za ovo ljigavo stvorenje...sve sam rekao..
I tako dalje .....
Last edited by Novak20 on 05/04/2018 08:39, edited 2 times in total.
_Reds_

#29571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

kmirsad wrote:Tako je... i ona frajla Sabina... nek metne feređu, nikab... il bar marhamu... šta se folira tim svojim fakultetima i obrazovanjem...nek ne sramoti svoj narod i hoda gola po Svetoj Skupštini KS... i još , gluho bilo, čita nekave naučne radove četnika iz Slobomira...
Mani se ironije, e mi silnih fakulteta, mora da je doktorica tehničkih nauka.
Dr. Kuca

#29572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr. Kuca »

Novak20 wrote:
baxul wrote:

:thumbup: U pravu si 100 %. Jedino kad se NS kazni teretom vlasti, saznaćemo kakvi su zaista.

Nažalost, (pro)birači NS ne mogu se suprostaviti ovoj mašineriji koja glasa, a ne (pro)bira. Komentari na članak P.K. su odraz svijesti, savjesti, kulture, političke kulture i želje za promjenom.

BosnaUAmanetu
03.04.2018.
A svakako im nije u interesu da se ljevica ujedini i radi ce sve da poremete odnose u ljevici jer njihovi glasaci su razocarani glasavi ljevice koja ceka da se ujedine.
Ziguligu
03.04.2018.
PresjenikBakir
03.04.2018.
@Muha9946 ...njima je najveci problem sto ih ni na toj navedenoj relaciji niko ne j*be ni 2%...
patriota1234
03.04.2018.
VlahinjaVoliAnal
jučer
smijesna stranka ciji je cilj laprdati protiv sda i primati platu u ks i fed vladi......jadan si kojovicu....idi u banja luku i odrzi govor na trgu, imas moj glas
Capsicum
03.04.2018.
I opet nije propuštena prilika da se "baci koska" čelnim ljudima ljevice. Fol oni su za saradnju sa SDP i DF, a GS izostavljaju... S koje visine gledaju na druge, rekao bi čovjek da su neki jako bitan faktor u BiH, a ne lokalna strančica koja djeluje na potezu od Vijećnice do M.Dvora, a i domet su im prijedlozi o živim ogradama i zelenim fasadama.
Mada, sasvim je razumljiv strah NS, jer njihovo glasačko tijelo i čine razočarani ljevičari. Ujedinjenje ljevice im ne ide na ruku
[skoky
jučer
kufrutaguta
jučer
Vlaška stranka skup pedera , lezbača , propalih umjetnika , notornih alkoholičara , razočaranih SDP- ovaca , rokera iz garaža , i pokojeg kamiondžije i diplomaca iz univerziteta u Travniku
PresjenikBakir
03.04.2018.
...prije bi kao Bosnjak glasao za Vojislava Seselja nego za ovo ljigavo stvorenje...sve sam rekao..
I tako dalje .....

Aj oca mi :lol: :lol:
kmirsad

#29573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

_Reds_ wrote:
kmirsad wrote:Tako je... i ona frajla Sabina... nek metne feređu, nikab... il bar marhamu... šta se folira tim svojim fakultetima i obrazovanjem...nek ne sramoti svoj narod i hoda gola po Svetoj Skupštini KS... i još , gluho bilo, čita nekave naučne radove četnika iz Slobomira...
Mani se ironije, e mi silnih fakulteta, mora da je doktorica tehničkih nauka.
E, jebaji ga druže učitelju... ne valjam ti kad falim, ne valjam ti kad kudim... jebo ga, tebi nikad ugodit... :|
kmirsad

#29574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Novak20 wrote:
baxul wrote:

BosnaUAmanetu
03.04.2018.
Ziguligu
03.04.2018.
PresjenikBakir
03.04.2018.
patriota1234
03.04.2018.
VlahinjaVoliAnal
jučer
Capsicum
03.04.2018.
[skoky
jučer
kufrutaguta
jučer
PresjenikBakir
03.04.2018.
I tako dalje .....
:lol: :lol: :lol: najboli mi ovaj... otreso ko slinu u skupstini .. :D :lol: :lol: :lol:
Novak20

#29575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Ima i ovaj da bi prije glasao za Šešelja nego Kojovića. :D
Locked