Upravo tako. Stotine ljudi koristi tu pogodnost i normalno se ponašaju i ništa se o njima ne čuje. Onda dva kretena naprave sranje na dopustu, u razmaku od 15 godina i svi se dignu da se ukida to pravo i da oni "normalni" zatvorenici ispaštaju.normala brate wrote:Jeste funkcionalna metoda ako to ubistvo ili bilo kakav kriminalan akt uradio recimo 5 posto od 95 puštenih.Muhamed Đakmić wrote:A ko je taj ko odlučuje o takvoj privilegiji?
Da li tim eksperata psihologije procijeni koga se može pustiti na dopust, koga ne?
Pošto, ako ti se desi situacija kao sa Herakom ili sa ovim Gačićem koji je izvršio ubistvo prilikom dopusta, onda očito taj dopust nije funkcionalna metoda.
To što ti pišeš zvuči kao da je dopust trijumf naše demokratije i pravosuđa, a u suštini se radi o konceptu koji je debiliziran nesposobnošću države u apsolutno svakoj njenoj pori.
I ti bi sad da ovih 95 ispašta zbog pojedinaca?
To je isto kao da ja tebi kazem Trump treba sve muslimane istjerati iz Amerike i nema problema?
Ne ide to tako
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
julisiz es grant
#29551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Tuzla111
#29552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
PA MAJMUNI NOVINARSKI, gdje su slike od te budale? Trebale bi da budu na svakom cosku a ja moram da trazim sliku po internetu.
-
julisiz es grant
#29553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ti si ga naveo kao primjer nekoga ko je počinio ubistvo na dopustu, a koliko znam nije tako.normala brate wrote: Herak je saučesnik i jeste dobio je samo 6 godina kao saučesnik u ubistvu nedužnog građanina konobara.
- Muhamed Đakmić
#29554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Porediš neuporedive stvari, ali inače je tvoje forumsko djelovanje vozanje trole sa 1543 profila, pa nema potrebe da ti na ovo odgovaram.normala brate wrote:Jeste funkcionalna metoda ako to ubistvo ili bilo kakav kriminalan akt uradio recimo 5 posto od 95 puštenih.Muhamed Đakmić wrote:A ko je taj ko odlučuje o takvoj privilegiji?
Da li tim eksperata psihologije procijeni koga se može pustiti na dopust, koga ne?
Pošto, ako ti se desi situacija kao sa Herakom ili sa ovim Gačićem koji je izvršio ubistvo prilikom dopusta, onda očito taj dopust nije funkcionalna metoda.
To što ti pišeš zvuči kao da je dopust trijumf naše demokratije i pravosuđa, a u suštini se radi o konceptu koji je debiliziran nesposobnošću države u apsolutno svakoj njenoj pori.
To je isto kao da ja tebi kazem Trump treba sve muslimane istjerati iz Amerike i nema problema?
Ne ide to tako
I nisam mislio na Heraka nego na Šeraka, koji ima dva pokušaja ubistva i ubistvo zatvorenika iza sebe. Takav lik je dobio dopust.
I naravno da bih prihvatio da "normalni" zatvorenici ispaštaju, a vi se zapitajte o svojim stavovima ako mislite da treba dopuštati kolateralne štete u vidu ljudskih žrtava, kako bi se zadovoljila prava zatvorenika.
-
julisiz es grant
#29555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Klix je zadnjih dana svaki dan postavlja, a tako i Avaz.Tuzla111 wrote:PA MAJMUNI NOVINARSKI, gdje su slike od te budale? Trebale bi da budu na svakom cosku a ja moram da trazim sliku po internetu.
-
normala brate
#29556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro to je tvoje mišljenje, realnost je neka druga.Muhamed Đakmić wrote:Porediš neuporedive stvari, ali inače je tvoje forumsko djelovanje vozanje trole sa 1543 profila, pa nema potrebe da ti na ovo odgovaram.normala brate wrote:Jeste funkcionalna metoda ako to ubistvo ili bilo kakav kriminalan akt uradio recimo 5 posto od 95 puštenih.Muhamed Đakmić wrote:A ko je taj ko odlučuje o takvoj privilegiji?
Ne ide to tako
I nisam mislio na Heraka nego na Šeraka, koji ima dva pokušaja ubistva i ubistvo zatvorenika iza sebe. Takav lik je dobio dopust.
I naravno da bih prihvatio da "normalni" zatvorenici ispaštaju, a vi se zapitajte o svojim stavovima ako mislite da treba dopuštati kolateralne štete u vidu ljudskih žrtava, kako bi se zadovoljila prava zatvorenika.
Nije to moj lični stav recimo da ja imam neke super moci svi koji su odradili teške krađe ili ubistva treba ubiti na licu mjesta, al' to se nece desiti kao što nece ni tvoje.
https://www.youtube.com/watch?v=gXy_1NnqIq8
- JThomas
#29557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
neće se ono ukinuti, to nije ni realno ni svrsishodno. međutim šerak (a ne herak) nije smio imati te privilegije. frajer imao već pokušaj ubistva na dopustu iz zatvora, i uspjelo ubistvo u zatvoru na izdržavanju kazne. primjeran zatvorenik, postignuta svrha kažnjavanja
eto sad nije ništa uradio ali to je pokazni primjer ko NE bi trebao biti puštan ni pod kojim okolnostima dok ne odleži šta ga spada.
- O'zone
- Globalni moderator
#29558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Press konferencija: Radimo sve u našoj moći, građani se mogu osjećati sigurno, imamo luđaka na slobodi, ne znamo ko je odredio da se pusti, dešavalo se i prije, nemojte postavljati pitanja za druga dva ubijena policajaca to nema veze jedno s drugim, nemamo informaciju, ne raspolažemo sa informacijom, nemamo informaciju,.....
-
last mohicans
#29559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da podsjetimo, Serak je dobio dopust da iscijepa drva roditeljima. Toliko o apsurdnosti naseg pravosudnog sistema. Mislim da tu sud daje misljenje na takve zahtjeve zatvirenika. Jasno da treba posebna sluzba ili tim ljudi da odlučuje o tome i koje to osobe mogu koristiti ovakve beneficije. Ne treba likovima kao dvojica navedenih da imaju takve beneficije. Na pressu VKS mi zasmeta pitanje novinara, a jos vise odgovor komesara, koje to područje nadgleda helikopter. Jbt,pa sta imas takvu operativnu informaciju javno iznositi. Jos treba da se bjegunac i time okoristi. Nadam se da je info bila pogrešna. Ali eto,nije bas tesko primjetiti helikopter.
-
smijesni_ste
#29560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad smo već kod Heraka, zar oni koji su osudjeni za teška djela mogu napustiti zemlju?? Kako se to reguliše?
Vidim postavlja slike, malo Turska, malo Tajland itd....fuj
-
julisiz es grant
#29561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opet ponavljam: ovo sinoć se ne bi desilo (uz ogradu, AKO je Gačić ubica), da su MUP-ovi KS i HNK pojačali prisustvo policije u naseljenim mjestima na tom području.
To što prvo ubistvo nije počinjeno na području KS pa je policija plandovala nije opravdanje. Počinjeno je u mjestu jako blizu granice dva kantona i nije bilo nerealno očekivati da se ubica uputi malo sjevernije.
I ponavljam i ovo: slati jednog policajca u bilo koje od mjesta koja tu gravitiraju, da sam samcat čuva bilo šta, vezano ili nevezano za ovaj slučaj, dok je tu negdje u bjekstvu naoružan i opasan ubica, bio je recept za katastrofu.
To što prvo ubistvo nije počinjeno na području KS pa je policija plandovala nije opravdanje. Počinjeno je u mjestu jako blizu granice dva kantona i nije bilo nerealno očekivati da se ubica uputi malo sjevernije.
I ponavljam i ovo: slati jednog policajca u bilo koje od mjesta koja tu gravitiraju, da sam samcat čuva bilo šta, vezano ili nevezano za ovaj slučaj, dok je tu negdje u bjekstvu naoružan i opasan ubica, bio je recept za katastrofu.
-
julisiz es grant
#29562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa odležo je kaznu.smijesni_ste wrote:Kad smo već kod Heraka, zar oni koji su osudjeni za teška djela mogu napustiti zemlju?? Kako se to reguliše?
-
normala brate
#29563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šerak za ono što je uradio u zatvoru i za ono što je uradio na prvom dopustu..
Ni manje ni više nije trebao izaci na slobodu prije 2027 pa i bez one presude za ubistvo..
Ono što su njemu dopustili je nadrealno nešto što se ne moze ni raspravljati vec samo da blehneš ko idiot.
Ni manje ni više nije trebao izaci na slobodu prije 2027 pa i bez one presude za ubistvo..
Ono što su njemu dopustili je nadrealno nešto što se ne moze ni raspravljati vec samo da blehneš ko idiot.
- duga puska
#29564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izgleda da je isto uradio sa policajcem. Ubistvo vatrenim oružjem, "ovjerio" nozem.
- i agree
#29565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledam po internetu kruze razlicite slike ovog debila,kako da ga prepoznamo ako slike nisu iste,nidje veze
-
julisiz es grant
#29566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na temi Crna hronika Bih imaš video njegov, star manje od godinu dana. Sa njega su uzete ove slike što sad najčešće kruže.i agree wrote:Gledam po internetu kruze razlicite slike ovog debila,kako da ga prepoznamo ako slike nisu iste,nidje veze
- i agree
#29567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidio sam,ako ima taj spisak neka obezbjede onda osobe koje su sljedece na spisku,najbolje mjesto mu je za skrivanje Sarajevo cim je doso do tarcina,nek ga traze vamo kod ratnih havera ili ako ima kakvu familiju,vidim da se raspiso po fb o danima provedenim u vojsci.
- duga puska
#29568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izgleda da nije daleko od Suhodola odmakao.
- славянин
#29569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne brini sad ce oni njegai agree wrote:Vidio sam,ako ima taj spisak neka obezbjede onda osobe koje su sljedece na spisku,najbolje mjesto mu je za skrivanje Sarajevo cim je doso do tarcina,nek ga traze vamo kod ratnih havera ili ako ima kakvu familiju,vidim da se raspiso po fb o danima provedenim u vojsci.
- vješalica
#29570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koji je kretenu profil?i agree wrote:Vidio sam,ako ima taj spisak neka obezbjede onda osobe koje su sljedece na spisku,najbolje mjesto mu je za skrivanje Sarajevo cim je doso do tarcina,nek ga traze vamo kod ratnih havera ili ako ima kakvu familiju,vidim da se raspiso po fb o danima provedenim u vojsci.
- i agree
#29571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.facebook.com/edin.gacic.22?epa=SEARCH_BOXvješalica wrote:Koji je kretenu profil?i agree wrote:Vidio sam,ako ima taj spisak neka obezbjede onda osobe koje su sljedece na spisku,najbolje mjesto mu je za skrivanje Sarajevo cim je doso do tarcina,nek ga traze vamo kod ratnih havera ili ako ima kakvu familiju,vidim da se raspiso po fb o danima provedenim u vojsci.
Meni na ovog najvise lici.
Nebi bilo lose da posjete ovu babu sa videa,mozda je i kod nje pobjego
- vješalica
#29572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidjela sam taj
Ima kretenoid još jedan
Abu Enes bin Muharem tako nekako
Ima linkna profil u tom profilu što si pomenuo
Ima kretenoid još jedan
Abu Enes bin Muharem tako nekako
Ima linkna profil u tom profilu što si pomenuo
- trambusek88
- i agree
#29574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma bice bolesnik izljecen metkom,samo je pitanje vremena kad ce ga naci.Ovakvim samo metak u glavu pomaze kakav zatvor.
Nadam se da ce biti jako obezbjedjenje veceras na kosevu kad se bude ovo otvaralo nebi me cudilo da se bolesnik tamo zaputi
Nadam se da ce biti jako obezbjedjenje veceras na kosevu kad se bude ovo otvaralo nebi me cudilo da se bolesnik tamo zaputi
- SmokingMan
#29575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije valjda da je krenuo u neki svoj lični džihad....Jeziv lik.
Za svakog visoko obrazovanog nek Allah nagradi oca,a za klosare i podanike nek nagradi mene.Covjek koji je 1983 obezbjedio kljuceve i spisak oruzja ojacane cete TO Tvornice Obuce Bosna.Baterija minobacaca,BST,PAT,PAM,4 RB,4 Mitraljeza,120 AP/70.Bio je desetine godina ispred svog naroda kukavickog.Odmazda jos nije zavrsena.