Mislim da vječiti ima dublje razloge za takvo pisanje od običnog, "razocaranog" glasača.pemanapemani wrote:Birati manje zlo je glupo, jer je to isto kao i veliko zlo ili kako je napisao @VječitiStudent, to je isto kao biti malo trudan.
Po toj logici - neko ti je nanio zlo tako što ti je opalio šamar. Neko drugi ti je nanio zlo tako što te prebio i smjestio na intenzivnu njegu mjesec dana ili u invalidska kolica.
Jebi ga, to je isto, zlo je zlo.![]()
Boli me neka stvar za Komšića. Ne mogu ga više ni na tv-u smisliti, ali poređenje sa SDA je blasfemija.
Mislim da je problem u povrijeđenom egu. Pojedinci nisu glasali desetljeće i kusur, pa onda glasali za DF i sad frustracije pršte na sve strane.
Ispada da ih je Komšić (kojeg dosta ljudi smatra glupanom) preveo žedne preko vode.
Ne znam, vjerovatno ću i dalje glasati za manje zlo (SDP, SDP i NS, DF i NS, a 2016. NS).
Bolje i to nego apstinirati, pa četiri godine jebati ljude u mozak kako su glupi, jer biraju manje zlo.
Ili svakodnevno pljuvati jednu stranku, jer nisu ispunili moja visoka očekivanja, a ja ovako inteligentan na kvadrat, nakon 15 godina odlučio pokloniti moj velebni cijenjeni glas baš njima.
Demokratska fronta Željko Komšić
- cvrčak_na_hedonizmu
#29551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#29552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prema broju smajlija i načinu na koji si pitanja intonirao, pretpostavljam da su ona retorička, pa ne vidim svrhu odgovaranja na njih, a i malo smara ta ''analitika'' drugih forumaša, a bez iznošenja sopstvenog stava i razmišljanja, ne znam o čemu bih dalje mogla s tobom, zaista, žao mi je, pozdrav.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
- cvrčak_na_hedonizmu
#29553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aha, kada nešto nije po volji, kada treba nešto konkretno napisati onda nećemo da se igramo i komuniciramoBanksy wrote:Prema broju smajlija i načinu na koji si pitanja intonirao, pretpostavljam da su ona retorička, pa ne vidim svrhu odgovaranja na njih, a i malo smara ta ''analitika'' drugih forumaša, a bez iznošenja sopstvenog stava i razmišljanja, ne znam o čemu bih dalje mogla s tobom, zaista, žao mi je, pozdrav.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Nije problem, naime za razgovor je potrebno jedno, razgovor, monolog, nebitno je
See ya
- cvrčak_na_hedonizmu
#29555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nekoliko dana se dopisujemo, čovjek bi očekivao konkretnije prijedloge i argumente od Alispahića, svi su isti, Viktora Ivančića, kreveljenja MuHike, slike Danisa sa Novalićem, Željko je plićak, SmuĆko, koalicija sa SDA ( iz koje su na kraju izašli )........
Potpis razočarani forumaš(i) čije pisanje/apatija ide direktno na mlin SDA;
Kompletna slika jeste za kolutanja očima, očekivao sam mnogo ozbiljniju raspravu, ta nismo djeca, nit su ovo neozbiljne teme.
Konkretno, na politici me zanimaju dvije teme, DF i NS ( jer i dalje mislim da su mnooooogoooo bolje opcije od trenutne situacije, možda me neko uvjeri da nije tako ).
Očito je da će biti kritika, poštujem, isto tako će biti kontra pitanja ( ne smeta valjda )
LP
-
sumirprimus
#29556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima jos jedna opcija..ujedinjena opozicija...s. Novim ljudima...znam znam previse je..
-
HM 2011
#29557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sumirprimus wrote:Ima jos jedna opcija..ujedinjena opozicija...s. Novim ljudima...znam znam previse je..
Prvo:
Samo SDA na svim nivoima.
Drugo
postoji li alternativa.
treće
Bitno je biti Bošnjak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
97% stanovništva komplet BiH se izjasnilo da je bitno bitni pripadnik konstitutivnog naroda- šta onda i DF i NS u svemu tome predstavljaju ? Čije interese zastupaju ? SDP čije interese zastupa i što je najgore sa čijim glasovima ?
Na drugoj strani čije interese zastupaju politički predstavnici drugih naroda ? Vlastite interese.
Probudite se ljudi....
Samo jedna stranka na svim nivoima.....
Bitno je biti Bošnjak - i sada treba zaštiti interese Bošnjaka, omogućiti formiranje vlasti u Kantonima sa Bošnjačkom većinom, omogućiti ispunjavanje predizbornih obećanja, uspostaviti valjan sistem....
Drugačije ne može - a nije da već 20 godina ljudi pokušavaju ali na kraju sve bude svedeno na običnu notornu prevaru opet tih istih Bošnjaka po osnovu njihove dobrote i lahkovjernosti.
Kao najbrojniji narod nosimo i najviše odgovornosti za stanje u društvu - pokažimo tu odgovornost - nemojte nasjedati na ublehe - jer ujedinjena ili razjedinjena opozicija Bošnjacima je ono što se nudi bošnjacima da glasaju.....
Suprotstavite se tome - Podržite SDA na svim nivoima....
U jedinstvu je snaga.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#29558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to HM samo tako i po hAlijinoj liniji "dogovora naroda", a državu ko jebe...svakako će u dijelovima otič Svrbiji i Rvackoj
-
HM 2011
#29559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:to HM samo tako i po hAlijinoj liniji "dogovora naroda", a državu ko jebe...svakako će u dijelovima otič Svrbiji i Rvackoj
Željko Komšić u CD-u: Teška vremena za Bošnjake, pravi im se geto
Pored 4 političkih lidera Bošnjaka i peti lider Bošnjaka - Željko Komšić......
"Teška vremena, a Bošnjaci se nalaze u Historijskom trenutku, sve ovo što se zapravo radi i što se kuha na političkoj sceni na neki način gura Bošnjake u geto..... Priča o poesbnoj izbornoj jedinici, posebnim izbornim jedinicama, zapravo sabija taj narod u jednu grupu.. dogovori naroda na svoju stranu - Bošnjaci kao narod - nisu u laganoj situaciji nije lagana situacija....."
Malo više razmisliti prije neukusnih šala na ovu temu....
Bošnjaci su već zbijeni na mali dio teritorije, a komplet BiH je etnički podjeljena i maksimalno homogenizirano...... Danas možeš reći da određeni gradovi ili regije pripadaju određenim narodima, a što je izvor potencijalnog sukoba.....
6 godina i više bošnjaci kao najbrojniji narod u BiH imaju KONKRETAN PROBLEM - prema izbornim rezultatima nisu u mogućnosti formirati stabilnu vlast na nivou FBiH, Kantona, a u prošlom mandatu došlo je do prevrata i na državnom nivou u sredini mandata......
Samo SDA na svim nivoima - u Jedinstvu je snaga.
- JThomas
#29560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
evo, opcija A harči četiri mandata.cvrčak_na_hedonizmu wrote:![]()
![]()
Nekoliko dana se dopisujemo, čovjek bi očekivao konkretnije prijedloge i argumente od Alispahića, svi su isti, Viktora Ivančića, kreveljenja MuHike, slike Danisa sa Novalićem, Željko je plićak, SmuĆko, koalicija sa SDA ( iz koje su na kraju izašli )........
Kompletna slika jeste za kolutanja očima, očekivao sam mnogo ozbiljniju raspravu, ta nismo djeca, nit su ovo neozbiljne teme.
Konkretno, na politici me zanimaju dvije teme, DF i NS ( jer i dalje mislim da su mnooooogoooo bolje opcije od trenutne situacije, možda me neko uvjeri da nije tako ).
Očito je da će biti kritika, poštujem, isto tako će biti kontra pitanja ( ne smeta valjda )malo forumanja, nema uvreda, ćakulamo malo, ne vidim problem.
LP
opcija B dobije jedan mandat, na kontru i obećanja da će biti drukčija od opcije A - i u njemu se ponaša potpuno isto kao opcija A.
jeste ona manje kriva u apsolutnom smislu. i u krivičnopravnom. ali može li razumno tvrditi da je stvarno drukčija, da je stvarno alternativa opciji A? može li se razumno misliti da bi se drukčije ponašala da je dobila i drugi, treći, četvrti mandat?
realno odgovor je ne, i to je tebi jasno jer nisi glup. a razlog zašto nema "kredita" kao opcija A je upravo zato što su za nju ljudi glasali htijući nešto drukčije od opcije A. drugi je bio motiv za glasanje. glasao sam "protiv", a dobio sam "za".
- cvrčak_na_hedonizmu
#29561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ulazis u sbb-kbb, jer:JThomas wrote:evo, opcija A harči četiri mandata.cvrčak_na_hedonizmu wrote:![]()
![]()
Očito je da će biti kritika, poštujem, isto tako će biti kontra pitanja ( ne smeta valjda )malo forumanja, nema uvreda, ćakulamo malo, ne vidim problem.
LP
opcija B dobije jedan mandat, na kontru i obećanja da će biti drukčija od opcije A - i u njemu se ponaša potpuno isto kao opcija A.
jeste ona manje kriva u apsolutnom smislu. i u krivičnopravnom. ali može li razumno tvrditi da je stvarno drukčija, da je stvarno alternativa opciji A? može li se razumno misliti da bi se drukčije ponašala da je dobila i drugi, treći, četvrti mandat?
realno odgovor je ne, i to je tebi jasno jer nisi glup. a razlog zašto nema "kredita" kao opcija A je upravo zato što su za nju ljudi glasali htijući nešto drukčije od opcije A. drugi je bio motiv za glasanje. glasao sam "protiv", a dobio sam "za".
Opcija A ( SDA ) nas jaše godinama. Rezultat: najsiromasnija zemlja Europe.
Opcija B nas ne može gurnuti dublje, jer smo već na samom dnu. Dakle, zaslužili su šansu ( jer opcija C faktički ne postoji ).
Da skratimo priču, SDA, SBB, SBIH i ostali trabanti na jednu stranu, DF/NS na drugu stranu. Jedino ako imamo neku treću, realnu, opciju za koju bih rado čuo.
Ne prihvatam trenutnu priču, jer ona direktno podržava SDA što će reci da su neke životinje jednakije od drugih iako priča kaže da su sve iste ( a vidimo da nisu ).
-
daddy-kool
#29562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slažem se, osim sa ovim dijelovima.JoseMujica wrote:to HM samo tako i po hAlijinoj liniji "dogovora naroda", a državu ko jebe...svakako će u dijelovima otič Svrbiji i Rvackoj
To neće.
- vivaldi
#29563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
samo da podrzim HM..on je najblizi istini...ne zajebavam se
- JThomas
#29564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislim da je jasno ko je opcija B, i da nije šta bi bilo kad bi bilo, nego šta je bilo kad je bilo. a za moj ukus je u DFu puno bivših faca iz opcije B, a puno su i funkcionera koji su formalno ostali u opciji B ostavili na tim funkcijama...cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ulazis u sbb-kbb, jer:
Opcija B nas ne može gurnuti dublje, jer smo već na samom dnu. Dakle, zaslužili su šansu ( jer opcija C faktički ne postoji ).
Da skratimo priču, SDA, SBB, SBIH i ostali trabanti na jednu stranu, DF/NS na drugu stranu. Jedino ako imamo neku treću, realnu, opciju za koju bih rado čuo.
Ne prihvatam trenutnu priču, jer ona direktno podržava SDA što će reci da su neke životinje jednakije od drugih iako priča kaže da su sve iste ( a vidimo da nisu ).
- madner
#29565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto jest jest, HM je primjer zasto SDA dobije izbore.
Svaki glas isto vrijedi na izborima.
Svaki glas isto vrijedi na izborima.
- vivaldi
#29566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sda dobija izbore jer je konkunrecija shega
- cvrčak_na_hedonizmu
#29567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA vlada suvereno cirka 20-ak godina, mislim da je dosta taman ljudi reptili vladali narednih 20 godina. Sa SDA nema nikakvog napretka u bilo kojem segmentu društva, dokazano više puta. Čega god da se uhvatiš ne funkcioniše, a to je njihov sistem od početka. Sve jasno.JThomas wrote:mislim da je jasno ko je opcija B, i da nije šta bi bilo kad bi bilo, nego šta je bilo kad je bilo. a za moj ukus je u DFu puno bivših faca iz opcije B, a puno su i funkcionera koji su formalno ostali u opciji B ostavili na tim funkcijama...cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ulazis u sbb-kbb, jer:
- Man of steel
#29568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vivaldi wrote:sda dobija izbore jer je konkunrecija shega
SDA nema konkurencije.
Lagumdžija je imao priliku da je napravi ali svi smo vidjeli kako se to završilo.
SDP je ponovo stao na pravi kolosjek ali u ovom trenutku zaostaju jedno dva debela izborna ciklusa za glavnim konkurentom.
O stranci Željka Komšića ne treba trošiti puno riječi jer oni nikad nisu niti će moći biti nekome alternativa.
- JThomas
#29569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA vlada suvereno cirka 20-ak godina, mislim da je dosta taman ljudi reptili vladali narednih 20 godina. Sa SDA nema nikakvog napretka u bilo kojem segmentu društva, dokazano više puta. Čega god da se uhvatiš ne funkcioniše, a to je njihov sistem od početka. Sve jasno.[/quote]cvrčak_na_hedonizmu wrote: a za moj ukus je u DFu puno bivših faca iz opcije B, a puno su i funkcionera koji su formalno ostali u opciji B ostavili na tim funkcijama...
a je li bilo napretka sa ovima o kojima ja govorim? ili su se ponašali isto tako?
- cvrčak_na_hedonizmu
#29570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mali je uzorak, nije mjerodavno. Ovi su barem izašli iz vlasti kad su vidjeli da su zaglibili ( sto ih je i spasilo na kraju ) + otjerali onu dvojicu glupana.
Ne možeš porediti DF-ovo učešće u vlasti sa SDA, al nikako.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#29571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
neče sad, ali zaubuduče temelji su postavljeni i svi spremni u niskom startu....Svrbija je legitimizirala i ogradila svoj tor....ostaje da se vidi kako če Rvacka to svršitdaddy-kool wrote:Slažem se, osim sa ovim dijelovima.JoseMujica wrote:to HM samo tako i po hAlijinoj liniji "dogovora naroda", a državu ko jebe...svakako će u dijelovima otič Svrbiji i Rvackoj
To neće.
- JThomas
#29572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislio sam na one koji su odradili puni četverogodišnji mandat. a u DF je mnogo, previše njihovih faca. i još više su ih zadržali na funkcijama umjesto da ih smijene.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Mali je uzorak, nije mjerodavno. Ovi su barem izašli iz vlasti kad su vidjeli da su zaglibili ( sto ih je i spasilo na kraju ) + otjerali onu dvojicu glupana.
-
VjecitiStudent
#29573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta tek reći na ovakve magove politike kojima je obogaćen DF

-
daddy-kool
#29574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jašta su nego svi u niskom startu, legitimizaciju nažalost daju ovi "naši" svojim postupcima. Stvarno mi nije jasan ovaj zaokret u strategiji Sarajeva gdje se dojučerašnje probosanske i bosanske stranke sada promovišu kao bošnjačke, prihvata se retorika dogovora naroda (i narodnosti). Spominju se "bošnjački lideri". Ovo se desilo unazad pola godine-godinu dana, a Šćepo je dosta kumovao tome.JoseMujica wrote:
neče sad, ali zaubuduče temelji su postavljeni i svi spremni u niskom startu....Svrbija je legitimizirala i ogradila svoj tor....ostaje da se vidi kako če Rvacka to svršit
- Banksy
#29575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA ne dobija izbore, ali dobija vlast jer se ''konkurencija'' i ''opozicija'' tuče ko će prije s njima, nakon izbora, ući u koaliciju. Oni ih ustoliče i legitimiraju, svaki put. Ne budu glasovi još ni izbrojani, oni se već rastaljuju i dijele fotelje, i to tako od SBiH, preko SDP-a, pa DF-a jučer i SBB-a danas.vivaldi wrote:sda dobija izbore jer je konkunrecija shega
Zato sve pobrojane iznad treba prekrižiti, ili, ako se već želi dati glas SDA, onda direktno, odmah, glasati za njih. Poštenije je i to, nego glumatati da si (forumska) opozicija, a na koncu naše glasove isporučiti onima protiv kojih se deklarativno borimo, a sve za par fotelja, imaginarne energetike i autoceste.
Kako ono ide, možeš neke ljude neko vrijeme, ali ...