Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- erotica
#29551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Da li će uskoro u ponudi biti D3i servis kao sto ima SBB u Srbiji ?
Da li će uskoro u ponudi biti D3i servis kao sto ima SBB u Srbiji ?
- Maharadza
#29552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
...i na RAK-u da ih sve (žestoko) kazni ukoliko i dalje budu ignorisali presude!crnivrag wrote:Telemach je dobio presudom pravo na Arene, isto kao što je i Telecom dobio pravo na Sport Klub, sada je sve na relaciji United Media i HD WIN, da li će ustupiti kanale operaterima.febo_acm wrote:Ne treba se tu nista komentarisati, Arena je jedino sto me zanima za slijedecu fudbalsku sezonu i zanima me ima li kakvih najava. Zovu me da produzim ugovor sedmicama, a sumnjam da cu to uraditi bez Arena
-
sencobih
#29553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Citav svijet se digao oko poreznih utaja i prevara u aferi panama, svi se pravdaju, otvaraju se istrage, samo kod nas ovdje komentarisu da je to normalno poslovanje i da je to sve u redu.The Realist wrote:Telecom kao Telekom nije formiran kao kriminalna organizacija, ljudi koji su na rukovodećim pozicijama su teški kriminalci, koji peru ogroman novac preko raznih organizacija.sencobih wrote:
Mislim da si dobro pretjerao sa izjavom da je telekom kriminalna organizacija i da je u ista kao ova sa paname i kajmanskih otoka. Opet svako ima pravo na svoje mišljenje
Političari koji upravljaju tom kompanijom su teški kriminalci, koji istu koriste za zapošljavanje svojih ljudi, krpenja rupa koje su oni napravili i da sami sebi uzimaju novac usput.
Šta se ovdje tačno prigovara vlasniku Telemacha? Da ima firme po mjestima gdje ne mora platiti porez? Šta je tu nezakonito kada je BiH u pitanju? Moj zet je advokat i jedna od specijalizacija mu je porez (vani živi i radi) i jedan period mu je bio posao samo da pronađe načine kako će kompanije LEGALNO platiti što manje poreza, ili izbjeći isti ako je moguće. I tu se nije radilo o granapima, jer oni to ne mogu, već o kompanijama koje mogu "pojesti" i United grupu i Telekom zajedno. Jednostavno, neće niko da plaća porez ako ne mora. Opet ću spomenuti Apple i Google kao dva giganta. Ja ne znam je li Telemachov vlasnik kriminalac, ili ne, jer nisam nikada sjedio sa njim, ili sa nekim iz vrha kompanije (za razliku od nekih drugih), ali ovo što se ovdje prigovara je smiješno i to će reći svako ko ima ikakvu firmu. Možda to ljudi smatraju nemoralnim, ili smatraju da treba porez platiti ovdje, ali zakon kaže drugačije.
Još samo imamo taj mit kako je Telekom dobar jer on daje novac u budžet, a ignoriše se to da oni koji njime stvarno upravljaju ne rade to što rade i ne koriste ga za stvari za koje ga koriste, mi bi Telekom mogli i prodati (iako ja to ne bih nikada uradio) i opet bez tog njegovog novca koji danas daje puno bolje živjeti.
Ali hajde, ovo je stvarno debeli off topic.
-
operacija labrador
#29554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
problem nad vlasništvom BH Telecoma je jasan i transparentan . Ko je STVARNI vlasnik Telemacha ? To niko živ ne zna.sencobih wrote:Citav svijet se digao oko poreznih utaja i prevara u aferi panama, svi se pravdaju, otvaraju se istrage, samo kod nas ovdje komentarisu da je to normalno poslovanje i da je to sve u redu.The Realist wrote:Telecom kao Telekom nije formiran kao kriminalna organizacija, ljudi koji su na rukovodećim pozicijama su teški kriminalci, koji peru ogroman novac preko raznih organizacija.sencobih wrote:
Mislim da si dobro pretjerao sa izjavom da je telekom kriminalna organizacija i da je u ista kao ova sa paname i kajmanskih otoka. Opet svako ima pravo na svoje mišljenje
Političari koji upravljaju tom kompanijom su teški kriminalci, koji istu koriste za zapošljavanje svojih ljudi, krpenja rupa koje su oni napravili i da sami sebi uzimaju novac usput.
Šta se ovdje tačno prigovara vlasniku Telemacha? Da ima firme po mjestima gdje ne mora platiti porez? Šta je tu nezakonito kada je BiH u pitanju? Moj zet je advokat i jedna od specijalizacija mu je porez (vani živi i radi) i jedan period mu je bio posao samo da pronađe načine kako će kompanije LEGALNO platiti što manje poreza, ili izbjeći isti ako je moguće. I tu se nije radilo o granapima, jer oni to ne mogu, već o kompanijama koje mogu "pojesti" i United grupu i Telekom zajedno. Jednostavno, neće niko da plaća porez ako ne mora. Opet ću spomenuti Apple i Google kao dva giganta. Ja ne znam je li Telemachov vlasnik kriminalac, ili ne, jer nisam nikada sjedio sa njim, ili sa nekim iz vrha kompanije (za razliku od nekih drugih), ali ovo što se ovdje prigovara je smiješno i to će reći svako ko ima ikakvu firmu. Možda to ljudi smatraju nemoralnim, ili smatraju da treba porez platiti ovdje, ali zakon kaže drugačije.
Još samo imamo taj mit kako je Telekom dobar jer on daje novac u budžet, a ignoriše se to da oni koji njime stvarno upravljaju ne rade to što rade i ne koriste ga za stvari za koje ga koriste, mi bi Telekom mogli i prodati (iako ja to ne bih nikada uradio) i opet bez tog njegovog novca koji danas daje puno bolje živjeti.
Ali hajde, ovo je stvarno debeli off topic.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/298 ... macha.html
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/297 ... anije.html
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/254 ... dobit.html
Telemach BIH je odavno "zreo" za detaljnu finansijsku ali i policijsku istragu.
-
dinox26
#29555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach zašto je na Trio Grande Premium paketu izbačeno 1500 minuta (FLAT BiH) prema ostalim fiksnim mrežama? Da li je to slučaj i sa ostalim trio grande paketima?

- Benq
#29556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije izbaceno , samo je vjerovatno greska u sistemu, nazovi ih sutra ili posalji PP Telemachu da to rijese.dinox26 wrote:@Telemach zašto je na Trio Grande Premium paketu izbačeno 1500 minuta (FLAT BiH) prema ostalim fiksnim mrežama? Da li je to slučaj i sa ostalim trio grande paketima?
- ElRe
#29557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zasto?operacija labrador wrote: http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/298 ... macha.html
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/297 ... anije.html
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/254 ... dobit.html
Telemach BIH je odavno "zreo" za detaljnu finansijsku ali i policijsku istragu.
Sasvim je legalno imati offshore kompanije i sasvim je legalno na taj nacin jeftinije poslovati. Firma vjerovatno izmiruje uredno tekuce dadzbine i placa drzavi poreze. Ako vec postoji nacin da se plati manje arača i ostalih nameta koje drzave imaju prema firmama, sigurno ga treba iskoristiti.
Prema logici ljudi na Balkanu koji i dalje zive u socijalizmu treba kazniti i Google, Apple, Fiat-Chysler, Ferrari, KPMG, Delta Holding, Alonsa, Djokovica, Šumahera, ... i druge svjetske gigante zato sto su registrovani u zemljama koje su tzv poreske oaze i zato sto ne placaju ogromne poreze na postignute uspjehe.
U slucaju Panama papers situacija je da se novac prebaciti u ofshor kompaniju koja ne radi background check i u tax haven je pa se samim tim ne oporezuje taj novac, a onda kasnije novcem od offshor kompanija kupuju kompanije po svijetu, prebacuje na normalne racune u SUI, LUX...U svakom slucaju najvaznija stvar je da ovo nije nista ilegalno vec cesta bogataska praksa. Mozda jedino sto bas izraz "pranje novca" prvo asocira na kriminalne radnje pa jos ako se neka jako poznata imena dovode u vezu sa tim a novinari skloni senzacionalizmu... Znam da pranje novca podrazumeva da se radi o novcu koji je ilegalno stecen a to nije slucaj ovdje, mada je proces isti u oba slucaja.
- Rugafet
#29558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E moj kolega, covjek ti sve fino napise i objasni da je to praksa i u svijetu, i da nije nikakva novost niti senzacija, da je i prvacicu odmah sve jasno a ti i dalje svoje pa svoje, istraga, kriminal, vlasnik, panama i sl. Alaselamet.sencobih wrote:
Citav svijet se digao oko poreznih utaja i prevara u aferi panama, svi se pravdaju, otvaraju se istrage, samo kod nas ovdje komentarisu da je to normalno poslovanje i da je to sve u redu.
-
Kralj Tvrtko I.
#29559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Halo, smradovi sa telecoma MRŠ sa teme!
Idi tamo i veličaj koga hočeš.
Ne može čovjek doći do informacije od vas...
Pitanje za normalne: ima li novih frekvencija za pretrraživanje osim onih na stranici telemacha?
Pitanje 2 za normalne: Kako to da imam signal i kad izvadim cam modul i preskeniram tv?
Pitanje za normalne: ima li novih frekvencija za pretrraživanje osim onih na stranici telemacha?
Pitanje 2 za normalne: Kako to da imam signal i kad izvadim cam modul i preskeniram tv?
-
kakaljin
#29560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje 1: ne znam info jedino da preskeniras Full pa da ti se sta pojaviKralj Tvrtko I. wrote:Halo, smradovi sa telecoma MRŠ sa teme!
Pitanje 2: cam modul ti sluzi SAMO za dekodiranje kodiranog kanala, a signal ti dobijas i sliku sa odkljucanih kanale i bez modula.
PS: nemoj vrijedjati druge korisnike foruma.
- crnivrag
#29561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kralj Tvrtko I. wrote:Halo, smradovi sa telecoma MRŠ sa teme!
1. Listu frekvencija za ručni unos možeš naći na mom klix forum profilu: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing
2. Kanali su dostupni, ali su kodirani, a CAM modul služi da ih dekodira, i omogući praćenje.
- agent_zero
#29562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobro im je i rekao, kad već moderatori ne reaguju na konstantne upadice i provociranja telekomaša.kakaljin wrote:Pitanje 1: ne znam info jedino da preskeniras Full pa da ti se sta pojaviKralj Tvrtko I. wrote:Halo, smradovi sa telecoma MRŠ sa teme!
Pitanje 2: cam modul ti sluzi SAMO za dekodiranje kodiranog kanala, a signal ti dobijas i sliku sa odkljucanih kanale i bez modula.
PS: nemoj vrijedjati druge korisnike foruma.
-
sencobih
#29563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kažem ja da nije praksa, a je li to u redu pitanje je. Ne znam stvarno čemu tolike istrage kad je sve u redu i kada je to regularna praksa.Rugafet wrote:E moj kolega, covjek ti sve fino napise i objasni da je to praksa i u svijetu, i da nije nikakva novost niti senzacija, da je i prvacicu odmah sve jasno a ti i dalje svoje pa svoje, istraga, kriminal, vlasnik, panama i sl. Alaselamet.sencobih wrote:
Citav svijet se digao oko poreznih utaja i prevara u aferi panama, svi se pravdaju, otvaraju se istrage, samo kod nas ovdje komentarisu da je to normalno poslovanje i da je to sve u redu.
Praksa je mnogo što šta, ako je nekakav advokat objasnio ne znači i da je u pravu i da radi kako treba, ako ne vjeruješ meni pitaj Balijagića
- chakany
#29564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li ovo testiraju KINO TV?
Hajde super, bilo je i vrijeme
- fortaleza
#29565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Testirali su ga i prije, ne znači da će ga i uvrstiti u ponudu.
-
AdrianMole
#29566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na kojoj frekvenciji se pojavila Kino TV?chakany wrote:Je li ovo testiraju KINO TV?![]()
Dobar filmski kanal.Bilo bi izvrsno da se nađe u shemi...
- crnivrag
#29567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kanal Kino TV se testira preko godinu dana u originalnoj sarajevskoj digitalnoj shemi na frekvenciji 570000 Mhz.AdrianMole wrote:Na kojoj frekvenciji se pojavila Kino TV?chakany wrote:Je li ovo testiraju KINO TV?![]()
Dobar filmski kanal.Bilo bi izvrsno da se nađe u shemi...
Međutim, pošto se toliko dugo testira, još uvijek nema naznake kada i hoće li se uopšte naći u zvaničnoj ponudi, ista situacija je i sa kanalom BBC World News.
-
DON_eARL
#29568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach može li provjera zašto pozivaocima javlja zauzeće kada me pozivaju na fiksni telefon?
- Telemach
#29569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo DON_eARL,DON_eARL wrote:@Telemach može li provjera zašto pozivaocima javlja zauzeće kada me pozivaju na fiksni telefon?
molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
- dembele
#29570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Koja je svrha testiranja Kino tv kanala?
Hoce li biti kakvog salameta od svega pa da udje u ponudu ili ce ga i narednih godina samo testirati?!
Hoce li biti kakvog salameta od svega pa da udje u ponudu ili ce ga i narednih godina samo testirati?!
- Telemach
#29571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo demble,dembele wrote:@telemach
kao i uvijek do sada o svim novitetima i izmjenama programske šeme ćemo Vas blagovremeno obavještavati.
- odmor
#29572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo dembele,Telemach wrote:Zdravo demble,dembele wrote:@telemach
kao i uvijek do sada o svim novitetima i izmjenama programske šeme ćemo Vas blagovremeno obavještavati.
kao i uvijek do sada kanal Kino tv cemo godinama testirat, a o izmjenama programske seme ceno Vas blagovremeno obavjestavati.. samo se vi nadajte, nada zadnja umire
- Radar71
#29573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne nasjedajte na krakatoa, tj HDMIkolacodjagoda wrote:Mamici svojoj dragoj govori "MRŠ" balavče slinavi.Kralj Tvrtko I. wrote:Halo, smradovi sa telecoma MRŠ sa teme!
-
The Realist
#29574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato što se i taj novac mora prijaviti, pa se istražuje odakle taj novac (novac koji Telemach dobija kod nas je legalno dobijen, jer znamo kako ga dobija). Tu i jeste najveći problem, ukloni se novac koji nikada nije bio prijavljen i tu nije samo stvar da nije plaćen porez, nego se uopšte ne zna odakle taj novac i oni tim novcem uopšte ne bi smjeli raspolagati.sencobih wrote:
Ne kažem ja da nije praksa, a je li to u redu pitanje je. Ne znam stvarno čemu tolike istrage kad je sve u redu i kada je to regularna praksa.
Praksa je mnogo što šta, ako je nekakav advokat objasnio ne znači i da je u pravu i da radi kako treba, ako ne vjeruješ meni pitaj Balijagića
Provjerava se i za šta se koristi isti novac.
Znaš, to je isto kada bi ovi naši stisnuli i ispitali porijeklo imovine naših političara i rukovodioca velikih kompanija i još mnogih drugih ljudi. Tu nije samo stvar što oni nisu platili porez na nešto, tu je problem što nisu smjeli taj novac uopšte imati.
Ali sve ovo nema veze sa tim kako Telemach zarađuje, isto kao i Telekom. Prihodi su im legalni, s tim da vlasnici Telemacha, kao strana kompanija su prijavljeni negdje drugo i tu plaćaju porez na dobit (ako ga plaćaju) i to je legalno i tu nema nikakvih problema, a vi se stalno na to pozivate. Problem će biti ako on tu prikaže novac koji ne bi smio biti tu i tu će se pitati odakle to.
I da, treba naučiti šta je pranje novca.
-
sencobih
#29575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sta je to kada se nekakav novac sa tih izmisljenih kompanija koji se tamo nasao ko zna odakle i iz kojih poslova koristi za kupovinu firmi ovdje, a onda se ovdje zarađeni novac ponovo uplaćuje na neke tamo račune ?