SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Muhamed Đakmić

#29526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

rizibizi wrote:
vješalica wrote:Objavila nekakva i odma je njeno đulbajram i istina i svi ćemo se fatati za njen status na FB u kojem histerično prvo javlja pa onda policiji
Što ne mogu seraže
Taman i da jeste toliko ih ima da su se mogla dvojca naci izvaditi ruke iz guzova i otici obici lokalitet, valjda svi ocekuju da se ovaj sam javi i kaze evo me tu sam, da popijem kafu i pojedem kolac pa vi naletite. Zbog pametovanja i filozofije nam i jeste ovako,
Majke ti, jesi li sekundu razmislio prije nego si ovo napisao? Samo sekundu jednu? :D

Znači, trenirani serijski ubica, očigleno profesionalno obučen, sa teškim psihološkim poremećajem je neko na koga ćeš poslati dva obična policajca usred noći u šumu? Da prođu kao Mahir Begić?

Kao što si sam rekao, zbog pametovanja i filozofije nam i jeste ovako. Samo, možda i na sebe primijeniti.
normala brate

#29527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Sad kad procita opet sam sebi ce se smijati
Dr. Kuca

#29528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Ovi obicni policajci nisu utrenirani od pcele da se odbrane.
Naslovnica

#29529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Niko da napiše da li lik ima auto ili ne, jer ako ima to bitno mijenja situaciju. Ovdje svi kreću s pretpostavkom da se on skriva u šumi, a neko napisa da je viđen u Šaminom gaju, policija kontroliše svako auto na ulazu u Konjic, spominje se Ušivak...
Jasno je da dolazi mnoštvo informacija od kojih je većina netačnih, ali, opet ponavljam, ako je ubica motorizovan to bitno mijenja situaciju.
normala brate

#29530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Da li ti citas ili šta?

Šta misliš kad je viđen u kafani?
Optimus09

#29531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

Sta mislite kad bi ga rokno neko od obicnih gradjana,koliku bi zatvorsku kaznu dobio ?
Bez obzira branio se on ili ne.
normala brate

#29532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Optimus09 wrote:Sta mislite kad bi ga rokno neko od obicnih gradjana,koliku bi zatvorsku kaznu dobio ?
Bez obzira branio se on ili ne.
5,6 godina maksimalno napolju nakon 3
Naslovnica

#29533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

normala brate wrote:Da li ti citas ili šta?

Čitam.
Šta sam propustio?
normala brate

#29534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Naslovnica wrote:

Čitam.
Šta sam propustio?

Možda sam i ja propustio nešto, al' mislim da je jasno da je viđen od strane uposlenika prije ubistva
славянин

#29535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by славянин »

normala brate wrote:
oldtajmer wrote:Image
Ismijavaš?
Ismijava ovaj sto pise to o ne spavanju itd.
normala brate

#29536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Kvalitetan je onda troll Admir nema šta
Naslovnica

#29537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

normala brate wrote:
Naslovnica wrote:

Čitam.
Šta sam propustio?

Možda sam i ja propustio nešto, al' mislim da je jasno da je viđen od strane uposlenika prije ubistva
Nije jasno.
Sve je čula-kazala.
I pitanje je da li je, ako je uopšte bio u kafani, došao svojim autom, taksijem, gradskim prevozom, ili je pješačio...
FrozenCastle

#29538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FrozenCastle »

Da se ovako dignu za građane, nijedno ubistvo ne bi ostalo neriješeno.
normala brate

#29539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Jasno je kao dan da u tom momentu nisu imali pojma ko je u kafani.
Muhamed Đakmić

#29540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

FrozenCastle wrote:Da se ovako dignu za građane, nijedno ubistvo ne bi ostalo neriješeno.
Pa eto, ostalo je neriješeno ubistvo dvojice kolega. A još više su se digli.

I generalno, smiješna mi je priča koja se provlači o sigurnosti u Kantonu Sarajevo, kako situacija nije zadovoljavajuća i slično. Pa bolio nas je đon, da ne iskoristim drugu riječ, kad je ovaj roknuo komšiju u Konjicu, nije nam bilo ni na kraj pameti o tome razmišljati.
FrozenCastle

#29541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FrozenCastle »

Imaš i to pravo. A pored našeg zatvorskog sistema gdje imaš vikend dopuste kao da ideš s posla, dobro mi išta ikako.
vješalica

#29542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

normala brate wrote:Jasno je kao dan da u tom momentu nisu imali pojma ko je u kafani.
Ali isto tako ne mora značiti da je viđeni lik u kafani upravo Gačič.
Koliko god da je mahnit dobro se skriva,i bježi već dugo,a i ubio je policajca na dužnosti.Nije mala stvar.
Baš da tako naivno ode u neku kafančuru gdje još ljudi sjedi unutra kao gosti.
Sve te priče da su ga vidjeli su za mene obična laž,preočito bi bilo a dosad bi bio i uhvaćen.
Narod je glup ko guzica,nezz ni što se uključuju kad akrepi nisu sposobni da nekog poznaju,nije ovo šala već ozbiljna stvar
julisiz es grant

#29543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

FrozenCastle wrote:Imaš i to pravo. A pored našeg zatvorskog sistema gdje imaš vikend dopuste kao da ideš s posla, dobro mi išta ikako.
Kad je Zika Turković izašao na vikend? Nije i neće nikad.
Ne pušta se svako ni za vikend. To je privilegija koju neki dobiju nekad, a ne apsolutno pravo.
nepass1

#29544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

joj profajlera ovde na forumu, criminal minds vam zavide
Muhamed Đakmić

#29545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

A ko je taj ko odlučuje o takvoj privilegiji?

Da li tim eksperata psihologije procijeni koga se može pustiti na dopust, koga ne?

Pošto, ako ti se desi situacija kao sa Herakom ili sa ovim Gačićem koji je izvršio ubistvo prilikom dopusta, onda očito taj dopust nije funkcionalna metoda.

To što ti pišeš zvuči kao da je dopust trijumf naše demokratije i pravosuđa, a u suštini se radi o konceptu koji je debiliziran nesposobnošću države u apsolutno svakoj njenoj pori.
normala brate

#29546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

vješalica wrote:
normala brate wrote:Jasno je kao dan da u tom momentu nisu imali pojma ko je u kafani.
Ali isto tako ne mora značiti da je viđeni lik u kafani upravo Gačič.
Koliko god da je mahnit dobro se skriva,i bježi već dugo,a i ubio je policajca na dužnosti.Nije mala stvar.
Baš da tako naivno ode u neku kafančuru gdje još ljudi sjedi unutra kao gosti.
Sve te priče da su ga vidjeli su za mene obična laž,preočito bi bilo a dosad bi bio i uhvaćen.
Narod je glup ko guzica,nezz ni što se uključuju kad akrepi nisu sposobni da nekog poznaju,nije ovo šala već ozbiljna stvar

Po ovome što je forumaš stranicu ranije ili kad napisao je da je on bio u kafani otišao i tek onda rekli da je on ustvari sjedio..

Eh sad da li je to bilo prije ubistva pa se konobar sjetio ili nešto malo poslije kad nije niko ni imao pojma ko je..
Nebitno glupa prica uglavnom našao bi se bar 1 da zove muriju da je bio i da je znao ko je u pitanju.
normala brate

#29547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Muhamed Đakmić wrote:A ko je taj ko odlučuje o takvoj privilegiji?

Da li tim eksperata psihologije procijeni koga se može pustiti na dopust, koga ne?

Pošto, ako ti se desi situacija kao sa Herakom ili sa ovim Gačićem koji je izvršio ubistvo prilikom dopusta, onda očito taj dopust nije funkcionalna metoda.

To što ti pišeš zvuči kao da je dopust trijumf naše demokratije i pravosuđa, a u suštini se radi o konceptu koji je debiliziran nesposobnošću države u apsolutno svakoj njenoj pori.
Jeste funkcionalna metoda ako to ubistvo ili bilo kakav kriminalan akt uradio recimo 5 posto od 95 puštenih.

I ti bi sad da ovih 95 ispašta zbog pojedinaca?

To je isto kao da ja tebi kazem Trump treba sve muslimane istjerati iz Amerike i nema problema?
Ne ide to tako
julisiz es grant

#29548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

To nije nešto što je kod nas izmišljeno. Postojalo je i u Jugoslaviji, a postoji u većini zemalja Evrope. U Njemačkoj mogu da izlaze u grad sa posjetom.
A sadašnjem stanju ispostavljati nešto što je bilo 2002, kada su važila druga pravila je bezveze. Kažem ti, najgori sigurno neće dobiti vanzatvorske privilegije. Taj Herak ko god da je sigurno nije ležao kaznu za neko surovo ubistvo nedužnog građanina, već vjerovatno nekog bandita ko što je i sam.
Sada bar imamo kazne koje su tolike da onim najgorima garantuju da će iz zatvora izaći kao krepani starci, ili neće ni doživjeti izlazak.
Svi koji su osuđeni na preko 10 godina zatvora stiču pravo da mogu koristiti (ne znači da će im se i odobriti) vanzatvorske pogodnosti nakon odležanih 3/5 kazne.
славянин

#29549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by славянин »

FrozenCastle wrote:Da se ovako dignu za građane, nijedno ubistvo ne bi ostalo neriješeno.
:thumbup:

Tesko se i za svoje dizu da hvataju , za gradjane da ne pricam.Ali legla nova auta - novi radari ih sve je super.Sada nove uniformice pa malo i platu povecati - sigurnosna situacija odlicna zahvaljujuci herojima policiji :thumbup:
normala brate

#29550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

julisiz es grant wrote:

To nije nešto što je kod nas izmišljeno. Postojalo je i u Jugoslaviji, a postoji u većini zemalja Evrope. U Njemačkoj mogu da izlaze u grad sa posjetom.
A sadašnjem stanju ispostavljati nešto što je bilo 2002, kada su važila druga pravila je bezveze. Kažem ti, najgori sigurno neće dobiti vanzatvorske privilegije. Taj Herak ko god da je sigurno nije ležao kaznu za neko surovo ubistvo nedužnog građanina, već vjerovatno nekog bandita ko što je i sam.
Sada bar imamo kazne koje su tolike da onim najgorima garantuju da će iz zatvora izaći kao krepani starci, ili neće ni doživjeti izlazak.
Svi koji su osuđeni na preko 10 godina zatvora stiču pravo da mogu koristiti (ne znači da će im se i odobriti) vanzatvorske pogodnosti nakon odležanih 3/5 kazne.

Herak je saučesnik i jeste dobio je samo 6 godina kao saučesnik u ubistvu nedužnog građanina konobara.
Post Reply