obezbjedisH i praunucad
SDA-All about
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#29501 Re: SDA-All about
evo jedna iz alan forda... bolje biti jedan mandat u SDA neg citav zivot opozicija...
obezbjedisH i praunucad
obezbjedisH i praunucad
- Roccohljup
#29502 Re: SDA-All about
pih...odgodiše sjednicu a ja se ponadao bit ce marisane ovaj put 
- Dozer
#29503 Re: SDA-All about
Moze i ona - Ni jedna bolest nije dobra za zdravlje!
P.S. SDA se komotno moze uporediti s virusnim oboljenjem.
P.S. SDA se komotno moze uporediti s virusnim oboljenjem.
-
sumirprimus
#29504 Re: SDA-All about
sa podgrupama a,b,c, 
- seln
#29505 Re: SDA-All about
Mislim da cu 2018 i ja glasati za SDA. Vec sam propustio dva lokalna i jedan opsti (obecanje... rememeber, Banksy?), pa je red da ponovo "uzmem ucesca" i izadjem u sto vecem broju.Alfons Kauders wrote:Bi i hocu, i to vec dogodine ako budem tu da glasam.Banksy wrote:E, to već ne bih.Alfons Kauders wrote:
Upravo tako.
Jednom SDA, uvijek SDA. Nema tu lijeka. Jednom lopov, uvijek lopov.
Da dodam i sljedece - prije bih Bakira zaokruzio nego laznu opoziciju u vidu SDP, DF, NS, GS & Co (buduce koalicione partnere SDA).
I to ima da zaokruzim SDA s merakom, vjeruj mi.
Ne pada mi na pamet da glasam za "opoziciju" kojoj je jedini cilj uci u koaliciju sa SDA. Ne volim posrednike, idem pravo na dobavljaca!
Ako neko hoce da se gura kako bi glasao za SDA trabante, pa da se onda nervira kada udju s njima u koaliciju - bujrum, to je vase pravo, isto kao i sto je moje pravo da glasam direktno za SDA umjesto da glasam za neku od navedenih stranaka.
Do sada sam se polomio sa ponovnom registracijom i zahtjevom za svake izbore, bio izlozen podsmijehu i ruganju mojih rodjaka i havera u BiH... za sta? Da bi Zlatko bio ko i Bakir, a Zeljko raspickao stranku jos i prije izbora? Neka, hvala...
glasacu za SDA, ponosno reci " i ja sam glasao za svoje", pa iz daljine, uz casu nekog dobrog single malta gledati kako Bakir guzi izborno stado.
I zelim vam Zahiragica kao sljedeceg vodju.
- Alfons Kauders
#29506 Re: SDA-All about
seln wrote:I zelim vam Zahiragica kao sljedeceg vodju.
-
breuer
#29507 Re: SDA-All about
zamisli daš glas Zahiragiću iz zajebancije i nedostatka nade uopšte
lik pobijedi
i uvede šerijat
parcijalno
lik pobijedi
i uvede šerijat
parcijalno
- Banksy
#29508 Re: SDA-All about
Sjećam se, @seln, naravno...
Da, to je taj najpogubniji efekat i rezultat Lagumdžijine četverogodišnje kleptomansko-izdajničke vlasti - uvjerenje i svijest da je bezidejna ljevica jednako korumpirana i zla kao i desnica, da su ''svi oni zapravo isti'', ali i da su pomaci naprijed u dejtonskoj etnomatrici neizvedivi.
Vjerujem da nećeš biti jedini, nažalost...
Da, to je taj najpogubniji efekat i rezultat Lagumdžijine četverogodišnje kleptomansko-izdajničke vlasti - uvjerenje i svijest da je bezidejna ljevica jednako korumpirana i zla kao i desnica, da su ''svi oni zapravo isti'', ali i da su pomaci naprijed u dejtonskoj etnomatrici neizvedivi.
Vjerujem da nećeš biti jedini, nažalost...
- Dozer
#29509 Re: SDA-All about
Solucija je - ulica. Minimalno 100.000 ljudi, i srusiti kompletnu vlast.
Pitanje je - sta onda? Koga postaviti na vlast?
- madner
#29510 Re: SDA-All about
Kme kme. Sto bi Bakir rekao idemo dalje.
- seln
#29511 Re: SDA-All about
Koga? Mog njonju, eto koga...Dozer wrote:Solucija je - ulica. Minimalno 100.000 ljudi, i srusiti kompletnu vlast.
problem je u tome sto je 26 godina sistema SDA duboko korumpiralo cijelo drustvo.
Ima neosudjenih, ali nema neduznih. Od vrha do dna.
Gledao sam moje havere, borce za slikat pa stavit u "Front slobode", kako se prodaju jebenoj Izetbeg mafiji za "sahan pilava", za neko radno mjestasce.
Gledao sam intelektualno nabrijane momke kao moljakaju za mjesto seoskog ucitelja ili najsitnijeg opstinskog cate.
Gledao sam ponosne predratne samostalne poljoprivrednike kako uhljupima iz SDA nude i guzicu, sve u zamjenu za doniranu traktorsku prikolicu.
U svijetu vazi pravilo "konrolisi medije, kontrolisaces masu". Kod nas je "kontrolisi radna mjesta, kontrolisaces ljude, melece i dzinne".
- Dozer
#29512 Re: SDA-All about
Tacno.
Ali, vjeruj mi na rijec, u panicnom su strahu od bilo kakvih protesta, pogotovo nekih masovnijih i u koje bi bili ukljuceni borci.
Kontorlisu oni boracka udruzenja, naravno, ali - ne kontrolisu vecinu pojedinacnih boraca.
A udruzenja vecinu boraca ne zanimaju. Masovno cak nisu ni njihovi clanovi, niti bi udruzenja mogla kanalisati tu masu na bilo koji nacin.
I toga ih je strah samo tako, jer znaju oni ovo vrlo dobro.
Ali, vjeruj mi na rijec, u panicnom su strahu od bilo kakvih protesta, pogotovo nekih masovnijih i u koje bi bili ukljuceni borci.
Kontorlisu oni boracka udruzenja, naravno, ali - ne kontrolisu vecinu pojedinacnih boraca.
A udruzenja vecinu boraca ne zanimaju. Masovno cak nisu ni njihovi clanovi, niti bi udruzenja mogla kanalisati tu masu na bilo koji nacin.
I toga ih je strah samo tako, jer znaju oni ovo vrlo dobro.
Last edited by Dozer on 11/04/2017 13:09, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#29513 Re: SDA-All about
Ko kontrolise javni sektor i vjerske zajednice, taj kontrolise sveseln wrote:Koga? Mog njonju, eto koga...Dozer wrote:Solucija je - ulica. Minimalno 100.000 ljudi, i srusiti kompletnu vlast.
problem je u tome sto je 26 godina sistema SDA duboko korumpiralo cijelo drustvo.
Gledao sam moje havere, borce za slikat pa stavit u "Front slobode", kako se prodaju jebenoj Izetbeg mafiji za "sahan pilava", za neko radno mjestasce.
Gledao sam intelektualno nabrijane momke kao moljakaju za mjesto seoskog ucitelja ili najsitnijeg opstinskog cate.
Gledao sam ponosne predratne samostalne poljoprivrednike kako uhljupima iz SDA nude i guzicu, sve u zamjenu za doniranu traktorsku prikolicu.
U svijetu vazi pravilo "konrolisi medije, kontrolisaces masu". Kod nas je "kontrolisi radna mjesta, kontrolisaces ljude, melece i dzinne".
- Alfons Kauders
#29514 Re: SDA-All about
Ko ce bolan protestovat i za sta?Dozer wrote:Tacno.
Uostalom, taman i da sutra izadje 30,000 ljudi na ulicu u Sarajevu, kakva je korist kada je u tom istom Sarajevu SDA dobila 70,000 glasova?
- Dozer
#29515 Re: SDA-All about
70.000 od, koliko...? 350.000? 450.000? Vise?
Koliko je to? Jadnih 15-20%.
Od tih 70.000 pola ih je koji su glasali radi uhljebljenja sebe ili nekog svog. Mislis da ce takvi izaci na ulicu da brane SDA? Jasta ce.
Od tih 70.000 pola ih je koji su glasali radi uhljebljenja sebe ili nekog svog. Mislis da ce takvi izaci na ulicu da brane SDA? Jasta ce.
- Alfons Kauders
#29516 Re: SDA-All about
Nisam rekao da ce izaci da je brane, vec da nece izaci da je ruse.Dozer wrote:70.000 od, koliko...? 350.000? 450.000? Vise?
A u vecini su.
- Dozer
#29517 Re: SDA-All about
U kakvoj ba vecini sa 70.000 od 350.000+ ljudi...
-
hizo ramidovic
#29518 Re: SDA-All about
okakim protestima pricate dzesteto vidieli
latitese neko knjige aneko lopate i krampe paradi te nesta nemoj te samo kukat
po tri cetri godine studirali na jednom fakultetu iondabi stjeli daradi te u drzavnoi sluzbi dzese traze samo naj sposobniji inaj bolji enemereto tako jerboto nidze nema
latitese neko knjige aneko lopate i krampe paradi te nesta nemoj te samo kukat
po tri cetri godine studirali na jednom fakultetu iondabi stjeli daradi te u drzavnoi sluzbi dzese traze samo naj sposobniji inaj bolji enemereto tako jerboto nidze nema
-
zippoo87
-
zippoo87
#29520 Re: SDA-All about
[/quote]Mislim da cu 2018 i ja glasati za SDA. Vec sam propustio dva lokalna i jedan opsti (obecanje... rememeber, Banksy?), pa je red da ponovo "uzmem ucesca" i izadjem u sto vecem broju.seln wrote:Bi i hocu, i to vec dogodine ako budem tu da glasam.Alfons Kauders wrote:[quote="Banksy"
E, to već ne bih.
Ne pada mi na pamet da glasam za "opoziciju" kojoj je jedini cilj uci u koaliciju sa SDA. Ne volim posrednike, idem pravo na dobavljaca!
Ako neko hoce da se gura kako bi glasao za SDA trabante, pa da se onda nervira kada udju s njima u koaliciju - bujrum, to je vase pravo, isto kao i sto je moje pravo da glasam direktno za SDA umjesto da glasam za neku od navedenih stranaka.
Do sada sam se polomio sa ponovnom registracijom i zahtjevom za svake izbore, bio izlozen podsmijehu i ruganju mojih rodjaka i havera u BiH... za sta? Da bi Zlatko bio ko i Bakir, a Zeljko raspickao stranku jos i prije izbora? Neka, hvala...
glasacu za SDA, ponosno reci " i ja sam glasao za svoje", pa iz daljine, uz casu nekog dobrog single malta gledati kako Bakir guzi izborno stado.
ovo je recept kako se sam sebi posrati po glavi i po obrazu
znaci godinama si se "ucio" kako promijeniti vlast,da bi na kraju naucio da je najbolje biti uz "svoje"
a kod nas nije dzaba ona krilatica da je "ti je tvoj najveci dusman a stranac prijatelj"
izgleda da nas je sve vise slijepih a sve manje onih koji ovo vide
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#29521 Re: SDA-All about
obavezno po hitnoj proceduri da metnu zuku na biracki spisak, da imam za koga glasovat 

- Alfons Kauders
#29522 Re: SDA-All about
Ne radi se o tome da hocemo da budemo uz svoje, vec da hocemo da narod pati radi svojih odluka dok ne dodje pameti.zippoo87 wrote:ovo je recept kako se sam sebi posrati po glavi i po obrazuseln wrote:
Mislim da cu 2018 i ja glasati za SDA. Vec sam propustio dva lokalna i jedan opsti (obecanje... rememeber, Banksy?), pa je red da ponovo "uzmem ucesca" i izadjem u sto vecem broju.
znaci godinama si se "ucio" kako promijeniti vlast,da bi na kraju naucio da je najbolje biti uz "svoje"
a kod nas nije dzaba ona krilatica da je "ti je tvoj najveci dusman a stranac prijatelj"
E kad su mi mogli raditi o glavi 25 najboljih godina zivota, sad je dosao red da i ja malo serem po njima - i zato narodu zelim jos 25 godina SDA vlasti, po mogucnosti sa mladim nadama Sarajeva poput Zahiragica, Kifle i Skake u prvim redovima.
Pa da vidimo kome ce prije dosaditi, jer meni nece. A ja dok krepem, balije i ini munafici ima da triput crknu od gladi... Pa nek na ahiretu glasaju za svoje SDA pulene do mile volje
- seln
#29523 Re: SDA-All about
Cuj, meni ta "promjena vlasti" ne treba niti me se tice....zippoo87 wrote:ovo je recept kako se sam sebi posrati po glavi i po obrazuseln wrote:Mislim da cu 2018 i ja glasati za SDA. Vec sam propustio dva lokalna i jedan opsti (obecanje... rememeber, Banksy?), pa je red da ponovo "uzmem ucesca" i izadjem u sto vecem broju.Alfons Kauders wrote:
Bi i hocu, i to vec dogodine ako budem tu da glasam.
glasao sam iz osjecaja duznosti prema mojoj drzavi, uz svu administrativnu zajebanciju koja ide uz to.
Glasao i dozivljavao da me ismijavaju oni kojih se to tice. Svadjao sam se sa osiljenim lokalnim polit-kabadahijama, takodje zbog stvari koje me se niti ticu niti me pogadjaju. Dozivio sam da mi oni kojih se to tice i koje pogadja kazu "vidi budale".
Dakle, mani me obraza.
Sta se dogadja?
Dogadja se narod... ovaj, dzemat.
Narod hoce SDA. Ko sam ja da se suprostavim narodu?
- seln
#29524 Re: SDA-All about
Tako je! Pa neka moj komso i dalje palamudi "ja SDA na zemlju, SDA u zemlju".Alfons Kauders wrote:Ne radi se o tome da hocemo da budemo uz svoje, vec da hocemo da narod pati radi svojih odluka dok ne dodje pameti.zippoo87 wrote: ovo je recept kako se sam sebi posrati po glavi i po obrazu
E kad su mi mogli raditi o glavi 25 najboljih godina zivota, sad je dosao red da i ja malo serem po njima - i zato narodu zelim jos 25 godina SDA vlasti, po mogucnosti sa mladim nadama Sarajeva poput Zahiragica, Kifle i Skake u prvim redovima.
Pa da vidimo kome ce prije dosaditi, jer meni nece. A ja dok krepem, balije i ini munafici ima da triput crknu od gladi... Pa nek na ahiretu glasaju za svoje SDA pulene do mile volje
-
PeraDzetic
#29525 Re: SDA-All about
seln wrote:Koga? Mog njonju, eto koga...Dozer wrote:Solucija je - ulica. Minimalno 100.000 ljudi, i srusiti kompletnu vlast.