Demokratska fronta Željko Komšić

cvrčak_na_hedonizmu

#29501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

-LIBERO- wrote:A evo ovih 'pravovjernih' :D Na svim mogucim temama. Hrak-hrak, oljuc-pljuc.... :D Niko im ne valja, cak nema ni nijansirano losih i groznih, recimo, ali zato ne izlazimo na izbore, necemo glasati....i sjedimo i cekamo da dodju oni dobri, najbolji :D
Baš to mislim, ovi više pljuju DF od SDA, bukvalno. Čim Fahro ode u corku, eto ih opet, sto je sigurno, sigurno je :D

Sve je to isto, jelde, svi su oni lopovi ( osim ovih što daju plOte ) :skoljka:

Neutralni su ko Svica u 2 svjetskom ratu :D

Šta ima centrali raja, jel lova barem redovna ?
cvrčak_na_hedonizmu

#29502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Iza Horizonta wrote:9 od 10 glasača koji su glasali za DF više nikad neće glasat za istu, eto koliko ste zasrali.
Nismo mi, oni su zasrali.

Za koga si ti glasao ? Ko je gori, SDA ili DF ? Il' su ista govna :oops:
ultima_palabra

#29503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Za koga god da glasaš, ući će u koaliciju sa SDA (ako dobro prođe na izborima). Tako da ti dođe na isto.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Željko Komšić, lider Demokratske fronte, kaže da, ako bi izašao iz politike, najviše bi volio da bude advokat.

"Nekako me to najviše privlači. To bi bio moj poziv da sada izađem iz politike. Osim toga, razmišljao sam o tome i prije, ali ko zna. To bih najviše volio", priznao je Komšić.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Essa mi a.s. prije bi u Omće otišo da mi nagodbu sredi
Banksy

#29505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
Željko Komšić, lider Demokratske fronte, kaže da, ako bi izašao iz politike, najviše bi volio da bude advokat.

"Nekako me to najviše privlači. To bi bio moj poziv da sada izađem iz politike. Osim toga, razmišljao sam o tome i prije, ali ko zna. To bih najviše volio", priznao je Komšić.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Banksy on 08/02/2016 13:55, edited 1 time in total.
GeeTnT

#29506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

Zavrsne rijeci advokata Komsica bi bile: "ako ti dvojica kazu da si pjan....onda, valjaj se"....
lerdi

#29507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Vrhunac je kad likovi čiji je najveći životni domet pisanje po forumu, komentarišu sposobnost nekoga ko je bio predsjednik države. Još to sve kao sa nekog nivoa. Smiješni ste majke mi. :skoljka:
relativno84

#29508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

lerdi wrote:Vrhunac je kad likovi čiji je najveći životni domet pisanje po forumu, komentarišu sposobnost nekoga ko je bio predsjednik države. Još to sve kao sa nekog nivoa. Smiješni ste majke mi. :skoljka:
Bio je i cupo Paravac predsjednik, to sad neko mjerilo :roll:
notsure

#29509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by notsure »

ultima_palabra wrote:Za koga god da glasaš, ući će u koaliciju sa SDA (ako dobro prođe na izborima). Tako da ti dođe na isto.
Nije problem ući u koaliciju s SDA, greška je ponašati se kao SDA nakon izbora, u koaliciji ili van nje.
SDP je upravo zato popušio, a de mi dokaži gdje i po čemu se to DF ponašao kao SDA?
lerdi

#29510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

relativno84 wrote:
lerdi wrote:Vrhunac je kad likovi čiji je najveći životni domet pisanje po forumu, komentarišu sposobnost nekoga ko je bio predsjednik države. Još to sve kao sa nekog nivoa. Smiješni ste majke mi. :skoljka:
Ma jok. Nije nikakvo mjerilo. Odeš samo, prijaviš se i postaneš predsjednik. :-)

Pokušaj dobaciti bar do MZ pa ćeš vidjeti da li je teško. Znam da je iz fotelje sve lako ali u realnom svijetu to ide puno, puno teže.
GeeTnT

#29511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

Bio je clan predsjednistva...al nebitno. Kad si vec pomenuo domet, u sta gledas pa znas koliko je ko od nas dobacio...jel kugla, kasika, grah?

Ako ti kazem da se ne bih mijenjao sa Komsicem, bili mi vjerovao? Niti sad, niti prije, a pogotovo sutra...eto ti pa razmisljaj dokle sam dobacio.
lerdi

#29512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

GeeTnT wrote:
Bio je clan predsjednistva...al nebitno. Kad si vec pomenuo domet, u sta gledas pa znas koliko je ko od nas dobacio...jel kugla, kasika, grah?

Ako ti kazem da se ne bih mijenjao sa Komsicem, bili mi vjerovao? Niti sad, niti prije, a pogotovo sutra...eto ti pa razmisljaj dokle sam dobacio.
Evo odo se baš zadumat. :lol: :lol: :lol:

Vjerujem ti prijatelju. Ne bi ti foliro nema šanse. :D

Ljudi koji se u životu bave ozbiljnim stvarima teško da imaju vremena da provode sate i dane komentarišući sve i svašta po forumima. Postoje ljudi koji su uspješni i komentarišu s vremena na vrijeme, znam ih par sa ovog foruma, i ne govorim o njima već o onim koji vise povazdan.

Da li bi se mijenjao ili ne to je već stvar ličnog opredjeljenja. Ne bi ni ja al opet ne govorim da je neko nesposoban iako čovjek u poslu kojim se bavi ima vidljive rezultate. Možeš imati različita stajališta po svim mogučim pitanjima, ali uspjeh mu ne može niko osporiti i oduzeti. Posebno ne neko kome je i MZ velik zalogaj.
Dr Arsla

#29513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

U Demokratskoj fronti ni ono slovo D više nije demokratsko :D Smućko je ko fol izašo iz SDP zbog autokratije Zlajine a postao je 10 puta gori autokrata od njega. U Df ko god počne razmišljat svojom glavom taj i završi karijeru. Primjera je mali milion. Smućko je odavno digo ruke od Df a jedini cilj mu je da bude zajednički kandidat ispred Df i SDP na opštim izborima 2018 godine. Hoćel to bit za Predsjedništvo ili za za Parlament BiH pred nama je. :D
A treba uzeti u obzir činjenicu da čovjek od 1996 godine i Ministarstva za raseljena lica FBiH pa najmanje do 2022 godine živi od politike. Prodaje biračima maglu tj. muda pod bubrege :D sve pod plaštom patriotizma. Udari po prstima, provozaj trudnicu, obiđi neko klizište, popuši jedan cigar sa nekom nenom na bašči itd. A u stvarnosti jedan obični jalijaš koji najmanje prisustvuje sjednicama Parlamenta ali uredno naplaćuje preko 5 hiljada KM mjesečno :-x Kukavičje jaje ubačeno Bošnjacima
GeeTnT

#29514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

lerdi wrote:
Da li bi se mijenjao ili ne to je već stvar ličnog opredjeljenja. Ne bi ni ja al opet ne govorim da je neko nesposoban iako čovjek u poslu kojim se bavi ima vidljive rezultate. Možeš imati različita stajališta po svim mogučim pitanjima, ali uspjeh mu ne može niko osporiti i oduzeti. Posebno ne neko kome je i MZ velik zalogaj.
Njegov uspjeh je njegov kriz...mene je izradio, a vjerovao sam mu i zbog toga mu nemogu oprostiti/halaliti...

PS..Na forumu sam prije ovog nika bio "dobacio" postova koliko i ti danas...i kad se sve sabere nije to ni blizu onoga sto bi predstavljalo svakodnevni boravak na forumu...znaci..pucanj u prazno.
cvrčak_na_hedonizmu

#29515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

notsure wrote:
ultima_palabra wrote:Za koga god da glasaš, ući će u koaliciju sa SDA (ako dobro prođe na izborima). Tako da ti dođe na isto.
Nije problem ući u koaliciju s SDA, greška je ponašati se kao SDA nakon izbora, u koaliciji ili van nje.
SDP je upravo zato popušio, a de mi dokaži gdje i po čemu se to DF ponašao kao SDA?
Pa šta onda uraditi. Biti vječna opozicija i čekati većinu, ti dobijaš mrvice sa stola, a SDA i kolege trpaju li trpaju nove glasove u državnu službu :oops: Možda da opozicija nađe Ekskalibur, izvuče ga ga iz kamena i riješi sve probleme ? :mrgreen:

DF je imao failova, od tjeranja Marjanovića, Hanke i Hankića preko zapošljavanja raje iz Tite do Suljagića i Bajrovića. Sve jasno.

Opet, izašli su iz vlasti, samovoljno. Koja stranka u BiH je to uradila ? Može li neki primjer. Ko to napušta fotelje kod nas ? Ne mogu da se sjetim, ako može neko da me podsjeti bio bi jako zahvalan. Riješili su se Bajrovića i Suljagića, ali avaj, opet ne valja.

U konačnici, ako neko treba da mi odlučuje o sudbini, više vjerujem DF-u nego SDA, SBB-u i SBIH;

Ko ovo ne shvata, jal je budala, jal je zlonamjeran.

@ultima, post se ne odnosi na tebe ( mislim na budale i zlonamjerne ) :mrgreen: za ove ostale, nisam baš siguran. Ne izgledaju mi ko budale.
HM 2011

#29516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
notsure wrote:
Pa šta onda uraditi. Biti vječna opozicija i čekati većinu, ti dobijaš mrvice sa stola, a SDA i kolege trpaju li trpaju nove glasove u državnu službu :oops: Možda da opozicija nađe Ekskalibur, izvuče ga ga iz kamena i riješi sve probleme ? :mrgreen:

DF je imao failova, od tjeranja Marjanovića, Hanke i Hankića preko zapošljavanja raje iz Tite do Suljagića i Bajrovića. Sve jasno.

Opet, izašli su iz vlasti, samovoljno. Koja stranka u BiH je to uradila ? Može li neki primjer. Ko to napušta fotelje kod nas ? Ne mogu da se sjetim, ako može neko da me podsjeti bio bi jako zahvalan. Riješili su se Bajrovića i Suljagića, ali avaj, opet ne valja.

U konačnici, ako neko treba da mi odlučuje o sudbini, više vjerujem DF-u nego SDA, SBB-u i SBIH;

Ko ovo ne shvata, jal je budala, jal je zlonamjeran.

@ultima, post se ne odnosi na tebe ( mislim na budale i zlonamjerne ) :mrgreen: za ove ostale, nisam baš siguran. Ne izgledaju mi ko budale.

skontali ljudi da kvalitete nemaju osim za uhljebljivanje kadrova pa im iz tog izvora osnov za spor bi pravo na carovanje komplet elektro energetskim sektorom FBiH i regulisanjem "po proceduri".

Kada im je uljudno objasnjeno da od toga nema nista i kad su vidjeli posao koji sa sobom nosi agenda - puf - raspali se....

Clanovi izbaceni iz clanstva - uveden totalitarizam - a prica za pucinu je zajedno u promjene... al bitno je da clanovi placaju clanarinu.

i zato ponavljam -

Samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga....
cvrčak_na_hedonizmu

#29517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ne raspadas se kada uđeš u vlast nego grabis fotelje i odbore po principu što više to bolje , nema veze što si retardiran. Stari princip SDA & co.

Jedino što se raspalo u prici jeste mozak SDA glasača koji nemaju hajra od njihA. Glasati za SDA, a nemati korist, je za dugogodišnjeg klinickog istraživanja nakon kojeg subjekta treba eleminisati sa lica zemlje, da je vise ne zagađuje i bezveze troši kiseonik.

Doduše, Bosnje su u više prilika dokazale da nemaju pameti, obrazovanja, sposobnosti, političke svijesti i svih ostalih osobina koje krase normalne narode tako da uopste ne čudi trenutna, debakl, situacija pri čemu zeleni govnari suvereno vladaju begovatom podržani od uhljebljenih, familije i glupana.

Osim navedenih na ovom forumu ih podržavaju i plaćenici ( za lijekova im trebalo ) sa parolom "svi su oni isti, zato ja ne glasam".

Nije snaga u jedinstvu, snaga je u polu-retardiranoj, politički nesvjesnoj, neobrazovanoj gomili kojoj mozak isključivo sluzi da budu teži za tih par grama što, navodno, imaju u glavi.
relativno84

#29518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

lerdi wrote:
relativno84 wrote:
Ma jok. Nije nikakvo mjerilo. Odeš samo, prijaviš se i postaneš predsjednik. :-)

Pokušaj dobaciti bar do MZ pa ćeš vidjeti da li je teško. Znam da je iz fotelje sve lako ali u realnom svijetu to ide puno, puno teže.
U MZ mozes bar da utices na neke stvari, doprineses drustvenoj zajednici. Koji je doprinos dao drustvu Željko s pozicije koju spominjes :? Jedinu korist je osjetio njegov kucni budzet i male duse koje su satisfakciju pronasle u slusanju Dragana kako cvili o pravim hrvatima.
HM 2011

#29519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ne raspadas se kada uđeš u vlast nego grabis fotelje i odbore po principu što više to bolje , nema veze što si retardiran. Stari princip SDA & co.

Jedino što se raspalo u prici jeste mozak SDA glasača koji nemaju hajra od njihA. Glasati za SDA, a nemati korist, je za dugogodišnjeg klinickog istraživanja nakon kojeg subjekta treba eleminisati sa lica zemlje, da je vise ne zagađuje i bezveze troši kiseonik.

Doduše, Bosnje su u više prilika dokazale da nemaju pameti, obrazovanja, sposobnosti, političke svijesti i svih ostalih osobina koje krase normalne narode tako da uopste ne čudi trenutna, debakl, situacija pri čemu zeleni govnari suvereno vladaju begovatom podržani od uhljebljenih, familije i glupana.

Osim navedenih na ovom forumu ih podržavaju i plaćenici ( za lijekova im trebalo ) sa parolom "svi su oni isti, zato ja ne glasam".

Nije snaga u jedinstvu, snaga je u polu-retardiranoj, politički nesvjesnoj, neobrazovanoj gomili kojoj mozak isključivo sluzi da budu teži za tih par grama što, navodno, imaju u glavi.
raspadas se kada nema mjesta za uhljebljivanje koliko je obecano a ljudi sa nozevim samo bodu jedan po jedan u ledja.... na kraju krajeva tako se i doslo do ovih barem par pozicija....

nemas se sta vise zamarati...

Podrzi SDA na svim nivoima - omoguci ovom narodu da se razvija - prestani ga vrijeđati - prestani siriti razdor unutar naroda - prikljuci se SDA - pokazi odgovornost - trazi odgovornost - U jedinstvu je snaga....

znam ja draga je vlast - evo pjenis i vrijedas komplet jedan narod od kojeg ocekujes glasove - ali gotovo je - ne ide vise ubleha - odstupite - bye bye...
cvrčak_na_hedonizmu

#29520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Čuj tražim glasove :D

Nemam deset postova na temi DF-a, moja jedina veza sa njima jeste glas koji sam dao, naredne izbore, vjerovatno, glasam za NS; Još uvijek razmišljam za koga da glasam. Ono što mi smeta jesu zlonamjerni koji očito pljuju po instrukcijama. Takav se dojam barem stiče. Ono što mogu da uradim jeste da ih malo unezgodim :D Ti si čak i simpatičan, bilo da voziš trollu, bilo da zaista misliš to što pišeš ( tu već imamo određenu patologiju, al je simpatična, ako je tako ) :D
Promašen cijeli fudbal, kolega.

Parolama do boljitka. Podrži SDA na svim nivoima :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

GeeTnT wrote:Zavrsne rijeci advokata Komsica bi bile: "ako ti dvojica kazu da si pjan....onda, valjaj se"....

ili "slažeš li opaliču te po prstičima" :lol: :lol:
Banksy

#29522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

zeleni govnari suvereno vladaju begovatom podržani od uhljebljenih, familije i glupana.

Dogovorena koalicija: SDA, DF i HDZ činit će vlast u Federaciji BiH

Image
relativno84

#29523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

Ali oni su jedini napustili vlast :roll: doduse kad je propao pokusaj da uhljebe sve svoje po ministarstvima al eto, napustili su sami :D

p.s. Dunović kao sidro :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#29524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy wrote:
Ne griješiš, tako je. Sasvim je svejedno za koga glasamo jer svi glasovi svakako završe u SDA.

Nismo plaćeni da ponudimo rješenja. Ljiljan je na stranačke guzove, od naših para, u vlasti već 20 godina, od njega traži rješenja.

Nismo ih mi ''svukli'', svukli su se sami. Sad znamo, ''svučeni'' su još pri osnutku.

Bakir Alispahić pristupio DF-u
Hoćemo idealnu političku situaciju ( koja ne postoji nigdje u svijetu, a kamoli kod nas ). Svakoj političkoj partiji na svijetu možeš naći nekoga ko se tu uvalio, zbog interesa ili vlastite koristi.

Znači, rješenje je SDA ? Nema rješenja svi su lopovi ? Hoćemo da se situacija sama od sebe popravi. Koga čekamo, kad niko ne valja ?

Naime, čarobni štapić još uvijek nije izmišljen, SDA ga sigurno nema. Šta onda, kamo dalje rođaci ?

Ovom pričom direktno podržavate SDA.

Sa druge teme, da se ne ponavljam.
Lijepo bi bilo da čujem objašnjenje, kako neko može svući DF u rang SDA ? Šta, zaposlio rođaka/druga negdje, Željko nije kapacitet ( eto neka su ovi iz SDA kapaciteti ) :skoljka: to je razlog, jel :D Takve stvari se dešavaju u USA ili u bilo kojoj drugoj zapadnoj demokratiji. Da sam se probudio, da ne znam gdje sam, čitajući kometare i očekivanja pojedinih na forumu čovjek bi rekao da živimo u zemlji Utopiji, punoj čistunaca koji u životu nisu pogriješili dok oko njih teče med i mijeko. Jah, onda je svizac zamotao čokoladu :mrgreen:

To što vi zagovarate i očekujete ne postoji na planeti Zemlji, možda da promijenite planetu ili ako bih bio zloban, (političku) agendu.

Baš bi mi bilo drago da me razuvjerite.
Odgovor još uvijek nisam dobio, samo tvrdnju, niko ne valja = SDA i dalje suvereno jaše.

@relativno84, Argumenti tipa, nisu uvalili sve ljude u ministarstva pa su izašli iz vlasti su za djecu ispod 7 godina.

Još jednom da ponovim, zaboli me kifla za DF, neka se rasformiraju, šta je alternativa, danas ?
VjecitiStudent

#29525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Viktor Ivančić, o izboru manjeg zla, itekako primjenjivo i na našu situaciju.
Ne volim da se stavljam u situaciju da zbog toga što dolazi fašist Karamarko, ja moram glasati za SDP zbog toga što je to manje zlo. Oni koji se opredjeljuju za politiku manjeg zla u pravilu zaboravljaju da je manje zlo također zlo.

Ja više ne želim pristajati na to. Ja ću radije pokušati rušiti Milanovića, pa nek’ dođe Karamarko, okej. Više ne želim da netko od mene traži konstruktivnost u ovom društvu. Kompletno društvo kroz tu ciničnu formu, koja je kolektivno usvojena, zapravo zarobljava. Uopće ne mislim da treba biti konstruktivan na jedan pragmatičan način – već tu politiku treba naprosto kontinuirano podrivati, pa šta se desi...Svatko tko sebe smatra angažiranim treba da radi na tome i da bira način kako da to radi.
Post Reply