Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#2951 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

jeza u ledja

#2952 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Grean wrote:
jeza u ledja wrote:jai price. mnogi klubovi u evropi su promjenili lokacuje svojih stadiona. je li to znaci da su trebali propasti? bitna je publika koja ih prati. a za stadion cemo malo lakse
Je li ti znas gdje su Vrapcici u odnosu na Mostar?

To je kao da Sarajevo preseli u Semizovac. A da preseli qurac bi imali posjetu i navijece, bez obzira kolika baza bila. Isli bi oni najbolesniji koji idu i na svako gostovanje i to bi bilo to.

Sjeverni logor je jedino rjesenje za Velez ali od tog nema nista iz razloga koje sam naveo u prethodnom postu. Mostarci sa istocne strane ne mogu sami a ostale zaboli za njih, oni su tu svakako samo za potkusurivanje odnosa sa HDZ-om i Covicem.
Posto tek sad citam ove postove, da ti odgovorim. Vrapcici su od centra MO udaljeni ko Studentski domovi u SA od Skenderije, ili kao npr Stadion AFH od Gej arene.
Drugo, ti i palermo pricate o politici HDZa, a onda se spominje nesposobnost ljudi koji upravljaju klubom i tim dijelom grada da obezbjede Velezu normalno postojanje. Je li HDZ kriv sto postoji Pika Cemalovic? Je li HDZ kriv sto niste napravili stadion u tom Sjevernom logoru?
Cuj Mostarci s istocne strane "ne mogu sami". Pa kako ce drukcije ako nece sami?
palermo

#2953 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Posto tek sad citam ove postove, da ti odgovorim. Vrapcici su od centra MO udaljeni ko Studentski domovi u SA od Skenderije, ili kao npr Stadion AFH od Gej arene.
Drugo, ti i palermo pricate o politici HDZa, a onda se spominje nesposobnost ljudi koji upravljaju klubom i tim dijelom grada da obezbjede Velezu normalno postojanje. Je li HDZ kriv sto postoji Pika Cemalovic? Je li HDZ kriv sto niste napravili stadion u tom Sjevernom logoru?
Cuj Mostarci s istocne strane "ne mogu sami". Pa kako ce drukcije ako nece sami?
U pravu si, sami smo se prije 20 godina odbranili, sami ćemo se i izvući iz ovih govana.

Kadli tadli.....makar i sto godina čekali
todd_smith

#2954 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

a nama je neko pomagao kao

nejse idete u totalni offtopic
jeza u ledja

#2955 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

nama su svi pomagali, drugi su sve morali sami.

tako npr nisu imali nikog da ih podrzi da zaigraju na svom stadionu u plejoffu 99e.
Izlija

#2956 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Izlija »

Joj jesu ovi Mostarci zapeli nakon 20 godina pravdu izgoniti a pritom pi*ajući po ostalim klubovima, nama niko nije mogao zabranit da prvi dan reintegracije Grbavice bacimo oko na teren i proučimo fatihu drugovima koji to nisu dočekali. Niko nije mogao zabraniti raji sa trga, malte, breke, alipašnog, koševskog itd... da ponovo "prisvoji" dio sebe, tako bi bilo isto i da je granica pomjerena gdje je i linija bila ili bi se opet ratovalo. Gdje ste bili vi na dan reintegracije Mostara da ponovo zauzmete svoj stadion, liga i savez su se žrtvovali za vas a vi se prvi ušutili radi mira u kući, nesjećaš se da je Bosna Visočka propala skroz do bankrota zbog podrške Veležu (joj kakvu su ekipu tad imali) a sad pričate kako ste uvjek sami i bez podrške. Da vas malo utješim, nijednom premijerligašu ne cvjetaju zumbuli i svi imaju kilometar problema.
Crvena Tifoza

#2957 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Crvena Tifoza »

Izlija wrote:Joj jesu ovi Mostarci zapeli nakon 20 godina pravdu izgoniti a pritom pi*ajući po ostalim klubovima, nama niko nije mogao zabranit da prvi dan reintegracije Grbavice bacimo oko na teren i proučimo fatihu drugovima koji to nisu dočekali. Niko nije mogao zabraniti raji sa trga, malte, breke, alipašnog, koševskog itd... da ponovo "prisvoji" dio sebe, tako bi bilo isto i da je granica pomjerena gdje je i linija bila ili bi se opet ratovalo. Gdje ste bili vi na dan reintegracije Mostara da ponovo zauzmete svoj stadion, liga i savez su se žrtvovali za vas a vi se prvi ušutili radi mira u kući, nesjećaš se da je Bosna Visočka propala skroz do bankrota zbog podrške Veležu (joj kakvu su ekipu tad imali) a sad pričate kako ste uvjek sami i bez podrške. Da vas malo utješim, nijednom premijerligašu ne cvjetaju zumbuli i svi imaju kilometar problema.
Fazon je što Mostar još uvijek nije 'reintegrisan' i što je još uvijek podijeljen grad. :wink:
Izlija

#2958 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Izlija »

Ma neznam baš, ja u Mostar dođem barem jednom u mjesecu ( takav mi je posao ) i sjedim po raznim kafićima po cijelom gradu, jedem po raznim restoranima na "obje strane", družim se sa ljudima bez ikakvih problema, ovo nije politički dio foruma ovdje se diskutuje o sportu i nebih se dalje natezao s vama.
todd_smith

#2959 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

Nemas ti pojma o Mostaru onda. Iskreno.

Najgore sto dodju ovdje likovi koji guglaju ili cuju od raje i onda misljenje na osnovu toga formiraju. Ali nejse, ode tema u k... sa glupom raspravom koja ne pripada na sportskom pod forumu
jeza u ledja

#2960 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

dubl
Last edited by jeza u ledja on 10/10/2015 07:07, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#2961 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

Izlija wrote:Ma neznam baš, ja u Mostar dođem barem jednom u mjesecu ( takav mi je posao ) i sjedim po raznim kafićima po cijelom gradu, jedem po raznim restoranima na "obje strane", družim se sa ljudima bez ikakvih problema, ovo nije politički dio foruma ovdje se diskutuje o sportu i nebih se dalje natezao s vama.
Samo vas gledam....

Image
Sarajevski-Seljak

#2962 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Sarajevski-Seljak »

leškarenje wrote:Za njih su se zalagali klubovi koji su tim cinom kaznjeni neizlaskom u evropska takmicenja,dok oni sami nisu haman nista uradili da se vrate.Ovdje svi znaju moje misljenje o njima,sta sam popio pive u RA klubu :-D ali lako su odustali od svega,ublehe iz kluba su tome doprinijele.Boli kita politicare i za Velezom i za zeljeznicarem i za Sarajevom.
Ovaj debilcic sa slike,sta reci za njega kad ovakvih imas na kub u Lukavici koji jos misle da gradom hoda raja sa puskama.@Todd po obicaju pokusava da nam svima otvori oci 8)

Image

Evo Todd-ove profilne sa FB-a :P :mrgreen:
todd_smith

#2963 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

leškarenje wrote:Za njih su se zalagali klubovi koji su tim cinom kaznjeni neizlaskom u evropska takmicenja,dok oni sami nisu haman nista uradili da se vrate.Ovdje svi znaju moje misljenje o njima,sta sam popio pive u RA klubu :-D ali lako su odustali od svega,ublehe iz kluba su tome doprinijele.Boli kita politicare i za Velezom i za zeljeznicarem i za Sarajevom.
Ovaj debilcic sa slike,sta reci za njega kad ovakvih imas na kub u Lukavici koji jos misle da gradom hoda raja sa puskama.@Todd po obicaju pokusava da nam svima otvori oci 8)
jah, neka si nam ti koju pametnu prosuo

lik dodje i prica da je u Mostaru sve normala, svi se grle i ljube, ali ja vam oci otvaram :lol: :zzzz:
jeza u ledja

#2964 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

todd_smith wrote: ali ja vam oci otvaram :lol: :zzzz:

Image
todd_smith

#2965 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

sjasi mi sa kurca Novog ti Pazara
jeza u ledja

#2966 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

Image
Izlija

#2967 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Izlija »

Nisam rekao da je sve normala, daleko je od tog, ali pojedini ovdje nisu odmakli daleko od tastature i monitora, svijet gledaju preko informacija koje im neko plasira a da sami pritom nisu nikakav zaključak donijeli. Moji prijatelji su ljudi, sa neljudima se nedružim i obilazim ih u velikom krugu koliko je to moguće. I jedni i drugi se nalaze po svim konfesijama i svim ostalim podgrupama na koje se ljudi slijepo dijele a na vama je da odlučite ko vam je prijatelj, drug, dušman. :run:
Tyke

#2968 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tyke »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/robijasi ... u-bih/1193

Ima li neki nas portal da radi slicnu statistiku proteklih sezona? Bilo bi dobro znati na kraju svake godine prosjek na stadionima, napredak/nazadovanje i sl.
Toliko glupih i povrsnih clanaka bude a za ovakvu statistiku se vrijedi malo potruditi, kao i slicne teme.
jeza u ledja

#2969 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Tyke wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/robijasi ... u-bih/1193

Ima li neki nas portal da radi slicnu statistiku proteklih sezona? Bilo bi dobro znati na kraju svake godine prosjek na stadionima, napredak/nazadovanje i sl.
Toliko glupih i povrsnih clanaka bude a za ovakvu statistiku se vrijedi malo potruditi, kao i slicne teme.
http://www.european-football-statistics.co.uk/attn.htm
Tyke

#2970 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tyke »

jeza u ledja wrote:

Ne znam koliko su im tacne ove brojke, ali gledam Siroki Brijeg stalno ispod 1000 ljudi imao, jel to moguce jbt?
jeza u ledja

#2971 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Tyke wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne znam koliko su im tacne ove brojke, ali gledam Siroki Brijeg stalno ispod 1000 ljudi imao, jel to moguce jbt?
Ne znam ni ja koliko su tacne. Ali ti mescini ne vidis najbolje.
Ja se pitam jel moguce da su oni imali preko 1000 ikako, a jesu. I sad imaju.
Vjerovatno izmedju ostalog jer imaju sredjen stadion.
Promoe

#2972 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Promoe »

leškarenje wrote:Odose lagano u podstanare pored svojih i nekoliko kvadrata :lol: :lol: :lol:

http://sport1.ba/fotovideo-pogledajte-o ... ilovicima/
Sta je ovdje smijesno?
Promoe

#2973 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Promoe »

leškarenje wrote:U pravu si,nije smijesno nego jadno....busate se sa svojom imovinom koja je ko prkno da bi na kraju otisli u podstanare .
Ha ha ha ha
I sad je ovo jadno jel, sto smo rasteretili terene koje imamo, za razliku od vas koji odavno ni kluba vise nemate. :thumbup:
Sarajevski-Seljak

#2974 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Sarajevski-Seljak »

Promoe wrote:
leškarenje wrote:U pravu si,nije smijesno nego jadno....busate se sa svojom imovinom koja je ko prkno da bi na kraju otisli u podstanare .
Ha ha ha ha
I sad je ovo jadno jel, sto smo rasteretili terene koje imamo, za razliku od vas koji odavno ni kluba vise nemate. :thumbup:

@Lesko fakat ne vidim sta je ovdje smjesno, il' jadno :?:

@Prome

Ha-ha.
Promoe

#2975 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Promoe »

@Sarajevski-Seljak
Nije ni bitno, ako je to ha-ha znacilo da obrazlozim boldirano. :thumbup:
Ne zelim ulaziti u raspravu oko meni nebitnih stvari, a Leskarenje i ostali koji misle da je ovo jadno i smijesno, nek' se nastave nasladjivati.
Post Reply