Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2951 Re: Alfa Romeo
Na gala veceri za novinare izaslo je jos par detalja u vezi Giulije.
Dolazi 2.0 bi-turbo benzinac sa 350 KS i AWD.
ECO verzije Giulije imaju cx 0.23.
Inace,izbacili su i podatke ubrzanja za 2.2 JTD sa 210 ks i min 470nm. 6.4 do 100.
Specificna snaga 98 ks/lit i samo jedna turbina.
Motor je inace tezak 153 kg.
Dolazi 2.0 bi-turbo benzinac sa 350 KS i AWD.
ECO verzije Giulije imaju cx 0.23.
Inace,izbacili su i podatke ubrzanja za 2.2 JTD sa 210 ks i min 470nm. 6.4 do 100.
Specificna snaga 98 ks/lit i samo jedna turbina.
Motor je inace tezak 153 kg.
Last edited by mali_milojica on 10/05/2016 19:45, edited 1 time in total.
-
promaha
#2952 Re: Alfa Romeo
mali_milojica wrote:Mozda je crko senzor na kocnicama pa se auto ukopao,a ovaj se zabio u njega![]()
Znam da Giulia ima kocnice "brake by wire".
Ima li jos neki auto takvo rjesenje?
imala mercedes E klasa (w211), famozni SBC sistem koji su u redizajnu zamijenili i stavili normalni
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2953 Re: Alfa Romeo
Milojice, kakve su prve impresije za đuljiju, od strane novinara???
- mali_milojica
#2954 Re: Alfa Romeo
Jedine video testove imaju Talijani. Quattroruote i ostali. Ali nista specijalno,ali ih i ne razumijem
Manje vise svi hvale vozne osobine,kao "najbolje" u klasi. Odusevljeni su unutrasnjosti,za jednu Alfu,ali opet kazu malu nijansu ispod novog A4. Hvale mjenjace i bune se Englezi sto ce kod njih QV biti samo automatic. Manje vise svi slicno pisu,treba sacekati prave testove,gdje ce se detaljno osvrnuti na auto. Kazu da u AMS vec ima test,trebam ga potraziti
Manje vise svi hvale vozne osobine,kao "najbolje" u klasi. Odusevljeni su unutrasnjosti,za jednu Alfu,ali opet kazu malu nijansu ispod novog A4. Hvale mjenjace i bune se Englezi sto ce kod njih QV biti samo automatic. Manje vise svi slicno pisu,treba sacekati prave testove,gdje ce se detaljno osvrnuti na auto. Kazu da u AMS vec ima test,trebam ga potraziti
- ElRe
#2955 Re: Alfa Romeo
Bice poredak kao i do sada:
1. A4
2. BMW 3
3. MB C
4. Giulia
5. Jaguar XE
6. Volvo 60
To je sto se tuce novinara
Sto se mene tice: 1. AR, 2. XE, 3. BMW 3
U Auto Klubu sam davno citao, da je dizajner enterijera novog Fokusa, bio je iz Hrvatske, rekao da preciznost i finalna obrada najsitnijih detalja enterijera nikako ne bi bili isplativi Fordu jer to košta milijarde $. VW grupi se isplati jer moze da prodaje auta iste klase po vecim cijenama. Vjerujem da je i ovdje slicna prica, a cijene Giulie su koliko sam upratio nize od planiranih. Ono sto ce za Italijane biti najveci izazov je da odrze nivo zavrsne obrade i materijala enterijera kroz godine proizvodje. Zbog toga sam vise volio da se Giulia proizvodi u Milanu ili Torinu, a ne Napoliu.
1. A4
2. BMW 3
3. MB C
4. Giulia
5. Jaguar XE
6. Volvo 60
To je sto se tuce novinara
U Auto Klubu sam davno citao, da je dizajner enterijera novog Fokusa, bio je iz Hrvatske, rekao da preciznost i finalna obrada najsitnijih detalja enterijera nikako ne bi bili isplativi Fordu jer to košta milijarde $. VW grupi se isplati jer moze da prodaje auta iste klase po vecim cijenama. Vjerujem da je i ovdje slicna prica, a cijene Giulie su koliko sam upratio nize od planiranih. Ono sto ce za Italijane biti najveci izazov je da odrze nivo zavrsne obrade i materijala enterijera kroz godine proizvodje. Zbog toga sam vise volio da se Giulia proizvodi u Milanu ili Torinu, a ne Napoliu.
- ranger
#2956 Re: Alfa Romeo
ma to je suplja fordova, sto nisu mondea i jaguara tako prodavali ko vw sto prodaje a4 i passat, sto nisu drzali tad zavrsnu obradu...ElRe wrote:Bice poredak kao i do sada:
1. A4
2. BMW 3
3. MB C
4. Giulia
5. Jaguar XE
6. Volvo 60
To je sto se tuce novinara![]()
na zalost ostalih, u tom segmentu svabama i dzapanezerima niko ne moze nista.
- mali_milojica
#2957 Re: Alfa Romeo
Ja vjerujem da ce Alfa izgubiti testove zbog vrata na gepeku,male iskoristivosti prtljaznog prostora i nemogucnosti da kanister od 5lit stavis u vrataElRe wrote:Bice poredak kao i do sada:
1. A4
2. BMW 3
3. MB C
4. Giulia
5. Jaguar XE
6. Volvo 60
To je sto se tuce novinara![]()
Ne znam kakva je situacija kod ostalih auta u klasi sto se tice materijala, ali na Giuliji nema imitacija. Ako vidis karbon onda je to karbon,ako vidis aluminij,onda je to aluminij,ako vidis drvo onda je to drvo. Ne znam kako imitacija moze biti bolja od orginala
- mali_milojica
#2958 Re: Alfa Romeo
Voznja na stazi Balloco pocinje na 12:40.
-
530i
#2959 Re: Alfa Romeo
Jaguari su po meni preskupi i jednostavno nije im štimung iznutra na nekom nivou. Valjda mjere po Indijcima šta li...
- ElRe
#2960 Re: Alfa Romeo
ElRe wrote:Ono sto ce za Italijane biti najveci izazov je da odrze nivo zavrsne obrade i materijala enterijera kroz godine proizvodje. Zbog toga sam vise volio da se Giulia proizvodi u Milanu ili Torinu, a ne Napoliu.

Ovo je ono cega sam se plasio. Pogledajte zavrsetke A stuba i razliku izmedju lijeve i desne strane. Razumijem predserijski je model, ali su barem u objavi za medije i to udarne, mogli da sakriju nepreciznosti u izradi ako nista onda photoshopom.. I onda potpuno razumijem kad nesimpatizeri Alfe kazu da Alfa nije premium.
Giuliu je trebalo raditi negdje na sjeveru, Torino, Milan.
- mali_milojica
#2961 Re: Alfa Romeo
To je samo na predprodukcijskom modelu uradjeno i iskljucivo i samo radi uroka
Salim se naravno. Ovakve stvari moraju ispraviti i ne smiju se desavati
Salim se naravno. Ovakve stvari moraju ispraviti i ne smiju se desavati
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2962 Re: Alfa Romeo
Ja sam na nekom stranom forumu vidio ovu sliku i komentare na nju. Alfisti kazu predserijski model, a ostali da je fuseraj zivi.ElRe wrote:ElRe wrote:Ono sto ce za Italijane biti najveci izazov je da odrze nivo zavrsne obrade i materijala enterijera kroz godine proizvodje. Zbog toga sam vise volio da se Giulia proizvodi u Milanu ili Torinu, a ne Napoliu.
Ovo je ono cega sam se plasio. Pogledajte zavrsetke A stuba i razliku izmedju lijeve i desne strane. Razumijem predserijski je model, ali su barem u objavi za medije i to udarne, mogli da sakriju nepreciznosti u izradi ako nista onda photoshopom.. I onda potpuno razumijem kad nesimpatizeri Alfe kazu da Alfa nije premium.
Giuliu je trebalo raditi negdje na sjeveru, Torino, Milan.
- ElRe
#2963 Re: Alfa Romeo
Najgore je sto je ovo primjerak koji su predstavili novinarima. Meni ne bi smetalo, ali nekome ko se dvoumi izmedju A4 i Giulie vjerovatno bi.
- sema911s
#2964 Re: Alfa Romeo
ne bi ti smetalo da dijelovi nisu sklopljeni kako treba, da skripi odnekle a nemas pojma odakle, karafambolka ima lufta pa se pitas pocesto jel nova majuku hebla, da u novom avtu imas osjecaj ko da je si u polovnjaku,., a das za isti 40,000€ElRe wrote:Najgore je sto je ovo primjerak koji su predstavili novinarima. Meni ne bi smetalo, ali nekome ko se dvoumi izmedju A4 i Giulie vjerovatno bi.
il je vazno samo nek nepucaa
- Sodom1
#2965 Re: Alfa Romeo
Vozio Jaguara xj 2011g.odusevio me . Unutrasnjost cista fantazija. Nakon toga vozio a6 2012g. kad ga uporedim s Jaguarom golf dvicina530i wrote:Jaguari su po meni preskupi i jednostavno nije im štimung iznutra na nekom nivou. Valjda mjere po Indijcima šta li...
- ElRe
#2966 Re: Alfa Romeo
Ovo sto si sve nabrojao a da je na jednom primjerku smetalo bi mi. A sitnice, kao sa slike i slicno, mi ne smetaju kod Alfe. Kod npr Lexusa, Audija bi mi smetale.sema911s wrote:ne bi ti smetalo da dijelovi nisu sklopljeni kako treba, da skripi odnekle a nemas pojma odakle, karafambolka ima lufta pa se pitas pocesto jel nova majuku hebla, da u novom avtu imas osjecaj ko da je si u polovnjaku,., a das za isti 40,000€ElRe wrote:Najgore je sto je ovo primjerak koji su predstavili novinarima. Meni ne bi smetalo, ali nekome ko se dvoumi izmedju A4 i Giulie vjerovatno bi.
il je vazno samo nek nepucaa
-
530i
#2967 Re: Alfa Romeo
Odradio oko 800km u XF-u kao suvozač. Auto ništa posebno, i pri tome veličinom bliže klasi ispod nego onoj u koju treba da pripada. Dobar je on, urađen lijepo, nije nekvalitetan, ne odaje takav dojam...ali defitnivno nije vrijedan tih para. A6 iz 2012. je dobar, klasičan audi. Uvijek bih prije išao na Mercedesa ili BMW u toj klasi, pored Jaguara i Audija.Sodom1 wrote:Vozio Jaguara xj 2011g.odusevio me . Unutrasnjost cista fantazija. Nakon toga vozio a6 2012g. kad ga uporedim s Jaguarom golf dvicina530i wrote:Jaguari su po meni preskupi i jednostavno nije im štimung iznutra na nekom nivou. Valjda mjere po Indijcima šta li...
- mali_milojica
#2968 Re: Alfa Romeo
Nisam neki ljubitelj Audija,ali jbg sad "kao golf 2" prema JaguaruSodom1 wrote:Vozio Jaguara xj 2011g.odusevio me . Unutrasnjost cista fantazija. Nakon toga vozio a6 2012g. kad ga uporedim s Jaguarom golf dvicina530i wrote:Jaguari su po meni preskupi i jednostavno nije im štimung iznutra na nekom nivou. Valjda mjere po Indijcima šta li...
- Sodom1
#2969 Re: Alfa Romeo
Htio sam samo da docaram jad i cemer audija naspram jagura, naravno da je dvicina ne prevazidjena 
-
f_ar
-
citroen xm
#2971 Re: Alfa Romeo
Ne znam kakav će kvalitet biti, ali već joj je sve oprošteno. Čista perverzija. 
- mali_milojica
#2972 Re: Alfa Romeo
Inace u 2.2 JTDm ce biti propisano ulje 0W20. Dakle,voda sa cesme 
- mali_milojica
#2973 Re: Alfa Romeo
Primjetit ce te da u jednom trenutku vozi QV sa manuelnim mjenjacem. Kad salta,bez problema se moze drzati gas do daske,pritisnuti kvacilo i saltati brzine
- mali_milojica
-
NediM17
#2975 Re: Alfa Romeo
Koliko vidjeh na brzinu auto sam radi rev matching kada je gas u podu.mali_milojica wrote:
Primjetit ce te da u jednom trenutku vozi QV sa manuelnim mjenjacem. Kad salta,bez problema se moze drzati gas do daske,pritisnuti kvacilo i saltati brzine