Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- dječak sa šibicama
#2951 Re: Al Jazeera Balkans
Scepo usao Bakiru do debelog crijeva.
Prilicno gadljiv pokusaj da se revitalizira propala politicka karijera.
Prilicno gadljiv pokusaj da se revitalizira propala politicka karijera.
-
Sociolog
#2952 Re: Al Jazeera Balkans
Ne mozes osporiti, kako god, sta on napise na svom portalu, u 80% se kasnije ispostavi tacnimdječak sa šibicama wrote: ↑13/07/2025 13:36 Kod Avde mi je najjace sto bi sutra, da ga Bakir pozove nazad u ekipu na FTV za neku finu platu, curiknuo se na "SDA je zlo, Munira gdje su pare" stav.
Dzon obraz.
- dječak sa šibicama
#2953 Re: Al Jazeera Balkans
Ne negiram ja sta je napisano, vec Avazovstina kako se ulaguje kontraTrojka strani.
Bas ljigavo.
A dal je ovo istina, nemam pojma, itekako je moguce jer Dinina ekipa je dno dna. Cim je njemu narkokartel kum, nisu tu cista posla.
A za neke njegove saradnike cujem iz prve ruke koliko su opasni ljudi, ne moze to da valja da jebe rak raka.
Bas ljigavo.
A dal je ovo istina, nemam pojma, itekako je moguce jer Dinina ekipa je dno dna. Cim je njemu narkokartel kum, nisu tu cista posla.
A za neke njegove saradnike cujem iz prve ruke koliko su opasni ljudi, ne moze to da valja da jebe rak raka.
- skrbavi-admin
#2954 Re: Al Jazeera Balkans
ne mogu da shvatim prvo derogiras, pa onda potvrdjujes tu istu avazovstinu.... malo bi da si politicki korektan malo bi da si forumski..... kakvo licemjerje..... samo forumski arsin moze bit takav da bi se malo jebali a da ne udjedječak sa šibicama wrote: ↑13/07/2025 20:56 Ne negiram ja sta je napisano, vec Avazovstina kako se ulaguje kontraTrojka strani.
Bas ljigavo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2955 Re: Al Jazeera Balkans
Novinarstvo nije vidovita dzemila pa da mu se vijesti ispostavljaju tacnim.Sociolog wrote: ↑13/07/2025 20:53Ne mozes osporiti, kako god, sta on napise na svom portalu, u 80% se kasnije ispostavi tacnimdječak sa šibicama wrote: ↑13/07/2025 13:36 Kod Avde mi je najjace sto bi sutra, da ga Bakir pozove nazad u ekipu na FTV za neku finu platu, curiknuo se na "SDA je zlo, Munira gdje su pare" stav.
Dzon obraz.
- dječak sa šibicama
#2956 Re: Al Jazeera Balkans
Nisam licemjeran, kazem opet, primjetno je Scepino cepljenje Bakiru i ovaj tekst je uvlacenje u bulju a znamo da se zadnjih dana Scepo bendvagonira na SDA brod racunajuci na povratak na vlast.skrbavi-admin wrote: ↑13/07/2025 21:09ne mogu da shvatim prvo derogiras, pa onda potvrdjujes tu istu avazovstinu.... malo bi da si politicki korektan malo bi da si forumski..... kakvo licemjerje..... samo forumski arsin moze bit takav da bi se malo jebali a da ne udjedječak sa šibicama wrote: ↑13/07/2025 20:56 Ne negiram ja sta je napisano, vec Avazovstina kako se ulaguje kontraTrojka strani.
Bas ljigavo.
A za neke njegove saradnike cujem iz prve ruke koliko su opasni ljudi, ne moze to da valja da jebe rak raka.![]()
To je ljigavo, ljigav je tekst, a da li je istinita teza o zatvaranju tv stanice moguce da jeste. Licno logicki mislim da je valjda realnije da gazda smijeni one koji kradu ne slusaju otkazuju poslusnost, ne da zatvara poslovnicu.
Sta nije dopusteno biti otvoren za vise teorija, nije to licemjerje.
-
HelaS
#2957 Re: Al Jazeera Balkans
Ja i dalje forsiram moju mantru da je gašenje AJ projekat Izraela da im zatvori pristup Gazi i svim drugim lokacijama sa kojih je do sada AJ izvještavala vrlo precino prikazujući Izrael demonom i denocidnom državom. Qatar je uvijek tu u nekim mirovnim pregovorima i mahom dobije ono za šta pokrene inicijativu. Pravilo je da ako nešto dobiješ, nešto i daš...karanana wrote: ↑13/07/2025 20:45 ne kupujem pricu o korupciji. ako su vlasnici tako eticni i ako su to primjetili i bili protiv toga, zasto nisu digli alarm i objavili u cemu je problem. pa ako nista imaju glasilo koje je to moglo objaviti. zasto to nisu sasjekli kroz ljude koji su to radili? jel ih nisu mogli otpustiti? sumnjam, arap je to, receno je ovde, oni to pale i gase kako i kad hoce. sto se tice profitabilnosti, meni je koncept al jazeere balkans bio nejasan od samog pocetka, mozda sam to tada i pitao na ovoj temi. mislim da su cak i rekli na samom pocetku da lova nije problem, ne trebaju na sponzori, moguce da se to promjenilo kroz godine.....zvuci nelogicno, ali ja ovu televiziju nikad nisam vidio kao neki profit centar nego vise kao neki trosak koji je nepovratan ali katar i arapi dobijaju jaku medijsku pokrivenost balkana. kako su upste i pravili lovu? nesto malo reklamiranja je bilo ali nikad to nije bilo to. i jedino sto mozda nisu zadovoljni ni share-om ni onim nematerijalnim sto (nisu) dobili od ove tv kuce, a mozda su i totalno promjenili misljenje da im ovo uopste ni ne treba. korupcija naseg rukovodstva, iako moguca i vrlo vjerovatna na ovaj ili onaj nacin, bi mi bila zadnji razlog za kljuc u bravu.
evo prvi cu reci da mi je televizija bila ok, da imaju dobre dokumentarce, ali ja ne pamtim kad sam zadnji put gledao njihov informativni program. pa ni dokumentarce.
-
DebelinJoe
- TAFKAP
#2959 Re: Al Jazeera Balkans
I ja sam mislio da je to uzrok, ali... AJB je manje više nevažna u držanju balansa širenja informacija i cio propagande, jer su mišljenja u našem govornom području, gdje AJB ide u etar već odavno posložena. Balkan je mala, nebitna mrlja u Evropi,ne pitamo se ni u svojoj mahali, a kamo li u svjetskoj politici.HelaS wrote: ↑13/07/2025 22:37Ja i dalje forsiram moju mantru da je gašenje AJ projekat Izraela da im zatvori pristup Gazi i svim drugim lokacijama sa kojih je do sada AJ izvještavala vrlo precino prikazujući Izrael demonom i denocidnom državom. Qatar je uvijek tu u nekim mirovnim pregovorima i mahom dobije ono za šta pokrene inicijativu. Pravilo je da ako nešto dobiješ, nešto i daš...karanana wrote: ↑13/07/2025 20:45 ne kupujem pricu o korupciji. ako su vlasnici tako eticni i ako su to primjetili i bili protiv toga, zasto nisu digli alarm i objavili u cemu je problem. pa ako nista imaju glasilo koje je to moglo objaviti. zasto to nisu sasjekli kroz ljude koji su to radili? jel ih nisu mogli otpustiti? sumnjam, arap je to, receno je ovde, oni to pale i gase kako i kad hoce. sto se tice profitabilnosti, meni je koncept al jazeere balkans bio nejasan od samog pocetka, mozda sam to tada i pitao na ovoj temi. mislim da su cak i rekli na samom pocetku da lova nije problem, ne trebaju na sponzori, moguce da se to promjenilo kroz godine.....zvuci nelogicno, ali ja ovu televiziju nikad nisam vidio kao neki profit centar nego vise kao neki trosak koji je nepovratan ali katar i arapi dobijaju jaku medijsku pokrivenost balkana. kako su upste i pravili lovu? nesto malo reklamiranja je bilo ali nikad to nije bilo to. i jedino sto mozda nisu zadovoljni ni share-om ni onim nematerijalnim sto (nisu) dobili od ove tv kuce, a mozda su i totalno promjenili misljenje da im ovo uopste ni ne treba. korupcija naseg rukovodstva, iako moguca i vrlo vjerovatna na ovaj ili onaj nacin, bi mi bila zadnji razlog za kljuc u bravu.
evo prvi cu reci da mi je televizija bila ok, da imaju dobre dokumentarce, ali ja ne pamtim kad sam zadnji put gledao njihov informativni program. pa ni dokumentarce.
Meanwhile, Al Jazeera English je još uvijek alive & kicking... Nadamo se da će i ubuduće biti tako.
-
HelaS
#2960 Re: Al Jazeera Balkans
Balkan je, BiH posebno, raskrsnica kultura Istoka, Zapada i Juga, raskrsnica politika Istoka, Zapada i svake druge, raskrsnica ekonomija Zapada, Istoka i Juga, tranzitna ruta migracija ljudi sa Juga na Zapad. Balkan je prebivalište pristojnog broja muslimana, muslimana u Evropi i muslimana političara čija se riječ čuje i ima značaj, itd. Balkan, pa i BiH na Balkanu. vrlo je bitna mrlja, ne samo u Evropi već i u Svijetu. S druge strane, što sad i nije tema, nijedan balkanski političar, naročito BiH političar, nije toliko sposoban, nije utjecajan, harizmatičan, ili kako god, da prepozna Balkan i svoju poziciju ovakvom raskrsnicom i da postavi sebe i Balkan na takvu pozciju sa koje će balansirati na sve tri strane i od kojih će crpiti svaku korist. Nekad je Tito s Jugoslavijom uspio i formirao čak i "Nesvrstane", danas su svi političari u tolikom kapacitetu da mu nisu ni do koljena.TAFKAP wrote: ↑13/07/2025 23:06I ja sam mislio da je to uzrok, ali... AJB je manje više nevažna u držanju balansa širenja informacija i cio propagande, jer su mišljenja u našem govornom području, gdje AJB ide u etar već odavno posložena. Balkan je mala, nebitna mrlja u Evropi,ne pitamo se ni u svojoj mahali, a kamo li u svjetskoj politici.HelaS wrote: ↑13/07/2025 22:37Ja i dalje forsiram moju mantru da je gašenje AJ projekat Izraela da im zatvori pristup Gazi i svim drugim lokacijama sa kojih je do sada AJ izvještavala vrlo precino prikazujući Izrael demonom i denocidnom državom. Qatar je uvijek tu u nekim mirovnim pregovorima i mahom dobije ono za šta pokrene inicijativu. Pravilo je da ako nešto dobiješ, nešto i daš...SpoilerShowkaranana wrote: ↑13/07/2025 20:45 ne kupujem pricu o korupciji. ako su vlasnici tako eticni i ako su to primjetili i bili protiv toga, zasto nisu digli alarm i objavili u cemu je problem. pa ako nista imaju glasilo koje je to moglo objaviti. zasto to nisu sasjekli kroz ljude koji su to radili? jel ih nisu mogli otpustiti? sumnjam, arap je to, receno je ovde, oni to pale i gase kako i kad hoce. sto se tice profitabilnosti, meni je koncept al jazeere balkans bio nejasan od samog pocetka, mozda sam to tada i pitao na ovoj temi. mislim da su cak i rekli na samom pocetku da lova nije problem, ne trebaju na sponzori, moguce da se to promjenilo kroz godine.....zvuci nelogicno, ali ja ovu televiziju nikad nisam vidio kao neki profit centar nego vise kao neki trosak koji je nepovratan ali katar i arapi dobijaju jaku medijsku pokrivenost balkana. kako su upste i pravili lovu? nesto malo reklamiranja je bilo ali nikad to nije bilo to. i jedino sto mozda nisu zadovoljni ni share-om ni onim nematerijalnim sto (nisu) dobili od ove tv kuce, a mozda su i totalno promjenili misljenje da im ovo uopste ni ne treba. korupcija naseg rukovodstva, iako moguca i vrlo vjerovatna na ovaj ili onaj nacin, bi mi bila zadnji razlog za kljuc u bravu.
Meanwhile, Al Jazeera English je još uvijek alive & kicking... Nadamo se da će i ubuduće biti tako.
Na temu: Nisam mislio konkretno na gašenje AJB, već na gašenje cijelog sistema AJ, kao projekat Izraela i njihovog cionizma.
- TAFKAP
- zubi
#2962 Re: Al Jazeera Balkans
https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... vku/597398
"Tiha okupacija srpskog sveta - Vučić u vašem dnevnom boravku"
"Kad mediji šute, propaganda viče"
Ova rečenica više nije metafora za političke sisteme u krizi. To je sada opis vašeg dnevnog boravka. Baš tako! To je televizijski ekran pred vašim očima. To je buka koja vam dolazi iz Srbije, dok u BiH gase posljednje slobodne medijske bastione.
Al Jazeera Balkans je ugašena. N1 je, kako sve indicije govore, već s nogom preko izlaznog praga. A na pragu stoji mračni konjanik srpskog sveta, Aleksandar Vučić, sa dvije televizijske perjanice – Euronewsi Newsmax – koje nisu ništa drugo do franšize iz Vučićeve kuhinje, pod pokroviteljstvom Telekoma Srbije.
I nemojte se zavaravati. Ovo nije puka ekonomska tranzicija na medijskom tržištu. Ovo je institucionalno preuzimanje informativnog prostora Bosne i Hercegovine od strane režima iz Beograda. Ovo je okupacija soft-verzijom, bez vojske, bez pušaka, ali s jačim efektima od bilo koje vojne parade. Ovo je medijski TV Anschluss.
Plan je prost: prvo se ugasi slobodan glas
Gašenjem AJB, koje se pokušava objasniti "konomskim razlozima", ostaje gorak okus. Ne zato što finansijska računica nije realna, nego zato što je tajming savršen – za sve osim za BiH. U godini kada se pokušava zataškati i ublažiti narativ o genocidu, u godini kada se Vučić i Dodik utrkuju ko će više poniziti žrtve Srebrenice i institucionalizirati negaciju, BiH ostaje bez internacionalne televizije koja je odlučno znala i htjela reći: da, bio je genocid, i da, ovo je važno.
A kad ostane samo N1, i to jedva, odmah slijedi i drugi čin.
Jer N1 je već obezglavljen. Ugasiti N1 sada je kao srušiti kuću bez temelja. United grupa je prodala kablovskog giganta SBB kompaniji iz UAE, a svi znamo da su Arapi u ovoj priči samo paravan. Vučić, čovjek sa više kanala od Telekoma, ima jasnu medijsku strategiju: kontrola svih tokova informacija u regionu, pa i šire, jer cijeli Balkan je za njega poligon za medijski eksperiment totalne vlasti.
Telekom Srbije – nova ruka medijskog kolonijalizma
Pogledajte Euronews Srbija. Pogledajte Newsmax. Obje televizije imaju isti DNK. Kapital iz Beograda. Frizirani narativi. Skupa produkcija. I nula kritike prema Vučiću ili Dodiku. Ni riječi o zločinima. Ni riječi o korupciji. Ni riječi o stvarnim problemima građana BiH. To su kanali srpskog sveta. Medijski jurišnici, koji djeluju poput Info-brigada – uz pjesmu, šarenilo i tankoćutne jutarnje programe, uvode vas u ideološku maglu.
Ovdje se ne radi samo o televiziji. Radi se o prostoru istine. O prostoru u kojem građani BiH mogu čuti šta im se zaista dešava. O prostoru u kojem djeca mogu naučiti razliku između istine i propagande. O prostoru koji je sada pod punim medijskim udarom iz Beograda.
I znate šta je najgore?
To što se ovo radi legalno. Uz ovjere notara. Uz potpisane ugovore. Uz osmijehe na konferencijama. Jer današnja propaganda nije više zveckanje oružjem – to je tiho preuzimanje distribucije. Preuzimanje frekvencija. Preuzimanje budžeta.
Šta je sljedeće?
Sljedeće je potpuno gašenje N1. Potpuno (entitetsko) raslojavanje BHT. Prodaja emiterskih prava domaćih TV stanica Telekomu Srbije. A onda – samo Euronews i Newsmax u vašem dnevnom boravku. A iza kulisa – Vučić i Dodik kao stalni gosti. U vašem TV ormariću. Na vašem daljinskom.
I zato je ovo borba za medijsku nezavisnost
Jer gdje nema novinara – ima informativnih voditelja koji pjevaju na slavu režima. Jer gdje nema vijesti – ima saopštenja. Jer gdje nema pitanja – ima direktiva. Jer gdje nema slobode – ima šarenih kulisa iz Vučićevog studija.
A ako vi mislite da je to daleko, razmislite opet. Već danas, već večeras – kad upalite TV – u vašem domu niste u BiH. To je Srbija. Vučićeva Srbija. Srpski svet u HD-u.
I ne treba ni tenk da dođe. Dovoljan je TV signal. Ako je srpski svet išta naučio u zadnje četiri decenije, ko posjeduje televizije i informaciju posjeduje i pripadajuću teritoriju. Pa vi vidite!
"Tiha okupacija srpskog sveta - Vučić u vašem dnevnom boravku"
"Kad mediji šute, propaganda viče"
Ova rečenica više nije metafora za političke sisteme u krizi. To je sada opis vašeg dnevnog boravka. Baš tako! To je televizijski ekran pred vašim očima. To je buka koja vam dolazi iz Srbije, dok u BiH gase posljednje slobodne medijske bastione.
Al Jazeera Balkans je ugašena. N1 je, kako sve indicije govore, već s nogom preko izlaznog praga. A na pragu stoji mračni konjanik srpskog sveta, Aleksandar Vučić, sa dvije televizijske perjanice – Euronewsi Newsmax – koje nisu ništa drugo do franšize iz Vučićeve kuhinje, pod pokroviteljstvom Telekoma Srbije.
I nemojte se zavaravati. Ovo nije puka ekonomska tranzicija na medijskom tržištu. Ovo je institucionalno preuzimanje informativnog prostora Bosne i Hercegovine od strane režima iz Beograda. Ovo je okupacija soft-verzijom, bez vojske, bez pušaka, ali s jačim efektima od bilo koje vojne parade. Ovo je medijski TV Anschluss.
Plan je prost: prvo se ugasi slobodan glas
Gašenjem AJB, koje se pokušava objasniti "konomskim razlozima", ostaje gorak okus. Ne zato što finansijska računica nije realna, nego zato što je tajming savršen – za sve osim za BiH. U godini kada se pokušava zataškati i ublažiti narativ o genocidu, u godini kada se Vučić i Dodik utrkuju ko će više poniziti žrtve Srebrenice i institucionalizirati negaciju, BiH ostaje bez internacionalne televizije koja je odlučno znala i htjela reći: da, bio je genocid, i da, ovo je važno.
A kad ostane samo N1, i to jedva, odmah slijedi i drugi čin.
Jer N1 je već obezglavljen. Ugasiti N1 sada je kao srušiti kuću bez temelja. United grupa je prodala kablovskog giganta SBB kompaniji iz UAE, a svi znamo da su Arapi u ovoj priči samo paravan. Vučić, čovjek sa više kanala od Telekoma, ima jasnu medijsku strategiju: kontrola svih tokova informacija u regionu, pa i šire, jer cijeli Balkan je za njega poligon za medijski eksperiment totalne vlasti.
Telekom Srbije – nova ruka medijskog kolonijalizma
Pogledajte Euronews Srbija. Pogledajte Newsmax. Obje televizije imaju isti DNK. Kapital iz Beograda. Frizirani narativi. Skupa produkcija. I nula kritike prema Vučiću ili Dodiku. Ni riječi o zločinima. Ni riječi o korupciji. Ni riječi o stvarnim problemima građana BiH. To su kanali srpskog sveta. Medijski jurišnici, koji djeluju poput Info-brigada – uz pjesmu, šarenilo i tankoćutne jutarnje programe, uvode vas u ideološku maglu.
Ovdje se ne radi samo o televiziji. Radi se o prostoru istine. O prostoru u kojem građani BiH mogu čuti šta im se zaista dešava. O prostoru u kojem djeca mogu naučiti razliku između istine i propagande. O prostoru koji je sada pod punim medijskim udarom iz Beograda.
I znate šta je najgore?
To što se ovo radi legalno. Uz ovjere notara. Uz potpisane ugovore. Uz osmijehe na konferencijama. Jer današnja propaganda nije više zveckanje oružjem – to je tiho preuzimanje distribucije. Preuzimanje frekvencija. Preuzimanje budžeta.
Šta je sljedeće?
Sljedeće je potpuno gašenje N1. Potpuno (entitetsko) raslojavanje BHT. Prodaja emiterskih prava domaćih TV stanica Telekomu Srbije. A onda – samo Euronews i Newsmax u vašem dnevnom boravku. A iza kulisa – Vučić i Dodik kao stalni gosti. U vašem TV ormariću. Na vašem daljinskom.
I zato je ovo borba za medijsku nezavisnost
Jer gdje nema novinara – ima informativnih voditelja koji pjevaju na slavu režima. Jer gdje nema vijesti – ima saopštenja. Jer gdje nema pitanja – ima direktiva. Jer gdje nema slobode – ima šarenih kulisa iz Vučićevog studija.
A ako vi mislite da je to daleko, razmislite opet. Već danas, već večeras – kad upalite TV – u vašem domu niste u BiH. To je Srbija. Vučićeva Srbija. Srpski svet u HD-u.
I ne treba ni tenk da dođe. Dovoljan je TV signal. Ako je srpski svet išta naučio u zadnje četiri decenije, ko posjeduje televizije i informaciju posjeduje i pripadajuću teritoriju. Pa vi vidite!
- karanana
#2963 Re: Klix Studio
jel ziv adil? nek preuzme za dzaba, pa da pokaze sta je majstorluk. haos bi bila gledanost one kamere sa skenderije.
ne znam, meni se ovaj covjek cini ok. nemam pojma ko je sta je ali nekako vise vjerujem njemu nego jebenim ljigama fahri i avdi avdicu
ne znam, meni se ovaj covjek cini ok. nemam pojma ko je sta je ali nekako vise vjerujem njemu nego jebenim ljigama fahri i avdi avdicu
- karanana
#2964 Re: Klix Studio
ne kontam, sta je tarik djodjic potpiso sto je kontroverzno? neku preporuku za neku firmu koja kasnije nije odradila posao kako treba za koji je preporucena? to ono u neumu sto je propalo?
-
moimoi
#2965 Re: Neovisni mediji u BiH i svijetu
Dvije tv kuce sa istoka su zainteresirane za kupovinu alj. To je sve sto cu reci.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- PreWiBa
#2968 Re: Neovisni mediji u BiH i svijetu
Ahh, i ja kontam.
Primjetno je da je se pojavio Sehar (Iran, mada mislim da oni nemaju finansijske mogućnosti za takav projekat), od 2022. postoji TRT Balkan (Turska). Van toga još možda Al-Arabiya (Saudija, nekad prije UAE), odnosno MBC grupacija, ali oni gotovo i da nisu prisutni na našim prostorima. Možda ih kupi i UAE po nalogu Vučića, kao što su uradili sa N1.
Tipujem na to da će Turci odriješiti kesu ukoliko stvarno do prodaje dođe.
- karanana
#2969 Re: Neovisni mediji u BiH i svijetu
kaze emela rasha tudej.
e hocemo se usreciti u picku materinu kako kod ja putin ja ove selefije..... realnije mi je putler, jer ocigledno padamo pod rusku sferu, pushiona.
dajte adilu nazad tv. i da moderator koji ju je zakljucao otkljuca al jazeera temu jer prica ocigledno nije ispricana.
e hocemo se usreciti u picku materinu kako kod ja putin ja ove selefije..... realnije mi je putler, jer ocigledno padamo pod rusku sferu, pushiona.
dajte adilu nazad tv. i da moderator koji ju je zakljucao otkljuca al jazeera temu jer prica ocigledno nije ispricana.
- PreWiBa
#2970 Re: Neovisni mediji u BiH i svijetu
Pa Rusi već imaju Sputnik u Beogradu.karanana wrote: ↑14/07/2025 21:51 kaze emela rasha tudej.
I šta će im uopće ta infrastrultura. Oni van Sarajeva imaju samo nešto malo.
A sve što imaju bi moralo biti u BG.
Jedino da prebace sve u Lukavicu ili BL.
Last edited by PreWiBa on 14/07/2025 22:05, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2971 Re: Neovisni mediji u BiH i svijetu
Sehar je tu decenijamasehohari wrote: ↑14/07/2025 21:45Ahh, i ja kontam.
Primjetno je da je se pojavio Sehar (Iran, mada mislim da oni nemaju finansijske mogućnosti za takav projekat), od 2022. postoji TRT Balkan (Turska). Van toga još možda Al-Arabiya (Saudija, nekad prije UAE), odnosno MBC grupacija, ali oni gotovo i da nisu prisutni na našim prostorima. Možda ih kupi i UAE po nalogu Vučića, kao što su uradili sa N1.
Tipujem na to da će Turci odriješiti kesu ukoliko stvarno do prodaje dođe.
- karanana
#2972 Re: Neovisni mediji u BiH i svijetu
mislim da se materijalne stvari tipa kancelarije i opreme tu najmanje vrijedne. nisam ekspert ali mislim da je najveca vrijednost AJ signal, mozda ne kontam najbolje.sehohari wrote: ↑14/07/2025 22:02Pa Rusi već imaju Sputnik u Beogradu.karanana wrote: ↑14/07/2025 21:51 kaze emela rasha tudej.
-
snijeg_led
#2973 Re: Neovisni mediji u BiH i svijetu
neko da ima novaca mogao bi preuzeti ovo
- PreWiBa
#2974 Re: Neovisni mediji u BiH i svijetu
Mislim da nijekaranana wrote: ↑14/07/2025 22:14mislim da se materijalne stvari tipa kancelarije i opreme tu najmanje vrijedne. nisam ekspert ali mislim da je najveca vrijednost AJ signal, mozda ne kontam najbolje.sehohari wrote: ↑14/07/2025 22:02Pa Rusi već imaju Sputnik u Beogradu.karanana wrote: ↑14/07/2025 21:51 kaze emela rasha tudej.
Jedino da imaju nacionalnu frekvenciju, ali sumnjam da su je dobili ili uopće tražili.
- Sanjarko
#2975 Re: Neovisni mediji u BiH i svijetu
Nema ih, i svi imaju neke cenzure itd.