GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
Bodkin
#2951 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
cuj porede se vozaci minibusa i trole sa pilotima
pa jeste vi ljudi normalni svega vam? a ide se cak stepenicu vise sa poredjenjem sa doktorima
i jos nije cudno sto plate trebaju biti "tu negdje"?? pa majku ti jebem gdje ode ovaj svijet
- nosara
#2952 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pilot je karna za grasove vozace... Hirurg se moze poredit, ali samo neuro, ostali ni prismrdit...Bodkin wrote:cuj porede se vozaci minibusa i trole sa pilotima![]()
![]()
pa jeste vi ljudi normalni svega vam? a ide se cak stepenicu vise sa poredjenjem sa doktorima
![]()
i jos nije cudno sto plate trebaju biti "tu negdje"?? pa majku ti jebem gdje ode ovaj svijet
-
*mima*
#2953 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Neki dan ulazim u kombi........ispred mene je usla neka gospodja (moram da naglasim ...sa sesirom) koja mu je na ulazu rekla da ima mjesecnu ali mu je nije htjela pokazat.......ona je prosla a on se dere za njom da pokaze kartu....ona nece......mi stojimo ko budale....edukovani vozac naravno nece da krene........sav se on zacrvenio...a gospodja...mrtva ..ladna....
.....da bi vozac na kraju iznerviran rekao.......poserem ti se na taj sesir......i krenuo....... 
-
MADMalice
#2954 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
*mima* wrote:Neki dan ulazim u kombi........ispred mene je usla neka gospodja (moram da naglasim ...sa sesirom) koja mu je na ulazu rekla da ima mjesecnu ali mu je nije htjela pokazat.......ona je prosla a on se dere za njom da pokaze kartu....ona nece......mi stojimo ko budale....edukovani vozac naravno nece da krene........sav se on zacrvenio...a gospodja...mrtva ..ladna.........da bi vozac na kraju iznerviran rekao.......poserem ti se na taj sesir......i krenuo.......
treba otvoriti temu...dogodovstine iz javnog prijevoza!
-
lajkujMe
#2955 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Evo ga oficijelni nacrt to jest dizajn Grasovog troljebusa

- zateznistub
#2956 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije ni cudo sto nam drzava propada kad joj je sve dizajnirano kao ovaj tvoj uradak.lajkujMe wrote:Evo ga oficijelni nacrt to jest dizajn Grasovog troljebusa![]()
![]()
Ni humor nam nije jaca strana.
- Logovan
#2957 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
lajkujMe@ Daj nemoj zezati.
Je l' ozbiljno ? 
-
lajkujMe
#2958 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zlo87 wrote:lajkujMe@ Daj nemoj zezati.Je l' ozbiljno ?
- mayab
#2959 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
GRAS je stvarno s.ebao sve sa cime radi, nista im nije isplativo, ni za sta nemaju para itd.itd.-pametnom dosta, da zna sta se radi sa takvom firmom
link
link
-
mahalas505
#2960 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
"...U lošem stanju su nam tramvaji, trolejbusi, pa i kosi liftovi, ali sigurnost građana nije upitna - kazao je Haris Kadić, direktor GRAS-a."mayab wrote:GRAS je stvarno s.ebao sve sa cime radi, nista im nije isplativo, ni za sta nemaju para itd.itd.-pametnom dosta, da zna sta se radi sa takvom firmom
link
Ne zna covjek da li bi plakao ili smijao na ovakve izjave direktora. I on treba da napravi neke znacajne korake u normalizaciji kompanije. Svaki put postavljaju sve gore direktore.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#2961 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
GRAS na kosim liftovima godišnje gubi 220.000 KM, jer plaćamo struju, osam uposlenika, popravke... U lošem stanju su nam tramvaji, trolejbusi, pa i kosi liftovi, ali sigurnost građana nije upitna - kazao je Haris Kadić, direktor GRAS-a.
Čuj osam uposlenika samo za kosi lift. Pa jebo ih patak k'o da nosaju putnike na leđima. Sve to treba rašćerati posranom motkom.
Sigurnost građama nije upitna - k'o da pilot kaže: dragi putnici svi su nam motori otkazali, ali i dalje letimo...
-
The Realist
#2963 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jedan radi dnevno, a oni osmoricu plaćaju, pa hebem ti....
-
The Realist
#2965 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa dobro, poznato je da su avioni napravljeni da mogu/trebali bi da jedre u slučaju kvara motora. No, priča je svejedno impresivna.jOFLA wrote:Woody wrote: Sigurnost građama nije upitna - k'o da pilot kaže: dragi putnici svi su nam motori otkazali, ali i dalje letimo...
Malo off-topic, ali po pitanju aviona, ovo gore se zaista desilo: kanadski pilot Robert Piche koji je 24. augusta 2001 pilotirao Airbusom A330-200 na liniji Toronto-Lisabon, javio je portugalskoj kontroli letenja "oba motora su stala, ostali smo bez goriva."
Zbog kvara iscurilo im je svo gorivo. Umjesto u Lisabon koji je bio dalje, Piche je okrenuo avion prema bližem ostrvu Terceira (Azori) i punih devetnaest minuta jedrio! do portugalske vojne baze, i dojedrio, spustivši avion i to na točkove kako bog zapovjeda, ne na trbuh.
http://www.nytimes.com/2001/08/28/inter ... .html?_r=1
-
lajkujMe
#2966 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma kod nas mnogi misle kad motori prestanu raditi kod aviona, da on odmah ko kamen pada dole, a ustvari dobijes samo ogromnu jedrilicu 
-
dragonz
#2967 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jOFLA wrote:
Malo off-topic, ali po pitanju aviona, ovo gore se zaista desilo: kanadski pilot Robert Piche koji je 24. augusta 2001 pilotirao Airbusom A330-200 na liniji Toronto-Lisabon, javio je portugalskoj kontroli letenja: "oba motora su stala, ostali smo bez goriva."
Zbog kvara iscurilo im je svo gorivo. Umjesto u Lisabon koji je bio dalje, Piche je okrenuo avion prema bližem ostrvu Terceira (Azori) i punih 19 (devetnaest) minuta jedrio! do portugalske vojne baze, i dojedrio, spustivši avion i to na točkove kako bog zapovjeda, ne na trbuh. Nije bilo ozbiljnije povrijeđenih. Nijedan smrtni slučaj.
Da je bio Boing ne bi bilo sretnog završetka leta.
- BHF_Manijak
#2968 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto? Ne pitam ironicno ili da se pravim pametan, vec iz znatizelje.dragonz wrote:jOFLA wrote:
Malo off-topic, ali po pitanju aviona, ovo gore se zaista desilo: kanadski pilot Robert Piche koji je 24. augusta 2001 pilotirao Airbusom A330-200 na liniji Toronto-Lisabon, javio je portugalskoj kontroli letenja: "oba motora su stala, ostali smo bez goriva."
Zbog kvara iscurilo im je svo gorivo. Umjesto u Lisabon koji je bio dalje, Piche je okrenuo avion prema bližem ostrvu Terceira (Azori) i punih 19 (devetnaest) minuta jedrio! do portugalske vojne baze, i dojedrio, spustivši avion i to na točkove kako bog zapovjeda, ne na trbuh. Nije bilo ozbiljnije povrijeđenih. Nijedan smrtni slučaj.
Da je bio Boing ne bi bilo sretnog završetka leta.
- trambusek88
#2969 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma kakav GRAS-ov trolejbus, to bi bio Končarev dizajn i sve ostalo, a sklapao bi se kao Satra tramvaji mada mislim da je priča o skoroj proizvodnji trolejbusa priča za predizborne kampanje, ali Končareva ponuda uistinu postoji i nije priča tipa rekla-kazala.lajkujMe wrote:Evo ga oficijelni nacrt to jest dizajn Grasovog troljebusa![]()
![]()
-
Bodkin
#2970 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
to mislis po nacinu voznjenosara wrote:Pilot je karna za grasove vozace... Hirurg se moze poredit, ali samo neuro, ostali ni prismrdit...Bodkin wrote:cuj porede se vozaci minibusa i trole sa pilotima![]()
![]()
![]()
-
MADMalice
#2971 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jedre i grasovi autobusi od stanice do stanice, a voze ih kamikaze!jOFLA wrote:Woody wrote: Sigurnost građama nije upitna - k'o da pilot kaže: dragi putnici svi su nam motori otkazali, ali i dalje letimo...
- cappy_tempo
#2972 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

nije gras postavljao ali "njihova" je stanica. inace ovo je stanica u brijescu? blizu mercedesa,a danas postavljena. samo me zanima koji "strucnjak" je dozvolio ovakvo postavljanje ove skalamerije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2973 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kakva je ono voda u staklu trolejbusa
kao u akvariju
još samo ribice fale
kao u akvariju
još samo ribice fale
- Hemera
#2974 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
cappy_tempo wrote:
nije gras postavljao ali "njihova" je stanica. inace ovo je stanica u brijescu? blizu mercedesa,a danas postavljena. samo me zanima koji "strucnjak" je dozvolio ovakvo postavljanje ove skalamerije
metromedija ima ugovor sa direkcijom za ceste o odrzavanju stajalista
nije ovo jedino koje ugrozava ljude u gradu
bolje da ga nema nego da pronosas krov na glavi
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... rsnoj-fazi
S obzirom na veliki broj nesreća koje su se desile u posljednjih nekoliko mjeseci, došlo je i do većih materijalnih šteta.
Iskrivljene ograde, izvaljene klupe možemo vidjeti od Otoke do Obale Kulina bana, a vožnje neprimjerenom brzinom dovode i do oštećenja tramvajskih stajališta. To je slučaj i sa stanicom na Otoci, koja je uništena saobraćajnom nesrećom krajem marta. Za saniranje ovog stajališta odgovorna je Metromedia d.o.o, u skladu sa ugovorom koji je potpisala sa Direkcijom za ceste KS-a. Isti slučaj važi i za stajalište na Obali Kulina bana zbog nesreće koja se dogodila prije samo nekoliko dana.
Prema ovom ugovoru, Metromedia je odgovorna za održavanje tramvajskih nadstrešnica s reklamnim vitrinama te sanaciju i održavanje tramvajskih stajališta. Iz Metromedije su nam potvrdili da do šteta dolazi periodično, a koliko često, ovisi od nesreća i vremenskih neprilika.
- Mi smo svakako do sada bili u dosta lošoj situaciji s obzirom na to da smo imali klijenta s kojim smo sarađivali i čije reklame smo trebali postaviti na stajalištu na Otoci, međutim, zbog nesreće, to se loše odrazilo na saradnju s klijentima i stvorilo nam dodatne finansijske izdatke, ističu iz Metromedije.
Oni, također, naglašavaju da slijedi dug proces naplate osiguranja, što je loše jer je i u interesu građana da se tramvajsko stajalište što prije obnovi. Obnova tramvajskog stajališta košta oko 1.500 KM. Stajalište na Obali Kulina bana je već sanirano s obzirom na to da se radi o centralnom dijelu grada, dok se za stajalište na Otoci još čekaju stakla, a nova klupica je već postavljena.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#2975 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jbg znas da od ovoga nema nista,sve dok vlada stoji iza njihovog javasluka ima da se patimokiki-miki wrote:Copy/paste moje žalbe Grasu![]()
Poštovani,
S obzirom na učestalost problema na autobuskoj liniji 22A Stup -Vogošća, želim da iskažem svoje nezadovoljstvo i iznesem probleme s kojima se susreću korisnici Vašeg prevoza na navedenoj liniji.
Povod, odnosno kap koja je prelila čašu problema, je današnja situacija.Kada koristim ovu liniju za prevoz na radno mjesto, koje je u Vogošći, svaki put prvo provjerim s dispečerom na Stupu da li će autobus voziti u terminu od 12:50 po redu vožnje. Danas mi je dispečer rekao da je će autobus voziti, ali sa zakašnjenjem, jer je u polasku kasnio 15 minuta zbog saobraćajne nezgode koja se desila na terminalu na Stupu.Ali moram napomenuti da vozilo Grasa nije učestvovalo u toj nezgodi.
Vozilo je stiglo na terminal u 13:15 iz Vogošće i nije krenulo u pravcu Vogošće, kako je dispečer rekao. Otišli smo do vozača da provjerimo zašto nije krenulo. Vozač je rekao da kreće u 14:00 po rasporedu vožnje i da mu glavni dispečer ne dozvoljava da sada krene u pravcu Vogošće, bez obzira što je na stanici čekalo oko 30-tak ljudi. Kontaktirala sam glavnog dispečera na broj 293-245 u 13:18 minuta. Rekao je mi je da zbog te saobraćajne nezgode i što se mora poštovati red vožnje ne može uputiti vozilo sad. Mada je bilo sasvim dovoljno vremena ( 45 minuta za vožnju do Vogošće i nazad ). Potom sam nazvala 293-101 gdje me je gospođa spojila s nekom drugom gospođom, kojoj sam objasnila šta se desilo. Poslije 10-tak minuta sam opet zvala na broj 293-101 da bi me gospođa spojila s nekim gospodinom. I njemu sam objasnila šta se desilo. Uzeo je moj broj telefona da me obavijesti o tome šta se desilo.
Nakon 10-tak minuta me nazvala gospođa ( predstavila se imenom i prezimenom ) i njoj sam opet objasnila šta se desilo. U 14:00 sata autobus je krenuo ka Vogošći, i tada me nazvala gospođa i rekla da je kontaktirala glavnog dispečera i da je autobus greškom poslan u Vogošću u 12:20 ( iako bi po redu vožnje trebao biti u 12:15 ). A ranije nije mogao da krene jer bi ispaštali građani koji se voze na toj liniji u 14:00.
Dana 09.06. ove godine isto tako nije bilo autobusa za Vogošću u terminu od 12:50, mada nas je dispečer na Stupu ubjeđivao da će biti. Kasnije sam saznala da da su autobusi bili preusmjereni za prevoz građa na obilježavanje bitke na Žuči.
Već mjesecima na navedenoj liniji nema autobusa prema predviđenom redu vožnje koji se nalazi i na treminalu i na Vašoj web stranici. Pouzdano znam da nema prevoza u terminu od 06:30, 12:15, 13:25, te da na ovoj liniji već mjesecima saobraća samo jedan autobus iako bi treba najmanje dva.
Kao korisnik Vaših usluga, koji redovno plaća mjesečnu kartu, željela bih da budem obavještena o tome šta namjeravate učiniti po pitanju normalizovanja ove linije.