Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
radenska

#2951 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by radenska »

ima u konzumu 500 gr, 1.5 KM, potopis u jogurt i eto dorucka :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2952 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Ne znam za robot i DP jer ne kupujem tamo, ali vjerovatno ima u odjelima zdrave hrane.

Meni se nije desilo jos da negdje nisam nasla zobene, ima ih svuda.
melac

#2953 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by melac »

jedna tamo wrote:ljudi moji evo nakon 2 mjeseca fitnesa nisam ni grama smršala, jest mi se tijelo malo zategnulo al ni grama dole, očito je u pitanju hrana bez koje ja ne mogu a pogotovo slatko tako da niš :roll:
Pojaćaj treninge, vremenski, težinski, kako god.
enisss

#2954 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by enisss »

jedna tamo wrote:ljudi moji evo nakon 2 mjeseca fitnesa nisam ni grama smršala, jest mi se tijelo malo zategnulo al ni grama dole, očito je u pitanju hrana bez koje ja ne mogu a pogotovo slatko tako da niš :roll:
ne mora znaciti da nisi smrsala..vaga ti nije pokazatelj jesi li izgubila masne naslage ili nisi....jedini pokazatelj ti je metar...ja sam znao da izgledam veci sa 10 kg manje...vaga moze da te prevari...
sanjam-te

#2955 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sanjam-te »

enisss wrote: ne mora znaciti da nisi smrsala..vaga ti nije pokazatelj jesi li izgubila masne naslage ili nisi....jedini pokazatelj ti je metar...ja sam znao da izgledam veci sa 10 kg manje...vaga moze da te prevari...
de ba sad ne dirajte vagu, meni moja kaže da sam 5kg manja :skoljka:
quarterback

#2956 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

a cime mjeris tezinu, metrom ? :lol:
fantom slobode

#2957 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by fantom slobode »

quarterback wrote:a cime mjeris tezinu, metrom ? :lol:
to kad ti rezultati vage ne odgovaraju hahahahahahaha...a i razbijes je nakon pogresnih rezultata... :lol: :lol: :lol: :lol:
jedna tamo

#2958 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

ljudiiiiiiiii smršala sam 20 grama, sad je 72,80 aj bar sam se spustila na 72 :zekzek:

p.s. lady imaš onu ovsenu kašu u mercatoru, ja sinoć kupila sebi 2 kesice od čokolade po 0,85 pf

al ne kontam kako sam počela mršat ? možda zato što sam prestala trenirati ?
eto večeras sam opet otišla na step, ko zna možda to ima veze sa mišićima....
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2959 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mk ultra »

S4mpion wrote:Neki dan otkrih metodu mršanja koju koriste UFC borci neposredno prije vaganja, uglavnom izgube 10-ak kg za sat vremena, kadu napune kipućom vodom i stave 4-5 kg soli i onda se banjaju u toj vodi u intervalima od 5 minuta tokom sat vremena, so izvuče vodu iz tijela, ali se težina vrati dan kasnije i ne preporučuje se amaterima, jer je ekstremna metoda. :D
ovo nije mršanje nego kontrola tekućine u tijelu ...

samo vi vagajte grame svaki dan :lol:
sanjam-te

#2960 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sanjam-te »

jedna tamo wrote:ljudiiiiiiiii smršala sam 20 grama, sad je 72,80 aj bar sam se spustila na 72 :zekzek:

p.s. lady imaš onu ovsenu kašu u mercatoru, ja sinoć kupila sebi 2 kesice od čokolade po 0,85 pf

al ne kontam kako sam počela mršat ? možda zato što sam prestala trenirati ?
eto večeras sam opet otišla na step, ko zna možda to ima veze sa mišićima....
Jesi bila u wc-u? :D
cvrcak i mrav

#2961 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by cvrcak i mrav »

U Butik Bademu ima ovo : https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Kutija sa 4 kesice 5 KM, okusi cokolada, jagoda i cini mi se vanilija
radenska

#2962 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by radenska »

sto mora biti s okusom cokolade :D Ima i u konzumu 1.5 KM 500 gr,zalijes jogurtom i gdje ces bolji dorucak
Naravno ako su to iste pahuljice
leo_

#2963 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

cvrcak i mrav wrote:U Butik Bademu ima ovo : https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Kutija sa 4 kesice 5 KM, okusi cokolada, jagoda i cini mi se vanilija
200g = petak? :S to mi je baš preskupo ili ja nisam dobro skontao? pa kupiš obične i naribaš čokolade za kuhanje malo i eto, isti efekat. :D
registrovana onako

#2964 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by registrovana onako »

g**** da upakuju u male kesice i podare mu cijenu kupovalo bi se :D
leo_

#2965 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

e, krav maga u Sarajevu, prvi termin bio večeras. Za ojačati i izgubiti koju kilu dušu dalo. :D Odoh spavati, jedva stojim na nogama.
i_ja_na_forumu

#2966 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by i_ja_na_forumu »

Zobene pahuljice- s mlijekom, s jogurtom, s jogurtom i vocem..
jaja - kuhana, omlet bez icega, sa sampinjinima, sa spinatom, sa paradajzom ??

jedem to vec pola godine i muka mi je vise :S imallllll ista drugo za dobar dorucak ?? :D s tim da ne jedem hljeb i zuti sir :D
pakica_

#2967 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

i_ja_na_forumu wrote:Zobene pahuljice- s mlijekom, s jogurtom, s jogurtom i vocem..

jedem to vec pola godine i muka mi je vise :S imallllll ista drugo za dobar dorucak ?? :D s tim da ne jedem hljeb i zuti sir :D
ja sebi pravim obicne one kukuruzne pa'uljice sa jogurtom i izrezem na kockice malo dimljenih pilecih prsa i bude 'vako :thumbup:
zobenim sam dala sansu, ja ono stvarno ne mogu jest Image :lol: :lol:
Amazingness

#2968 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amazingness »

Pileća prsa sa koliko masnoće?

Rijetke su osobe koje vole jesti zobene pahuljice ali ako zaista želiš imati uspjeha onda su oni odličan izbor za doručak. Prijatelj mi sve to samelje i popije iz šejkera. Bavi si teretanom par godina i malo je reći da je ogroman momak. Kada ne stigne napraviti hranu onda samo zobene pomiješa sa vodom i "eksira" ih.

Zaista ne znam što se toliko žalite na ovo mršanje. Zar je problem odraditi svaki dan 30-40 minuta kardia i gledati na ishranu?

Samo paziš na unos kalorija i to je sva mudrolija oko mršanja. Uz to jedeš kvalitetno i zdravo.

Namirnice koje konzumiraš su krompira, riža, zobene, velika većina mesnih proizvoda, jaja, tjestenina, sir itd.

Ako neko želi posebno neke savjete neka napiše ovdje svoje pitanje ili ako mu je lakše neka pošalje privatnu poruku. Tu sam da pomognem.
Amazingness

#2969 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amazingness »

i_ja_na_forumu wrote:Zobene pahuljice- s mlijekom, s jogurtom, s jogurtom i vocem..

Uzmi mekane zobene pahuljice, lakše ćeš ih jesti. Najlakše ti je pomiješati ih sa prokuhanom vodom i kašikicom kahve, te mlijekom.

Mijenjaš svako malo. Lično su i meni dosadila kuhana jaja, posebno dok ih ogulim. Jedi nekada kuhana jaja, a miješaj jaja na oko i sa mućenjem. Dodaj nemasni sir i odmah će ti biti ukusnije.
Pasiflora

#2970 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pasiflora »

Gledajte sto je zena napravila:

http://doznajemo.com/2012/05/17/dalmati ... -prijesad/

Ima li u Sa neki dobar nutricionista, zna li neko?
Pitarrr82

#2971 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Pasiflora wrote:Gledajte sto je zena napravila:

http://doznajemo.com/2012/05/17/dalmati ... -prijesad/

Ima li u Sa neki dobar nutricionista, zna li neko?

Ako ti nije zahmetli procackaj temu malo, ima i o nutricionistima...
pakica_

#2972 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

@amazingness stvarno ne znam koliko su posto masnoce :lol: to su oni dimljeni pileci fileti Ovako- ne salama, ne sunka, nego bas pileca prsa, ma znas na sta mislim :D

@pasiflora, evo jos inspiracije
http://magazin.net.hr/zdravlje/prevenci ... -kilogrami
a sto se tice nutr. ima ona neka teta u vrazovoj, svi je hvale, al' navodno moras cekat bruku vremena na dejt s njom :D
Pasiflora

#2973 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pasiflora »

Pitarrr82 wrote:Ako ti nije zahmetli procackaj temu malo, ima i o nutricionistima...
Povremeno ovdje svracam - sve kontam da JOS nemam problem (ali zapravo imam) :D . Potrazicu, hvala ti
pakica_ wrote:@pasiflora, evo jos inspiracije
http://magazin.net.hr/zdravlje/prevenci ... -kilogrami
a sto se tice nutr. ima ona neka teta u vrazovoj, svi je hvale, al' navodno moras cekat bruku vremena na dejt s njom :D
Hvala ti. Bolje da se prijavim pa koliko god treba cekati, nego da sjedim i samosazaljevam se :D
Treba li uputnica za kod tete u Vrazovoj?
Pitarrr82

#2974 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Pasiflora wrote:
Pitarrr82 wrote:Ako ti nije zahmetli procackaj temu malo, ima i o nutricionistima...
Povremeno ovdje svracam - sve kontam da JOS nemam problem (ali zapravo imam) :D . Potrazicu, hvala ti

To nazalost vecina nas konta, nije jos sigurno kasno a pisao sam ja o tom iskustvu s nutricionistom, cak ovdje postavljao i jelovnik koji sam dobio...
Amazingness

#2975 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amazingness »

pakica_ wrote:@amazingness stvarno ne znam koliko su posto masnoce :lol: to su oni dimljeni pileci fileti Ovako- ne salama, ne sunka, nego bas pileca prsa, ma znas na sta mislim :D
Ako su dimljeni onda su odlični. Imaju veliku manu, a to je cijena.

@Pitarrr82

Napiši visinu, kilažu i posao ako ga imaš. Ako ti je ovdje neugodno, slobodno preko privatne poruke.
Post Reply